Lediga jobb som Säkerhetsrådgivare i Karlstad

Se lediga jobb som Säkerhetsrådgivare i Karlstad. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlstad som finns hos arbetsgivaren.

Operativ analytiker

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen.  Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 60 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna. På operativa avdelningen arbetar vi ... Visa mer
Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 
Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 60 anställda.

Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

På operativa avdelningen arbetar vi med att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige samt upprätthålla myndighetens beredskapsfunktioner.

Vi behöver nu stärka arbetet med att identifiera påverkansaktiviteter riktade mot Sverige och söker därför operativ analytiker med placering i Karlstad eller i Solna.

Arbetsuppgifter
Inhämtning och bearbetning görs via olika tekniska plattformar för omvärldsbevakning i syfte att identifiera påverkansaktiviteter och stödja lägesbedömningar och operativt beslutsfattande. Du kommer att arbeta med att inhämta och bearbeta stora mängder information för att upptäcka och verifiera otillbörlig informationspåverkan mot Sverige. Vilka olika hotaktörer man jobbar mot kommer att variera. Därför efterfrågar vi personer med dokumenterad operativ erfarenhet av att bedriva omvärldsbevakning eller annan typ av informationsinhämtning.

Du förväntas löpande samla in, sammanställa, bearbeta, analysera och rapportera inhämtad information. Du kommer även att stödja metodutvecklingen avseende omvärldsbevaknings- och inhämtningsverktyg samt inhämtnings-, identifierings- och bearbetningsmetoder. Du förväntas med kort varsel kunna presentera och föredra underlag inom myndigheten och för externa aktörer på både svenska och engelska.

I arbetsuppgifterna ingår också att tjänstgöra som Tjänsteman i Beredskap (TiB) och vid behov kan det även bli aktuellt att gå in i andra typer av beredskaper. Tjänsten kan också komma att innebära att ibland arbeta i myndighetens förmågehöjande arbete i samband med utbildningar och stödinsatser.

Kvalifikationer
- Relevant akademisk examen eller andra kunskaper som arbetsgivaren finner likvärdiga.
- Dokumenterad erfarenhet av att inriktat inhämta och bearbeta stora mängder information.
- Goda kunskaper i det ryska språket.
- Erfarenhet från arbete i en operativ, händelsestyrd verksamhet.
- Förmåga att utrycka dig väl i skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:
- God kunskap om otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige och svenska intressen.
- God kunskap om Ryssland.
- Kunskaper rörande bearbetning eller analys i systemmiljö som t.ex. i2, Palantir eller Hume.
- Ytterligare språkkunskaper som bedöms relevanta (t.ex. kinesiska och persiska).

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din möjlighet att komplettera och bidra till gruppens utveckling samt förmåga att tidvis arbeta under högt tempo. Du behöver ha en god förmåga att förstå gruppbeteenden och sociala mekanismer i vårt samhälle.

Som person ser vi att du har:
- Mycket god förmåga att arbeta i grupp och bidra till utveckling av gruppens arbetsprocesser.
- Mycket god förmåga att arbeta självständigt och att upprätthålla en jämn och god kvalitet i produktionen även vid korta ledtider.
- God förmåga att tempoväxla under vissa tidsperioder och att du trivs att arbeta i och bidra till en arbetsmiljö och arbetsplats under utveckling.
- En vetgirig personlighet med ett brett samhällsintresse och analytisk förmåga.
- God ordningskänsla (t.ex. sekretessmedveten) och mycket gott omdöme.

Vi ställer höga krav på våra sökande, myndigheten är ung och vi bryter ny mark medan vi bygger och utvecklar verksamheten. Därför söker vi dig som både vill lära sig av och utvecklas i sitt arbete över en längre tid.

Övrigt
Arbetsprov för att bedöma språkkunskaper, analytisk färdighet samt skriftlig framställningsförmåga kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. Befattningen är en tillsvidareanställning, provanställning kan bli aktuellt.

Tjänsten är placerad i Karlstad eller Solna. Du kan tidvis även behöva tjänstgöra på den andra orten. I tjänsten förväntas du kunna resa såväl inom Sverige som internationellt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass som kräver svenskt medborgarskap. Tjänsten medför också krigsplacering.

Varmt välkommen att söka och vara med på vår spännande resa!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – intern säkerhet

Om arbetsplatsen Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser och höjd beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.  Vi söker nu en säker... Visa mer
Om arbetsplatsen
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra.

Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser och höjd beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. 

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området intern säkerhet. Tjänsten är organiserad på räddningstjänstens säkerhetsavdelning och du jobbar inom vårt uppdrag för koncernen Karlstads kommun.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd och säkerhet, trygghets- och brottsförebyggande arbete, försäkringssamordning samt krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda, driva och utveckla Karlstads kommuns interna säkerhetsarbete i både strategiska och operativa frågor. Säkerhetsavdelningen är ett nav för samverkan och kompetens vilket innebär att hålla utbildningar är en viktig del av vårt uppdrag. Rollen är rådgivande och stödjande för koncernens alla förvaltningar och bolag. Exempel på arbetsuppgifter är:

- Stöd vid händelser exempelvis hot eller våld, skadegörelse och krishantering. Du hanterar hot och våldsärenden som inträffat men också förebyggande genom utbildningar eller genom förändringar i den fysiska miljön eller arbetssätt.
- Ansvara för kommunens bevakningsavtal och styra den resurs som kommunen förfogar över i form av exempelvis väktare och ordningsvakter så att den blir så effektiv som möjligt utifrån den lägesbild som råder
- Arbeta med riskanalyser och åtgärder inför särskilda evenemang eller händelser
- Genomföra utredningar och ta fram rutiner och styrdokument
- Delta i och leda samverkansforum i olika sammanhang och ledningsnivåer
- Utbilda och öva

Du ingår i ett större team som arbetar tillsammans med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet, ex. inom personsäkerhet, fysiskt skydd, bevakning, polishögskolan eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från systematiskt säkerhets- och trygghetsarbete i en större organisation. Du förstår vad som är viktigt i en komplex situation och vågar ta beslut och agera även med begränsad information tillgänglig. Du är bekväm med att hantera hot- och våldsärenden och är trygg och förtroendeingivande i dina möten i vardagen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten, gärna inom säkerhetsområdet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Eftersom arbetet är förenat med många kontakter, både i kommunen men även med andra aktörer såsom polisen och kommunväktarna, ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska också vara bekväm med att hålla i utbildningar och informationsträffar för större eller mindre grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

B-körkort krävs.

Erfarenhet krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.  

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

Fackliga företrädare
Kristoffer Staaf, Vision, 054-540 28 38, [email protected]

Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer, 054-540 28 19, [email protected]

Robert Olofsson, Ledarna, 054-540 28 80, [email protected]

Jörgen Tolf, SKAF, 054-540 28 80, [email protected]


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Operativ analytiker

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen.  Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 60 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna. På operativa avdelningen arbetar vi ... Visa mer
Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 
Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 60 anställda.

Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

På operativa avdelningen arbetar vi med att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige samt upprätthålla myndighetens beredskapsfunktioner.

Vi behöver nu stärka arbetet med att identifiera påverkansaktiviteter riktade mot Sverige och söker därför operativ analytiker med placering i Karlstad eller i Solna.

Arbetsuppgifter
Inhämtning och bearbetning görs via olika tekniska plattformar för omvärldsbevakning i syfte att identifiera påverkansaktiviteter och stödja lägesbedömningar och operativt beslutsfattande. Du kommer att arbeta med att inhämta och bearbeta stora mängder information för att upptäcka och verifiera otillbörlig informationspåverkan mot Sverige. Vilka olika hotaktörer man jobbar mot kommer att variera. Därför efterfrågar vi personer med dokumenterad operativ erfarenhet av att bedriva omvärldsbevakning eller annan typ av informationsinhämtning.

Du förväntas löpande samla in, sammanställa, bearbeta, analysera och rapportera inhämtad information. Du kommer även att stödja metodutvecklingen avseende omvärldsbevaknings- och inhämtningsverktyg samt inhämtnings-, identifierings- och bearbetningsmetoder. Du förväntas med kort varsel kunna presentera och föredra underlag inom myndigheten och för externa aktörer på både svenska och engelska.

I arbetsuppgifterna ingår också att tjänstgöra som Tjänsteman i Beredskap (TiB) och vid behov kan det även bli aktuellt att gå in i andra typer av beredskaper. Tjänsten kan också komma att innebära att ibland arbeta i myndighetens förmågehöjande arbete i samband med utbildningar och stödinsatser.

Kvalifikationer
- Relevant akademisk examen eller andra kunskaper som arbetsgivaren finner likvärdiga.
- Dokumenterad erfarenhet av att inriktat inhämta och bearbeta stora mängder information.
- Erfarenhet från arbete i en operativ, händelsestyrd verksamhet.
- Förmåga att utrycka dig väl i skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:
- God kunskap om otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige och svenska intressen.
- Goda kunskaper i mandarin.
- Kunskaper rörande bearbetning eller analys i systemmiljö som t.ex. i2, Palantir eller Hume.
- Ytterligare språkkunskaper som bedöms relevanta (t.ex. ryska och persiska).

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din möjlighet att komplettera och bidra till gruppens utveckling samt förmåga att tidvis arbeta under högt tempo. Du behöver ha en god förmåga att förstå gruppbeteenden och sociala mekanismer i vårt samhälle.

Som person ser vi att du har:
- Mycket god förmåga att arbeta i grupp och bidra till utveckling av gruppens arbetsprocesser.
- Mycket god förmåga att arbeta självständigt och att upprätthålla en jämn och god kvalitet i produktionen även vid korta ledtider.
- God förmåga att tempoväxla under vissa tidsperioder och att du trivs att arbeta i och bidra till en arbetsmiljö och arbetsplats under utveckling.
- En vetgirig personlighet med ett brett samhällsintresse och analytisk förmåga.
- God ordningskänsla (t.ex. sekretessmedveten) och mycket gott omdöme.

Vi ställer höga krav på våra sökande, myndigheten är ung och vi bryter ny mark medan vi bygger och utvecklar verksamheten. Därför söker vi dig som både vill lära sig av och utvecklas i sitt arbete över en längre tid.

Övrigt
Arbetsprov för att bedöma språkkunskaper, analytisk färdighet samt skriftlig framställningsförmåga kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. Befattningen är en tillsvidareanställning, provanställning kan bli aktuellt.

Befattningen är en tillsvidareanställning och är placerad i Karlstad eller Solna. Du kan tidvis även behöva tjänstgöra på den andra orten. I tjänsten förväntas du kunna resa såväl inom Sverige som internationellt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass som kräver svenskt medborgarskap. Tjänsten medför också krigsplacering.

Varmt välkommen att söka och vara med på vår spännande resa!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Omvärldsbevakare med kommunikationskunskaper, vikariat

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen.  Myndigheten leds av en generaldirektör och har drygt 50 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna. På operativa avdelningen arbetar vi me... Visa mer
Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 
Myndigheten leds av en generaldirektör och har drygt 50 anställda.

Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

På operativa avdelningen arbetar vi med att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige samt upprätthålla myndighetens beredskapsfunktioner. Avdelningen har fyra enheter under avdelningschefen; Enheten för operativ ledning, Enheten för inhämtning och bearbetning, Enheten för påverkansanalys och Enheten för operativ respons och beredskap.

Enheten för operativ respons och beredskap söker nu en vikarierande omvärldsbevakare som även ska kunna beredskapstjänstgöra som ”Tjänsteman i Beredskap”. Tjänsten är placerad i Karlstad. Hos oss blir du en del av ett litet team med spännande arbetsuppgifter inom ett aktuellt område.

Arbetsuppgifter
Rollen innebär att du löpande hanterar stora mängder information och distribuerar relevanta uppgifter till kollegor och funktioner. En återkommande uppgift är att sammanställa underlag till myndighetens operativa chef med syftet att ge överblick, förståelse och underlag för beslut.

Som omvärldsbevakare är du dessutom en del av kärngruppen i funktionen ”Tjänsteman i Beredskap”. Funktionen är myndighetens operativa kontaktpunkt med omvärlden och innebär att tjänstgörande är den som först hanterar uppkomna händelser. Hantering består i att sätta sig in i och se vilka åtgärder som är relevanta i en uppkommen situation eller skeende. I kärngruppen arbetar ni löpande med att stödja alla dem som arbetar i funktionen. 

Enheten operativ respons och beredskap har till uppgift att ge stöd i form av kommunikation och samordning till olika aktörer t.ex. myndigheter vid händelser. Du förväntas bidra till det arbetet främst utifrån din kommunikationskompetens.

Kvalifikationer
Arbetet kräver:

- Akademisk examen inom journalistik, kommunikation eller annan utbildning som vi bedömer som relevant för tjänsten.  
- Minst tre års arbetslivserfarenhet.
- Erfarenhet av omvärldsbevakning.
- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
- Att du är en god skribent.

