Lediga jobb som Organisationsutvecklare i Karlstad

Se lediga jobb som Organisationsutvecklare i Karlstad. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlstad som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetsutvecklare

Beskrivning Avdelningen för vuxenutbildning i Karlstad bedriver verksamhet inom svenska för invandrare (SFI), Komvux som anpassad utbildning, teoretiska kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkes-, lärlings- och kombinationsutbildningar och Yrkeshögskolan. Inom vuxenutbildningen arbetar vi med att utveckla våra elevers kunskaper och kompetens i syfte att stärka deras ställning i arbets- och samhällslivet samt att främja deras personliga utvec... Visa mer
Beskrivning
Avdelningen för vuxenutbildning i Karlstad bedriver verksamhet inom svenska för invandrare (SFI), Komvux som anpassad utbildning, teoretiska kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkes-, lärlings- och kombinationsutbildningar och Yrkeshögskolan.

Inom vuxenutbildningen arbetar vi med att utveckla våra elevers kunskaper och kompetens i syfte att stärka deras ställning i arbets- och samhällslivet samt att främja deras personliga utveckling. 

Tjänsten är riktad mot Komvux Karlstad som erbjuder teoretiska kurser på grundläggande- och gymnasial nivå samt yrkes-och kombinationsutbildningar. Inom enheten ingår också lärcenter, stödteam samt stödjande insatser. 

Är du kreativ, självständig men ändå en lagspelare och intresserad av utbildning? Tror du på alla människors möjlighet att växa utifrån sina förutsättningar? Är du personen som ständigt vill utvecklas och utveckla som skapar relationer och alltid ser möjligheter? 

Då kanske du är vår nya verksamhetsutvecklare!   

Arbetsuppgifter
I rollen som verksamhetsutvecklare på Komvux Karlstad kommer du att vara central i vårt arbete med att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet. Vi letar efter en motiverad och engagerad individ som har en stark drivkraft för förbättringsarbete i syfte att stärka arbetet inom vår enhet. 

I samarbete med rektor och övriga kollegor ska du verka för att Komvux Karlstad utvecklas och bidrar till att vi tillsammans når verksamhetens mål. Verksamhetsutvecklaruppdraget innebär främst att delta i utvecklings- och förbättringsarbete internt inom vår enhet. 

Som verksamhetsutvecklare kommer du vara en viktig del i arbetet med att arbeta tillsammans med enhetens olika verksamheter genom att ta fram arbetssätt, skapa rutiner, följa upp och utvärdera samt stötta med effektiv informationshantering. 

I rollen som verksamhetsutvecklare planerar, driver och implementerar du förbättrings- och utvecklingsinitiativ inom enheten samt att du leder och samordnar processer både internt och externt med våra samarbetspartners. 

Vi söker dig som vill arbeta med kvalitetsutveckling internt hos oss på Komvux Karlstad och de olika verksamheter och utbildningar vi har i gång. ??? 

I uppdraget ingår bland annat:? 

- Stödja rektor i verksamhetsutveckling av våra utbildningar och verksamheter? 

- Vara delaktig i det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet 

- Samverka med vuxenutbildning center kring antagning och kursutbud  

- Administrativa och operativa uppgifter 

- Uppdateringar av verksamhetens olika rutiner  

- Information inför grupper  

Arbetet är varierande och föränderligt, därför kan även andra arbetsuppgifter förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tid utifrån politiska mål och nya uppdrag. 

 

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen krävs att du är analytisk, strategisk, pedagogisk samt initiativtagande. Du har en förmåga att leda flera områden samtidigt och är kreativ och bryter ny mark där det behövs. Du är utåtriktad och har en förmåga att lyfta blicken och se helhet/sammanhang.  

Akademisk pedagogisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.??Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning, erfarenhet av arbete med att ta fram och bearbeta statistik. kunskap om skollagen, dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om Karlstads kommun

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Verksamhetsledare/Juridisk rådgivare till Konsument Europa

På Konsumentverket får du möjlighet att vägleda rätt i svåra situationer och bidra till att göra skillnad för Sveriges och Europas konsumenter. Det kan handla om att hotellvistelsen inte blev som förväntat, resan ställdes plötsligt in eller så kom aldrig den där varan som beställdes. Om jobbet Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som har kontor i 29 europeiska länder. Nätverket har ett nära samarbete och funge... Visa mer
På Konsumentverket får du möjlighet att vägleda rätt i svåra situationer och bidra till att göra skillnad för Sveriges och Europas konsumenter.

Det kan handla om att hotellvistelsen inte blev som förväntat, resan ställdes plötsligt in eller så kom aldrig den där varan som beställdes.

Om jobbet
Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som har kontor i 29 europeiska länder. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel.

Som verksamhetsledare håller du ihop och koordinerar olika ansvarsuppdrag, och leder verksamhetens löpande arbete så att det uppfyller de krav som ställs från EU-kommissionen och Konsumentverket. Du har kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa och deltar aktivt i verksamheten då du arbetar del av din tid med rådgivning och ärendehandläggning. Du är ett naturligt bollplank för såväl dina rådgivarkollegor, enhetens kommunikatör som enhetschefen.

Exempel på arbetsuppgifter:

· Stötta enhetschefen i budgetarbete, uppföljning och rapportering till EU-kommissionen.

· Besvara konsumentfrågor och handlägga ärenden

· Representera verksamheten vid vissa studiebesök, projekt och möten i/med ECC-nätverket

· Kontakt och dialog med andra myndigheter med angränsande uppdrag

· Hålla föredrag om konsumentfrågor

Är du den vi söker?
Du har högskoleutbildning med juridisk inriktning och flera års erfarenhet av juridisk rådgivning till konsumenter. Du har erfarenhet av lednings- och samordningsuppgifter. Det är meriterande om du har god kännedom om ECC och har erfarenhet av att samordna verksamhet, evenemang och nätverksmöten inom EU.

Vi förväntar oss att du har ett engagemang, en vilja att göra nytta för konsumenterna och har en utpräglad servicekänsla. Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Du strävar efter att hitta effektiva arbetssätt och smidiga samarbetsformer och arbetar med helhetssyn på verksamheten. Du trivs i en samordnande roll och är kreativ, drivande, strukturerad och lösningsfokuserad. Du har mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta i såväl svensktalande som engelsktalande sammanhang.

Vår arbetsplats
Hos oss har vi tillit till varandras förmåga. Vi lär och utvecklas tillsammans i en prestigelös och omtänksam arbetsmiljö. Du får gärna testa nya vägar i ditt arbete. Våra värderingar mod, nytta och omtanke är viktiga för oss. Vi värdesätter att vi är olika, det berikar vår verksamhet.

