Lediga jobb som Kommunikationsstrateg i Karlstad

Se lediga jobb som Kommunikationsstrateg i Karlstad. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlstad som finns hos arbetsgivaren.

Komminister sökes till Filipstads församling

Är du prästvigd i Svenska kyrkan och vill arbeta i en roll där du får vara med och stärka trosgemenskapen i Filipstad? Hos denna familjära församling finns nu möjlighet att ta sig an ett givande arbete i otroligt vacker miljö! OM TJÄNSTEN Filipstads församling är en mångfacetterad och inkluderande församling i vackra norra Värmland. De är en del av Svenska kyrkan och strävar efter att vara en öppen och välkomnande gemenskap för människor i alla åldrar oc... Visa mer
Är du prästvigd i Svenska kyrkan och vill arbeta i en roll där du får vara med och stärka trosgemenskapen i Filipstad? Hos denna familjära församling finns nu möjlighet att ta sig an ett givande arbete i otroligt vacker miljö!

OM TJÄNSTEN
Filipstads församling är en mångfacetterad och inkluderande församling i vackra norra Värmland. De är en del av Svenska kyrkan och strävar efter att vara en öppen och välkomnande gemenskap för människor i alla åldrar och livssituationer. Filipstads församling präglas av engagerade medlemmar, en stark tro och en vilja att göra skillnad i vårt samhälle.

Vi söker nu en passionerad och kreativ komminist som verkligen uppskattar arbete med barn och unga. Som komminist kommer du att ha en nyckelroll i att forma och leda församlingen framåt samt engagera kyrkans medlemmar och besökare tillsammans med 15 medarbetare i Kyrkans hus. Förutom kyrkliga handlingar innebär rollen till stor del kontakt och aktiviteter med barn och unga och förutsätter därmed en stor passion för detta. Har du ett intresse för sång och musik är även detta starkt meriterande. Vi ser även att du som söker är prestigelös och gärna hjälper till där det för tillfället behövs stöttning.

Rollen innebär arbetstider på 40 timmar i veckan som fördelas olika beroende på behov av dop, bröllop och begravningar samt arbete varannan helg. Du kommer ha en arbetsgivare som är noga med att du får den återhämtning du behöver och värdesätter balans mellan arbete och fritid högt. Du kommer få utföra arbete i sju olika kyrkor i Filipstad med omnejd på cirka 10 mil.

Du erbjuds
- Anställning av Svenska kyrkan hos en varm och förstående församling som värdesätter work life balance och sammanhållning i teamet

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Kyrkliga handlingar
* Arbete med barn- och ungdomsgrupper
* Läger- och konfirmationsverksamhet
* Samtal och själavård med kyrkans medlemmar


VI SÖKER DIG SOM
- Är examinerad präst
- Kan göra dig förstådd på svenska
- B-körkort

Det är meriterande om du har
- Musikintresse
- Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Innovativ
- Självutvecklande
- Serviceinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Visa mindre

Communications Officer till Compare

Har du innovativa tankar och idéer om hur kommunikation kan förändra världen och dessutom förmågan att genomföra dem i praktiken? Då kan rollen som Communications Officer på Compare vara något för dig! Vad erbjuder vi? - En dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka och göra skillnad. - Möjlighet att arbeta med avancerade digitala lösningar och innovationer. - En plats i ett engagerat team med stor passion för samhällsutveckling. - En utve... Visa mer
Har du innovativa tankar och idéer om hur kommunikation kan förändra världen och dessutom förmågan att genomföra dem i praktiken?

Då kan rollen som Communications Officer på Compare vara något för dig!

Vad erbjuder vi?

- En dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka och göra skillnad.

- Möjlighet att arbeta med avancerade digitala lösningar och innovationer.

- En plats i ett engagerat team med stor passion för samhällsutveckling.

- En utvecklande roll i en organisation som uppmuntrar kreativitet och entreprenörskap.

Om tjänsten

Innovation och digital transformation i företag kan drivas på många sätt och Compare har till uppdrag att skapa ett livskraftigt samhälle genom ökad kunskap om och användning av ny digital teknik. Vår uppgift är att genomföra samhällsomställande förändringsarbeten med inriktning på hållbarhet, hälsa och säkerhet i samarbete med det omgivande samhället. Compare bidrar med kompetens och resurser för att arbeta med innovation mellan företag, akademi, offentlig sektor och entreprenörer.

I rollen som Communications Officer kommer du att vara central i kommunikationsarbetet i olika projekt med ett flertal målgrupper och intressenter. Exempel på områden där Compare gör insatser idag är kompetensförsörjning, cybersäkerhet, innovation i offentlig sektor samt datadriven affärsutveckling och entreprenörskap.

I rollen ingår bland annat arbete med förändringskommunikation samt skapa innehåll och verktyg för effektiv kommunikation. Ditt arbete kommer att innefatta allt från skrivande och bildproduktion till strategisk planering och presentationer. Tjänsten har många kontaktytor och att nätverka med externa aktörer är en del av rollen.

Om dig

Vi tänker att du är en generalist med innovativa tankar och idéer om hur kommunikation kan vara med att förändra världen och att du dessutom har förmåga att genomföra dem i praktiken. Som person är du självgående, social och flexibel. Det är viktigt att du är anpassningsbar med förmågan att snabbt sätta dig in i projekt med varierande behov och olika målgrupper.

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års aktuell erfarenhet och relevant högre utbildning. Du känner dig mycket trygg med att utföra kommunikativa uppgifter i tal och i skrift samt att producera innehåll till olika kanaler, som webben och sociala medier. Vi tror att du har viss vana av att leda utvecklingsarbeten som optimerar resultatet av det kommunikativa arbetet.

För att navigera i vår miljö behöver du ha kunskaper i WordPress, Photoshop och InDesign.

Kunskaper i SEO och UX-design är meriterande. God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift är en förutsättning för rollen. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

Om Compare

Compare är en oberoende innovationsplattform som möjliggör och genomför satsningar med stöd av tech, i samverkan med det omgivande samhället. Compare arbetar för att hitta lösningar på regionala, nationella och internationella samhällsutmaningar med stöd av ny digital teknik, data och innovativa lösningar. Vi drar nytta av vårt nätverk och den senaste tekniken för att öka näringslivets konkurrenskraft

Verksamheten grundades år 2000 och idag finns vi med kontor i Karlstad, Arvika och Stockholm. Vi har vår bas i Karlstad och är uppkopplade mot världen. På Compare arbetar ett 20-tal engagerade individer med betydelsefulla förändringsarbeten inom områden som cybersäkerhet, digital hälsoinnovation och datadriven affärsutveckling. Hos oss har du en unik möjlighet att vara en del i arbetet med att ta fram framstående innovationer som bidrar med lösningar på komplexa utmaningar kopplade till Agenda 2030 - de globala målen för hållbar utveckling.

Om processen

För frågor om tjänsten, kontakta Sebastian Ullström på [email protected] eller Johan Cederholm på [email protected]. Ansök senast den 20 februari.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100% och placeringsort är Karlstad.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör

Ansök    Aug 31    Qtym AB    Kommunikationsstrateg
Paper Province är ett näringslivskluster i Värmland som finns till för att bidra till skogsindustrins hållbara utveckling. Vi hjälper nya och etablerade företag att utveckla och lansera hållbara idéer med koppling till skogen. Vi ägs och drivs av våra 130 medlemsföretag. Tillsammans med företag och andra aktörer jobbar Paper Province för att attrahera, samla och utveckla möjligheter som behövs för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. På... Visa mer
Paper Province är ett näringslivskluster i Värmland som finns till för att bidra till skogsindustrins hållbara utveckling. Vi hjälper nya och etablerade företag att utveckla och lansera hållbara idéer med koppling till skogen.
Vi ägs och drivs av våra 130 medlemsföretag.

Tillsammans med företag och andra aktörer jobbar Paper Province för att attrahera, samla och utveckla möjligheter som behövs för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen.

På Paper Province är vi sammanlagt 12 anställda som jobbar med kommunikation, projektledning, ekonomi och ledningsfrågor. Hos oss får du jobba i en kreativ och dynamisk miljö med engagerade kollegor och spännande samarbetspartners. Vi har vårt kontor på Innovation Park i Karlstad, ett stenkast från Karlstads universitet.

Vi är öppna, modiga och hållbara och vi gör det tillsammans!
Läs mer om oss här

Vill du vara ett viktigt kugghjul i vårt arbete?
Nu söker vi en mångsidig kommunikatör som älskar att producera värdeskapande innehåll och möten i världsklass.

Om rollen

Nu söker Paper Province en engagerad kommunikatör som älskar att generera värde genom olika kanaler och mötesplatser. Här får du jobba med att skapa innehåll och arrangera event med koppling till högaktuella branschfrågor för skogsindustrin såsom hållbar omställning, förnybara material, kompetensförsörjning, innovation och samverkan.

Du kommer att skapa innehåll för webb, sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker och andra kanaler. Du kommer också att arrangera event av olika storlek, från frukostmöten till internationella konferenser. Du kommer att ha kontakt med media och sprida Paper Province budskap till en bred publik.

Att planera, genomföra, utvärdera och leda kommunikationsinsatser i samverkan med olika aktörer regionalt, nationellt och internationellt, är en del av arbetet. Du kommer att hålla dig uppdaterad om branschen genom omvärldsbevakning och ha en löpande dialog med Paper Province medlemsföretag och andra samverkansaktörer.

Som kommunikatör ingår du i ett kommunikationsteam som består av två andra kollegor. Tillsammans jobbar vi med att utveckla såväl varandra som Paper Province varumärke, erbjudande, kanaler, budskap och övergripande kommunikationsstrategi.