Vi ser det som meriterande om du har:

- Arbetat i statlig/offentlig verksamhet.
- Har kunskaper i kriskommunikation.
- Språkkunskaper i ryska, arabiska, persiska eller turkiska.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en samhällsintresserad person som har ett öppet och prestigelöst sätt att kommunicera och trivs med samarbete som arbetsmetod.

Du kan bedöma vad som är väsentligt i en stor mängd information och kommunicera det till olika målgrupper både skriftligt och muntligt.

Du har gott omdöme, är bra att prioritera och har förmågan att upprätthålla efterfrågad kvalitet i arbetet även under ett stundtals högt tempo.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning med placering på MPF:s kontor i Karlstad.

Vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap. Myndigheten är en del av Sveriges totalförsvar och tjänsten medför därför krigsplacering.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare

Ansök    Aug 11    Karlstads kommun    Säkerhetsrådgivare
Beskrivning I rollen som informationssäkerhetssamordnare jobbar du mot hela kommunkoncernen och deltar i arbetet med att leda och samordna vårt informationssäkerhetsarbete och bidra till att nämnderna och kommunens bolag kan kartlägga, klassa och skydda sin information genom ett riskbaserat förhållningssätt. Du fungerar som stöd till ledning, verksamheter och medarbetare så de kan ta sitt respektive ansvar inom området. Vi stöttar koncernen i att etable... Visa mer
Beskrivning
I rollen som informationssäkerhetssamordnare jobbar du mot hela kommunkoncernen och deltar i arbetet med att leda och samordna vårt informationssäkerhetsarbete och bidra till att nämnderna och kommunens bolag kan kartlägga, klassa och skydda sin information genom ett riskbaserat förhållningssätt.

Du fungerar som stöd till ledning, verksamheter och medarbetare så de kan ta sitt respektive ansvar inom området. Vi stöttar koncernen i att etablera en väl fungerande e-förvaltning som ger en enklare vardag för medborgare och företag samt kännetecknas av tillit och trygghet i informationshanteringen. Vår utgångspunkt är därför att arbetet med informationssäkerhet ska bedrivas i nära samverkan med dataskydd för att ge störst nytta. Vi befinner oss i en utvecklings- och implementationsfas för att säkerställa ett systematiskt informationssäkerhetsarbete inför att NIS2-direktivet börjar gälla under hösten 2024.

Alla nämnder och bolag har egna personuppgiftssamordnare och/eller informationssäkerhets-samordnare som fungerar som lokalt stöd i verksamheten. Du tillhör avdelningen administrativ utveckling inom administrativa funktionen på kommunledningskontoret där förvaltning av ärendehanteringssystem, informationssäkerhet, dataskydd och juridik samordnas. Du kommer att jobba i team med informationssäkerhetsansvarig och dataskyddsombud samt IT-säkerhetssamordnare och i nära samverkan med säkerhetsskyddschef, IT-arkitekter, upphandlare, jurister samt med övriga informationssäkerhetssamordnare och kommunens verksamheter. Du kommer till en arbetsplats där vi strävar efter att mixa olika kompetenser för att lösa frågor på bästa sätt.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår bland annat att:

- Planera och genomföra utbildningar samt ge råd inom området
- Vara delaktig i arbetet med modeller för att kartlägga, klassa och riskanalysera
- Genomföra och ge stöd i informationssäkerhetsanalyser, där bl.a. klassning och riskanalys ingår
- Delta i arbetet med att ta fram och utveckla relevanta organisatoriska, tekniska och fysiska informationssäkerhetskrav
- Delta i arbetet med att ta fram och utveckla styrande dokument inom informations- och IT-säkerhetsområdet
- Omvärldsbevaka, vara med och samordna och delta i nätverk både internt och externt
- Delta i upphandlingsprocess och föra dialog med leverantören om olika krav
- Bistå vid incidenter
- Följa upp informationssäkerhetsarbetet och säkerställa att det finns ett fungerande ledningssystem
- Delta i arbetet med dataskyddsfrågor

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen inom data- och systemvetenskap, juridik eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskaper om offentlighet- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen (GDPR), säkerhetsskyddslagen och lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster.  Vi ser även att det är önskvärt med kunskaper inom, och vana av arbete med ISO 27000. Erfarenhet av arbete med dataskydd är också meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha en pedagogisk förmåga och en stor vilja att sätta dig in i verksamheternas behov. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och är initiativtagande, strukturerad och uthållig för att nå lösningar och resultat. Du har en god samarbetsförmåga och gillar att jobba teambaserat men arbetar självständigt och tar ansvar för dina uppgifter.

Du har tidigare arbetslivserfarenheter inom området och gärna erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och ditt engagemang för tjänsten.

Övrigt
Har du frågor kring tjänsten är du under sommaren välkommen att skicka ett mejl till rekryterande chef Marie Edwinsson, [email protected] eller Informationssäkerhetsansvarig Paul Mosson, [email protected] så återkommer de så fort tillfälle ges.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Karlstads kommun

Kommunledningskontoret, som är den förvaltning som du kommer att tillhöra, arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare

Ansök    Jun 30    Karlstads kommun    Säkerhetsrådgivare
Beskrivning I rollen som informationssäkerhetssamordnare jobbar du mot hela kommunkoncernen och deltar i arbetet med att leda och samordna vårt informationssäkerhetsarbete och bidra till att nämnderna och kommunens bolag kan kartlägga, klassa och skydda sin information genom ett riskbaserat förhållningssätt. Du fungerar som stöd till ledning, verksamheter och medarbetare så de kan ta sitt respektive ansvar inom området. Vi stöttar koncernen i att etable... Visa mer
Beskrivning
I rollen som informationssäkerhetssamordnare jobbar du mot hela kommunkoncernen och deltar i arbetet med att leda och samordna vårt informationssäkerhetsarbete och bidra till att nämnderna och kommunens bolag kan kartlägga, klassa och skydda sin information genom ett riskbaserat förhållningssätt.

Du fungerar som stöd till ledning, verksamheter och medarbetare så de kan ta sitt respektive ansvar inom området. Vi stöttar koncernen i att etablera en väl fungerande e-förvaltning som ger en enklare vardag för medborgare och företag samt kännetecknas av tillit och trygghet i informationshanteringen. Vår utgångspunkt är därför att arbetet med informationssäkerhet ska bedrivas i nära samverkan med dataskydd för att ge störst nytta. Vi befinner oss i en utvecklings- och implementationsfas för att säkerställa ett systematiskt informationssäkerhetsarbete inför att NIS2-direktivet börjar gälla under hösten 2024.

Alla nämnder och bolag har egna personuppgiftssamordnare och/eller informationssäkerhets-samordnare som fungerar som lokalt stöd i verksamheten. Du tillhör avdelningen administrativ utveckling inom administrativa funktionen på kommunledningskontoret där förvaltning av ärendehanteringssystem, informationssäkerhet, dataskydd och juridik samordnas. Du kommer att jobba i team med informationssäkerhetsansvarig och dataskyddsombud samt IT-säkerhetssamordnare och i nära samverkan med säkerhetsskyddschef, IT-arkitekter, upphandlare, jurister samt med övriga informationssäkerhetssamordnare och kommunens verksamheter. Du kommer till en arbetsplats där vi strävar efter att mixa olika kompetenser för att lösa frågor på bästa sätt.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår bland annat att:

- Planera och genomföra utbildningar samt ge råd inom området
- Vara delaktig i arbetet med modeller för att kartlägga, klassa och riskanalysera
- Genomföra och ge stöd i informationssäkerhetsanalyser, där bl.a. klassning och riskanalys ingår
- Delta i arbetet med att ta fram och utveckla relevanta organisatoriska, tekniska och fysiska informationssäkerhetskrav
- Delta i arbetet med att ta fram och utveckla styrande dokument inom informations- och IT-säkerhetsområdet
- Omvärldsbevaka, vara med och samordna och delta i nätverk både internt och externt
- Delta i upphandlingsprocess och föra dialog med leverantören om olika krav
- Bistå vid incidenter
- Följa upp informationssäkerhetsarbetet och säkerställa att det finns ett fungerande ledningssystem
- Delta i arbetet med dataskyddsfrågor

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen inom data- och systemvetenskap, juridik eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskaper om offentlighet- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen (GDPR), säkerhetsskyddslagen och lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster.  Vi ser även att det är önskvärt med kunskaper inom, och vana av arbete med ISO 27000. Erfarenhet av arbete med dataskydd är också meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha en pedagogisk förmåga och en stor vilja att sätta dig in i verksamheternas behov. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och är initiativtagande, strukturerad och uthållig för att nå lösningar och resultat. Du har en god samarbetsförmåga och gillar att jobba teambaserat men arbetar självständigt och tar ansvar för dina uppgifter.

Du har tidigare arbetslivserfarenheter inom området och gärna erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och ditt engagemang för tjänsten.

Övrigt
Har du frågor kring tjänsten är du under sommaren välkommen att skicka ett mejl till rekryterande chef Marie Edwinsson, [email protected] eller Informationssäkerhetsansvarig Paul Mosson, [email protected] så återkommer de så fort tillfälle ges.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Karlstads kommun

Kommunledningskontoret, som är den förvaltning som du kommer att tillhöra, arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – operativ trygghetsutveckling

Om arbetsplatsen Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.  Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling... Visa mer
Om arbetsplatsen
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra.

Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. 

Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.


Arbetsuppgifter
Vill du vara med och stötta våra medlemskommuner i det brottsförebyggande arbetet? Den nya lagen om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete som träder i kraft den 1 juli 2023 ger våra kommuner möjlighet att satsa ännu mer på trygghets- och brottsförebyggande arbete och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas därför.

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling för Karlstads kommun. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna och utveckla kommunens trygghets- och brottsförebyggande arbete med målet att Karlstad ska vara en trygg och säker kommun. Du stöttar och koordinerar kommunens brottsförebyggande arbete enligt kommunens brottsförebyggande policy. Vi arbetar enligt den kunskapsbaserade arbetsmetoden Effektiv samordning för trygghet, EST. Du kommer att vara en viktig del i utveckling av ett systematiskt trygghets- och brottsförebyggande arbete i det operativa med kartläggning av lägesbild, analys och genomförande tillsammans med kommunens förvaltningar, bolag och externa aktörer. Detta innebär ett nära samarbete med polismyndigheten genom medborgarlöfte och samverkansavtal. Trygghetscenter är navet för vår samverkan och du kommer att bidra till arbetet med att uppfylla de nya lagkraven.

I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med både kommunledningen, ansvariga förtroendevalda och kommunens olika verksamheter och professioner. Du kommer också att samverka med andra samhällsaktörer såsom näringslivet, föreningar och övriga aktörer, bland annat genom regelbundna trygghetsmöten. Arbetet innebär också kontakter med media.

Därutöver kommer du att ingå i ett team med säkerhetskoordinatorer som tillsammans arbetar med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Du har universitets- eller högskoleutbildning alternativt yrkeshögskola med inriktning på trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete eller annan utbildning eller yrkeserfarenhet som bedöms relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från arbete med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från att leda projekt och utvecklingsarbete i större organisationer. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter både externt och internt i kommunen ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Erfarenhet krävs.

B-körkort krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – intern säkerhet och systematiskt brandskyddsarbete

Beskrivning Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser och höjd beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.  Vi söker nu en säkerhetsk... Visa mer
Beskrivning
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra.

Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser och höjd beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. 

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området intern säkerhet och systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen. 

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd och säkerhet, trygghets- och brottsförebyggande arbete, försäkringssamordning samt krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en av två säkerhetskoordinatorer som arbetar med varierade uppgifter för att samordna, utveckla och stödja det systematiska säkerhetsarbetet i medlemskommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors. 

Du kommer att ha ett brett fokus på intern säkerhet, personsäkerhet, fysiskt skydd, bevakningstjänster/kommunväktare, riskhantering och systematiskt brandskyddsarbete. I arbetet ingår bland annat att ta fram utredningar, riskanalyser, lägesbilder, säkerhetsrutiner och att genomföra utbildningar. 

Du kommer att vara en resurs för kommunledning, chefer och förvaltningar samt förtroendevalda. Du är ett stöd vid händelser exempelvis hot eller våld, skadegörelse och krishantering. Du ingår i ett större team som arbetar tillsammans med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter. Kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet, ex. inom personsäkerhet, fysiskt skydd, bevakning, skydd mot olyckor eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från kvalificerat arbete med säkerhet och trygghet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten i större organisationer. Det är också meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Eftersom arbetet är förenat med många kontakter, både i medlemskommunerna men även med andra aktörer såsom polisen och kommunväktarna, ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska också vara bekväm med att hålla i utbildningar och informationsträffar för större eller mindre grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

B-körkort krävs.