Om du vill jobba i en myndighet där vi gemensamt tar ansvar för verksamhet, utveckling och samarbete – då kommer du att trivas hos oss!

Vi har förtroendearbetstid och beroende på verksamhetens förutsättningar har du möjlighet att arbeta delvis på distans. Du får en genomtänkt introduktion och har goda möjligheter till kompetensutveckling. Självklart erbjuder vi friskvårdstid och friskvårdsbidrag.

Om anställningen 
Tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Tjänstgöringsort är Karlstad. Tillträde enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer, såväl nationellt som internationellt.

Vill du veta mer?
Läs mer om oss på Konsumentverket https://www.konsumentverket.se/ Mer information om anställningen får du av enhetschef Nadia Petersson. Fackliga representanter är Anna Gunnarsson för Saco och Maria Lindstedt för OFR. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här söker du!
Ange diarienummer ”HR 2024/7” i din ansökan. Välkommen med din ansökan senast den 26 april 2024. Visa mindre

Projektkoordinator till Värmlands projektparaply

Beskrivning Värmlands projektparaply, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstad, behöver rekrytera en till två projektkoordinatorer under förutsättning att sökta medel till nytt projekt inom Europeiska Socialfonden beviljas. Tjänsten är placerad på Staben, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Arbetsuppgifter Som projektkoordinator ansvarar du för övergripande samordning, utveckling, drift och rapportering av projekt. Projekt som drivs av V... Visa mer
Beskrivning
Värmlands projektparaply, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstad, behöver rekrytera en till två projektkoordinatorer under förutsättning att sökta medel till nytt projekt inom Europeiska Socialfonden beviljas.

Tjänsten är placerad på Staben, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Som projektkoordinator ansvarar du för övergripande samordning, utveckling, drift och rapportering av projekt. Projekt som drivs av Värmlands projektparaply består ofta av delprojekt i medverkande kommuner för aktuellt projekt. Projektkoordinator stöttar delprojekten när det gäller frågor kring projektgenomförande, samverkansfrågor, redovisning och administration. Projektkoordinator har även ett nära samarbete med de lokala delprojekten och deras styrgrupper samt ansvarar för kompetensutvecklingsinsatser, projektledarträffar och projektmedarbetardagar för erfarenhetsutbyte och lärande.

Kopplat till projekten i Värmlands projektparaply finns en central projektägare och styrgrupp. Projektkoordinator ingår i ett projektteam tillsammans med övrig personal så som koordinatorer, ekonomer och administratörer. Inom ramen för Värmlands projektparaply arbetar teamet också med att skriva nya ansökningar. För att på bästa sätt kunna leda utvecklingsarbete i projekten behöver projektkoordinator ha kunskap om aktuella områden, hålla sig uppdaterad inom dessa och vara aktiv i omvärldsspaning.

Arbetet förutsätter gott samarbete med ingående aktörer i respektive kommun och innebär en del resor. Inom Värmlands projektparaply drivs också projekt med internationella inslag. Arbete med jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering ska integreras i projekten och genomsyrar projektens utformande och verksamhet.

Värmlandsprojektparaply håller på att bli en HBTQI-certifierad verksamhet och arbetar för mångfald på arbetsplatsen.

Läs mer om oss på vår hemsida!

https://varmlandsprojektparaply.se/

Kvalifikationer
För anställningen krävs högskoleutbildning/universitetsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt relevant arbetslivserfarenhet.

Som projektkoordinator bör du ha intresse och kompetens av att arbeta med utvecklingsfrågor, samverkan och strategiskt arbete. Kunskap inom följande områden är meriterande: Socialt arbete, arbetsmarknadsfrågor, utbildningsfrågor och arbete med utsatta målgrupper. Erfarenhet av arbete i offentlig sektor och främst kommunal verksamhet är meriterande. Projekten arbetar ofta med utmaningar som rör flera sektorer och kunskap om dessa är meriterande för tjänsten.

Du som söker ska ha en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt förmåga att planera och administrera. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper så som ledaregenskaper, förmåga att arbeta självständigt, driva, ta egna initiativ samt att kunna inspirera, engagera och samarbeta med andra. Tidigare erfarenhet av projektledning och arbete med ESF-projekt eller annan EU-finansiering är meriterande.

Arbetet kräver god datavana.

Körkort är ett krav då arbetet innefattar en hel del resor.

God engelska i tal och skrift är meriterande.

Om Karlstads kommun

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Projektledare för omställning till ny sociatjänstlag

Beskrivning Vill du vara med och utveckla Karlstad? Ett viktigt uppdrag väntar på dig! Utveckling och förändring är för oss en självklarhet och nu behöver vi rusta oss och ställa om för att möta framtiden och den nya socialtjänstlagen som planeras träda i kraft 2025. Vill du vara med och leda omställningen till en mer hållbar och lätt tillgänglig socialtjänst? För att möta lagstiftningens krav om en kunskapsbaserad, lätt tillgänglig och hållbar social... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara med och utveckla Karlstad? Ett viktigt uppdrag väntar på dig!

Utveckling och förändring är för oss en självklarhet och nu behöver vi rusta oss och ställa om för att möta framtiden och den nya socialtjänstlagen som planeras träda i kraft 2025.

Vill du vara med och leda omställningen till en mer hållbar och lätt tillgänglig socialtjänst?

För att möta lagstiftningens krav om en kunskapsbaserad, lätt tillgänglig och hållbar socialtjänst behöver socialtjänstens verksamheter utvecklas och anpassas. Vi söker en positiv och engagerad förändringsledare som vill hänga med oss på denna resa och bidra till att samordna och leda förvaltningens arbete mot en omställning till den nya socialtjänstlagen.

Uppdraget är förvaltningsövergripande och omfattar samtliga områden inom socialtjänsten. Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab. Du kommer att tillhöra utvecklingsenheten som är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Utvecklingsenheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete i enlighet med lagar, förordningar, politiska beslut och förvaltningsledningens mål.

Vi erbjuder dig en spännande och kreativ arbetsplats med kompetenta och ambitiösa kollegor.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en engagerad och positiv projektledare som vill samordna och driva förändringsledning inom vår förvaltning.  

Som förändringsledare för omställningen till nya socialtjänstlagen kommer du att samordna och leda förvaltningens arbete genom att;

- Du bidrar till att ta fram en modell för första och andra linjens socialtjänst samt i framtagande av en gemensam strategi och aktivitetsplan för det fortsatta arbetet.

- Kartlägga behov och förutsättningar för förvaltningens omställning mot en ny socialtjänstlag.

- Omvärldsbevaka, planera, leda och implementera de förändringar som ska genomföras kopplat till omställningen.

- Kommunicera pågående arbete internt inom förvaltningen i samverkan med centrala ledningsgruppen.