Om dig som söker

Vi söker dig som har en utbildning inom kommunikation och PR, eller annan inriktning som bedöms likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av att projektleda event och arbeta professionellt med kommunikation. Du har god IT-vana och är van att hantera webb och sociala medier samt har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du har en känsla för storytelling och tycker det är kul att skriva texter och producera rörligt innehåll för olika kanaler.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med näringslivsfrågor och i offentligt finansierade samverkansprojekt. Likaså om du behärskar webbpubliceringsprogram som Wordpress och program för layout, foto och film, företrädesvis Adobes programvaror.

Som person är du kommunikativ, strukturerad, ansvarstagande och modig och har lätt för att skapa engagemang. Att du är en lagspelare ser vi som viktigt, då våra projekt sker i samverkan med företag och offentliga parters inom och utanför Sverige.

Anställningen
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100 procent med sex månaders provanställning. Du får en marknadsmässig lön och bra förmåner. Du får också möjlighet att utveckla dina kunskaper och ditt nätverk genom olika nätverk och event. Resor i tjänsten förekommer.

Placering: Karlstad

Ansökan

Vi ser fram emot att få din ansökan i form av cv och personligt brev där du berättar varför du vill jobba hos oss och hur du kan hjälpa oss att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Dela gärna med dig av en framgångsberättelse om något du är extra stolt över att du uppnått i din yrkesroll.

Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum som är den 22 september 2023, så vänta inte med din ansökan.
Tjänsten kan även komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

I denna rekrytering samarbetar Paper Province med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Starrin, 0764-95 36 66 , [email protected] eller Sara Magnusson, 0725-141822, [email protected] Visa mindre

Eventkoordinator till innovativt företag med hållbarhetsfokus

Är du en person med stor social kompetens som älskar att forma dina egna lösningar? Drömmer du om ett arbete där du får arbeta med prestigelösa kollegor i en verksamhet där fokus ligger på hållbarhet och miljö? Då är detta jobbet för dig! Vi tillsätter löpande, så sök tjänsten redan idag! OM TJÄNSTEN Vår kund är ett växande företag som ligger i framkant för digital utveckling och hållbarhetstänk. De arbetar för en grön omställning och drivs av att stärka... Visa mer
Är du en person med stor social kompetens som älskar att forma dina egna lösningar? Drömmer du om ett arbete där du får arbeta med prestigelösa kollegor i en verksamhet där fokus ligger på hållbarhet och miljö? Då är detta jobbet för dig! Vi tillsätter löpande, så sök tjänsten redan idag!

OM TJÄNSTEN
Vår kund är ett växande företag som ligger i framkant för digital utveckling och hållbarhetstänk. De arbetar för en grön omställning och drivs av att stärka hållbara samhällen, och nu behöver de förstärkning på deras kontor beläget i Karlstad där ett 15-tal medarbetare arbetar idag. Tjänsten är varierande, utvecklande och meriterande för en junior eventkorrdinator!

#

Du erbjuds


* Ett flexibelt arbete med varierande arbetsuppgifter
* En hybrid arbetsplats med möjlighet för att arbeta på kontoret samt på distans
* Delta i ett presigelöst och sammansvetsat team
* Chans till förlängning och anställning hos kunden
* En gedigen introduktion för pågående projekt


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Planera & utföra event
- Arbeta administrativt inför event
- Driva hållbart arbete. Därför är det av vikt att du brinner för hållbarhetstänk och samhällsfrågor

Du kommer själv behöva göra avvägning kring huruvida ett event ska köras internt eller om du behöver boka en extern leverantör.

Arbetet sker mestadels under kontorstid, men vissa event sker på kvällstid.

VI SÖKER DIG SOM
- Har eftergymnasial utbildning inom relevant inriktning
- Har goda kunskaper i svenska och engelska
- Körkort är meriterande men inget krav
- God datavana och kunskap inom Office 365

Det är meriterande om du arbetat med eventfrågor tidigare, men inget krav. Vi ser däremot det som relevant att du som person är strukturerad, kreativ och tycker om att driva egna frågor självständigt. Du är en person som vågar ta för dig och känner nyfikenhet inför nya utmaningar - där andra ser svårigheter ser du möjligheter!

Vi söker dig som är:


* Relationsskapande
* Strukturerad
* Initiativtagande
* Problemlösande


#

Övrig information


* Omgående start
* Heltid
* Kontoret är beläget i Karlstad


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Ansök    Aug 11    Karlstads kommun    Kommunikationsstrateg
Beskrivning Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra kommunikativ skillnad! Här får du chansen att jobba med strategiska och operativa kommunikationsfrågor på förvaltningsövergripande nivå med fokus på vård och omsorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med cirka 40 medarbetare som sitter i centrala lokaler i Karlstad. Organisatoriskt kommer du att arbeta på kommunikationsstaben som ansvarar för kommunikation, diarium, nämndadministr... Visa mer
Beskrivning
Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra kommunikativ skillnad!

Här får du chansen att jobba med strategiska och operativa kommunikationsfrågor på förvaltningsövergripande nivå med fokus på vård och omsorg.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med cirka 40 medarbetare som sitter i centrala lokaler i Karlstad. Organisatoriskt kommer du att arbeta på kommunikationsstaben som ansvarar för kommunikation, diarium, nämndadministration och säkerhet tillsammans med sex andra medarbetare. Kommunikationsstaben leds av kommunikationschef.

Arbetsuppgifter
Hos oss får du utmanande och roliga arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att bygga en vård och omsorg i framkant för kommunens invånare. Vi arbetar nära varandra, har roligt och hjälps åt!

I arbetet som kommunikationsstrateg samordnar du förvaltningens interna och externa kommunikation i nära samarbete med dina kommunikatörskollegor. Du besitter helhetsperspektivet och är drivande i olika kommunikationsinsatser.

I rollen ingår också att medverka i olika arbetsgrupper och samverka i nätverk med kommunikatörer i kommunen. Du kommer också att arbeta konsultativt tillsammans med HR för att leda, utveckla och följa upp kommunens arbetsgivarvarumärke.

Du kommer att arbeta med:

- Målgruppsanalyser
- Förändringskommunikation
- Kriskommunikation
- Projektledning
- Kampanjarbete
- Stötta och coacha chefer och medarbetare i intern och extern kommunikation
- Planera och genomföra kommunikationsuppdrag, skapa kommunikationsplaner och paketera budskap
- Omvärldsbevakning och analys
- Ledningskommunikation

Kvalifikationer
Vi söker dig med en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande akademisk utbildning/yrkeshögskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av liknande arbete och har självständigt tagit initiativ för att driva olika kommunikationsstrategier och processer. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kommunikationsarbete i en kommun eller annan offentlig verksamhet och att du därmed förstår den offentliga sektorns förutsättningar utifrån lagkrav (GDPR, tillgänglighet etcetera).

Vi söker dig som är trygg och stabil, samtidigt som du är öppen och utåtriktad. Du har erfarenhet av att arbeta strukturerat och långsiktigt. Dessutom är du van att reflektera över vilka områden i verksamheten som kan utvecklas och tar gärna en aktiv roll i olika processer. Du drivs av att leverera resultat och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv som bidrar till att Karlstads kommun når sina mål och skapar nytta för karlstadsborna.

I rollen behöver du vara kommunikativ och ha en god förmåga att samverka och bygga nätverk. Din skicklighet att uttrycka dig skriftligt, oberoende av plattform och målgrupp, är en central kompetens. Du tar initiativ, är pedagogisk och har intresse av att utbilda och dela med dig av dina kunskaper.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi påbörjar intervjuer under vecka 36.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på https://karlstad.se/jobbahososs

Om Karlstads kommun

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi i flera år varit modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

E-commerce manager sökes på heltid till Köpbarnvagn

Är du en person som drivs av resultat och brinner för analys? Fortsätt läsa! Köpbarnvagn är i en expansiv fas och vill utöka verksamheten med en person som vill arbeta med analysarbete och utveckling av e-handeln. Tjänsten är på heltid och startar enligt överenskommelse. Låter det lockande? Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan! OM TJÄNSTEN Är du på jakt efter en ny roll där du får utvecklas inom analysarbete och e-hande... Visa mer
Är du en person som drivs av resultat och brinner för analys? Fortsätt läsa! Köpbarnvagn är i en expansiv fas och vill utöka verksamheten med en person som vill arbeta med analysarbete och utveckling av e-handeln. Tjänsten är på heltid och startar enligt överenskommelse. Låter det lockande? Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Är du på jakt efter en ny roll där du får utvecklas inom analysarbete och e-handel hos ett företag som präglas av positivitet och härliga medarbetare? För Köpbarnvagns räkning söker vi nu dig som tycker det låter spännande att arbeta för att öka verksamhetens konverterinsgrad, nyckeltal och snittordervärde. För att lyckas med detta behöver du ha kompetens att analysera annonser och kartlägga dess spridning och utifrån detta ta fram handlingsplan för hur verksamheten ska arbeta vidare för att uppnå bästa möjliga resultat.

Förutom detta ser vi att du är en person som är om dig och kring dig - du förstår vikten av en god kontakt med kunder och tar gärna den kontakten, du motiveras av att lära dig mer inom flera olika områden och lockas starkt av att vara behjäplig att öka verksamhetens försäljning.

Anställningen är en heltidsanställning genom Academic Work med start enligt överenskommelse. Kontoret är lokaliserat i samma byggnad som butiken i Gräsdalen i Karlstad.