Erfarenhet krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.  

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

Fackliga företrädare
Kristoffer Staaf, Vision
054-540 28 38
[email protected]

Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer
054-540 28 19
[email protected]

Robert Olofsson, Ledarna
054-540 28 80
[email protected]

Jörgen Tolf, SKAF
054-540 28 80
[email protected] 

 

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetskoordinator med inriktning brottsförebyggande arbete

Om arbetsplatsen Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området brottsförebygga... Visa mer
Om arbetsplatsen
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra.

Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området brottsförebyggande arbete. Tjänsten är organiserade på säkerhetsavdelningen. 

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut. 

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och stötta våra medlemskommuner i det brottsförebyggande arbetet? Den nya lagen om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete som träder i kraft den 1 juli 2023 ger våra kommuner möjlighet att satsa ännu mer på trygghets- och brottsförebyggande arbete och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas därför.

I din roll som säkerhetskoordinator kommer du att bidra med specialistkompetens och strategiska perspektiv för att säkerställa ett strukturerat kunskapsbaserat arbetssätt och metodutveckling enligt lagens krav.

Du kommer att vara en av två säkerhetskoordinatorer som ansvarar för sammanställning av kommunernas långsiktiga lägesbilder som innehåller kartläggning av brottslighetens omfattning och konsekvenser, statistik, annan kompletterande information samt analys av orsaker. Du kommer att ta fram förslag på åtgärdsplan och följa upp genomförda åtgärder med fördjupade analyser. Du kommer att sammankalla till, eller delta i, olika nätverk för samverkan mellan kommuner, polisen, länsstyrelsen och andra relevanta aktörer. Du kommer också att bidra till att information om kommunens brottsförebyggande arbete sprids till kommunens invånare och andra som kan ha behov eller intresse av sådan information. Du kommer även att stötta kommunerna med att söka externa medel för brottsförebyggande insatser.

Därutöver kommer du att ingå i ett team med säkerhetskoordinatorer som tillsammans arbetar med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning, ex. inom kriminologi, statistik, juridik, sociologi, samhällsanalys, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

För att du ska trivas och kunna bidra i rollen behöver du ha arbetat upp en erfarenhet av att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Vi ser att du har en god analytisk förmåga och är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du har erfarenhet av att genomföra orsaks- och platsanalyser.

Eftersom arbetet är förenat med många externa kontakter ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har erfarenhet av trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Säkerhetsavdelningens arbetsområde är prioriterat och präglas av en hög utvecklingstakt inom trygghet- och brottsförebyggande arbete. Vi söker därför dig som har förmåga att bidra till utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Erfarenhet krävs.

B-körkort krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Operativ analytiker

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen.  Myndigheten leds av en generaldirektör och har drygt 50 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna. Den operativa avdelningen ansvarar för... Visa mer
Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 
Myndigheten leds av en generaldirektör och har drygt 50 anställda.

Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

Den operativa avdelningen ansvarar för att identifiera, analysera och lämna stöd i bemötandet av otillbörlig informationspåverkan som riktas mot Sverige. Vi söker nu en operativ analytiker med inriktning mot ideologiskt motiverade utländska aktörer till avdelningen med placering i Karlstad eller Solna.

Arbetsuppgifter
Som operativ analytiker med fokus på ideologiskt motiverade utländska aktörer, kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå i inhämtning och bearbetning av information från öppna källor till stöd för myndighetens operativa analys. Arbetet ställer krav på att du har förmåga att snabbt skapa en överblick över stora informationsmängder, du ska kunna identifiera och extrahera information som är viktig utifrån myndighetens mandat, grundbearbeta informationen och delge mottagare såväl inom som utanför myndigheten.

Utöver detta innefattar arbetet även strukturerad kartläggning av utländsk informationspåverkansinfrastruktur, samt att delta i det gemensamma arbetet med utveckling av tekniska system och gemensamma arbetsmetoder. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Relevant akademisk examen inom samhällsvetenskap eller humaniora eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig.
- Goda kunskaper om Mellanöstern, dynamiken i regionen och transnationella rörelser.
- God förmåga att manuellt eller tekniskt strukturera och dokumentera stora mängder information på ett sätt som gör den överskådlig och användbar i myndighetens operativa analys.
- Mycket goda kunskaper i arabiska, och god skriftlig framställning på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

- Kunskaper i andra språk från regionen än arabiska.
- Erfarenhet från arbete i en operativ verksamhet inom totalförsvaret eller liknande miljö.
- Erfarenhet från arbete med informationspåverkan mot Sverige eller andra västländer.
- Förståelse för digitala ekosystem, håller dig uppdaterad om trender i sociala medier, samt har förmåga att söka och hitta innehåll i den digitala informationsmiljön.

Personliga egenskaper
Vi söker sig som är strukturerad, kan hantera många saker parallellt och upprätthålla kvalitet i produktionen även under stundtals högt tempo. I rollen som operativ analytiker är det viktigt att du är uthållig, säkerhetsmedveten och trivs med att tillbringa en stor del av din arbetstid i den digitala miljön. 

Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid och kan komma att inledas med provanställning. Vänligen notera att arbetsprov och språktest kommer att genomföras.

Anställningen är placerad i Karlstad eller Solna. I arbetet ingår beredskapstjänstgöring.

Vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Myndigheten är en del av Sveriges totalförsvar och tjänsten medför därför krigsplacering.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetssamordnare

Ansök    Apr 13    Karlstads kommun    Säkerhetsrådgivare
Beskrivning Här får du chansen att jobba med strategiska och operativa säkerhetsfrågor på förvaltningsövergripande nivå med fokus på vård och omsorg. Arbetsuppgifter I ditt arbete som säkerhetssamordnare ansvarar du för förvaltningens övergripande, strategiska och operativa säkerhetsarbete. Du kommer att utforma samt implementera riktlinjer och rutiner kopplade till området. Det innebär att du kommer att arbeta med till exempel: - Personsäkerhet/perso... Visa mer
Beskrivning
Här får du chansen att jobba med strategiska och operativa säkerhetsfrågor på förvaltningsövergripande nivå med fokus på vård och omsorg.

Arbetsuppgifter
I ditt arbete som säkerhetssamordnare ansvarar du för förvaltningens övergripande, strategiska och operativa säkerhetsarbete. Du kommer att utforma samt implementera riktlinjer och rutiner kopplade till området. Det innebär att du kommer att arbeta med till exempel:

- Personsäkerhet/personskydd
- Systematiskt brandskyddsarbete och säkerhetsarbete
- Skalskydd, lås/larm/passersystem
- Interna utredningar
- Krisberedskap
- Risk- och sårbarhetsanalyser
- Kontinuitetsplaner
- Krisledningsplaner

Du kommer stödja verksamheterna i deras säkerhetsarbete och verka för att identifiera, minimera och förebygga risker i vår förvaltning. Du förväntas även vara med och bidra i Karlstads kommuns övergripande arbete med säkerhetsfrågor och krisberedskap.

I din roll kommer du ha kontakt med både offentliga och privata aktörer. Du kommer ha kontakt med såväl chefer som vård- och omsorgspersonal för att stödja dem i säkerhetsfrågor och i det förebyggande säkerhetsarbetet. Med systematik, pedagogik, och god samverkansförmåga blir din främsta uppgift att öka säkerhetsmedvetandet hos alla medarbetare.

Som säkerhetssamordnare kommer du att vara delaktig i introduktion, utbildningar och övningar inom säkerhetsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom kriminologi, säkerhet, riskhantering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för tjänsten. Du har flera års erfarenhet av internt säkerhetsarbete och det är meriterande om du har arbetat inom den offentliga sektorn.

Som person är du trygg, stabil och utåtriktad. Du är van att hantera pressade situationer, hanterar stress på ett konstruktivt sätt och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Du har lätt att lära nytt och att anpassa arbetet utifrån ändrade förhållanden. Du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i verksamheten och driver detta genom ett strukturerat och systematiskt arbetssätt.

För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och ha en god förmåga att samverka och bygga nätverk. Du är pedagogisk och har intresse av att utbilda och dela med dig av dina kunskaper inom säkerhetsområdet. Du trivs med att arbeta självständigt och tar självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Utöver det erbjuds du som anställd i Karlstads kommun en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen till ett bra pris, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel eller för att löneväxla till pension. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag upp till 3000 kronor per år.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Karlstads kommun erbjuder också alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Om Karlstads kommun

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Säkerhetssamordnare

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen.  Myndigheten leds av en generaldirektör och har drygt 50 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna. Säkerhetsfunktionen inom Myndigheten f... Visa mer
Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 
Myndigheten leds av en generaldirektör och har drygt 50 anställda.

Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

Säkerhetsfunktionen inom Myndigheten för psykologiskt försvar arbetar främst med att bygga upp myndighetens robusta och redundanta förmåga inom säkerhetsskydd, krisberedskap och totalförsvar till skydd för myndighetens uppdrag. Nu utökar vi avdelningen med en säkerhetssamordnare till Karlstad eller Solna.

Arbetsuppgifter
Som säkerhetssamordnare ingår du i en mindre arbetsgrupp som leds av myndighetens säkerhets- och säkerhetsskyddschef. Du kommer bli en viktig del i myndighetens utformning av säkerhetslösningar och kommer att förmedla kunskap för att uppfylla dess mål och efterleva lagkrav inom säkerhetsområdet. Som säkerhetssamordnare arbetar du brett och varierande med myndighetens säkerhetsskydds-, krisberedskaps- och totalförsvarsfrågor, både på en operativ och strategisk nivå. Arbetsuppgifterna inom säkerhetsskydd kommer främst innefatta personalsäkerhet och fysisk säkerhet men du kan även komma att fungera stödjande inom myndighetens informationssäkerhetsarbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Producera risk- och hotbedömningar
- Ta fram styrdokument, instruktioner och säkerhetsskyddsavtal
- Delta i säkerhetsprövningsprocesser
- Hålla internutbildningar
- Arbeta med myndighetens risk- och sårbarhetsanalys

Säkerhetssamordnaren kommer att fungera som säkerhets- och säkerhetsskyddschefens ställföreträdare vid längre frånvaro.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Relevant utbildning inom säkerhetsskydd, krisberedskap och/eller totalförsvar eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Flerårig arbetslivserfarenhet inom säkerhetsskydd, krisberedskap och/eller totalförsvar
- Goda kunskaper i det svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift
- Svenskt körkort för bil

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- Strategiskt och operativt arbete inom områdena signalskydd och informationssäkerhet enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) och/eller ISO/IEC 27000-serien
- Att genomföra säkerhetsprövningar och säkerhetsskydds-, risk- och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsskyddsavtal
- Genomföra utbildningar inom säkerhetsområdet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och med ett strategiskt perspektiv. I rollen som säkerhetssamordnare är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och besitter en god problemlösande analysförmåga. Du är lojal, trivs i samarbete med andra och kommunicerar på ett lyhört och tydligt sätt.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid och kommer att inledas med provanställning.

Vissa anställningar hos Myndigheten för psykologiskt försvar är placerade i säkerhetsklass enligt säkerhetslagen (2018:585) med krav på svenskt medborgarskap. Myndigheten är en del av Sveriges totalförsvar och anställningen medför därför krigsplacering.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Samordnare inom säkerhetsskydd

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan speg... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.


Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Om anställningen
Du kommer att tillhöra en grupp av kompetenta och drivna kollegor på verksamheten för Rakel och ledningssystem.

Verksamheten växer och arbetet med våra system och arbete inom säkra elektroniska kommunikationstjänster för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar kräver omfattande säkerhetskyddsarbete. Du kommer dagligen att jobba tillsammans med andra inom och utanför organisationen vilket ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Du är även en länk mellan verksamheten för Rakel och ledningssystem och myndighetens säkerhetsskyddschef.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att leda och stödja verksamhetens framtagning av säkerhetskyddsanalyser, särskilda säkerhetsskyddsbedömningar och säkerhetsskyddsplaner. I arbetet kommer du att ta fram styrande dokument, beslutsunderlag och rapporter. Det förekommer även uppgifter för övrigt säkerhetsarbete inom verksamheten. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att kontrollera och följa upp verksamhetens verksamhetsskydd med fokus på säkerhetsskydd och att hantera incidenter. Du kommer även att planera och genomföra presentationer och utbildningar för olika målgrupper samt leda workshops eller arbetsmöten samt planera och genomföra utbildningar samt ge råd och stöd till verksamheten.

Du kommer att ingå i MSB:s övergripande säkerhetsorganisation med rapporteringsansvar till myndighetens säkerhetsskyddschef. En del i detta är att samordna det operativa säkerhetsarbetet vid verksamheten.