- Representera förvaltningen vid eventuella konferenser och workshops.

- Hålla ihop och förmedla förvaltningens behov, förutsättningar och erfarenheter av omställningen i olika sammanhang.

- Du kommer delta i centrala ledningsgruppen i dessa frågor samt delta i andra redan pågående sammanhang med socialdirektör och utvecklingschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan slutförd högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att leda och driva utvecklingsarbete samt flerårig erfarenhet inom socialtjänstens verksamhetsområden och då gärna inom flera områden. Du är väl bekant med nuvarande socialtjänstlag. Det är meriterande om du har erfarenhet av chefs- eller ledarroller eller av arbete på strategisk nivå. Du har erfarenhet av förändringsledning.

Vi söker dig som är engagerad och positiv och som kan arbeta självständigt, strukturerat och lösningsfokuserat. Du är kommunikativ och skapar engagemang i utvecklingsarbete. Du är van att arbeta processinriktat och innovativt samt har god förmåga att vägleda chefer och medarbetare i omställningen. För att lyckas i rollen behöver du kunna samverka internt såväl som externt och vara bekväm med att presentera och hålla i workshops för större grupper. Du behöver även ha lätt för att se helheten och uppmuntra till ett samordnat arbetssätt i processerna men även att kunna växla mellan övergripande perspektiv och konkreta verksamhetsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Anställningen är en projektanställning fram till sommaren 2025. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen!

 

Om Karlstads kommun

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Folkrörelseutvecklare Karlstad

Hyresgästföreningen ska betyda mer för fler. Vi ska bli bättre på att lyssna in och lyfta de frågor som är angelägna och vi ska ta större plats i samhällsutvecklingen.  Vi ska bli en än mer närvarande, öppen och starkare folkrörelse.  Vi söker aktivt upp våra målgrupper, öppnar upp vår organisation för fler och backar upp genom att dela med oss av fakta och kunskap inom till exempel bostadspolitiska frågor.   Dina arbetsuppgifter Som folkrörelseutveckla... Visa mer
Hyresgästföreningen ska betyda mer för fler. Vi ska bli bättre på att lyssna in och lyfta de frågor som är angelägna och vi ska ta större plats i samhällsutvecklingen.  Vi ska bli en än mer närvarande, öppen och starkare folkrörelse.  Vi söker aktivt upp våra målgrupper, öppnar upp vår organisation för fler och backar upp genom att dela med oss av fakta och kunskap inom till exempel bostadspolitiska frågor.

 

Dina arbetsuppgifter

Som folkrörelseutvecklare fyller du en viktig funktion i arbetet med att utveckla vår folkrörelse. Grunduppdraget är att bidra till att öka människors engagemang. Du stödjer på olika sätt våra medlemmar och förtroendevalda att gemensamt utveckla sitt bostadsområde; att skapa boinflytande, trygghet och gemenskap. I ditt uppdrag ingår att utveckla samarbetet med bostadsbolag, kommuner och andra organisationer för att bredda vår organisation och nå nya målgrupper. I tjänsten ingår att planera, följa upp och återrapportera verksamhet, samt arbete med avtal och projektansökningar. Du kommer också att medverka i kompetensutveckling för förtroendevalda medlemmar.

 

Dina kvalifikationer

Vi letar efter dig som är social, har lätt för att engagera och entusiasmera folk och som har en förmåga att möta människor med respekt och öppenhet. Det krävs att du är prestigelös, kreativ, nytänkande och idérik. Viktiga egenskaper är att du kan omvandla initiativ och teori till verksamhet samt uppmuntra andra att bidra med idéer. Du har vana att driva projekt och ser möjligheter i mångfalden. För alla som arbetar på Hyresgästföreningen gäller att du delar våra värderingar och har ett engagemang för de frågor vi driver. I rollen som folkrörelseutvecklare har du

 


• Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
• Relevant arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet från idéburen verksamhet är meriterande
• Utbildning och/eller erfarenhet av arbete i projekt är meriterande

 

Vi kan erbjuda

Vi kan erbjuda ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter, som bidrar till samhällsnytta. Du har daglig kontakt med många olika människor och organisationer. Du kommer att arbeta på en arbetsplats med mycket glädje och engagemang.

 

Om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, där arbetstiden är förlagd företrädesvis på dagtid. Visst kvälls- och helgarbete förekommer, då vi arbetar med förtroendevalda. I tjänsten ingår en del resor, varför körkort och tillgång till bil är önskvärt. Upplysningar om tjänsten lämnas av Länschef Anders Eriksson, 070-617 52 50. Fackliga kontaktpersoner för Handels är Marina Berg, 010-459 15 13 och för SACO Emelie Lindström, 010-459 15 04. Placeringsort är Karlstad, där kontoret finns. Vi tillämpar provanställning.

 

Ansökan:  Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.hyresgastforeningen.se. Under rubriken ”Om oss” hittar du ”Jobba hos oss” där du kan skicka din ansökan. Vänligen skicka din ansökan senast den 15 april 2024.  Vi tar gärna emot din ansökan snarast då vi kan komma att utföra intervjuer löpande.

 

Hyresgästföreningen är en folkrörelse som i snart 100 år har verkat för hyresgästers intressen och rättigheter. Organisationen har idag över 500 000 medlemmar i landet och vill verka för ett boende där människor och samhälle utvecklas. Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle omfattar länen Gävleborg, Västmanland, Uppsala samt Norrtälje kommun och region Mitt omfattar länen Södermanland, Örebro, Dalarna och Värmland. Totalt har de två regionerna 110 000 medlemmar och ca 130 anställda. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare med inriktning processutveckling

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega! ... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.
Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Verksamheten för Rakel och ledningssystem genomgår en spännande förändringsresa och söker nu en verksamhetsutvecklare med inriktning på processutveckling.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att få möjlighet till att arbeta med högaktuella frågor i en växande, framåtsyftande och samhällsviktig verksamhet.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare kommer du tillsammans med andra att driva olika utvecklingsuppdrag och förändringsarbeten utifrån verksamhetens behov. Du är en aktiv part i att utveckla vår verksamhet för mer effektiva processer och tjänster som möter såväl externa som interna behov.

Du kommer att självständigt och i grupp driva olika processutvecklingsuppdrag i nära samarbete med verksamheten och verksamhetens ledningsgrupp. I rollen har du stort eget ansvar samtidigt som du samarbetar med andra och bidrar till att utveckla verksamheten i stort. Du ingår i ett verksamhetsövergripande verksamhetsutvecklingsteam med bred kompetens och likartade arbetsuppgifter.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har:

- relevant högskoleutbildning. 
- erfarenhet av processutvecklingsarbete.
- erfarenhet av att planera och leda workshops och arbetsmöten.