Du erbjuds


* En anställning hos ett företag med ett härligt gäng där alla trivs med varandra
* Stora möjligheter till en skräddarsydd roll att göra det man tycker om och är bra på
* Chans att utveckla dina kompetenser inom analys, e-handel och kommunikation


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Analys av annonser
- Kartläggning och utformning av handlingsplaner
- Arbete med företagets e-handel

VI SÖKER DIG SOM
- Har en eftergymnasial utbildning
- Har erfarenhet av Google Analytics
- Är flytande i svenska och engelska

#

Vi söker dig som är


* Resultatinriktad
* Självgående
* Affärsinriktad


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Karlstad


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Kommunikatör till Kammarkollegiet i Karlstad

Kammarkollegiet – en myndighet utöver det vanliga. Kammarkollegiets verksamhet bidrar till att stärka demokratin, öka transparens inom staten och bygga en hållbar framtid. Kammarkollegiet fungerar som kapitalförvaltare, upphandlare, försäkringsbolag och juridisk byrå för statsförvaltningen. På Kammarkollegiet arbetar cirka 350 personer – framför allt jurister, ekonomer och kvalificerade handläggare. Myndigheten finns i Stockholm och Karlstad. Kammarkollegi... Visa mer
Kammarkollegiet – en myndighet utöver det vanliga. Kammarkollegiets verksamhet bidrar till att stärka demokratin, öka transparens inom staten och bygga en hållbar framtid. Kammarkollegiet fungerar som kapitalförvaltare, upphandlare, försäkringsbolag och juridisk byrå för statsförvaltningen. På Kammarkollegiet arbetar cirka 350 personer – framför allt jurister, ekonomer och kvalificerade handläggare. Myndigheten finns i Stockholm och Karlstad. Kammarkollegiet inrättades redan 1539 och är därmed Sveriges första myndighet. I dag lyder myndigheten under Finansdepartementet.

Är du kommunikatör och vill vara med och hjälpa en statlig myndighet att kommunicera en helt ny verksamhet inom myndigheten - Den offentliga omställningsorganisationen? I så fall är vi mycket intresserade av dig! I den här rollen får du möjlighet att jobba i prestigelösa och hållbara team och med stort eget ansvar.

För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning bland annat erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens gång. Låter detta som en möjlighet för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan nu! 

Om uppdraget

Vi på Novare är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Nu söker Kammarkollegiet en kommunikatör som ska stötta uppstarten av en ny verksamhet. Som kommunikatör på Kammarkollegiet arbetar du tillsammans med elva engagerade kollegor på kommunikationsavdelningen som tillsammans stöttar myndighetens åtta avdelningar. I den här rollen arbetar du till 100% med Den offentliga omställningsorganisationen vars uppdrag är att bidra till att fler personer kommer i arbete och får relevant kompetens genom att etablera ett grundläggande omställnings- och kompetensstöd. Verksamheten ska vara i drift från och med den 1 oktober 2022 och innan starten kommer du att delta i förberedelsearbetet av den nya verksamheten.

Arbetet innebär att du leder och håller samman avdelningens strategiska och operativa informationsarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att, i nära samarbete med övriga i den offentliga omställningsorganisation, på bästa sätt kommunicera verksamhetens prioriterade målgrupper; arbetstagare utan kollektivavtal, omställningsorganisationer och andra intressenter av det nya offentliga omställningsstödet såväl externt som internt. I det arbetet krävs att du är kreativ och strategisk i ditt tänk och lägger upp genomförbara planer som du operativt är med och driver igenom.

Exempel på övergripande arbetsuppgifter 

vara med och ta fram innehåll till en helt ny webbplats som ska lanseras senast 1 oktober
delta i arbetet med att ta fram en övergripande kommunikationsstrategi och budskap m.m.
skapa innehåll för digitala kanaler, sociala medier och producera nyhetsbrev
förstå, förklara och förenkla komplexa texter för att passa olika målgrupper
ge råd och stöd till kollegor i kommunikationsfrågor


Krav för tjänsten

högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig
minst tre (3) års aktuell och relevant erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete
goda kunskaper om tillgänglighet och hur man skriver tillgängligt i digitala kanaler
vara en skicklig skribent
erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg (gärna Sitevison) samt Adobes programvaror
god kunskap i professionellt arbete med sociala medier (främst Facebook, LinkedIn, Instagram)


Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen som kommunikatör innebär att du har många kontakter och det är därför viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person är du självständig, driven och prestigelös. Du jobbar strukturerat och får saker gjorda. 

Meriterande krav

arbete i eller med omställning/arbetsmarknad
ansvar för digitala kanaler i en organisation
erfarenhet av arbete i offentlig sektor.


Uppdragsperiod och omfattning 

Uppdraget är på heltid under kontorstider och pågår från och med så snart som möjligt till och med januari 2023. Placeringen är på Kammarkollegiets kontor i Karolinen, Våxnäsgatan 10, Karlstad.

Ansökan 

Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2022-06-01. Du är varmt välkommen! 

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta Louise Ericson på [email protected]

Hoppas vi ses! 

Som konsult hos oss

Som konsult hos oss får du en dedikerad konsultchef som du träffar regelbundet. Du får även karriärsamtal samt tips och tankar för din utveckling. Vi har en aktiv feedback kultur med fokus på positiv utveckling, intervjuträning inför nya möjliga uppdrag och tillgång till möjliga uppdrag inom Novare koncernen.

Novare Bemanning erbjuder bemanningstjänster till offentlig och privat sektor. Vi vill bygga ett nytänkande bolag med fokus på att få kandidater, kunder och konsulter att förstå, utveckla och formulera sina behov av efterfrågan. Genom oss ska man få relevant och tydlig guidning oavsett om du är arbetssökande, redan anställd konsult eller uppdragsgivare.

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Service företag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2015 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen. Visa mindre

Webbanalytiker

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan speg... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.


Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Om tjänsten
Kommunikation är en förutsättning för att MSB ska lyckas med sitt uppdrag.

Myndighetens kommunikation ska bidra till en tydlig bild av MSB:s roll och uppdrag. Kommunikationsavdelningen ska stödja och styra kommunikationsarbetet så att MSB:s medarbetare känner sig trygga i att kommunikationen genomförs professionellt, tydligt och mot gemensamt uppsatta mål. Alla ska också förstå vikten av att det vi kommunicerar hänger ihop i en större helhet. Tjänsten är placerad på enheten för kommunikationsutveckling vars övergripande syfte är att stärka myndighetens kommunikativa förmåga och skapa förutsättningar för effektiv och samordnad kommunikation som stärker förtroendet för myndigheten. Enhetens huvudsakliga uppgift är att lämna kommunikativt stöd i frågor som handlar om styrning, stöd och utveckling av kommunikativ förmåga.
https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och bidra i arbete med att utveckla MSB med fokus på myndighetens digitala närvaro. Med hjälp av din kunskap vill vi få insikter om våra webbplatser, appar och andra digitala tjänster, annonsering och kampanjer samt utveckla oss strategiskt genom att sätta upp mål, staka ut vägen för hur vi ska nå dem och utvärdera vår närvaro i kanalerna. Du kommer att ingå i vårt digitala team där din kunskap är en spetskompetens. Du kommer att delta i utvecklingsprojekt men också vara en del av den löpande förvaltningen där webbanalys är en viktig del. Du kommer att vara central i arbetet för att MSB ska bli mer datadrivet och vara drivande i förflyttningen.

En stor del av ditt jobb kommer vara att delta i olika utvecklingsteam där du stöttar verksamheten i deras arbete med att utveckla användbara digitala tjänster utifrån myndighetens gemensamma strategier. Du förmedlar insikter och säkerställer att rätt person tar del av rätt data så att de kan ta välgrundade beslut. Du ansvarar för att tillsammans med digitala teamet sätta relevanta mätvärden och indikatorer, sätta uppföljnings- och utvärderingsplaner, säkerställa att data är strukturerat på ett relevant sätt, medverka vid kravställning samt förmedla insikter till teamet och övrig verksamhet. Du kommer och att få implementera tekniska spårningslösningar genom en Tag Manager, visualisera data för rapportering och ha kontinuerlig uppföljning av mätvärden för våra digitala kanaler samt att samarbeta med konsult för att säkerställa datakvalitet och spårning. 

Din kompetensprofil:
Du har:

- relevant akademisk utbildning eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- flera års erfarenhet av att arbeta med webbanalys i både utvecklingsprojekt och i förvaltning med digitala tjänster och annonsering.
- god analytiska förmåga.
- förmåga och erfarenhet att hantera stora mängder data.
- förmåga visualisera data på t ex dashboard. 
- kunskap om vad som tekniskt påverkar och styr CMS för att få ut rätt data med rätt konfiguration.
- erfarenhet av att jobba med tagghantering.
- god kunskap om integritetsfrågor kopplat till datahantering.

Det är meriterande om du har:

-  kunskap om och erfarenhet av analysverktyget Matomo Teknisk SEO och SEM.
- erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet. 

Du tycker det är givande att jobba strategiskt med webbanalys och du är intresserad av att förstå besökaren och dess beteende. Det är naturligt för dig att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad på lagar och regler gällande mätning, hantering av personuppgifter, tekniska lösningar m.m. Du arbetar och driver frågor självständigt men har också en god samarbetsförmåga. Du involverar gärna kollegor i diskussionerna så att ni får en gemensam förståelse och kan jobba tillsammans mot samma mål. Du har ett helhetsperspektiv på hur data bidrar till att skapa nytta både för användaren och för verksamheten.

Som medarbetare på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklings- och dialoginriktad, har självkännedom och är ett föredöme. För att trivas i denna roll ser vi att du även strukturerad, analytisk och att du kan jobba självständigt samtidigt som du är en bra lagspelare i arbetet tillsammans med andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Vikariat med start 1/9 2022 och som längst till och med 31/12 2023. Med möjlighet till förlängning.   