Din kompetensprofil
För att söka anställningen har du minst tvåårig eftergymnasial utbildning eller annan utbildning som MSB bedömer vara relevant. Du har goda kunskaper i regelverket avseende säkerhets- och säkerhetsskyddsområdet och relevanta standarder inom informationssäkerhetsområdet. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med att stödja organisationer i att bedriva ett systematiskt säkerhetsarbete inom säkerhetsskydd alternativt informationssäkerhet.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att leda och genomföra säkerhetsskyddsanalyser/särskilda säkerhetsskyddsbedömningar
- kunskaper om det svenska krisberedskapssystemet
- erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete på myndighet eller större organisation

Du har en god förmåga att kunna sätta dig in i och förstå verksamhetsprocesser ur ett säkerhetsperspektiv. Du kan hantera och formera information från ostrukturerad till strukturerad form och har förmåga att prioritera, även under hög arbetsbelastning. Att utrycka dig i tal och skrift på svenska är något du är duktig på, och du har en god nivå i att förstå och utrycka dig på engelska. Din kommunikativa och pedagogiska förmåga kommer väl till pass här, och du känner dig bekväm med att genomföra presentationer och hålla i utbildningar för olika målgrupper. Du ska ha god analytisk förmåga och ser återkommande vidareutbildning som en naturlig del i ditt arbete.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig som är prestigelös, arbetar bra både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier. Arbetet är många gånger föränderligt och omprioriteringar kan behöva ske med kort varsel, det är därför viktigt att du är flexibel och snabbt kan ställa om fokus. Som person är du en engagerad problemlösare som tar ansvar för ditt arbete och ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer. Du kan på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och bidrar till ett gott arbetsklimat, samt representera ditt och enhetens arbetsområde inom och utanför MSB. Vi förutsätter ett mycket högt säkerhets- och sekretessmedvetande.

Om Verksamheten för Rakel och ledningssystem
Anställningen är placerad på verksamheten för Rakel och ledningssystem som finns vid Avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer. Verksamheten för Rakel och ledningssystem ansvarar för strategisk inriktning, utveckling, förvaltning, drift och stöd till användare av säkra, skyddade och tillgängliga kommunikationstjänster som används för ledning och samverkan inom samhällsviktiga verksamheter såsom Rakel, SGSI och WIS samt nästa generation av Säkra kommunikationer

https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Karlstad eller Stockholm. MSB tillämpar provanställning. Resor i tjänsten förekommer

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-formaner-nar-du-jobbar-pa-msb/

Är du intresserad?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Kristina Bram. Facklig företrädare är Jan Herremo (ST) och Carl Önne (Saco-S) och Ann-Britt Paradis eller Leif Frölén (SEKO). Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240. 

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 9 november, märkt med referensnummer 2022/241.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Erfaren specialist inom verksamhetsskydd

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan speg... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.


Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Om anställningen
Vi söker en erfaren specialist till verksamhetsskyddsenheten.

Enheten leds av säkerhetschefen som är tillika säkerhetsskyddschef. MSB håller på att stärka sitt arbete med säkerhetskydd och kommer därför att utöka antalet medarbetare.

Säkerhetschefen har med stöd av verksamhetsskyddsenheten till uppgift är att leda, samordna samt följa upp myndighetens säkerhetsskydd samt övriga delar av verksamhetsskyddet. I MSB:s verksamhetsskydd ingår, utöver säkerhetsskydd, även informations- och it-säkerhet, signalskydd, medarbetarskydd och kontinuitetshantering.

Arbetsuppgifter
Du kommer att få utmanande och utvecklade arbetsuppgifter där du främst kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt med myndighetens verksamhetsskyddsfrågor. I arbetet ingår att stärka myndighetens verksamhetsskydd och utveckla sakverksamhetens förmåga till att i en ökad omfattning självständigt kunna bedriva ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete.

Att ge råd och stöd till chefer och medarbetare i verksamhetsskyddsfrågor, främst inom säkerhetsskydds- och informationssäkerhetsområdet. Du kommer att delta eller leda aktiviteter inom i verksamhetsskyddsenhetens olika processer som syftar till att vidareutveckla myndighetens verksamhetsskydd.

Du kommer även att självständigt eller i samverkan med andra att genomföra analyser, utredningar, ta fram beslutsunderlag, rapporter, styrande dokument och att leda utvecklingsarbeten.

Du kommer att representera myndighetens verksamhetsskyddsenhet i olika fora inom myndigheten men även vid samarbeten och samverkan med externa aktörer.

Du kommer även att svara för att självständigt eller med andra planera och genomföra utbildningar eller andra kommunikativa insatser inom verksamhetsskyddsområdet.

Beroende på verksamhetens behov och ditt intresse kommer du att få möjlighet att  vidareutveckla dig och din kompetens inom övriga delar av myndighetens verksamhetsskyddsområde.

Du kommer att delta aktivt i den fortsatta utvecklingen av MSB:s systematiska verksamhetsskyddsarbete.

Din kompetensprofil:
Vi söker dig som har flerårig akademisk utbildning som MSB anser vara relevant för arbetsuppgifterna.

Du ska ha flerårig erfarenhet av arbete som berör verksamhetsskydd inom offentlig sektor.

Du har mycket god kunskap om aktuella författningar och föreskrifter inom säkerhetsskydds- och informationssäkerhetsområdet. Du ska dessutom ha god kunskap om offentlighets- och sekretesslagstiftning, och bör ha god kunskap om dataskyddslagstiftningen, lagstiftning som rör civilt försvar, höjd beredskap och krig.

Du är van att arbeta självständigt och i grupp samt att du har flerårig erfarenhet av att stödja verksamheten avseende avancerade bedömningar som rör verksamhetsskydd.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra nationellt utredningsarbete som rör något verksamhetsskyddsområde.

Du har erfarenhet av att leda och genomföra olika analysaktiviteter inom verksamhetsskyddsområdet, exempelvis sekretessbedömningar, säkerhetsskyddsklassificeringar och utredningar.

Du har mycket god erfarenhet av att planera och genomföra presentationer/utbildningar för olika målgrupper inom verksamhetsskyddsområdet. Du bör även ha erfarenhet av att leda workshops eller arbetsmöten.

Du har god förmåga att kunna sätta dig in i och förstå verksamhetsprocesser och styrmodeller.

Du ska ha god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och på en grundläggande nivå förstå och kunna utrycka dig på engelska.

Som medarbetare och ledare på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, dialoginriktad, har god självkännedom och är ett föredöme.

Du ska ha integritet, god samarbetsförmåga och vara lyhörd. Du ska ha god analytisk förmåga och ser återkommande vidareutbildning som en naturlig del i ditt arbete. Dina personliga egenskaper värderas högt då du ska kunna arbeta enskilt och i grupp samt kunna representera ditt och enhetens arbetsområde inom och utanför MSB.

Om enheten
Enhetens uppgift är att leda, normera, samordna, stödja och följa upp myndighetens interna verksamhetskyddsarbete (säkerhet- och säkerhetsskyddsarbete). I detta ingår säkerhetsskydd, it- och informationssäkerhet, fysiskt skydd (inkl. brandskydd), medarbetarskydd och signalskydd samt kontinuitetshantering. I uppgiften ingår samverkan med externa parter som behövs för myndighetens säkerhetsarbete samt för omvärldsbevakning i säkerhetsfrågor.

https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning.

Ort: Placering i Karlstad, anställningen kräver regelbundna tjänsteresor främst till Stockholm.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-formaner-nar-du-jobbar-pa-msb/

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta Mats Ekström, säkerhetschef, eller Håkan Nilsson, ställföreträdande säkerhetschef. Fackliga företrädare är Niklas Berqvist (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 10 januari 2023, märkt med referensnummer 2022/314.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Säkerhetskoordinator med inriktning krisberedskap och civilt försvar

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande o... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.Beskrivning
Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området krisberedskap och civilt försvar.

Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.
Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunernas förmåga att hantera samhällsstörningar, så som kriser, extraordinära händelser och höjd beredskap. Ett prioriterat område i närtid är att vara ett stöd i medlemskommunernas arbete med civilt försvar. Du kommer att delta i avdelningens arbete med kommunal krisledning, kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser, utbildningar och övningar. En viktig del av säkerhetsavdelningens uppdrag just nu är att öka kommunens och allmänhetens kunskap om krisberedskap och civilt försvar. Att samverka med olika aktörer, på såväl lokal, regional som nationell nivå, är centralt inom tjänsten och du kommer antingen att delta i nätverk på dessa nivåer, eller hålla i egna nätverk på lokal nivå för att driva särskilda frågor.

Kvalifikationer
Säkerhetsavdelningens arbetsområde är prioriterat och präglas av en hög utvecklingstakt genom flertalet nationella satsningar på krisberedskap och civilt försvar. Vi söker därför dig som är driven, kommunikativ och har förmåga att bidra till utveckling.

Du har universitets- eller högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har kunskaper inom krisberedskapssystemet och totalförsvarsområdet samt erfarenhet av att arbeta med frågor kopplade till krisberedskap och civilt försvar.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har erfarenhet av att leda och driva olika projekt.
Arbetet är förenat med många kontakter både i våra medlemskommuner och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Erfarenhet krävs.

B-körkort krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Säkerhetskoordinator med inriktning krisberedskap och civilt försvar

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör ... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.Beskrivning
Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området krisberedskap och civilt försvar.

Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut. Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunernas förmåga att hantera samhällsstörningar, så som kriser och extraordinära händelser. Du kommer att delta i avdelningens arbete med kommunal krisledning, kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser, utbildningar och övningar. Du kommer också att tillsammans med våra medlemskommuner arbeta med civilt försvar och höjd beredskap. Samverkan är ett viktigt område och du kommer att delta i olika nätverk. Kvalifikationer
Du har universitets- eller högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har:

- Kunskaper inom krisberedskapssystemet och totalförsvarsområdet.
- Erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Arbetet är förenat med många kontakter både i våra medlemskommuner och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet.

B-körkort krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald.

Fackliga företrädare
Kristoffer Staaf , Vision , 054-540 28 38, [email protected] 
Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer, 054-540 28 19, [email protected] 
Robert Olofsson, Ledarna, 054-540 28 80, [email protected] 
Jörgen Tolf, SKAF, 054-540 28 80, [email protected]

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands lä... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Beskrivning
Länsstyrelsen behöver förstärka sitt arbete inom informationssäkerhet- och dataskydd.

Därför rekryterar vi nu en ny medarbetare som kommer att vara placerad inom avdelningen för verksamhetsstöd och funktionen arkiv och registratur. Du som medarbetare kommer också att arbeta nära övriga säkerhetsfunktioner inom Länsstyrelsen för att tillsammans med dessa bygga ett robustare Värmland.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att ansvara för det systematiska informationssäkerhetsarbetet på Länsstyrelsen och för Länsstyrelsens dataskydd. I arbetsuppgifterna ingår också andra uppgifter inom säkerhetsområdet exempelvis ingår du i Länsstyrelsens krishanteringsorganisation och du kommer att arbeta inom det svenska krishanteringssystemet.

Som informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare ska du identifiera utvecklingsbehov och driva, samordna och utveckla informationssäkerheten och dataskyddet inom Länsstyrelsen. Du kommer också att stödja uppbyggnaden av kommunernas och regionens förmåga inom informationssäkerhet. Du har också en nyckelfunktion på myndigheten och arbetar nära myndighetens säkerhetsskyddschef. Du ingår i den nationella grupperingen av informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare där du samverkar med kolleger vid andra länsstyrelser. I din roll som dataskyddssamordnare får du också stöd från länsstyrelsernas gemensamma dataskyddsombud.

Arbetet innebär stort behov av samverkan med olika aktörer, intern koordinering och självständig projektledning.

Som informationssäkerhetssamordnare kommer du särskilt att fokusera på att:

- göra analyser och genomföra informationsklassningar,
- samordna och utveckla myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet,
- utforma interna rutiner och styrdokument,
- löpande informera och utbilda inom informationssäkerhet,
- följa att informationssäkerhetsarbetet efterföljs på myndigheten och löpande stödja medarbetare i dessa frågor samt 
- stödja länets kommuner och regionen och på sikt fler organisationer att utveckla förmågan inom informationssäkerhet. 

Som dataskyddssamordnare kommer du särskilt att fokusera på att:

- informera och ge råd och stöd till personuppgiftsansvariga och övriga medarbetare om vilka skyldigheter som gäller enligt såväl dataskyddsförordningen som andra nationella dataskyddsbestämmelser,
- följa upp efterlevnaden av dataskyddsförordningen och att registrerades rättigheter efterlevs,
- rapportera till högsta ledningen om organisationen brister och 
- utveckla området i samklang med dataskyddsförordningens intentioner.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet från arbete med informationssäkerhet och relevant examen från högskola eller universitet eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Som person har du integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften. Du behöver vara självgående och drivande. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det göra prioriteringar. Med din pedagogiska förmåga skapar du förståelse för det systematiska informationssäkerhets och dataskyddsarbetet på olika nivåer. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande är kunskap om och erfarenhet av arbete enligt dataskyddsförordningen samt tidigare erfarenhet från offentlig förvaltning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.


Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

Villkor
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.

o Demokrati

o Legalitet

o Objektivitet, saklighet och likabehandling

o Fri åsiktsbildning

o Respekt för alla människors lika värde

o Effektivitet och serviceVi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/varmland/personuppgifter

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Omvärldsbevakare

Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen.  Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 50 anställda. Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna. På operativa avdelningen arbetar vi ... Visa mer
Myndigheten för psykologiskt försvar värnar det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen genom att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan och annan vilseledande information som riktas mot Sverige eller svenska intressen. 
Myndigheten leds av en generaldirektör och har närmare 50 anställda.

Huvudkontoret finns i Karlstad, men myndigheten har även kontor i Solna.

På operativa avdelningen arbetar vi med att identifiera, analysera och bemöta otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige samt upprätthålla myndighetens beredskapsfunktioner. Avdelningen har fyra enheter under avdelningschefen; Enheten för operativ ledning, Enheten för inhämtning och bearbetning, Enheten för påverkansanalys och Enheten för operativ respons och beredskap.

Vi behöver nu stärka vår Enhet för operativ respons och beredskap med omvärldsbevakare till vår TiB-funktion (Tjänsteman i Beredskap) med placering i Karlstad. TiB-funktionens uppgift är att vara kontaktpunkt för att initiera och samordna hanteringen av operativa ärenden samt att upptäcka, verifiera, larma och informera vid olika händelser. 

Den vi söker är troligen i början av sin yrkeskarriär efter genomförda akademiska studier eller likvärdig erfarenhetsbakgrund och som vill utvecklas inom det psykologiska försvaret.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med omvärldsbevakning, rapportering och informationshantering.  Arbetet är en del av vår TiB-funktion (tjänsteman i beredskap), vilket innebär att du även stödjer i arbetet med att vara myndighetens operativa kontaktpunkt med omvärlden och som hanterar uppkomna händelser. I arbetet ingår även att hantera myndighetens olika sambandssystem. Därför efterfrågar vi personer med dokumenterad operativ erfarenhet av att bedriva omvärldsbevakning, rapportera och presentera information samt bidra i utvecklingen avseende metoder och verktyg.

Du förväntas även stödja den generella utvecklingen avseende stabsmetodik och beredskapsutveckling inom myndighetens operativa arbete.  I arbetsuppgifterna ingår även beredskapstjänstgöring bland annat som Tjänsteman i Beredskap (TiB).

Tjänsten kan även ibland komma att innebära att du deltar i myndighetens förmågehöjande arbete i samband med utbildningar och stödinsatser.

Kvalifikationer
- Relevant akademisk examen eller andra kunskaper som arbetsgivaren finner likvärdiga.
- Dokumenterad erfarenhet av omvärldsbevakning.
- Erfarenhet från arbete i en operativ, händelsestyrd verksamhet.
- Förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
- Goda kunskaper i presentationsverktyg (såsom PowerPoint) och erfarenheter av muntlig framställan.

Det är meriterande om du har:

- God kunskap om otillbörlig informationspåverkan riktad mot Sverige och svenska intressen.
- Erfarenhet av strukturerad digital informationshantering.
- Erfarenhet från arbete inom krishanteringssystemet eller liknande miljö.
- Utbildning i samband och signalskydd.
- Kunskaper om Totalförsvar och samhällets krisberedskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din möjlighet att komplettera och bidra till gruppens utveckling samt förmåga att tidvis arbeta under hög stress. Du behöver ha en god förmåga att förstå gruppbeteenden och sociala mekanismer i vårt samhälle.

Som person ser vi att du har:

- Mycket god förmåga att arbeta i grupp och bidra till teamets utveckling.
- Mycket god förmåga att arbeta självständigt och att upprätthålla en jämn och god kvalitet i produktionen även vid korta ledtider.
- God förmåga att tempoväxla under vissa tidsperioder och att du trivs att arbeta i och bidra till en arbetsmiljö och arbetsplats under utveckling.
- En vetgirig personlighet med ett brett samhällsintresse.
- God ordningskänsla (t.ex. sekretessmedveten) och mycket gott omdöme.

Befattningen är en tillsvidareanställning och är placerad i Karlstad. Beredskapstjänstgöring ingår i befattningen och du kan tidvis även behöva tjänstgöra på annan ort, främst vid myndighetens kontor i Solna. I tjänsten förväntas du kunna resa såväl inom Sverige som internationellt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass som kräver svenskt medborgarskap. Tjänsten medför krigsplacering.Varmt välkommen med din ansökan!

 
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist industri

Ansök    Maj 12    AFRY AB    Säkerhetsrådgivare
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning På AFRY utför vi uppdrag gentemot ett stort antal olika branscher och jobbet hos oss skulle därför bäst beskrivas som väldigt var... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning
På AFRY utför vi uppdrag gentemot ett stort antal olika branscher och jobbet hos oss skulle därför bäst beskrivas som väldigt varierande. Vi är 16000 engagerade kollegor världen över, som alla har en unik kompetens. Just nu behöver vi rekrytera dig med kompetens och intresse inom maskinsäkerhet.
Som en viktig del i att ta fram nya innovationer jobbar vi på AFRY naturligt med med arbetsmiljö och personsäkerhet, vi har faktiskt ett helt gäng specialister som arbetar med detta i Sverige. Med denna kompetens bidrar vi till hög standard utifrån säkerhet och användarvänlighet, direkt till kund eller i våra egna projekt.
I våra projekt och konsultuppdrag utför vi:
Rådfrågning samt vägledning inom arbetsmiljöfrågor
Utför projekt och utredningar utifrån MTO-perspektivet
Projekt/uppdrag med förebyggnade riskbedömningar
Utredningar och analyser av incidenter

Placeringsort är flexibelt - vi har möjlighet att anställa på flera orter från Karlstad till Malmö.
Kravspecifikation
För att trivas hos oss tror vi att du är en teamspelare som brinner för teknik och är intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Du är flexibel och har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt. Vi vill gärna komma i kontakt med dig som drivs av att lära dig nya saker och som tillsammans med oss, vill vara med på resan att förstärka vår position som ledande teknikkonsult.
Vi söker dig som
har flera års dokumenterad erfarenhet arbetsmiljö
Högskoleutbildning eller liknande erfarenhet inom området
har kunskap och förståelse vad gäller SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete)
har jobbat aktivt med riskanalys, riskbedömning och säkerhet generellt
bakgrund inom industri
har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du
har kunskap vad gäller AFS 2001:1, AFS 2020:1
arbetat som arbetsmiljösamordnare eller liknande

Ytterligare information
Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner.
Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiveter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer!
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför!


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – strategisk trygghetsutveckling

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. Beskrivning Karlstads kommun förstärker trygghetsarbetet och säkerhetsavdelningens uppdrag... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.Beskrivning
Karlstads kommun förstärker trygghetsarbetet och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas med en tjänst.

Vi söker därför en säkerhetskoordinator inom området strategisk trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete. Du kommer att arbeta i nära samarbete med säkerhetskoordinatorn för operativ trygghetsutveckling.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna och utveckla Karlstads kommuns trygghets- och brottsförebyggande arbete med målet att Karlstad ska vara en trygg och säker kommun. Vi arbetar systematiskt och kunskapsbaserat med trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete där exempelvis samverkansöverenskommelser, medborgarlöfte och arbetsmetoden Effektiv samverkan för trygghet, EST, används.

Du kommer arbeta inom ramen för situationell och social prevention på strategisk nivå med bland annat metodutveckling och platsers påverkan i det brottsförebyggande arbetet. Du kommer att vara en viktig del i utveckling av ett systematiskt trygghets- och brottsförebyggande arbete med kartläggning, analys och uppföljning tillsammans med kommunens förvaltningar och externa aktörer.

Som säkerhetskoordinator ansvarar du för den strategiska lägesbilden samt stöttar och koordinerar kommunens brottsförebyggande arbete enligt kommunens brottsförebyggande policy. Du har en viktig roll i det kunskapsbaserade arbetet på längre sikt och du kommer ibland att vara ansvarig för att ta fram strategiska dokument, utredningar och svara på remisser. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med både kommunledningen och ansvariga förtroendevalda där det ingår att bereda och fungera rådgivande i den strategiska lägesbilden.

Arbetet innebär också att du samverkar med övriga förvaltningar, bolag och andra samhällsaktörer såsom näringslivet, föreningar och övriga aktörer, bland annat genom regelbundna trygghetsmöten. Arbetet innebär också kontakter med media.

Du kommer även att delta i avdelningens övriga säkerhetsarbete med exempelvis kartläggning, analys och uppföljning.

Kvalifikationer
Du har högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning kriminologi, sociologi, beteendevetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från kvalificerat arbete med säkerhet och trygghet. Det är därtill meriterande om du har erfarenhet av:

- att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten i större organisationer,
- att arbeta i kommunal verksamhet,
- att hantera större datamängder, exempelvis SPSS,
- kartläggning och analysarbete inom trygghet, otrygghet, brottsförebyggande arbete eller social hållbarhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter både externt och internt i kommunen ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – operativ trygghetsutveckling

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. Beskrivning Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling och... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.Beskrivning
Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete.

Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen, som stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Karlstads kommun förstärker trygghetsarbetet och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas med en tjänst för strategisk trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete. Den operativa tjänsten kommer att arbeta i nära samarbete med den strategiska tjänsten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna och utveckla Karlstads kommuns trygghets- och brottsförebyggande arbete med målet att Karlstad ska vara en trygg och säker kommun. Du stöttar och koordinerar kommunens brottsförebyggande arbete enligt kommunens brottsförebyggande policy. Vi arbetar enligt den kunskapsbaserade arbetsmetoden Effektiv samordning för trygghet, EST. Du kommer att vara en viktig del i utveckling av ett systematiskt trygghets- och brottsförebyggande arbete i det operativa med kartläggning, analys och genomförande tillsammans med kommunens förvaltningar, bolag och externa aktörer. Detta innebär ett nära samarbete med polismyndigheten genom medborgarlöfte och samverkansavtal. Trygghetscenter är navet för vår samverkan.

I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med både kommunledningen, ansvariga förtroendevalda och kommunens olika verksamheter och professioner. Du kommer också att samverka med andra samhällsaktörer såsom näringslivet, föreningar och övriga aktörer, bland annat genom regelbundna trygghetsmöten. Arbetet innebär också kontakter med media.

Du kommer även att delta i avdelningens övriga säkerhetsarbete med exempelvis kartläggning, analys och uppföljning.

Kvalifikationer
Du har universitets- eller högskoleutbildning alternativt yrkeshögskola med inriktning på trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete eller annan utbildning eller yrkeserfarenhet som bedöms relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från arbete med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från att leda projekt och utvecklingsarbete i större organisationer. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter både externt och internt i kommunen ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – operativ trygghetsutveckling

Ansök    Jan 28    Karlstads kommun    Säkerhetsrådgivare
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. Beskrivning Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling och... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.Beskrivning
Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete.

Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen, som stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Karlstads kommun förstärker trygghetsarbetet och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas med en tjänst för strategisk trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete. Den operativa tjänsten kommer att arbeta i nära samarbete med den strategiska tjänsten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna och utveckla Karlstads kommuns trygghets- och brottsförebyggande arbete med målet att Karlstad ska vara en trygg och säker kommun. Du stöttar och koordinerar kommunens brottsförebyggande arbete enligt kommunens brottsförebyggande policy. Vi arbetar enligt den kunskapsbaserade arbetsmetoden Effektiv samordning för trygghet, EST. Du kommer att vara en viktig del i utveckling av ett systematiskt trygghets- och brottsförebyggande arbete i det operativa med kartläggning, analys och genomförande tillsammans med kommunens förvaltningar, bolag och externa aktörer. Detta innebär ett nära samarbete med polismyndigheten genom medborgarlöfte och samverkansavtal. Trygghetscenter är navet för vår samverkan.

I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med både kommunledningen, ansvariga förtroendevalda och kommunens olika verksamheter och professioner. Du kommer också att samverka med andra samhällsaktörer såsom näringslivet, föreningar och övriga aktörer, bland annat genom regelbundna trygghetsmöten. Arbetet innebär också kontakter med media.

Du kommer även att delta i avdelningens övriga säkerhetsarbete med exempelvis kartläggning, analys och uppföljning.