Det är meriterande om du har:

- god kunskap om förändringsledning.
- erfarenhet av att arbeta i ledande roll i projekt.
- erfarenhet av att arbeta på statlig myndighet.
- erfarenhet av arbete inom IT och/eller telekom.
- erfarenhet av processverktyget 2c8.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/msbs-medarbetar--och-ledarkriterier/

För att lyckas i rollen har du förmåga att leverera resultat och driva förbättring där du själv tar initiativ till att sätta igång aktiviteter. Du ser möjligheter där andra ser problem och har förmågan att se helheten och göra korrekta avvägning. Du är van att arbeta mot mål och du kan förändra din inriktning när målen ändrar sig. 

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en 6 månaders provanställning med möjlighet till förlängning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad eller Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
På enheten för säkerhet och leveransstöd arbetar idag medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att arbeta på distans. Andra förmåner är möjlighet till friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och förmånliga semestervillkor. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Leion. Fackliga företrädare är Carl Önne Saco, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 4 februari 2024. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Om jobbet Vill du tillsammans med oss bidra till regionens kompetensförsörjning? Då kan det här uppdraget vara något för dig. Karlstads Teknikcenter är en del av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i koncernen Karlstads kommun. Karlstads Teknikcenters uppdrag är att tillsammans med näringslivet investera i framtiden genom att skapa utbildningar och lärmiljöer som förser arbetslivet med rätt kompeten... Visa mer
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Om jobbet

Vill du tillsammans med oss bidra till regionens kompetensförsörjning? Då kan det här uppdraget vara något för dig.

Karlstads Teknikcenter är en del av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i koncernen Karlstads kommun.

Karlstads Teknikcenters uppdrag är att tillsammans med näringslivet investera i framtiden genom att skapa utbildningar och lärmiljöer som förser arbetslivet med rätt kompetens i rätt tid. Ett mycket nära samarbete med kommunens och regionens näringsliv och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten. På skolan genomförs ett flertal yrkeshögskoleutbildningar, gymnasieingenjörsutbildningar, yrkesvuxutbildning och uppdragsutbildning.

 

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare på Karlstads teknikcenter driver du tillsammans med rektor, samordnare och lärare utvecklingen av verksamheten framåt. Arbetet spänner över samtliga verksamhetsområden och i uppdraget ingår bland annat att:

- Vara delaktig i det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet
- Driva utveckling av nya utbildningar, framför allt inom Yrkesvux och uppdragsutbildning, samt ha ett övergripande ansvar för befintliga uppdragsutbildningar
- Samordna och leda projekt där Karlstads teknikcenter deltar
- Vara behjälplig i skrivandet av ansökningar och/eller investeringar
- Informationsansvar internt och externt genom bland sociala medier, vid studiebesök, mässor, event och nätverk etc.
- Ansvara för kartläggning av sökande till Yrkeshögskolan och Yrkesvux. Genomföra behörighetsprov och intervjuer.
- Administrativa och operativa uppgifter

Kvalifikationer

Akademisk utbildning inom det tekniska området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenheter från liknande roller. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. 

Vi söker en drivande kollega som kan bli en viktig kugge i vårt team. För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken, flexibel, lösningsorienterad, lyhörd samt bra på att bygga relationer. Du har ett öga för detaljer, utan att tappa fokus på helheten. Vi erbjuder ett omväxlande arbete där både flexibilitet och struktur är viktigt. Du trivs därför i en roll där du får möjlighet att ta stort ansvar, samtidigt som du värdesätter och själv bidrar till ett bra samarbete.

 

Om Karlstads kommun

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Folkrörelseutvecklare i Karlstad

Folkrörelseutvecklare med placering i Karlstad Hyresgästföreningen är en folkrörelse som i snart 100 år har verkat för hyresgästers intressen och rättigheter. Organisationen har idag över 500 000 medlemmar i landet och vill verka för ett boende där människor och samhälle utvecklas. Hyresgästföreningen i region Mitt omfattar länen Värmland, Sörmland, Örebro och Dalarna har ca 64 000 medlemmar och ett 80-tal anställda i regionen. Hyresgästföreningen ska be... Visa mer
Folkrörelseutvecklare
med placering i Karlstad

Hyresgästföreningen är en folkrörelse som i snart 100 år har verkat för hyresgästers intressen och rättigheter. Organisationen har idag över 500 000 medlemmar i landet och vill verka för ett boende där människor och samhälle utvecklas. Hyresgästföreningen i region Mitt omfattar länen Värmland, Sörmland, Örebro och Dalarna har ca 64 000 medlemmar och ett 80-tal anställda i regionen.

Hyresgästföreningen ska betyda mer för fler. Vi ska bli bättre på att lyssna in och lyfta de frågor som är angelägna och vi ska ta större plats i samhällsutvecklingen.  Vi ska bli en än mer närvarande, öppen och starkare folkrörelse.  Vi söker aktivt upp våra målgrupper, öppnar upp vår organisation för fler och backar upp genom att dela med oss av fakta och kunskap, exempelvis bostadspolitiska frågor. Vi måste organisera många fler än idag. År 2027 ska fler än 50 procent av Sveriges hyresgäster vara medlemmar hos oss och vi ska öka antalet förtroendevalda och aktiva medlemmar till 22 000 personer.

Arbetsuppgifter:
Som folkrörelseutvecklare fyller du en viktig funktion i arbetet med att utveckla vår folkrörelse. Grunduppdraget är att bidra till att öka människors engagemang.

Du stödjer på olika sätt våra medlemmar och förtroendevalda att gemensamt utveckla sitt bostadsområde; att skapa boinflytande, trygghet och gemenskap. I ditt uppdrag ingår att utveckla samarbetet med bostadsbolag, kommuner och andra organisationer för att bredda vår organisation och nå nya målgrupper. I tjänsten ingår att planera, följa upp och återrapportera verksamhet, samt arbete med avtal och projektansökningar. Du kommer också att medverka i kompetensutveckling för förtroendevalda medlemmar.

Egenskaper:
Vi letar efter dig som är social, har lätt för att engagera och entusiasmera folk och som har en förmåga att möta människor med respekt och öppenhet. Det krävs att du är prestigelös, kreativ, nytänkande och idérik. Viktiga egenskaper är att du kan omvandla initiativ och teori till verksamhet samt uppmuntra andra att bidra med idéer. Du har vana att driva projekt och ser möjligheter i mångfalden. För alla som arbetar på Hyresgästföreningen gäller att du delar våra värderingar och har ett engagemang för de frågor vi driver.