Ort: Karlstad eller Stockholm. 

Resor i tjänsten förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-formaner-nar-du-jobbar-pa-msb/

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta enhetschef Teresa Palmquist. Fackliga företrädare är Hannah Wiklander (Saco-S), Liselotte Jansson (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 5/8 2022, märkt med referensnummer 2022/154.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Graduate trainee inom kommunikation och HR

Universitetet siktar framåt – det märks i allt vi gör och här finns självklart utrymme för dina idéer och ditt engagemang. Som trainee hos oss får du möjligheten att arbeta med det du brinner för i en kreativ och spännande akademisk miljö på en av Värmlands största arbetsplatser. Vi har en internationaliserad verksamhet och hos oss möter du medarbetare, studenter och besökare från hela världen. Vi söker en kreativ trainee som kan bidra i arbetet med at... Visa mer
Universitetet siktar framåt – det märks i allt vi gör och här finns självklart utrymme för dina idéer och ditt engagemang.

Som trainee hos oss får du möjligheten att arbeta med det du brinner för i en kreativ och spännande akademisk miljö på en av Värmlands största arbetsplatser. Vi har en internationaliserad verksamhet och hos oss möter du medarbetare, studenter och besökare från hela världen.

Vi söker en kreativ trainee som kan bidra i arbetet med att kommunicera och utveckla universitetets arbetsgivarvarumärke. För att lyckas i rollen behöver du ha ett eget driv, förmåga att planera och organisera ditt arbete, ha lätt att skapa kontakter och samarbeta. Självklart är du en duktig kommunikatör, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Tidigare erfarenhet från roller där du visat prov på att du är drivande, engagerad och bra på att kommunicera är värdefullt. Genom utbildning eller tidigare arbeten har du också skaffat dig kompetens inom några av dessa områden; kommunikation, marknadsföring, HR eller projektledning. Du är nyutexaminerad eller tar din examen under vårterminen 2022 på minst kandidatnivå, med relevant inriktning för anställningen.

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 13 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Karlstads universitet
Traineeåret kommer att inledas med en gedigen introduktion för att du ska få god insikt i universitets verksamhet, organisation och utmaningar. Du kommer särskilt få bekanta dig med det arbete som sker på universitetets kommunikations- och HR-avdelningar, där du också kommer att delta i det operativa arbetet. Du kommer erbjudas utmaningar och projekt som du självständigt förväntas driva under din traineeperiod, vilka främst kommer vara inriktade mot att kommunicera universitetet som arbetsgivare. Två mentorer, en kommunikatör och en HR-specialist, kommer att vara dina närmsta bollplank under året. Därutöver har du regelbundna avstämningar med din handledare.

Varför ska du välja Karlstads universitet?
Karlstads universitet är med sina 1300 anställda och 16 000 studenter en stor och mångfacetterad organisation som har mycket att erbjuda sina anställda. Här pågår spännande, högklassig forskning och utbildning som bidrar till samhällsutvecklingen. Kommunikationsavdelningen och HR-avdelningen har med sina 40 medarbetare många samarbetsarenor. Ett viktigt gemensamt uppdrag är att kommunicera och utveckla universitetets arbetsgivarvarumärke, både internt och externt. Det är i det arbetet vår nya trainee kommer in. Är du rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter, inspirerande arbetsuppgifter och professionella, härliga kollegor att samarbeta med varje dag.

Anställningsform:
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning de första sex månaderna.

Efter avslutat traineeår kommer du vara anställd i ordinarie verksamhet, i första hand på kommunikationsavdelningen eller HR-avdelningen. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Vi ser mycket fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med dig!

Ansök:
Ansökan sker via Higher ambition. Ladda upp CV och videoansökan via länken nedan:
https://adds.higherambition.se/jobs/1571880-karlstads-universitet-soker-graduate-trainee-inom-kommunikation-och-hr
Sista ansökningsdag: 2021-03-14.

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor?
Kontakta gärna HR-specialist Ida Henriksson, 073-095 95 83. Visa mindre

Kommunikatör tillika pressansvarig, Myndigheten för psykologiskt försvar

Erfaren kommunikatör tillika pressansvarig till Myndigheten för psykologiskt försvar Beskrivning av myndigheten Regeringen avser att den 1 januari 2022 inrätta en ny myndighet – Myndigheten för psykologiskt försvar. Myndigheten ska dels leda arbetet med att samordna och utveckla myndigheters och andra aktörers verksamhet inom Sveriges psykologiska försvar, dels lämna stöd till sådan verksamhet. Myndigheten ska också bidra till att motverka otillbörlig info... Visa mer
Erfaren kommunikatör tillika pressansvarig till Myndigheten för psykologiskt försvar
Beskrivning av myndigheten
Regeringen avser att den 1 januari 2022 inrätta en ny myndighet – Myndigheten för psykologiskt försvar. Myndigheten ska dels leda arbetet med att samordna och utveckla myndigheters och andra aktörers verksamhet inom Sveriges psykologiska försvar, dels lämna stöd till sådan verksamhet. Myndigheten ska också bidra till att motverka otillbörlig informationspåverkan från främmande makt och stärka befolkningens motståndskraft när det gäller det psykologiska försvaret. Myndigheten ska ha dessa uppgifter i fred och vid höjd beredskap. Myndigheten ska ledas av en generaldirektör, ha ett insynsråd och förväntas inledningsvis bemannas med ca 30 – 40 anställda.
Om arbetet
Som kommunikatör ska du vara ett stöd till både myndighetsledningen och avdelningarna i strategiska och operativa frågor. Du ansvarar för myndighetens kommunikationsarbete och ska skapa en kommunikationsstrategi och kommunikationsstruktur samt utveckla den externa webbplatsen, intranätet och myndighetens närvaro i sociala medier. Du har ansvar för mediakontakter och samordnar större evenemang för myndigheten.
Du driver projekt både självständigt och tillsammans med andra på myndigheten samt gör insatser i den dagliga kommunikationen. Följande arbetsuppgifter kan ingå i rollen:
Utveckla och vårda mediakontakter.
Driva och delta i kommunikationsprojekt.
Se över verksamhetens kommunikationsbehov och delta i planering och genomförande av kommunikationsaktiviteter.
Språkgranska och publicera nyheter och annat material i myndighetens kanaler såväl internt som externt.

Du rapporterar till chefen för den administrativa avdelningen men samarbetar också nära med myndighetsledningen, särskilt i pressfrågor.
Din bakgrund
Vi söker dig som har examen från universitet eller högskola inom media och kommunikation eller annan utbildning som myndigheten bedömer är likvärdig.
Flerårig erfarenhet mediakontakter.
Flera års erfarenhet av självständigt kommunikationsarbete gärna inom offentlig förvaltning.
Erfarenhet av att skriva och bearbeta texter för tryck och digitalpublicering.

Det är även meriterande om du har kunskap om samhällets krisberedskap, totalförsvar och psykologiskt försvar.
Dina egenskaper
Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper och vi ser att du är en dynamisk, kreativ person med god initiativförmåga som kan arbeta självgående. Du är driven, strukturerad och flexibel. Det är viktigt att kunna arbeta i team och med andra medarbetare och med olika kompetenser. Detta är en bred roll med många kontaktytor och därför är det viktigt att du trivs med att bygga relationer både internt och externt.
Du agerar professionellt och etiskt med gott omdöme och med tydlig utgångspunkt i den statliga värdegrunden samt med ett grundläggande säkerhetsmedvetande.
Du har mycket god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
Övrigt:
Tjänstgöringsort är Karlstad men resor till kontoret i Solna kommer att förekomma.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap.
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde den 1 januari 2022 eller annat datum efter överenskommelse.
Hur du ansöker:
Ansökan med CV och personligt brev skickas till [email protected] senast 2021-10-11.
Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta särskilde utredaren Magnus Hjort på telefon 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör till myndighet i Värmland

Är du kommunikatör och brinner för att bidra till arbetet mot ett hållbart samhälle? Just nu söker vi en skicklig kommunikatör till en effektiv och rättssäker statlig myndighet i Värmland! För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning bland annat erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens gång. Låter detta som en möjlighet f... Visa mer
Är du kommunikatör och brinner för att bidra till arbetet mot ett hållbart samhälle? Just nu söker vi en skicklig kommunikatör till en effektiv och rättssäker statlig myndighet i Värmland!

För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning bland annat erbjuder dig värde genom karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens gång. Låter detta som en möjlighet för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan nu!? 

Om uppdraget 

Vi på Novare Bemanning är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra med just din kompetens inom kommunikation på en statlig myndighet i Värmland. Myndigheten skapar förutsättningar för människor och organisationer att leva och verka i och för ett hållbart samhälle.

Vi vill gärna berätta mer om uppdraget under nästa steg i rekryteringsprocessen. Vi har även då möjlighet att gå ut med myndighetens namn och beskriva organisationens specifika uppdrag. Tillsammans skapar vi värde för samhället i stort.   

Exempel på övergripande arbetsuppgifter? 

Internt och externt kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå
Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser
Marknadsundersökningar och omvärldsanalyser
Utforma informationsmaterial
Rådgivning till kollegor i kommunikationsfrågor
Varumärkesarbete
Uppdatera information på extern och intern webbplats
Arbete med digitala kanaler och sociala medier


Krav för tjänsten 

Mycket goda färdigheter i verktyget Adobe InDesign
Mycket god färdighet i webbpublicering
Intervju via Skype efter urval där färdigheter utvärderas
Kommunikatörsarbete inom statlig myndighet


Meriterande krav för tjänsten:

Kriskommunikation
Filmproduktion


Uppdragsperiod och omfattning? 