Kvalifikationer
Du har universitets- eller högskoleutbildning alternativt yrkeshögskola med inriktning på trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete eller annan utbildning eller yrkeserfarenhet som bedöms relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från arbete med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från att leda projekt och utvecklingsarbete i större organisationer. Det är också meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter både externt och internt i kommunen ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Senior handläggare civilt försvar, Risk & Säkerhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Inom enheten Risk & Säkerhet finns ett tiotal medarbetare med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden inom samhällsskydd och beredskap samt två medarbetare inom geografiska informationssystem. Verksamheten befinner sig i en intensiv tid och kan förväntas expandera för att bygga ett robustare Värmlands län.

Uppgifterna handlar om att verka för att utveckla förmågor och samverkan mellan aktörer i länet i syfte att säkerställa hög beredskap och effektiv krishantering. Detta gäller i hela hotskalan det vill säga till vardags, vid kriser eller allvarliga samhällsstörningar liksom inför och under höjd beredskap. Uppgifterna omfattar bland annat områdena olyckor, krishantering, civilt försvar, riskhänsyn i planarbetet, klimatrisker, dammsäkerhet, säkerhetsskydd och informationssäkerhet, samband och signalskydd, tjänsteman i beredskap, kris- och krigsorganisation, risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, samhällsviktig verksamhet liksom utbildning och övningsverksamhet.

Geografiska informationssystem arbetar som stöd till hela myndigheten, både i form av uppdrag och som stöd till övriga GIS-användare.

Risk & Säkerhet kommer från och med årsskiftet tillsammans med ytterligare två enheter, Samhällsbyggnad och Social hållbarhet, att utgöra Samhällsavdelningen som leds av avdelningschefen.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att delta i handläggning av ärenden inom krisberedskapsområdet men kommer i huvudsak arbeta med handläggning av ärenden avseende planering av civilt försvar. Arbete kräver omfattande samarbete med aktörer på alla nivåer (nationellt, regionalt, lokalt och internt med både offentliga och privata aktörer).

Arbetet innefattar både information, stöd och inriktning, rapportering, uppföljning liksom utveckling och projektledning. Samverkan inom myndigheten, enheten och funktionen är en förutsättning för ett gott resultat Du kommer att självständigt leda verksamheter och projekt samt delta i funktionens uppdrag, projekt samt i andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet. En viktig del av uppdraget är att lämna stöd till kommuner, regionen och till näringslivet.

KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten lämplig högskole-/universitetsutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Du ska ha god kunskap om det svenska krishanteringssystemet och totalförsvaret, främst inom ramen för civilt försvar.

Meriterande är
- tidigare yrkeserfarenhet från totalförsvaret, främst inom det civila försvaret
- erfarenhet av myndighetsutövning och/eller -samverkan
mellan lokal, regional och/eller nationell nivå
- erfarenhet av tekniska ledningssystem inom krishanteringssystemet
och/eller inom totalförsvaret
- erfarenhet av civil-militär samverkan
- erfarenhet att hantera sekretessbelagd information
- erfarenhet från projektledning eller liknande inom eller i samverkan med näringslivet
- erfarenhet av att värdera samhällsrisker samt hur dessa förebyggs
och hanteras.
-erfarenhet av att utbilda samt leda övning


Arbetet medför såväl interna som externa kontakter och kräver att du som person är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, att skapa goda relationer och att bevara dessa. Då arbetsresor förekommer så är B-körkort ett krav.

Du har god analytisk förmåga, är flexibel, noggrann och har förmågan att leverera i tid. Du ser helheter och skapar sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du vara initiativtagande och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris- och krigsorganisation.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Säkerhetskoordinator – strategisk trygghetsutveckling

Ansök    Jan 28    Karlstads kommun    Säkerhetsrådgivare
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. Beskrivning Karlstads kommun förstärker trygghetsarbetet och säkerhetsavdelningens uppdrag... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.Beskrivning
Karlstads kommun förstärker trygghetsarbetet och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas med en tjänst.

Vi söker därför en säkerhetskoordinator inom området strategisk trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete. Du kommer att arbeta i nära samarbete med säkerhetskoordinatorn för operativ trygghetsutveckling.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna och utveckla Karlstads kommuns trygghets- och brottsförebyggande arbete med målet att Karlstad ska vara en trygg och säker kommun. Vi arbetar systematiskt och kunskapsbaserat med trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete där exempelvis samverkansöverenskommelser, medborgarlöfte och arbetsmetoden Effektiv samverkan för trygghet, EST, används.

Du kommer arbeta inom ramen för situationell och social prevention på strategisk nivå med bland annat metodutveckling och platsers påverkan i det brottsförebyggande arbetet. Du kommer att vara en viktig del i utveckling av ett systematiskt trygghets- och brottsförebyggande arbete med kartläggning, analys och uppföljning tillsammans med kommunens förvaltningar och externa aktörer.

Som säkerhetskoordinator ansvarar du för den strategiska lägesbilden samt stöttar och koordinerar kommunens brottsförebyggande arbete enligt kommunens brottsförebyggande policy. Du har en viktig roll i det kunskapsbaserade arbetet på längre sikt och du kommer ibland att vara ansvarig för att ta fram strategiska dokument, utredningar och svara på remisser. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med både kommunledningen och ansvariga förtroendevalda där det ingår att bereda och fungera rådgivande i den strategiska lägesbilden.

Arbetet innebär också att du samverkar med övriga förvaltningar, bolag och andra samhällsaktörer såsom näringslivet, föreningar och övriga aktörer, bland annat genom regelbundna trygghetsmöten. Arbetet innebär också kontakter med media.

Du kommer även att delta i avdelningens övriga säkerhetsarbete med exempelvis kartläggning, analys och uppföljning.

Kvalifikationer
Du har högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning kriminologi, sociologi, beteendevetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från kvalificerat arbete med säkerhet och trygghet. Det är därtill meriterande om du har erfarenhet av:

- att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten i större organisationer,
- att arbeta i kommunal verksamhet,
- att hantera större datamängder, exempelvis SPSS,
- kartläggning och analysarbete inom trygghet, otrygghet, brottsförebyggande arbete eller social hållbarhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter både externt och internt i kommunen ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Signalskyddschef tillika länssambandskoordinator

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Inom enheten Risk & Säkerhet finns ett tiotal medarbetare med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden inom samhällsskydd och beredskap samt två medarbetare inom geografiska informationssystem. Verksamheten befinner sig i en intensiv tid och kan förväntas expandera för att bygga ett robustare Värmlands län.

Uppgifterna handlar om att verka för att utveckla förmågor och samverkan mellan aktörer i länet i syfte att säkerställa hög beredskap och effektiv krishantering. Detta gäller i hela hotskalan det vill säga till vardags, vid kriser eller allvarliga samhällsstörningar liksom inför och under höjd beredskap. Uppgifterna omfattar bland annat områdena olyckor, krishantering, civilt försvar, riskhänsyn i planarbetet, klimatrisker, dammsäkerhet, säkerhetsskydd och informationssäkerhet, samband och signalskydd, tjänsteman i beredskap, kris- och krigsorganisation, risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, samhällsviktig verksamhet liksom utbildning och övningsverksamhet.

Geografiska informationssystem arbetar som stöd till hela myndigheten, både i form av uppdrag och som stöd till övriga GIS-användare.

Risk & Säkerhet kommer från och med årsskiftet tillsammans med ytterligare två enheter, Samhällsbyggnad och Social hållbarhet, att utgöra Samhällsavdelningen som leds av avdelningschefen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en signalskyddschef. Du blir ansvarig för att förvalta och utveckla Länsstyrelsens olika sambandssystem samt deras användning i vardag, kris och höjd beredskap. Som signalskyddschef agerar du som projektledare vid planering och införande av signalskydd i länets kommuner, regionen och i ett senare skede i fler organisationer samt utöva tillsyn över dessa. Du kommer att ha ansvaret för Länsstyrelsens signalskydd samt vår ledningsplats.

Arbetet kräver omfattande samarbete med aktörer på alla nivåer (nationellt, regionalt, lokalt och internt med både offentliga och privata aktörer).

Arbetet innefattar både information, stöd och inriktning, rapportering, uppföljning liksom utveckling och projektledning. Samverkan inom myndigheten, enheten och funktionen är en förutsättning för ett gott resultat. Du kommer att leda egna verksamheter och projekt samt delta i funktionens övriga uppdrag, projekt samt i andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet.

KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten lämplig högskole-/universitetsutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Tjänsten kräver god kunskap om aktuella öppna och skyddade sambandssystem, exempelvis länsstyrelsernas och kommunernas kryptografiska system, Rakel och WIS, samt deras användning som ledningssystem.

Meriterande är:
- Utbildning som signalskyddschef
- Erfarenhet av att leda och använda signalskydd
- Erfarenhet av Rakel
- Erfarenhet av samverkan med Försvarsmakten och civila totalförsvarsmyndigheter
- Tidigare arbete inom offentlig verksamhet
- Erfarenhet av att utbilda samt leda övning
- Kunskap inom områdena säkerhetsskydd och informationssäkerhet.
- Erfarenhet av projektledning

Arbetet medför såväl interna som externa kontakter och kräver att du som person är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, att skapa goda relationer och att bevara dessa. Då arbetsresor förekommer så är B-körkort ett krav.

Du har god analytisk förmåga, är flexibel, noggrann och har förmågan att leverera i tid. Du ser helheter och skapar sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du vara initiativtagande och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Inom enheten Risk och säkerhet finns ett tiotal medarbetare med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden inom samhällsskydd och beredskap samt två medarbetare inom geografiska informationssystem. Verksamheten befinner sig i en intensiv tid och kan förväntas expandera för att bygga ett robustare Värmlands län.

Uppgifterna handlar om att verka för att utveckla förmågor och samverkan mellan aktörer i länet i syfte att säkerställa hög beredskap och effektiv krishantering. Uppgifterna omfattar bland annat områdena olyckor, krishantering, civilt försvar, riskhänsyn i planarbetet, klimatrisker, dammsäkerhet, säkerhetsskydd och informationssäkerhet, samband och signalskydd, tjänsteman i beredskap, kris- och krigsorganisation, risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, samhällsviktig verksamhet liksom utbildning och övningsverksamhet.

Risk och säkerhet kommer från och med årsskiftet tillsammans med ytterligare två enheter, Samhällsbyggnad och Social hållbarhet, att utgöra Samhällsavdelningen som leds av avdelningschefen.

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att ansvara för det systematiska informationssäkerhetsarbetet på länsstyrelsen. I arbetsuppgifterna kan även ingå andra uppgifter inom säkerhetsområdet. Som informationssäkerhetssamordnare ska du identifiera utvecklingsbehov samt driva, samordna och utveckla arbetet inom informationssäkerhet inom Länsstyrelsen där du kommer att ha en nyckelfunktion på myndigheten och arbeta nära myndighetens säkerhetsskyddschef. Du ingår även i den nationella organisationen för informationssäkerhetssamordnare där du samverkar med kolleger på alla länsstyrelser, ingår i olika projekt/arbetsgrupper samt bevakar nationella projekt och initiativ.

Du kommer särskilt att fokusera på:
• Göra risk- och sårbarhetsanalyser och genomföra informationsklassningar
• Samordna och utveckla myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet
• Utforma relevanta interna rutiner och styrdokument
• Löpande informera och utbilda inom informationssäkerhet
• Följa upp att informationssäkerhetsarbetet efterföljs och vara ett löpande stöd i dessa frågor

Utöver det kommer du att stödja länets kommuner och region och i ett senare skede fler organisationer. Arbetet innebär stort behov av samverkan med offentliga och privata aktörer, intern koordinering, självständig projektledning samt att delta i enhetens ärendehantering och olika projekt.

Du kommer också bli involverad i Länsstyrelsens arbete med säkerhetsskydd. Du ingår i ett team med kunniga kollegor och samverkar med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå. Vi ser att du aktivt deltar i enhetens omvärldsbevakning. I byggandet av ett robust Värmland kommer du även att delta i funktionens övriga ärendehantering samt större och mindre projekt. Du ingår i Länsstyrelsens krishanteringsorganisation och kommer även att arbeta med andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet. Arbetet inom enheten bygger på prestigelöst samarbete där arbetsuppgifter fördelas utifrån uppdraget, medarbetarnas kompetenser och erfarenheter. Enheten har ett tillitsbaserat arbetssätt och alla medarbetare förväntas bidra till gemensam och personlig utveckling. Risk och säkerhet arbetar med såväl långsiktigt planeringsarbete som pågående krishantering. Alla medarbetare på enheten ingår i Länsstyrelsens krisorganisation och flera har ansvar för att bemanna rollen som tjänsteperson i beredskap - TIB.

KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet från arbete med informationssäkerhet samt examen från högskola eller universitet eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Som person har du integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften. Du behöver vara självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det göra prioriteringar. Med din pedagogiska förmåga skapar du förståelse för det systematiska informationssäkerhetsarbetet på olika nivåer. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös, vilket leder till goda relationer med de du samarbetar med. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbets- och samarbetsklimat.