Kvalifikationer


• Lämplig Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
• Relevant arbetslivserfarenhet

Meriterande


• Erfarenhet från idéburen verksamhet
• Utbildning och/eller erfarenhet av arbete i projekt/projektform

Är du den vi letar efter kan vi erbjuda ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter. Du har daglig kontakt med många olika människor. Du kan stärka hyresgäster i att påverka sitt eget boende genom ett engagemang i Hyresgästföreningen. Du kommer att arbeta på en arbetsplats med mycket glädje och engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är förlagd företrädesvis till dagtid. Kvällar och helger förekommer, då det är verksamhetens behov som styr. I tjänsten ingår en del resor, varför körkort och tillgång till bil är önskvärt.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och tjänsten kommer att tillsättas efter överenskommelse.

Vi strävar efter mångfald och välkomnar sökande oberoende av kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning och ålder.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta länschef Anders Eriksson, 070-617 52 50.

Fackliga kontaktpersoner är för SACO Anna Nykvist, tel 010-459 15 88 och för Handels Marina Berg, tel 010-459 15 13.

Ansökan
Ansökan görs via vår e-rekrytering, som du når via annonsen under lediga jobb på vår hemsida www.hyresgastforeningen.se senast den 31 augusti 2023. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till utvecklingsenheten, staben

Beskrivning Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab. Utvecklingsenheten är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen och består av en utvecklingschef och 12 medarbetare. Utvecklingsenheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete i enlighet med lagar, förordningar, politiska beslut och förvaltningsledningens mål. Genom ett samordnat arbetssätt fokusera... Visa mer
Beskrivning
Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab.

Utvecklingsenheten är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen och består av en utvecklingschef och 12 medarbetare. Utvecklingsenheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete i enlighet med lagar, förordningar, politiska beslut och förvaltningsledningens mål. Genom ett samordnat arbetssätt fokuserar vi på medborgarnas behov, på digitalisering och samverkan. Utvecklingsenheten arbetar på uppdrag från alla verksamhetsområden inom individ- och familjeomsorgen, även koncernövergripande uppdrag är aktuella för enheten. 

Vi erbjuder dig en spännande och kreativ arbetsplats med kompetenta och ambitiösa kollegor. Välkommen till oss på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till utvecklingsenheten då en av våra kollegor går vidare till ledarskap. Anställningen avser verksamhetsutveckling i stort inom förvaltningen men främst kommer du arbeta inom området barn och unga 0 till 18 år. Enheten arbetar uppdragsbaserat vilket innebär att du kan komma att tilldelas uppdrag inom socialtjänstens samtliga områden.

I nära samverkan med chef och kollegor stödjer du förvaltningen i olika verksamhets-, utvecklings- och kvalitetsfrågor med utgångspunkt från socialtjänstens processer, främst när det gäller barnavården. Vår verksamhet och våra insatser ska hålla god kvalitet och vara kunskapsbaserad för att vi fortlöpande ska kunna följa upp och anpassa verksamheten utifrån våra karlstadsbors behov. Att följa utvecklingen med lagändringar, forskning och metodutveckling är en självklar del i arbetet.

I tjänsten ingår bland annat utredningsarbete, uppföljningar, implementeringsprocesser, internutbildning, omvärldsspaning, remissyttranden och rapportskrivning som underlag till nämndbeslut. Även viss del av statistik och analysarbete i relation till statistiken kan förekomma, likaså att vara en samordnande länk mellan handläggare och systemförvaltare. Du kommer att ansvara för viss del av intranätet kopplat till barnsidan. Det ingår även att vara ett metodstöd i kvalitetsarbetets olika delar. Analyser av egenkontroller och klagomål är bland annat en del i arbetet.

Förvaltningen arbetar utifrån ett samordnat arbetssätt med karlstadsbon i fokus, där samverkan sker med olika aktörer internt och externt, exempelvis region, skola, Polis, vård- och omsorg.

Vårt kvalitetsarbete ska ha en tydlig struktur som bygger på delaktighet i en lärande organisation. Enheten arbetar utifrån tjänstedesign som metod för att öka delaktigheten i förändringsprocesser för både medarbetare och medborgare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen. Som person är du driven och kan ta initiativ till samarbete. Det är för dig en självklarhet att du hjälper dina kollegor och delar med dig av dina kunskaper inom arbetsgruppen. Du har kunskap, intresse och erfarenhet från kommunal socialtjänst och gärna erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor och myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorgen, socialtjänstens barnavård eller utredande barnavård inom socialtjänsten. Du har intresse av att arbeta med uppföljningar, kvalitets- och analysarbete och har du erfarenhet av detta är det meriterande.

Anställningen förutsätter systematisk och analytisk förmåga, flexibilitet och att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har lätt för att se helheten och uppmuntra till ett samordnat arbetssätt. Du behöver kunna växla mellan övergripande perspektiv och konkreta verksamhetsfrågor. Du är initiativtagande och har förmåga att arbeta självständigt på ett metodiskt och strukturerat sätt, men du lämnar också utrymme för kreativitet och nyfikenhet.

Då anställningen innebär både skrivarbete och muntlig föredragning förväntas du ha god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt.

God datorvana och erfarenhet av Officepaket krävs. Det är meriterande om du har kunskap om verksamhetssystemet Viva.

Kunskaper om tjänstedesign, ledningssystem och övrigt kvalitetsarbete är meriterande.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer att lägga vikt vid att de stämmer överens med våra behov!

En hälsning till dig från oss på utvecklingsenheten

Jag heter Mia och är utvecklingschef på utvecklingsenheten. Jag ser min arbetsgrupp som ett lag, där varje medarbetare har en viktig roll, Jag har en hög tillit och tilltro till mina medarbetare och att vi tar ett gemensamt ansvar för verksamheten. För mig är det viktigt med dialog och att alla ska trivas på jobbet, att vi tycker om att samarbeta och ta ett eget ansvar. För mig som chef och ledare är det viktigt att skapa delaktighet och att medarbetarna känner att de kan vara med och påverka, komma med idéer och våga tycka till.

Av oss kan du förvänta dig en enhet som sätter samarbete och samverkan högt upp på agendan. En arbetsgrupp som vet vad snäll på riktigt är, och ett team som visar på såväl trygghet som mod. Hos oss kommer du få möjlighet att både utvecklas och att bidra med utveckling, där dina idéer och din drivkraft tillsammans med vår kommer göra att vi blir ännu bättre!