Uppdraget är på heltid under kontorstider och pågår från och med 2022-02-01 och sträcker sig ca 12 månader framåt, med chans till förlängning.

Ansökan? Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2022-01-26. 

Du är varmt välkommen!? 

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta Namn Efternamn på [email protected]

Hoppas vi ses!? 

Som konsult hos oss 

Som konsult hos oss får du en dedikerad konsultchef som du träffar regelbundet. Du får även karriärsamtal samt tips och tankar för din utveckling. Vi har en aktiv feedback kultur med fokus på positiv utveckling, intervjuträning inför nya möjliga uppdrag och tillgång till möjliga uppdrag inom Novare koncernen.  

Novare Bemanning erbjuder bemanningstjänster till offentlig och privat sektor. Vi vill bygga ett nytänkande bolag med fokus på att få kandidater, kunder och konsulter att förstå, utveckla och formulera sina behov av efterfrågan. Genom oss ska man få relevant och tydlig guidning oavsett om du är arbetssökande, redan anställd konsult eller uppdragsgivare.  

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Serviceföretag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2015 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen Visa mindre

Regional utvecklingsstrateg, kompetensförsörjning

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Inom verksamhetsområdet Regional utveckling kommer du att arbeta tillsammans med cirka 45 erfarna, kompetenta, engagerade, kreativa och roliga medarbetare! Vi arbetar tillsammans med att utveckla Värmland inom en rad o... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Inom verksamhetsområdet Regional utveckling kommer du att arbeta tillsammans med cirka 45 erfarna, kompetenta, engagerade, kreativa och roliga medarbetare! Vi arbetar tillsammans med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Det regionala tillväxtarbetet handlar om att i bred samverkan med länets utvecklingsaktörer initiera, samordna och driva regionala utvecklingsprocesser för att stärka hela Värmlands konkurrenskraft. Såväl företag, organisationer, kommuner, regioner, universitet och statliga myndigheter är viktiga samarbetspartners i arbetet. Det regionala utvecklingsarbetet utgår ifrån kunskap om regionens förutsättningar och behov av processer och insatser för att skapa en attraktiv och konkurrenskraftig region. Arbetet stöds därför av en analysfunktion som arbetar med att ta fram och sammanställa kunskap och en funktion som bereder och följer upp projektansökningar. Att omvärldsbevaka och utveckla kunskap är centralt för alla roller inom verksamhetsområdet. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara. Region Värmland arbetar aktivt och strategiskt med jämställdhetsfrågor och vi eftersträvar en jämn könsfördelning på alla nivåer. Vi ser därför gärna sökanden av alla kön.


Regional utvecklingsstrateg, kompetensförsörjning

Arbetsuppgifter

Tjänsten som regional utvecklingsstrateg - kompetensförsörjning, innebär att du håller ihop och driver de regionala kompetensförsörjningsfrågorna tillsammans med aktörerna i Värmland i syfte att stärka Värmlands konkurrenskraft och därmed hållbar utveckling och tillväxt i länet. I det regionala arbetet arbetar du med det strategiska och långsiktiga och omsätter det som facilitator som innebär att vara en länk mellan aktörerna. Rollen handlar om att stödja och samordna, ta initiativ, förankra, möjliggöra och initialt leda nya insatser. Det handlar om att lyssna in behov och önskemål, koppla ihop det med det strategiska perspektivet och därigenom på olika sätt skapa förutsättningar för samsyn och samhandling på tjänstepersonnivå och politisk nivå runt strategiskt viktiga områden. Tjänsten kräver en balans mellan omvärldsbevakning och strategisk analys av det arbetsmarknads-, utbildnings- och näringspolitiska området, regionalt, nationellt och inom EU och en social och praktisk förmåga att se till att få saker genomförda. Du kommer att forma Region Värmlands strategiska inriktning för kompetensförsörjning genom att driva, delta och genomföra strategiarbete och forma handlingsplaner tillsammans med berörda aktörer. I arbetet kommer du att initiera och leda projekt och processer i nära samarbete med aktörer på den värmländska arbetsmarknaden. Du kommer identifiera utvecklingsbehov inom området och initiera, förankra och leda projekt och processer internt och externt, och du är en nyckelperson i ett stort antal externa nätverk. Arbetet kräver också att du har eller har förmåga att utveckla insikt om den statliga arbetsmarknads-, utbildnings- och näringspolitiken och att du trivs med att aktivt verka i nationella och internationella nätverk och med att driva utvecklingsfrågor tillsammans med ansvariga myndigheter. På den internationella arenan är det främst inom EU och dess olika program och fonder som arbetet kommer att bedrivas och du bidrar till påverkansarbete på alla nivåer. Du samverkar nära med kollegor inom Regional utveckling för att uppnå synergier samt samverka med andra verksamhetsområden inom Region Värmland.Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som utvecklingsstrateg har du förmågan att lyssna, skapa relationer, engagemang och delaktighet i arbetet. Du är trygg, tydlig och engagerad med hög social kompetens. Du är bra på att motivera och uppmuntra andra. Du förstår vikten av att samarbete skapar ett mervärde i organisationen. Du har en förmåga att stå upp för organisationen och de frågor som du ansvarar för. Du kommer att ha många kontaktytor internt och externt och du har en förmåga att forma strategiska samarbeten. Vi ser även att du är kommunikativ, strategisk och har ett brett kontaktnät som blir till nytta i din roll. Du ska ha en akademisk examen alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande att du har goda kunskaper om offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet. Du kan och förstår villkoren för regional tillväxtpolitik och har erfarenhet av och förståelse för regionalt utvecklings- och tillväxtarbete, inte minst betydelsen av att initiera och samordna regionala utvecklingsprocesser. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kommer att utvärdera detta särskilt under rekryteringsprocessen. 

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser Visa mindre

Regional utvecklingsstrateg, kompetensförsörjning

Ansök    Jun 23    REGION VÄRMLAND    Kommunikationsstrateg
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Inom verksamhetsområdet Regional utveckling kommer du att arbeta tillsammans med cirka 45 erfarna, kompetenta, engagerade, kreativa och roliga medarbetare! Vi arbetar tillsammans med att utveckla Värmland inom en rad o... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Inom verksamhetsområdet Regional utveckling kommer du att arbeta tillsammans med cirka 45 erfarna, kompetenta, engagerade, kreativa och roliga medarbetare! Vi arbetar tillsammans med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Det regionala tillväxtarbetet handlar om att i bred samverkan med länets utvecklingsaktörer initiera, samordna och driva regionala utvecklingsprocesser för att stärka hela Värmlands konkurrenskraft. Såväl företag, organisationer, kommuner, regioner, universitet och statliga myndigheter är viktiga samarbetspartners i arbetet. Det regionala utvecklingsarbetet utgår ifrån kunskap om regionens förutsättningar och behov av processer och insatser för att skapa en attraktiv och konkurrenskraftig region. Arbetet stöds därför av en analysfunktion som arbetar med att ta fram och sammanställa kunskap och en funktion som bereder och följer upp projektansökningar. Att omvärldsbevaka och utveckla kunskap är centralt för alla roller inom verksamhetsområdet. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara. Region Värmland arbetar aktivt och strategiskt med jämställdhetsfrågor och vi eftersträvar en jämn könsfördelning på alla nivåer. Vi ser därför gärna sökanden av alla kön.


Regional utvecklingsstrateg, kompetensförsörjning

Arbetsuppgifter

Tjänsten som regional utvecklingsstrateg - kompetensförsörjning, innebär att du håller ihop och driver de regionala kompetensförsörjningsfrågorna tillsammans med aktörerna i Värmland i syfte att stärka Värmlands konkurrenskraft och därmed hållbar utveckling och tillväxt i länet. I det regionala arbetet arbetar du med det strategiska och långsiktiga och omsätter det som facilitator som innebär att vara en länk mellan aktörerna. Rollen handlar om att stödja och samordna, ta initiativ, förankra, möjliggöra och initialt leda nya insatser. Det handlar om att lyssna in behov och önskemål, koppla ihop det med det strategiska perspektivet och därigenom på olika sätt skapa förutsättningar för samsyn och samhandling på tjänstepersonnivå och politisk nivå runt strategiskt viktiga områden. Tjänsten kräver en balans mellan omvärldsbevakning och strategisk analys av det arbetsmarknads-, utbildnings- och näringspolitiska området, regionalt, nationellt och inom EU och en social och praktisk förmåga att se till att få saker genomförda. Du kommer att forma Region Värmlands strategiska inriktning för kompetensförsörjning genom att driva, delta och genomföra strategiarbete och forma handlingsplaner tillsammans med berörda aktörer. I arbetet kommer du att initiera och leda projekt och processer i nära samarbete med aktörer på den värmländska arbetsmarknaden. Du kommer identifiera utvecklingsbehov inom området och initiera, förankra och leda projekt och processer internt och externt, och du är en nyckelperson i ett stort antal externa nätverk. Arbetet kräver också att du har eller har förmåga att utveckla insikt om den statliga arbetsmarknads-, utbildnings- och näringspolitiken och att du trivs med att aktivt verka i nationella och internationella nätverk och med att driva utvecklingsfrågor tillsammans med ansvariga myndigheter. På den internationella arenan är det främst inom EU och dess olika program och fonder som arbetet kommer att bedrivas och du bidrar till påverkansarbete på alla nivåer. Du samverkar nära med kollegor inom Regional utveckling för att uppnå synergier samt samverka med andra verksamhetsområden inom Region Värmland.Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som utvecklingsstrateg har du förmågan att lyssna, skapa relationer, engagemang och delaktighet i arbetet. Du är trygg, tydlig och engagerad med hög social kompetens. Du är bra på att motivera och uppmuntra andra. Du förstår vikten av att samarbete skapar ett mervärde i organisationen. Du har en förmåga att stå upp för organisationen och de frågor som du ansvarar för. Du kommer att ha många kontaktytor internt och externt och du har en förmåga att forma strategiska samarbeten. Vi ser även att du är kommunikativ, strategisk och har ett brett kontaktnät som blir till nytta i din roll. Du ska ha en akademisk examen alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande att du har goda kunskaper om offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet. Du kan och förstår villkoren för regional tillväxtpolitik och har erfarenhet av och förståelse för regionalt utvecklings- och tillväxtarbete, inte minst betydelsen av att initiera och samordna regionala utvecklingsprocesser. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kommer att utvärdera detta särskilt under rekryteringsprocessen. 