Meriterande är:
• erfarenhet inom ISO 27000
• erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
• erfarenhet av att arbeta med WIS
• kunskap om det svenska krishanteringssystemet

Körkort för bil är ett krav.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt. Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Säkerhetsskyddschef

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Inom enheten Risk och säkerhet finns ett tiotal medarbetare med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden inom samhällsskydd och beredskap samt två medarbetare inom geografiska informationssystem. Verksamheten befinner sig i en intensiv tid och kan förväntas expandera för att bygga ett robustare Värmlands län.

Uppgifterna handlar om att verka för att utveckla förmågor och samverkan mellan aktörer i länet i syfte att säkerställa hög beredskap och effektiv krishantering. Detta gäller i hela hotskalan det vill säga till vardags, vid kriser eller allvarliga samhällsstörningar liksom inför och under höjd beredskap. Uppgifterna omfattar bland annat områdena olyckor, krishantering, civilt försvar, riskhänsyn i planarbetet, klimatrisker, dammsäkerhet, säkerhetsskydd och informationssäkerhet, samband och signalskydd, tjänsteman i beredskap, kris- och krigsorganisation, risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, samhällsviktig verksamhet liksom utbildning och övningsverksamhet.

Geografiska informationssystem arbetar som stöd till hela myndigheten, både i form av uppdrag och som stöd till övriga GIS-användare.

Risk och säkerhet kommer från och med årsskiftet tillsammans med ytterligare två enheter, Samhällsbyggnad och Social hållbarhet, att utgöra Samhällsavdelningen som leds av avdelningschefen.

ARBETSUPPGIFTER
Som Länsstyrelsens säkerhetsskyddschef kommer du att leda och kontrollera arbetet för ett proaktivt, systematiskt och metodiskt säkerhetsskyddsarbete samt delta i arbetet med informationssäkerhet och dataskydd inom myndigheten. Utifrån säkerhetsskyddsförordningen är säkerhetsskyddschefen i sitt uppdrag direkt underställd Länsstyrelsens myndighetschef, Landshövdingen. Du kommer särskilt att fokusera på:

• genomföra säkerhetsanalyser/ bedömningar enligt säkerhetsskyddslagen och tillämpa Säkerhetspolisens vägledning för säkerhetsskydd
• analysera och värdera aktuella hot och sårbarheter
• vidta säkerhetsskyddsåtgärder utifrån aktuella hot och sårbarheter
• planera, genomföra och utvärdera egen organisations säkerhetsskydd
• planera för utbildning och kontroll utifrån säkerhetsskyddslagens krav
• genomföra säkerhetsprövningsintervjuer vid placering i säkerhetsklass
• delta i arbetet med informationssäkerhet och dataskydd inom myndigheten
• delta och ingå i Länsstyrelsegemensamt nätverken inom säkerhetsskydd, driva och leda regionalt nätverk inom säkerhetsskydd

Utöver det kommer du att stödja länets kommuner och region med säkerhetsskydd och i ett senare skede i fler organisationer. Arbetet innebär stort behov av samverkan med offentliga och privata aktörer, intern koordinering, självständig projektledning samt att delta i enhetens ärendehantering och olika projekt.

Du ingår i ett team med kunniga kollegor och samverkar med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå. Vi ser att du aktivt deltar i enhetens omvärldsbevakning.

I byggandet av ett robust Värmland kommer du även att delta i funktionens övriga ärendehantering samt större och mindre projekt. Du ingår i Länsstyrelsens krishanteringsorganisation och kommer även att arbeta med andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet.

Arbetet inom enheten bygger på prestigelöst samarbete där arbetsuppgifter fördelas utifrån uppdraget, medarbetarnas kompetenser och erfarenheter. Enheten har ett tillitsbaserat arbetssätt och alla medarbetare förväntas bidra till gemensam och personlig utveckling. Risk och säkerhet arbetar med såväl långsiktigt planeringsarbete som pågående krishantering. Alla medarbetare på enheten ingår i Länsstyrelsens krisorganisation och flera har ansvar för att bemanna rollen som tjänsteperson i beredskap - TIB.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• relevant akademisk utbildning, exempelvis inom risk- och säkerhet, juridik eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig
• erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• god teknisk förståelse
• erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
• god kunskap inom områdena säkerhetsskydd och informationssäkerhet

Det är meriterande om du har signalskyddsutbildning och/eller motsvarande samt erfarenhet från säkerhetsarbete inom statlig myndighet eller annan offentlig aktör.
Arbetet medför såväl interna som externa kontakter och kräver att du som person är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, att skapa goda relationer och att bevara dessa. Då arbetsresor förekommer så är B-körkort ett krav.
Du har god analytisk förmåga, är flexibel, noggrann och har förmågan att leverera i tid. Du ser helheter och skapar sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du vara initiativtagande och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Handläggare samhällsviktig verksamhet, risk och säkerhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Risk & Säkerhet är en enhet med ett tiotal medarbetare med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden inom samhällsskydd och beredskap såsom krishantering, skydd mot olyckor, civilt försvar samt två medarbetare inom geografiska informationssystem.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en handläggare inom risk och säkerhet. Du kommer som huvuduppgift ansvara för hantering av arbete gällande samhällsviktig verksamhet och regional kontinuitetshantering i samverkan med offentliga och privata aktörer. I byggandet av ett robust Värmland kommer du även att delta i funktionens övriga ärendehantering samt större och mindre projekt. Du ingår i Länsstyrelsens krishanteringsorganisation och kommer även att arbeta med andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet.

KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten lämplig högskole-/universitetsutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
Meriterande är:

• erfarenhet av myndighetsutövning och/eller myndighetssamverkan mellan lokal, regional och/eller nationell nivå
• erfarenhet från näringslivet eller samverkan med näringslivet
• erfarenhet av att värdera samhällsrisker samt hur dessa förebyggs och hanteras
• erfarenhet av att leda och administrera projekt eller processer
• erfarenhet av arbete med samhällsviktig verksamhet
• erfarenhet av kontinuitetsplanering och kontinuitetshantering
• kunskap om det svenska krishanteringssystemet

Du är strukturerad, har god analytisk förmåga, är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift samt har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. För arbetet är helhetsperspektiv, flexibilitet, noggrannhet och förmåga att leverera i tid andra viktiga egenskaper. Du har datorvana och kan hantera de vanligast förekommande kontorsprogrammen. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Körkort för bil är ett krav.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär krav på säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.
Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Säkerhetskoordinator med inriktning krisberedskap, vikariat

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod. Vi söker nu vikarierande säkerhetskoordinator inom området krisberedskap. Tjänsten är organiserad på säke... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser.
Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu vikarierande säkerhetskoordinator inom området krisberedskap. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.
Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.


ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen arbetar med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, kommunal krisledning och projekt inom området. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunernas förmåga att förbereda sig för att hantera kriser och extraordinära händelser.
Vi tror att du kommer att driva och delta i projekt inom krisberedskapsområdet i nära samarbete med våra medlemskommuner.
Du kommer också att delta i avdelningens övriga uppgifter inom området.
Tjänsten, med placering på vår heltidsstation i Karlstad, är säkerhetsklassad.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet. Det är också meriterande om du har kunskaper inom krisberedskapssystemet.
Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete.
Arbetet är förenat med många kontakter både i kommunerna och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du har helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.
Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Handläggare krisberedskap, risk och säkerhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

På enheten Förvaltning arbetar idag ett 30-tal personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden som krishantering, skydd mot olyckor, civilt försvar, juridik och geografiska informationssystem.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer som del av vårt team som hanterar krisberedskap i huvudsak arbeta med handläggning av ärenden som är kopplat till Lag om skydd mot olyckor (LSO). Du kommer också vara delaktig kring frågor som rör Lag om brandfarliga och explosiva varor (LBE) samt till viss del frågor som rör riskhänsyn i planprocessen. Du kommer självständigt leda projekt i samverkan med offentliga och privata aktörer samt i övrigt delta i funktionens ärendehantering och projekt.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:


• uppgifter inom LSO ( lagen om skydd mot olyckor) området omfattande innefattande bland annat råd, stöd och information till kommunerna, tillsyn av kommunernas efterlevnad av lag och förordning samt länsstyrelsens eget ansvar för hantering av olyckor.

• tillsyn inom LEH (lagen om extraordinära händelser) området

• delansvarig för utvecklingen av åtgärder vid kärnteknisk olycka liksom för planering av statligt övertagande av kommunal räddningstjänst

• ansvarig för utbildningar avseende räddningstjänst under höjd beredskap

• delansvarig för Beredskapsplanering Klarälven

• arbete rörande myndighetens tjänsteman i beredskap

• med mera


Arbete kräver samverkan med många av länets aktörer, främst med kommunerna, men även internt inom myndigheten. Uppdragen omfattar hela hotskalan, från vardagskriser till höjd beredskap inom myndighetens ansvarsområde.

Arbetet innefattar både planering, utveckling, samverkan och samarbete, information, stöd och inriktning, deltagande i, upphandling av liksom uppföljning och rapportering av resultat från utbildningar och övningar.KVALIFIKATIONER
Du är exempelvis brandingenjör, riskingenjör eller har annan utbildning, kunskap och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms relevant för tjänsten. Du ska ha god kunskap om kommunal räddningstjänst, det svenska krishanteringssystemet, samt bör ha erfarenhet att värdera samhällsrisker och hur dessa förebyggs och hanteras.

Meriterande är :

• erfarenhet från kommunal räddningstjänst
• erfarenhet av tillsyn och myndighetsutövning
• kunskap om tekniska system relaterat till krishantering såsom Rakel, WIS m.fl.
• erfarenhet av planering, genomförande och uppföljning av övningar

Du har god analytisk förmåga, är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift samt har lätt för att skapa goda relationer och att samarbeta. För arbetet är flexibilitet, noggrannhet och förmåga att leverera i tid andra viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Körkort för bil är ett krav.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär krav på säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.
Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Handläggare civilt försvar, risk och säkerhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

På enheten Förvaltning arbetar idag ett 30-tal personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden som krishantering, skydd mot olyckor, civilt försvar, juridik och geografiska informationssystem.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer delta i handläggning av ärenden inom krisberedskapsområdet, men kommer i huvudsak vara sammanhållande för utbildnings- och övningsverksamhet inom myndigheten och inom myndighetens ansvarsområde avseende krishantering och civilt försvar.

Arbetet kräver samverkan med många av länets aktörer, främst med kommunerna och Regionen, men även internt inom myndigheten. Uppdragen omfattar hela hotskalan, från vardagskriser till höjd beredskap inom myndighetens ansvarsområde.

Arbetet innefattar både planering, genomförande, utveckling, samverkan och samarbete, information, stöd och inriktning, deltagande i, upphandling av liksom uppföljning och rapportering av resultat från utbildningar och övningar liksom projektledning. . Du kommer att leda egna verksamheter och projekt samt delta i funktionens övriga uppdrag, projekt samt i andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:


• Sammanhållande för Nätverket utbildning och övning i Värmland

• Ansvarig för att inrikta, utveckla och följa upp länets gemensamma fleråriga utbildnings- och övningsplan

• Myndighetens representant i NAFS (Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps Nationella forum för inriktning och samordning av övningar)

• Ansvarig för årlig Regional samverkanskurs Värmland

• Ansvarig för regionala stabschefs- och stabsmetodikutbildningar

• Ansvarig för utveckling av Länsstyrelsens kris- och krigsorganisation, nödvändiga utbildningar och övningar samt planerna för dessa

• Ansvarig för stöd till kommuner och Regionen avseende krigsorganisering och krigsplacering


KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten lämplig högskole-/universitetsutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Du ska ha god kunskap om det svenska krishanteringssystemet och totalförsvaret.

Då arbete innebär en del resor är körkort för bil är ett krav.

Meriterande är

• tidigare erfarenhet från utbildnings- och övningsplanering och genomförande
• erfarenhet av myndighetsutövning och/eller -samverkan främst mellan lokal och regional nivå
• erfarenhet av civil-militär samverkan
• erfarenhet av tekniska ledningssystem inom krishanteringssystemet
• erfarenhet från näringslivet eller samverkan med näringslivet
• erfarenhet av att värdera samhällsrisker samt hur dessa förebyggs
och hanteras.

Du är strukturerad, har god analytisk förmåga, är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift samt har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. För arbetet är flexibilitet, noggrannhet och förmåga att leverera i tid andra viktiga egenskaper. Du har datorvana och kan hantera de vanligast förekommande kontorsprogrammen.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär krav på säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.
Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Underrättelseoperatör till Frivården Örebro

Ansök    Sep 3    Kriminalvården    Säkerhetsrådgivare
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Läs mer om frivården Örebros verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/orebro/#verksamhet Tjänsten är placerad på Frivården Örebro där det idag arbetar cir... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Örebros verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/orebro/#verksamhet

Tjänsten är placerad på Frivården Örebro där det idag arbetar cirka 30 personer. Frivården Örebros upptagningsområde är kommunerna Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Frivården ansvarar för personutredningar och verkställer olika påföljder som skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst. Frivården arbetar enligt Kriminalvårdens vision Bättre ut.