 

 

Om Karlstads kommun

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!
Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Karlstads Bostads AB, KBAB, ägs av Karlstads kommun. Vi äger och förvaltar cirka 7 500 lägenheter och lokaler i Karlstad. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. Förutom professionalism, delaktighet och engagemang värdesätter vi jämställdhet och mångfald och de kvaliteter det tillför arbetslivet. Vi söker nu en driven och självständig verksamhetsutvecklare till en övergripande roll dä... Visa mer
Karlstads Bostads AB, KBAB, ägs av Karlstads kommun. Vi äger och förvaltar cirka 7 500 lägenheter och lokaler i Karlstad. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. Förutom professionalism, delaktighet och engagemang värdesätter vi jämställdhet och mångfald och de kvaliteter det tillför arbetslivet.Vi söker nu en driven och självständig verksamhetsutvecklare till en övergripande roll där du är direkt underställd vd och ingår i företagets ledningsgrupp.

Trivs du i en verksamhetsnära roll där du får arbeta med strategiskt utvecklingsarbete med ett stort fokus på att leda och samordna målstyrning och processutveckling? Då kan detta vara ett arbete för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som verksamhetsutvecklare leder och kvalitetssäkrar du arbetet med att utveckla bolagets målstyrning, verksamhetsprocesser och informationshantering. Uppdraget innebär att arbeta med verksamhetsutveckling på en övergripande nivå utifrån en helhetssyn för bolagets bästa. Det innebär bland annat att du driver olika förändringsprojekt och samordnar vårt mål- och processarbete. Du säkerställer även att vi arbetar effektivt i våra olika processer och att vi har struktur och kvalitet på våra rutiner, vår informationshantering och dokumenthantering och arbetsleder arkivarie/registrator. Ett annat viktigt inslag är att företräda KBAB i olika koncernsamarbeten samt arbeta med omvärldsbevakning och följa upp vad som händer i andra kommuner och allmännyttiga bostadsbolag.

Uppdraget ger dig en god inblick i bolagets spännande verksamhet och en stor bredd i arbetsuppgifter av såväl strategisk som mer operativ karaktär.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och målstyrning på ledningsnivå och har erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Du är van att leda och driva olika former av projekt. Arbetet kräver att du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete samt informations- och dokumenthantering. Du kan självständigt planera, genomföra och dokumentera kartläggning av olika verksamhetsprocesser. Du har goda kunskaper och är van att arbeta analytiskt och strukturerat med verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Du har en akademisk utbildning alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt även att du har stor vana av digitala arbetssätt. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker en engagerad, strukturerad och initiativrik kollega. Det är viktigt att du har en helhetssyn vilket innebär att du med lätthet identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Du har goda ledaregenskaper, stor analytisk förmåga och kan identifiera behov av förbättring och utveckling. Rollen ställer höga krav på din förmåga att skapa goda relationer och att samarbeta med alla inom organisationen, samtidigt är det viktigt att du har förmåga att kunna arbeta självständigt. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Region Värmland söker utvecklingsledare till enheten Nya Perspektiv

Vi söker en utvecklingsledare till enheten Nya Perspektiv och erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete i en kreativ miljö. Vår arbetsgrupp är liten och består av flera kompetenser med stort intresse för samverkansfrågor. Du får möjlighet att arbeta för hela länet med fokus på invånarens bästa. Du kommer att främja samverkan mellan olika huvudmän, verksamheter och områden/utmaningar både nationellt, regionalt och lokalt. Låter det som ett spänna... Visa mer
Vi söker en utvecklingsledare till enheten Nya Perspektiv och erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete i en kreativ miljö.

Vår arbetsgrupp är liten och består av flera kompetenser med stort intresse för samverkansfrågor. Du får möjlighet att arbeta för hela länet med fokus på invånarens bästa. Du kommer att främja samverkan mellan olika huvudmän, verksamheter och områden/utmaningar både nationellt, regionalt och lokalt.

Låter det som ett spännande uppdrag? Då ser vi fram emot din ansökan!

Om verksamheten
Nya Perspektiv är samverkan och samordning på strategisk nivå mellan de 16 kommunerna och regionen inom välfärdsområdena vård- och omsorg, skola samt hälso- och sjukvård inklusive tandvård. Vi är ett forum för dialog och samverkan mellan förtroendevalda och tjänstepersonsledning. Det gemensamma ansvaret för invånarna är utgångspunkt. Arbetet sker i ett livscykelperspektiv (barnalivet, ungdomslivet, vuxenlivet, äldrelivet), med arbetsgrupper för respektive perspektiv.

Nya Perspektiv är en regional samverkans- och stödstruktur som arbetar för en god och jämlik hälsa i hela länet. Vi har invånarnas bästa som utgångspunkt för vårt arbete. Som en oberoende part samordnar, initierar och stödjer vi utvecklingsarbeten och samverkansarenor på strategisk nivå. Vi arbetar för helheten, för att synliggöra mellanrummen och för att öka perspektivmedvetenheten. Grunden i vårt arbete är tillit och förtroende.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som utvecklingsledare innebär bland annat att planera, leda och samordna olika typer av samordnings- och samverkansgrupper. Du kommer att driva och stödja processer kopplat till omställningen till god och nära vård, hälsa och omsorg. Dessutom kommer du att vara en del av enhetens gemensamma aktiviteter och utvecklingsarbete bland annat kopplat till översyn och implementering av länsgemensamma överenskommelser och riktlinjer, konferenser och nätverk.
Omvärldsspaning och kontakt med regionala och nationella aktörer ingår också som en naturlig del av arbetet.

Vem är du?
Vår verksamhet bygger på tillit och förtroende med målet att samverkan ska komma den enskilde till del genom en ökad kvalitet i berörda verksamheter. Därför behöver du vara en god lyssnare med förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, se och bygga ihop delar till en helhet och hitta synenergieffekter. Du har lätt för att samarbeta och interagera med andra, är utvecklingsorienterad och van att driva dina processer självständigt och strategiskt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt är bekväm med att tala inför grupper. Du är van att hantera många olika pågående processer samtidigt och du ser möjligheter i komplexa förhållanden och förändringar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig med akademisk utbildning som vi bedömer är relevant för uppdraget. Har du erfarenhet av politisk styrd organisation, kommunernas och/eller regionens verksamheter inom barn och utbildning, socialtjänst, vård och omsorg, hälso- och sjukvård inklusive tandvård är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samverkan mellan olika huvudmän och aktörer i komplexa frågor.

Om Region Värmland
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8600 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling, kollektivtrafik samt kultur och bildning.

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektkoordinator till Värmlands projektparaply

Beskrivning Värmlands projektparaply, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstad, behöver rekrytera en projektkoordinator under förutsättning att sökta medel till nytt projekt inom Europeiska Socialfonden beviljas. Tjänsten är placerad på Staben, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Arbetsuppgifter Som projektkoordinator ansvarar du för övergripande samordning, utveckling, drift och rapportering av projekt. Projekt som drivs av Värmlands pr... Visa mer
Beskrivning
Värmlands projektparaply, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstad, behöver rekrytera en projektkoordinator under förutsättning att sökta medel till nytt projekt inom Europeiska Socialfonden beviljas.

Tjänsten är placerad på Staben, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Som projektkoordinator ansvarar du för övergripande samordning, utveckling, drift och rapportering av projekt. Projekt som drivs av Värmlands projektparaply består ofta av delprojekt i medverkande kommuner för aktuellt projekt. Projektkoordinator stöttar delprojekten när det gäller frågor kring projektgenomförande, samverkansfrågor, redovisning och administration. Projektkoordinator har även ett nära samarbete med de lokala delprojekten och deras styrgrupper samt ansvarar för kompetensutvecklingsinsatser, projektledarträffar och projektmedarbetardagar för erfarenhetsutbyte och lärande.

Kopplat till projekten i Värmlands projektparaply finns en central projektägare och styrgrupp. Projektkoordinator ingår i ett projektteam tillsammans med övrig personal så som koordinatorer, ekonomer och administratörer. Inom ramen för Värmlands projektparaply arbetar teamet också med att skriva nya ansökningar. För att på bästa sätt kunna leda utvecklingsarbete i projekten behöver projektkoordinator ha kunskap om aktuella områden, hålla sig uppdaterad inom dessa och vara aktiv i omvärldsspaning.

Arbetet förutsätter gott samarbete med ingående aktörer i respektive kommun och innebär en del resor. Inom Värmlands projektparaply drivs också projekt med internationella inslag. Arbete med jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering ska integreras i projekten och genomsyrar projektens utformande och verksamhet.

Kvalifikationer
För anställningen krävs högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt relevant arbetslivserfarenhet.

Som projektkoordinator bör du ha intresse och kompetens av att arbeta med utvecklingsfrågor, samverkan och strategiskt arbete. Kunskap inom följande områden är meriterande: Socialt arbete, arbetsmarknadsfrågor, utbildningsfrågor och arbete med utsatta målgrupper. Erfarenhet av arbete i offentlig sektor och främst kommunal verksamhet är meriterande. Projekten arbetar ofta med utmaningar som rör flera sektorer och kunskap om dessa är meriterande för tjänsten.

Du som söker ska ha en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt förmåga att planera och administrera. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper så som ledaregenskaper, förmåga att arbeta självständigt, driva, ta egna initiativ samt att kunna inspirera, engagera och samarbeta med andra. Tidigare erfarenhet av projektledning och arbete med ESF-projekt eller annan EU-finansiering är meriterande.

Arbetet kräver god datavana.

Körkort är ett krav då arbetet innefattar en hel del resor.

God engelska i tal och skrift är meriterande.

Om Karlstads kommun

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Psykiatrisk slutenvård

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmla... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Psykiatriska slutenvården består av en psykiatrisk akutmottagning, fem vårdavdelningar, resursavdelning, en tillnyktringsenhet samt Beroendecentrum som är ett HVB-hem.

Verksamheten är placerad i särskilt anpassade lokaler för målgruppen i Psykiatrihuset, Centralsjukhuset i Karlstad.

Vi är cirka 200 medarbetare med olika yrkesprofessioner, läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, behandlingskonsulenter, arbetsterapeuter, kuratorer, verksamhetsutvecklare samt administrativ personal. Tillsammans ger vi specialiserad psykiatrisk vård och behandling, dygnet runt.Arbetsbeskrivning
Vi har påbörjat ett utvecklingsarbete i verksamheten inspirerat av ett utvecklingsarbete som startats i flera Regioner runt om i Sverige, trygg och meningsfull psykiatrisk heldygnsvård. En stor utmaning inom psykiatrisk heldygnsvård är att skapa en öppen och rehabiliterande miljö som främjar återhämtning för patienter samt säkerställer patientsäkerhet och en bra arbetsmiljö för personal. Vårt arbete med omvårdnadsplanering tydliggör både patientens medverkan i vården och arbetsuppgifterna för de olika yrkesrollerna.

Vi är inne i en intensiv utveckling av den psykiatriska vården i Värmland. Som verksamhetsutvecklare är du en viktig del i utvecklingen av den psykiatriska vården. I din roll kommer du att arbeta med det fortsatta implementeringsarbetet av Trygg och meningsfull psykiatrisk omvårdnad där omvårdnadsplanering och bemötande och säkerhet är viktiga områden. Inom båda områdena ingår samverkan med kollegor inom övriga regioner i Mellansverige. Du kommer också att ha ett övergripande ansvar för kompetensutvecklingsbehovet inom verksamhetsområdet.

Du arbetar löpande med verksamhetens förändrings- och förbättringsarbete, verksamhetsutveckling samt uppföljning, analys och rapportering. Du leder processer och hjälper andra att utveckla sitt arbetssätt. Du bidrar därigenom till att verksamheten bedrivs på ett resultatinriktat och effektivt sätt utifrån uppsatta mål. Du stöttar verksamhetsområdets ledningsgrupp administrativt. Du arbetar i nära samarbete med den andra verksamhetsutvecklaren inom verksamhetsområdet och utvecklingsledare inom område öppenvård.

För att skapa förutsättningar för den sömlösa vården kommer du också att ha ett nära samarbete med verksamhetsutvecklarna inom övriga verksamhetsområden med psykiatrisk inriktning, såsom öppenvårdspsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt rättspsykiatri samt bedriver omvärldsspaning. Du kommer också att ha ett nära samarbete med verksamhetsutvecklare inom övriga regioner i Mellansverige.

Som verksamhetsutvecklare är du direkt underställd och rapporterar till verksamhetschef samt ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning eller annan utbildning och kunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda utvecklingsarbete eller vara projektledare. Du har goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, kan tänka strategiskt och leda och motivera andra medarbetare. Du är en person som tar initiativ och arbetar med att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, både självständigt och i dialog med andra. Du kan hantera komplexa frågor och har förmågan att skapa dig en helhetssyn över verksamheten. Du har ett naturligt coachande sätt och lätt för att skapa goda relationer.

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Folkrörelseutvecklare

Hyresgästföreningen är en folkrörelse som i snart 100 år har verkat för hyresgästers intressen och rättigheter. Organisationen har idag över 500 000 medlemmar i landet och vill verka för ett boende där människor och samhälle utvecklas. Hyresgästföreningen i region Mitt omfattar länen Värmland, Sörmland, Örebro och Dalarna har ca 62 000 medlemmar och ett 80-tal anställda i regionen. Hyresgästföreningen ska betyda mer för fler. Vi ska bli bättre på att lyss... Visa mer
Hyresgästföreningen är en folkrörelse som i snart 100 år har verkat för hyresgästers intressen och rättigheter. Organisationen har idag över 500 000 medlemmar i landet och vill verka för ett boende där människor och samhälle utvecklas. Hyresgästföreningen i region Mitt omfattar länen Värmland, Sörmland, Örebro och Dalarna har ca 62 000 medlemmar och ett 80-tal anställda i regionen.