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser Visa mindre

Kommunikationsansvarig Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland söker en kommunikationsansvarig med passion för att förmedla värdeskapande budskap. Har du höjden att leda och driva den kommunikativa verksamheten? Vad innebär rollen? Som kommunikationsansvarig på Handelskammaren Värmland har du det övergripande ansvaret för vår kommunikationsstrategi och du projektleder samt genomför kommunikationsinsatserna. I en mindre organisation som vår innebär rollen en omsättning av strategin i praktiken.... Visa mer
Handelskammaren Värmland söker en kommunikationsansvarig med passion för att förmedla värdeskapande budskap. Har du höjden att leda och driva den kommunikativa verksamheten?
Vad innebär rollen?
Som kommunikationsansvarig på Handelskammaren Värmland har du det övergripande ansvaret för vår kommunikationsstrategi och du projektleder samt genomför kommunikationsinsatserna.
I en mindre organisation som vår innebär rollen en omsättning av strategin i praktiken. I nära samspel med andra kollegor tar du fram strategier i ett långsiktigt perspektiv samtidigt som du jobbar operativt med löpande kommunikation och genomförande av aktiviteter samt projekt.
Ansvar för varumärkesstrategiska frågor ingår i arbetet, som också handlar om att omvärldsbevaka ur ett kommunikationsperspektiv. Dessutom kommer du att nätverka, skapa, utveckla och driva innehåll, samordna och paketera koncept och aktiviteter samt få ut dessa i olika kanaler.
Du är trygg i det digitala kommunikations- och medielandskapet och vet hur man når fram i olika kanaler. Din drivkraft för att fortsätta utveckla den digitala kommunikationen kommer att säkerställa att vi når ut och får genomslagskraft för såväl medlemsrekrytering som för Handelskammarens utbud i stort.
Att inspirera och driva ”berättelsen om Värmland”, skapa engagemang och bibehålla samt stärka relationen med våra medlemmar är oerhört viktigt, liksom att positionera oss med en stark och tydlig röst i samhällsdebatten.

Vi tror att du kommer att uppleva rollen både som stimulerande och rolig om du;
älskar kommunikation i ett brett perspektiv
är en stjärna på att formulera och skriva bl. a nyheter, presstexter, inbjudningar, debattartiklar och remissvar
har verktygslådan för att ta kommunikationsansvaret och erfarenhet av att stärka varumärken, men också av att bedriva påverkansarbete
trivs i en snabbrörlig organisation med hög puls där ingen dag är den andra lik och kan på ett flexibelt sätt snabbt ställa om och agera på olika uppgifter
drivs av att producera och leverera konkreta resultat
är orädd att utmana invanda tankemönster, kommer med idéer för att utveckla och förbättra
har ett genuint samhällsintresse och trivs med externa kontakter och utåtriktade aktiviteter
är en van projektledare med beställarerfarenhet
är kreativ med intresse för färg och form och rör dig vant i publiceringsverktyg för sociala medier, wordpress och nyhetsbrevstjänster.

För att vara trygg i din kompetens och kunna fungera som ett stöd till dina kollegor i kommunikationsfrågor har du dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation samt akademisk utbildning inom området.
Vill du utveckla och utvecklas tillsammans med oss? Vi ser fram emot din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med EKSTAM Executive Search & Selection.
Välkommen att kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller besök ekstamsearch.se
Vi tillämpar löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 12 maj.

Om Handelskammaren Värmland
Handelskammaren Värmland är en oberoende och privat finansierad förening för företag i Värmland. Tillsammans är vi över 1100 medlemsföretag som jobbar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Vi gör det genom att vara en röst, en mötesplats och en internationell hubb.
Vår vision för Värmland 2040 är tydlig: Vi ska vara en dragningskraft, världen ska känna av oss, kunskapen ska ena oss och vi ska stå för hållbarhet.
Med över hundra års erfarenhet är vi långsiktiga och uthålliga, samtidigt som vi är aktuella, snabbfotade och på’t. Alltid med hjärta för och i Värmland.
Vi har en kultur som präglas av ständig rörelse, nyfikenhet och öppenhet för nya idéer som skapar värde för våra medlemmar. Vi har superengagerade medarbetare, jobbar tillsammans och har väldigt roligt på jobbet.

Läs mer på handelskammarenvarmland.se Visa mindre

Kommunikatör till statlig myndighet!

Är du redo för nästa steg i din karriär och för att få meriterande arbetslivserfarenhet som kommunikatör hos en statlig myndighet? Nu söker vi dig som tidigare har arbetat på operativ nivå med kommunikativt arbete och som vill arbeta på en arbetsplats med utveckling i fokus. Välkommen in med dig ansökan redan idag! Vi arbetar med löpande urval. OM TJÄNSTEN Vi söker en kommunikatör till en statlig myndighet. Tjänsten är på heltid i cirka 6 månader med st... Visa mer
Är du redo för nästa steg i din karriär och för att få meriterande arbetslivserfarenhet som kommunikatör hos en statlig myndighet? Nu söker vi dig som tidigare har arbetat på operativ nivå med kommunikativt arbete och som vill arbeta på en arbetsplats med utveckling i fokus. Välkommen in med dig ansökan redan idag! Vi arbetar med löpande urval.

OM TJÄNSTEN
Vi söker en kommunikatör till en statlig myndighet. Tjänsten är på heltid i cirka 6 månader med start omgående. Tjänsten innefattar främst operativa arbetsuppgifter och mycket arbete med verktyget Adobe InDesign.

Du erbjuds
* Ett arbete som ger dig meriterande arbetslivserfarenhet av myndighetsarbete
* Ett arbete som bidrar till samhällsnytta

ARBETSUPPGIFTER
* Internt samt externt kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå
* Planering, genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser
* Utforma informationsmaterial
* Genomföra marknadsundersökningar och omvärldsanalyser
* Rådgivning till kollegor i kommunikationsfrågor
* Utforma informationsmaterial
* Arbete med digitala kanaler och sociala medier
* Varumärkesarbete

VI SÖKER DIG SOM
* Har en avslutad eftergymnasial utbildning inom media, kommunikation och PR eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Har mycket goda kunskaper i verktygen Adobe InDesign
* Har mycket goda färdigheter och erfarenhet av webbpublicering
* Har erfarenhet av kommunikatörsarbete inom statlig myndighet
* Har goda kunskaper i Svenska, både i tal och skift

Det är meriterande om du har erfarenhet av kriskommunikation samt filmproduktion.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid
* Placering: Karlstad


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Kommunikationsstrateg, Kollektivtrafiken i Värmland

Ansök    Feb 19    REGION VÄRMLAND    Kommunikationsstrateg
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstraf... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstrafik under sommaren. Trafiken utförs under varumärkena Värmlandstrafik och Karlstadsbuss.
Avdelningen Kund och kommunikation leder arbetet med kollektivtrafikens interna och externa kommunikation, marknadsföring, kampanjer, trycksaksproduktion, varumärke, event, marknad, priser, produkter & tjänster. Till avdelningen hör Kundcenter på Karlstad busstation som arbetar med kundservice digitalt, via telefon och över disk samt försäljning.Kommunikationsstrateg, Kollektivtrafiken i Värmland

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg ansvarar du för vår digitala dialog i olika kanaler, du har koll på medieflödet och är första kontaktväg för media. Du coachar chefer och medarbetare kring kommunikationsfrågor. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande både strategiskt och operativt. Du trivs med att ta ett stort eget ansvar men också att samverka i olika konstellationer. 
Du som söker tjänsten:
Är van skribent.
Är van användare av sociala medier.
Har erfarenhet av arbete med webbkommunikation.
Har ett öga för detaljer när det gäller text och kommunikation.
Har jobbat som journalist eller nära journalistiken.
Har erfarenhet av hela kedjan av kommunikation från planering till utförande.
Kan snabbt ta till dig ny information och omsätta det till kommunikativ text.
Jobbar lika bra i team som självständigt.
Utvecklar våra kanaler och vår kommunikation.Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Du ska ha erfarenhet av journalistiskt arbete och eller arbete som kommunikatör. Du har ett arbetssätt som skapar förtroende i kontakt med chefer, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är trygg i din yrkesroll, har förmåga att se olika perspektiv och utifrån det kan du driva processer vidare. Du är lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du har lätt att ställa om när förutsättningar förändras.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Fackliga företrädare Marit Olsson, Vision, 0108328119, Sofie Grahn Vision 010 8328124, SACO nås via växeln 010 8315000. Visa mindre

Kommunikationsstrateg, Kollektivtrafiken i Värmland

Ansök    Feb 15    REGION VÄRMLAND    Kommunikationsstrateg
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstraf... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstrafik under sommaren. Trafiken utförs under varumärkena Värmlandstrafik och Karlstadsbuss.
Avdelningen Kund och kommunikation leder arbetet med kollektivtrafikens interna och externa kommunikation, marknadsföring, kampanjer, trycksaksproduktion, varumärke, event, marknad, priser, produkter & tjänster. Till avdelningen hör Kundcenter på Karlstad busstation som arbetar med kundservice digitalt, via telefon och över disk samt försäljning.Kommunikationsstrateg, Kollektivtrafiken i Värmland

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg ansvarar du för vår digitala dialog i olika kanaler, du har koll på medieflödet och är första kontaktväg för media. Du coachar chefer och medarbetare kring kommunikationsfrågor. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande både strategiskt och operativt. Du trivs med att ta ett stort eget ansvar men också att samverka i olika konstellationer. 
Du som söker tjänsten:
Är van skribent.
Är van användare av sociala medier.
Har erfarenhet av arbete med webbkommunikation.
Har ett öga för detaljer när det gäller text och kommunikation.
Har jobbat som journalist eller nära journalistiken.
Har erfarenhet av hela kedjan av kommunikation från planering till utförande.
Kan snabbt ta till dig ny information och omsätta det till kommunikativ text.
Jobbar lika bra i team som självständigt.
Utvecklar våra kanaler och vår kommunikation.Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Du ska ha erfarenhet av journalistiskt arbete och eller arbete som kommunikatör. Du har ett arbetssätt som skapar förtroende i kontakt med chefer, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är trygg i din yrkesroll, har förmåga att se olika perspektiv och utifrån det kan du driva processer vidare. Du är lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du har lätt att ställa om när förutsättningar förändras.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Fackliga företrädare Marit Olsson, Vision, 0108328119, Sofie Grahn Vision 010 8328124, SACO nås via växeln 010 8315000. Visa mindre

Kommunikationsstrateg, folktandvården Värmland

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Folktandvården Värmland är en spännande organisation med verksamhet i hela regionen. Här finns ca 550 medarbetare som arbetar med tand- och munhälsa till värmlänningar, besökare och gäster i alla åldrar. Folktandvården... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Folktandvården Värmland är en spännande organisation med verksamhet i hela regionen. Här finns ca 550 medarbetare som arbetar med tand- och munhälsa till värmlänningar, besökare och gäster i alla åldrar. Folktandvården är ett av Region Värmlands undervarumärken.
Arbetsplatsen, Folktandvårdens stab, finns på Lagergrens gata 7C i Karlstad och här arbetar ca 25 personer i både öppet landskap och egna kontor med administration och ledningsstöd till hela regionens folktandvård.


Kommunikationsstrateg, folktandvården Värmland

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg har du ansvar för planering av folktandvårdens interna och externa kommunikation och ledning av kommunikationsteamet.
Uppdraget innebär också att ge folktandvårdens chefer på alla nivåer samt övriga stabsmedarbetare råd och stöd i kommunikations- och språkfrågor samt samverka i både regionala och nationella projekt och arbetsgrupper.
Kommunikationsstrategen ansvarar också för att kontakterna med allmänhet, patienter och media, sköts på ett professionellt sätt samt att kraven på öppenhet och transparens efterlevs.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du har utbildning på akademisk nivå och några års erfarenhet av liknande uppdrag på en myndighet eller annan offentlig aktör. Du trivs med att arbeta i nära samverkan med andra, bidrar med din personlighet och kompetens och är en både kunnig och lyhörd deltagare i ledningsgrupp och andra arbetsgrupper.
Du förstår att samarbete är nyckeln till framgång och leder kommunikationsteamet i en öppen och kreativ anda. Du är en god skribent och en van användare av både Office- och Adobeprogrammen. Du har stor erfarenhet av arbete med webbpublicering, just nu övergår vi från Episerver till Sitevision, och tryckt media.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ann-May Brodén, Kommunikationsstrateg, tel 010-831 96 34 Visa mindre

Kommunikationsstrateg, Kollektivtrafiken i Värmland

Ansök    Feb 15    REGION VÄRMLAND    Kommunikationsstrateg
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstraf... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstrafik under sommaren. Trafiken utförs under varumärkena Värmlandstrafik och Karlstadsbuss.
Avdelningen Kund och kommunikation leder arbetet med kollektivtrafikens interna och externa kommunikation, marknadsföring, kampanjer, trycksaksproduktion, varumärke, event, marknad, priser, produkter & tjänster. Till avdelningen hör Kundcenter på Karlstad busstation som arbetar med kundservice digitalt, via telefon och över disk samt försäljning.Kommunikationsstrateg, Kollektivtrafiken i Värmland

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsstrateg ansvarar du för vår digitala dialog i olika kanaler, du har koll på medieflödet och är första kontaktväg för media. Du coachar chefer och medarbetare kring kommunikationsfrågor. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande både strategiskt och operativt. Du trivs med att ta ett stort eget ansvar men också att samverka i olika konstellationer. 
Du som söker tjänsten:
Är van skribent.
Är van användare av sociala medier.
Har erfarenhet av arbete med webbkommunikation.
Har ett öga för detaljer när det gäller text och kommunikation.
Har jobbat som journalist eller nära journalistiken.
Har erfarenhet av hela kedjan av kommunikation från planering till utförande.
Kan snabbt ta till dig ny information och omsätta det till kommunikativ text.
Jobbar lika bra i team som självständigt.
Utvecklar våra kanaler och vår kommunikation.Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Du ska ha erfarenhet av journalistiskt arbete och eller arbete som kommunikatör. Du har ett arbetssätt som skapar förtroende i kontakt med chefer, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är trygg i din yrkesroll, har förmåga att se olika perspektiv och utifrån det kan du driva processer vidare. Du är lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du har lätt att ställa om när förutsättningar förändras.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Fackliga företrädare Marit Olsson, Vision, 0108328119, Sofie Grahn Vision 010 8328124, SACO nås via växeln 010 8315000. Visa mindre

Kommunikationsstrateg – sociala medier

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan ... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Karlstads kommun söker en vikarierande kommunikationsstrateg med inriktning på sociala medier till kommunikationsavdelningen på kommunledningskontoret.

ARBETSUPPGIFTER
En av våra strateger kommer fokusera på våra kommande webbprojekt, och vi söker dig som under tiden vill axla ansvaret för kommunikationen i sociala medier och leda vårt team för sociala kanaler. Karlstads kommun är främst aktiv på Facebook, Instagram, Linkedin, och Youtube. Du ska engagerat följa utvecklingen, ta fram riktlinjer, ge användarstöd och utbilda organisationens övriga redaktörer.

Du kommer också att ge kvalificerat kommunikationsstöd i olika projekt och aktivt medverka i kommunikationsverksamhetens löpande arbete. Du har ständig kontakt med olika delar av kommunen, både ledning och medarbetare, i en rådgivande och stödjande roll. Detta vikariat tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas och det finns chans att vikariatet förlängs.

Vi kan erbjuda dig en härlig arbetsplats med kvalificerade och engagerade kommunikationskollegor som hjälps åt och som gillar att gå till jobbet. Vi har moderna lokaler mitt i centrala Karlstad och erbjuder medarbetarförmåner som till exempel flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom kommunikation eller journalistik och några års erfarenhet från kommunikationsarbete. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier och vara intresserad av att leda vårt utvecklingsarbete inom detta område, samt ha erfarenhet av att ge kommunikationsstöd i en stor organisation.

Du är en samhällsintresserad kreativ lagspelare med god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du är lösningsfokuserad, gillar att samverka med andra och vågar prova nya vägar. Du tar initiativ och ansvar och du levererar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Näringspolitiskt ansvarig

Vill du vara med och arbeta för en bättre fungerande fastighetsmarknad? Fastighetsägarna söker en näringspolitiskt ansvarig för Värmland. Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkont... Visa mer
Vill du vara med och arbeta för en bättre fungerande fastighetsmarknad?

Fastighetsägarna söker en näringspolitiskt ansvarig för Värmland.

Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring.

I rollen som näringspolitiskt ansvarig är du ansiktet utåt för fastighetsägarna i Värmland och aktiv i arbetet med att skapa goda förutsättningar för den lokala och regionala fastighetsmarknaden. Att göra branschens lokala röst hörd och att samla, samt företräda, medlemmarna i olika forum är grundläggande arbetsuppgifter. Andra viktiga delar av arbetet består i att skapa mötesplatser och nätverk som utvecklar branschen och stärker Fastighetsägarnas position som en positiv samhällsaktör. Du kommer även att delta i samarbetsprojekt med expansiva kommuner i Värmland, medverka i stadsutvecklingsprojekt samt bygga och förvalta relationer och nätverk med lokala intressenter.

Som näringspolitiskt ansvarig ska du också aktivt arbeta med rekrytering av nya medlemmar och utveckla nyttan och erbjudandet för såväl befintliga som potentiella medlemmar.

Du är en del av en rikstäckande organisation och företräder de nationella, gemensamma frågorna på lokal nivå. På kontoret i Karlstad ansvarar du för det näringspolitiska arbetet i hela Värmlands län, men du är också del av ett nätverk av kollegor som sträcker sig över hela landet. Det näringspolitiska arbetet bedrivs i nära samarbete med Värmlandskretsen, som består av förtroendevalda medlemsrepresentanter.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor. Du ska ha förmåga att skapa positiv samverkan mellan personer och organisationer från skilda delar av samhället och ha en grundläggande förståelse för hur en medlemsorganisation fungerar. Du behöver också ha förståelse för politiska och kommunala beslutsprocesser och hur de förhåller sig till näringslivets och fastighetsbranschens drivkrafter.