ARBETSUPPGIFTER
Som underrättelseoperatör ansvarar du för underrättelsearbetet för Frivården Örebro men kommer även att stötta övriga frivården i Region Mitt i den mån det är möjligt. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak om att, inom underrättelsecykeln, arbeta i syfte att förbättra bedömningen av klienter ur risk- och säkerhetssynpunkt samt stötta arbetet med säkerheten inom frivården.

Eftersom funktionen är ny kommer du inledningsvis främst att arbeta med implementering samt utveckling av underrättelsearbete i frivård. I uppgifterna ingår att bidra till att underrättelsearbetet integreras i verksamheten, så att det utvecklar det lokala säkerhetsarbetet och ökar kvaliteten i klientarbetet. Du kommer att arbeta med såväl lokalt som regionalt och centralt formulerade uppdrag. I rollen förväntas du på ett aktivt och självständigt sätt producera underrättelserapporter, tillgodose det lokala behovet av operativ underrättelseverksamhet samt stödja den centrala underrättelsefunktionen. Du kommer att arbeta med ditt eget ansvarsområde, samtidigt som du bidrar till helheten på arbetsplatsen och verkar för ett bra samarbete inom uppdraget.

I arbetet ingår även extern samverkan med andra myndigheter och arbetet innebär resor, främst inom verksamhetsområdet. Anställningen inleds med en utbildning där vissa delar kan komma att utföras på annan ort.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en god analytisk förmåga med intresse och engagemang för informationssäkerhet samt säkerhets- och underrättelsefrågor. Du är självgående och arbetar uthålligt för att uppnå önskat resultat och dina beslut grundas på korrekta avvägningar. Du har god samarbetsförmåga och förstår vikten av goda yrkesmässiga relationer i alla sammanhang. Du agerar alltid med verksamhetens bästa i fokus.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Flerårig relevant arbetslivserfarenhet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• God IT-kunskap
• B-körkort

Meriterande
• Relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom statskunskap, beteendevetenskap, juridik eller pedagogik
• Utbildning inom underrättelseverksamhet
• Välmeriterad tjänstgöring inom en underrättelsefunktion
• Erfarenhet från Kriminalvårdens verksamhet eller från annan del av rättsväsendet
• Erfarenhet av intern och extern samverkan samt god kännedom om samverkande myndigheters uppdrag
• Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete i relationsdatabaser
• Relevanta språkkunskaperÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
Arbetsprover och analystest kommer ingå som en del i rekryteringsprocessen.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Handläggare civilt försvar, risk och säkerhet

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

På enheten Förvaltning arbetar idag ett 30-tal personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden som krishantering, skydd mot olyckor, civilt försvar, juridik och geografiska informationssystem.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att delta i handläggning av ärenden inom krisberedskapsområdet men kommer i huvudsak arbeta med handläggning av ärenden avseende planering av civilt försvar. Arbete kräver omfattande samarbete med aktörer på alla nivåer (nationellt, regionalt, lokalt och internt med både offentliga och privata aktörer).

Arbetet innefattar både information, stöd och inriktning, rapportering, uppföljning liksom utveckling liksom projektledning. Samverkan inom myndigheten, enheten och funktionen är en förutsättning för ett gott resultat. Du kommer att leda egna verksamheter och projekt samt delta i funktionens övriga uppdrag, projekt samt i andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet.

KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten lämplig högskole-/universitetsutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Du ska ha god kunskap om det svenska krishanteringssystemet och totalförsvaret.

Då arbete innebär en del resor är körkort för bil är ett krav.

Meriterande är

• tidigare yrkeserfarenhet från totalförsvaret
• erfarenhet av myndighetsutövning och/eller -samverkan
mellan lokal, regional och/eller nationell nivå
• erfarenhet av tekniska ledningssystem inom krishanteringssystemet
och/eller inom totalförsvaret
• erfarenhet av civil-militär samverkan
• erfarenhet att hantera sekretessbelagd information
• erfarenhet från projektledning eller liknande inom eller i samverkan med näringslivet
• erfarenhet av att värdera samhällsrisker samt hur dessa förebyggs
och hanteras.

Du har god analytisk förmåga, är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift samt har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

För arbetet är flexibilitet, noggrannhet och förmåga att leverera i tid andra viktiga egenskaper. Du har datorvana och kan hantera de vanligast förekommande kontorsprogrammen.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär krav på säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.
Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Säkerhetskoordinator med inriktning krisberedskap

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, läran... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området krisberedskap. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.


ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen arbetar med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, kommunal krisledning och projekt inom området. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunernas förmåga att förbereda sig för att hantera extraordinära händelser. Vi tror att du kommer att driva och delta i projekt inom området i nära samarbete med våra medlemskommuner. Du kommer också att delta i avdelningens övriga uppgifter inom området.
Tjänsten, med placering på vår heltidsstation i Karlstad, är säkerhetsklassad.


KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet. Det är också meriterande om du har kunskaper inom krisberedskapsarbete.
Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete.
Arbetet är förenat med många kontakter både i kommunerna och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet.
B-körkort krävs.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Säkerhetsutvecklare

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ca 7 500 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad.... Visa mer
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ca 7 500 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i.
Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.

För oss på KBAB är trygghet och säkerhet grundförutsättningar för att våra hyresgäster ska trivas och må bra. För att skapa en trygg och säker boendemiljö för våra kunder samt arbetsmiljö för våra medarbetare söker vi nu en säkerhetsutvecklare med ansvar att driva och samordna arbetet.

Trivs du i en verksamhetsnära roll där du får arbeta med strategiskt utvecklingsarbete samt med operativ störningshantering i nära samverkan med vår säkerhetskoordinator? Då är detta ett arbete för dig!


ARBETSUPPGIFTER
Som säkerhetsutvecklare driver du utvecklingen av vårt säkerhetsarbete. Du har ett övergripande och strategiskt ansvar för vårt säkerhets- och trygghetsarbete utifrån både kund- och medarbetarperspektiv genom att samordna vårt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete samt vårt arbete med internt skydd.

I nära samarbete med vår säkerhetskoordinator stöttar du avdelning fastighetsförvaltning i att operativt hantera trygghetsfrågor som exempelvis störningsärenden. Det innebär bland annat att du ska hitta lösningar när situationer uppstår där grannsämjan inte fungerar och där målet är att alla ska kunna bo kvar. Du arbetar också med olika insatser för att motverka svart bostadsmarknad. Som säkerhetsutvecklare är det viktigt att bygga förtroende och skapa en trygg och naturlig kontakt med våra kunder genom att finnas ute i våra bostadsområden.

Rollen kräver ett nära samarbete kring bostadssociala frågor både med kollegor inom bolaget samt med arbetsmarknads- och socialförvaltningen, trygghetscenter och olika myndigheter. Du representerar också KBAB i nätverksgrupper gällande exempelvis internt skydd, krishantering samt droger och missbruk.

I samarbete med ledningen ansvarar du för KBAB:s krishanteringsarbete genom att bland annat ta fram krishanteringsplan och samordna krisövningar. Du genomför riskanalyser samt utvecklar styrdokument och rutiner exempelvis kring hot och våld. Du hanterar också tillbud och skador samt utbildar medarbetare i dessa frågor. Vid behov genomför du andra utbildningar kring exempelvis medling och narkotikaförebyggande arbete.

I arbetet ingår även att kvalitetssäkra arbetet mot klotter och skadegörelse, driva ersättningsyrkanden samt att arbeta övergripande med kameraövervakning och larm. Vid behov representerar du KBAB vid förhandlingar i hyresnämnden samt tingsrätten/hovrätten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbete med fokus på säkerhet och trygghet. Rollen kräver att du är van att bemöta människor i konfliktfyllda och svåra situationer med fokus på personsäkerhet. Du är noggrann och analytisk samt arbetar strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga då du behöver vara trygg i och kunna hantera både besvärliga samtal och konflikter med en stor förståelse för individer och situationer. Du är tydlig i din kommunikation och arbetar gärna med komplexa frågor som ställer höga krav på din strategiska förmåga samt förmåga att skapa goda relationer. Du är lyhörd och trivs med att arbeta i nära samarbete med andra samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver utvecklingen inom dessa områden utifrån en helhetssyn för bolagets bästa.

Du har akademisk examen exempelvis med inriktning mot juridik, säkerhet eller beteendevetenskap alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt att du har god datorvana. B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Handläggare risk och säkerhet, inriktning krisberedskap

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

På enheten Förvaltning arbetar idag ett 30-tal personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden som krishantering, skydd mot olyckor, civilt försvar, juridik, geografiska informationssystem och intern service.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en handläggare inom risk och säkerhet. Du kommer i huvudsak arbeta med risk och sårbarhetsanalyser både internt och regionalt vilket innefattar råd, stöd och information till kommunerna och regionen. Du kommer ansvara för hantering av projekt gällande samhällsviktig verksamhet i samverkan med offentliga och privata aktörer samt delta i funktionens övriga ärendehantering och projekt. Vidare medverkar du som representant för funktionen i det regionala krishanteringsrådet och leder självt arbetsgrupper inom rådets verksamhet. Du ingår i Länsstyrelsens krishanteringsorganisation och kommer även att arbeta med andra uppgifter inom det svenska krishanteringssystemet.

KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten lämplig bakgrund inom risk och säkerhet, exempelvis polis, brand- eller riskingenjör, säkerhetsanalytiker eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du ska ha god kunskap om statlig, regional och kommunal krishantering och mycket god kunskap om och erfarenhet av att värdera samhällsrisker samt hur dessa förebyggs och hanteras.

Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövning samt erfarenhet av samverkan mellan regional och lokal nivå. Kunskap om det svenska krishanteringssystemet, erfarenhet av tekniska ledningssystem exempelvis Rakel är också meriterande, liksom arbete med skydd av samhällsviktig verksamhet.

Du har god analytisk förmåga, är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift samt har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. För arbetet är flexibilitet, noggrannhet och förmåga att leverera i tid andra viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Körkort för bil är ett krav.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Länssambandskoordinator

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen. Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län ... Visa mer
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

På enheten Förvaltning arbetar idag ett 30-tal personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden som krishantering, skydd mot olyckor, civilt försvar, juridik, geografiska informationssystem och intern service.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en sammanhållande länssambandskoordinator.

Du blir ansvarig för att utveckla och förvalta Länsstyrelsen Värmlands olika sambandssystem samt deras användning i vardag, kris och vid höjd beredskap. Du kommer vara myndighetens signalskyddschef och fungera som projektledare för införandet av signalskydd hos länets alla kommuner, landstinget och i ett senare skede även hos andra aktörer. Arbetet innebär stort ansvarstagande, stort behov av samverkan med offentliga och privata aktörer, intern koordinering, deltagande i myndighetens olika verksamheter och projekt parallellt med självständig projektledning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• relevant högskoleutbildning

• god kunskap inom området elektroniska kommunikationer och mycket god kunskap om aktuella sambandssystem samt dess användning
• dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt

• god kunskap om informationssäkerhet

• ha körkort för bil.

Meriterande är:

• erfarenhet av arbete och/eller samverkan med Försvarsmakten och civila totalförsvarsmyndigheter.

• Signalskyddschefsutbildning

• erfarenhet av motsvarande eller liknande arbetsuppgifter inom statlig myndighet eller annan offentlig aktör

• påbyggnadsutbildning inom systemvetenskap


Tjänsten kräver att:
• du har god analytisk förmåga, är flexibel, noggrann och
har förmågan att leverera i tid

• du ser helheter och skapar sammanhang

• du kan vara initiativtagande och strukturerad

• du som person är utåtriktad och välformulerad i tal och skrift

• att du har lätt för att samarbeta, att skapa goda relationer och att bevara dessa.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten. Visa mindre

Säkerhetskoordinator med inriktning krisberedskap

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, läran... Visa mer
Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området krisberedskap. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.


ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen arbetar med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, kommunal krisledning och projekt inom området. Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunernas förmåga att förbereda sig för att hantera extraordinära händelser. Vi tror att du kommer att driva och delta i projekt inom området i nära samarbete med våra medlemskommuner. Du kommer också att delta i avdelningens övriga uppgifter inom området.
Tjänsten, med placering på vår heltidsstation i Karlstad, är säkerhetsklassad.


KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet. Det är också meriterande om du har kunskaper inom krisberedskapsarbete.
Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete.
Arbetet är förenat med många kontakter både i kommunerna och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet.
B-körkort krävs.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre