MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från loka... Visa mer
MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.
Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Kommunikationsavdelningen ska stödja och styra kommunikationsarbetet så att MSB:s medarbetare känner sig trygga i att kommunikationen genomförs professionellt, tydligt och mot gemensamt uppsatta mål.
Alla ska också förstå vikten av att det vi kommunicerar hänger ihop i en större helhet.
Kommunikation är en förutsättning för att MSB ska lyckas med sitt uppdrag att öka samhällets och individers förmåga att förebygga och hantera samhällsstörningar, oavsett om det handlar om olyckor, kriser eller krig. Det handlar om att värna liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden såsom demokratin.
Myndighetens kommunikation ska vara öppen, kompetent och drivande, men också tydlig och sammanhållen på ett sätt som bygger bilden av MSB. Det stärker omvärldens förtroende för MSB, såväl som medarbetarnas stolthet över att bidra med sin del av helheten.
MSB:s kommunikationsavdelning bildades den 1 februari 2019. Du kommer in i ett spännande skede där du får vara med och bidra till att bygga upp avdelningens verksamhet och utveckla myndighetens kommunikationskanaler. Tjänsten är placerad på enheten för kommunikationsutveckling vars uppdrag är att skapa förutsättningar för tydlig och effektiv kommunikation, internt och externt.
Dina arbetsuppgifter
Som kommunikationsutvecklare med fokus på kanalutveckling arbetar du inom kommunikationsavdelningens ansvarsområde och kan självständigt och i grupp genomföra och leda arbeten inom kommunikationsområdet. Liksom övriga medarbetare vid avdelningen jobbar du såväl strategiskt som operativt. Du leder utvecklingsarbeten av olika kanaler, verktyg och avtal. Du kan även utforma och anpassa kanalerna för kommunikation med olika målgrupper. I tjänsten ingår att genomföra utredningar och utvärderingar samt bidra med analyser av nya utvecklingsbehov av kommunikationsverksamheten.
Din kompetensprofil
Du har examen inom digital utveckling, projektledning, medie- och kommunikationsvetenskap eller det arbetsgivaren bedömer som likvärdig utbildning. Du har även:
- Flera års erfarenhet av kanalutveckling och goda kunskaper i CMS. MSB använder idag Episerver.
- Goda kunskaper om utvecklingen hos och användningen av sociala mediekanaler.
- Förmåga att följa upp, utvärdera och analysera hur olika kanaler fungerar, eller skulle kunna fungera.
Du ska ha kunskap om och erfarenhet av:
- Att utveckla webbplatser och andra digitala och analoga kommunikationskanaler.
- Den teknik som behövs för olika kanaler.
- Att leda projekt och större utvecklingsaktiviteter.
- Att upphandla, beställa och kravställa gentemot leverantörer.
- Att göra förstudier och utredningar.
- Uppföljning och utvärdering samt löpande analys av statistiskt underlag, som t.ex. besöksstatistik.
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
- Offentlig verksamhet
- Tillgänglighetsanpassning av kommunikationskanaler
Du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande, strategisk, drivande och strukturerad. Du kan arbeta under mångskiftande förhållanden, ibland under tidspress. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. MSB tillämpar provanställning. Placeringsort är Stockholm eller Karlstad. Resor i tjänsten förekommer.
MSB har en beredskapsorganisation och det kan bli aktuellt att ingå i den, vilket i så fall innebär schemaläggning utanför kontorstid.
Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Vill du få mer information?
Har du frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Morgan Olofsson eller tf enhetschef Camilla Hedquist. Fackliga företrädare är Liselotte Jansson (Saco-S), Mikael Westerlund (ST) och Ann-Britt Paradis (Seko). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.
Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast 17 december 2019, märkt med referensnummer 2019/238. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.
Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB blir offentliga allmänna handlingar vilket innebär att den som vill har rätt att ta del av dem.
MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av annonser eller rekryteringstjänster.
Visa mindre