Du har en för tjänsten relevant högskoleexamen, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Att du har integritet, ett starkt eget driv och en genomförandekraft är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du ska också ha en mycket god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Läs mer om Fastighetsägarna och vad vi står för på www.fastighetsagarna.se

För mer information kontakta Rikard Ljunggren, chef Näringspolitik och kommunikation, tfn 031-755 33 16.

Sista ansökningsdag är den 28 februari, men urval kan komma att ske löpande. Visa mindre

Redaktionell kommunikationsstrateg

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan ... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Karlstads kommun söker en kreativ kommunikationsstrateg med inriktning på redaktionellt arbete till kommunikationsavdelningen på kommunledningskontoret.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för den löpande redaktionella planeringen och samordningen av nyheter i våra kommunikationskanaler. Du kommer också ansvara för att planera och producera intressant och aktuellt redaktionellt innehåll för webb och sociala medier som bidrar till att öka kännedomen om kommunen, vår vision och värdegrund. Du kommer även bli redaktör för vår interna app som är under utveckling för att stärka vår interna kommunikation och vi-känsla i organisationen.

I rollen ingår också att arbeta med mediekontakter, ansvara för vår medieuppföljning och vårt pressrum samt att ge kvalificerat kommunikationsstöd i olika projekt. Du har ständig kontakt med olika delar av kommunen, både ledning och medarbetare, i en rådgivande och stödjande roll. Denna tjänst är nyinrättad och du kommer vara både strateg och operativ.

Vi kan erbjuda dig en härlig arbetsplats med kvalificerade och engagerade kollegor som hjälps åt och som gillar att gå till jobbet. Vi har moderna lokaler mitt i centrala Karlstad och erbjuder medarbetarförmåner som till exempel flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom kommunikation eller journalistisk och några års erfarenhet från operativt kommunikationsarbete. Du måste vara en driven skribent och bra på att fotografera och filma. Vi vill helst att du är lite av en redaktionell expert.

Du är en samhällsintresserad kreativ lagspelare med god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Du är lösningsfokuserad, gillar att samverka med andra och vågar prova nya vägar. Du tar initiativ och ansvar och du levererar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet. Längre fram i rekryteringsprocessen kommer vi be dig lämna arbetsprov.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi d... Visa mer
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet.

Kommunikatörerna ingår i den administrativa staben. Uppdraget är att, tillsammans med övriga stabsenheter, fungera som stödfunktion för förvaltningens verksamheter och nämnd.

ARBETSUPPGIFTER
• Du arbetar enligt en årsplanering och planerar, genomför och följer upp förvaltningens kommunikation både på egen hand och tillsammans med en kollega.
• Skriva pressmeddelanden, anordna presskonferenser och sköta förvaltningens mediebevakning.
• Ta tag i händelser som kräver akuta informationsinsatser.
• Vara bollplank och expert när förvaltningens verksamheter vill genomföra kommunikationsinsatser. Stödja förvaltningens medarbetare och chefer i deras kommunikation.
• Fungera som beställare gentemot reklam- och produktionsbyråer.
• Arbeta för att stärka varumärket Karlstads kommun genom förvaltningens verksamheter och se till att vi visar upp en sammanhållen grafisk profil.


KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, både strategiskt och operativt, gärna i en politisk styrd verksamhet. Du har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande. Du har erfarenhet av mediehantering. Du är van vid att arbeta med målgruppsanpassning och kanalval.

Vi söker dig som har hög social kompetens och ett genuint samhällsintresse. Du har lätt för att samarbeta med andra, men arbetar lika gärna självständigt. Du är van vid att ha många bollar i luften och trivs i ett högt tempo. Vidare har du god stilistisk förmåga och är en rutinerad och driven skribent.

Du har goda kunskaper i Office-paketets program samt Adobe InDesign och Adobe Photoshop. Du bör även ha erfarenhet av webbpublicering.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kommunikatör med goda kunskaper inom InDesign sökes

Är du utbildad kommunikatör och har mycket goda erfarenheter inom redigering och webbpublicering? Där detta en tjänst för dig. Om uppdraget Kunden är en offentlig verksamhet som arbetar för att främja länets utveckling både miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Tjänsten är på heltid med start 2020-07-27 och kommer att pågå i ungefär 6 månader. Placering i Karlstad. Dina arbetsuppgifter Du kommer för denna tjänst arbeta i en grupp med andra kommunikatör... Visa mer
Är du utbildad kommunikatör och har mycket goda erfarenheter inom redigering och webbpublicering? Där detta en tjänst för dig.

Om uppdraget

Kunden är en offentlig verksamhet som arbetar för att främja länets utveckling både miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Tjänsten är på heltid med start 2020-07-27 och kommer att pågå i ungefär 6 månader. Placering i Karlstad.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer för denna tjänst arbeta i en grupp med andra kommunikatörer som behöver extra stöd under en arbetsstopp. Arbete kommer ha fokus på operativa insatser och arbetsuppgifterna kan bland annat vara att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser samt hantera marknadsundersökningar och omvärldsanalyser. Vidare kan du komma att hantera internt och externt kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå. Arbete med utformning av informationsmaterial, rådgivning till kollegor i kommunikationsfrågor, varumärkesarbete samt arbete med digitala kanaler och sociala medier kan också förekomma. Du har ett gott samarbete med andra och kan arbeta självständigt i dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och kan arbeta efter uppsatta mål och deadlines.

Dina kvalifikationer

- högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem (5) års arbetslivserfarenhet som kommunikatör
- kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
- goda kunskaper i MS Office
- mycket goda kunskaper i redigeringsverktyg Indesign, Photoshop m.fl.
- mycket goda kunskaper i webbpublicering och webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision m.fl.)


Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 2020-07-10.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare Antonia Gräns Rodhe.

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 08-84 53 00.Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter. Visa mindre

Erfaren kommunikatör med fokus på kanalutveckling

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från loka... Visa mer
MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Kommunikationsavdelningen ska stödja och styra kommunikationsarbetet så att MSB:s medarbetare känner sig trygga i att kommunikationen genomförs professionellt, tydligt och mot gemensamt uppsatta mål.

Alla ska också förstå vikten av att det vi kommunicerar hänger ihop i en större helhet.

Kommunikation är en förutsättning för att MSB ska lyckas med sitt uppdrag att öka samhällets och individers förmåga att förebygga och hantera samhällsstörningar, oavsett om det handlar om olyckor, kriser eller krig. Det handlar om att värna liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden såsom demokratin.

Myndighetens kommunikation ska vara öppen, kompetent och drivande, men också tydlig och sammanhållen på ett sätt som bygger bilden av MSB. Det stärker omvärldens förtroende för MSB, såväl som medarbetarnas stolthet över att bidra med sin del av helheten.

MSB:s kommunikationsavdelning bildades den 1 februari 2019. Du kommer in i ett spännande skede där du får vara med och bidra till att bygga upp avdelningens verksamhet och utveckla myndighetens kommunikationskanaler. Tjänsten är placerad på enheten för kommunikationsutveckling vars uppdrag är att skapa förutsättningar för tydlig och effektiv kommunikation, internt och externt.

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikationsutvecklare med fokus på kanalutveckling arbetar du inom kommunikationsavdelningens ansvarsområde och kan självständigt och i grupp genomföra och leda arbeten inom kommunikationsområdet. Liksom övriga medarbetare vid avdelningen jobbar du såväl strategiskt som operativt. Du leder utvecklingsarbeten av olika kanaler, verktyg och avtal. Du kan även utforma och anpassa kanalerna för kommunikation med olika målgrupper. I tjänsten ingår att genomföra utredningar och utvärderingar samt bidra med analyser av nya utvecklingsbehov av kommunikationsverksamheten.

Din kompetensprofil

Du har examen inom digital utveckling, projektledning, medie- och kommunikationsvetenskap eller det arbetsgivaren bedömer som likvärdig utbildning. Du har även:

- Flera års erfarenhet av kanalutveckling och goda kunskaper i CMS. MSB använder idag Episerver.
- Goda kunskaper om utvecklingen hos och användningen av sociala mediekanaler.
- Förmåga att följa upp, utvärdera och analysera hur olika kanaler fungerar, eller skulle kunna fungera.

Du ska ha kunskap om och erfarenhet av:

- Att utveckla webbplatser och andra digitala och analoga kommunikationskanaler.
- Den teknik som behövs för olika kanaler.
- Att leda projekt och större utvecklingsaktiviteter.
- Att upphandla, beställa och kravställa gentemot leverantörer.
- Att göra förstudier och utredningar.
- Uppföljning och utvärdering samt löpande analys av statistiskt underlag, som t.ex. besöksstatistik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- Offentlig verksamhet
- Tillgänglighetsanpassning av kommunikationskanaler

Du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande, strategisk, drivande och strukturerad. Du kan arbeta under mångskiftande förhållanden, ibland under tidspress. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. MSB tillämpar provanställning. Placeringsort är Stockholm eller Karlstad. Resor i tjänsten förekommer.

MSB har en beredskapsorganisation och det kan bli aktuellt att ingå i den, vilket i så fall innebär schemaläggning utanför kontorstid.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Morgan Olofsson eller tf enhetschef Camilla Hedquist. Fackliga företrädare är Liselotte Jansson (Saco-S), Mikael Westerlund (ST) och Ann-Britt Paradis (Seko). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast 17 december 2019, märkt med referensnummer 2019/238. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB blir offentliga allmänna handlingar vilket innebär att den som vill har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av annonser eller rekryteringstjänster. Visa mindre