Hyresgästföreningen ska betyda mer för fler. Vi ska bli bättre på att lyssna in och lyfta de frågor som är angelägna och vi ska ta större plats i samhällsutvecklingen.  Vi ska bli en än mer närvarande, öppen och starkare folkrörelse.  Vi söker aktivt upp våra målgrupper, öppnar upp vår organisation för fler och backar upp genom att dela med oss av fakta och kunskap, exempelvis bostadspolitiska frågor. Vi måste organisera många fler än idag. År 2027 ska fler än 50 procent av Sveriges hyresgäster vara medlemmar hos oss och vi ska öka antalet förtroendevalda och aktiva medlemmar till 22 000 personer.

Som folkrörelseutvecklare fyller du en viktig funktion i arbetet med att utveckla vår folkrörelse. Grunduppdraget är att bidra till att öka människors engagemang.

Du stödjer på olika sätt våra medlemmar och förtroendevalda att gemensamt utveckla sitt bostadsområde; att skapa boinflytande, trygghet och gemenskap. I ditt uppdrag ingår att utveckla samarbetet med bostadsbolag, kommuner och andra organisationer för att bredda vår organisation och nå nya målgrupper. I tjänsten ingår att planera, följa upp och återrapportera verksamhet, samt arbete med avtal och projektansökningar. Du kommer också att medverka i kompetensutveckling för förtroendevalda medlemmar.

Vi letar efter dig som är social, har lätt för att engagera och entusiasmera folk och som har en förmåga att möta människor med respekt och öppenhet. Det krävs att du är prestigelös, kreativ, nytänkande och idérik. Viktiga egenskaper är att du kan omvandla initiativ och teori till verksamhet samt uppmuntra andra att bidra med idéer. Du har vana att driva projekt och ser möjligheter i mångfalden. För alla som arbetar på Hyresgästföreningen gäller att du delar våra värderingar och har ett engagemang för de frågor vi driver.

Kvalifikationer


• Lämplig Högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
• Relevant arbetslivserfarenhet

Meriterande


• Erfarenhet från idéburen verksamhet
• Utbildning och/eller erfarenhet av arbete i projekt/projektform

Är du den vi letar efter kan vi erbjuda ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter. Du har daglig kontakt med många olika människor. Du kan stärka hyresgäster i att påverka sitt eget boende genom ett engagemang i Hyresgästföreningen. Du kommer att arbeta på en arbetsplats med mycket glädje och engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är förlagd företrädesvis till dagtid. Kvällar och helger förekommer, då det är verksamhetens behov som styr.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och tjänsten kommer att tillsättas efter överenskommelse.

Vi strävar efter mångfald och välkomnar sökande oberoende av kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning och ålder.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta gruppchef Anders Eriksson, 070-617 52 50.

Fackliga kontaktpersoner är för SACO Anna Nykvist, tel 010-459 15 88 och för Handels Marina Berg, tel 010-459 15 13.

Ansökan
Ansökan görs via vår e-rekrytering, som du når via annonsen under lediga jobb på vår hemsida www.hyresgastforeningen.se senast den 8 januari 2023. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Beskrivning På Kontaktcenter hjälper vi Karlstadsbor och andra som vill komma i kontakt med kommunen. Vi ger information och vägledning om kommunens verksamhet. Vi arbetar också med utveckling av e-tjänster för Karlstads kommun och som stöd till övriga Värmlandskommuner i deras arbete med e-tjänster. Vi söker nu en ny verksamhetsutvecklare som ska arbeta med kommunens e-tjänsteplattform.  Arbetsuppgifter Som verksamhetsutvecklare på Kontaktcenter kom... Visa mer
Beskrivning
På Kontaktcenter hjälper vi Karlstadsbor och andra som vill komma i kontakt med kommunen.

Vi ger information och vägledning om kommunens verksamhet. Vi arbetar också med utveckling av e-tjänster för Karlstads kommun och som stöd till övriga Värmlandskommuner i deras arbete med e-tjänster. Vi söker nu en ny verksamhetsutvecklare som ska arbeta med kommunens e-tjänsteplattform. Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare på Kontaktcenter kommer du arbeta i en grupp med fem andra kollegor. Gruppens arbetsuppgifter är bland annat att förvalta länets e-tjänsteplattform, utveckla, och ta fram nya e-tjänster, arbeta med Kontaktcenters ärendehanteringssystem samt vara med i olika interna utvecklingsprojekt.

I tjänsten som verksamhetsutvecklare kommer du arbeta med kravställning och utveckling av e-tjänster tillsammans med handläggare inom kommunen, testarbete samt utbildning och support till användarna av e-tjänsteplattformen. I arbetet ingår också förvaltning av e-tjänsteplattformen.  Kvalifikationer
Vi söker dig som är intresserad av både förändringsarbete och förvaltning och har lätt för att växla mellan uppdrag i olika verksamheter. Du trivs med att arbeta tillsammans med många olika medarbetare, både i din grupp och i kommunens olika verksamheter. En pedagogisk förmåga är också viktig då det ingår i arbetet att informera och utbilda användare.  

Tjänsten innehåller även mycket självständigt arbete och uppdrag pågår ibland under lång tid. Det är därför viktigt att du kan strukturer och driva ditt arbete vidare. 

Det är meriterande om du har förståelse för webbutveckling och scriptspråk samt erfarenhet av processkartläggning. 

För tjänsten krävs en examen på högskolenivå, till exempel inom systemvetenskap, kommunikation eller statskunskap, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 

Om Karlstads kommun

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till utvecklingsenheten, staben

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ek... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab.

Utvecklingsenheten är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen och består av en utvecklingschef och 12 medarbetare. Utvecklingsenheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete i enlighet med lagar, förordningar, politiska beslut och förvaltningsledningens mål. Genom ett samordnat arbetssätt fokuserar vi på medborgarnas behov, på digitalisering och samverkan. Utvecklingsenheten arbetar på uppdrag från alla verksamhetsområden inom individ- och familjeomsorgen.

Vi erbjuder dig en spännande och kreativ arbetsplats med kompetenta och ambitiösa kollegor.

Välkommen till oss på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till utvecklingsenheten då en av våra kollegor går vidare till ledarskap. Anställningen avser verksamhetsutveckling i stort inom förvaltningen men främst kommer du arbeta inom området barn och unga 0 till 18 år och till viss del missbruk och beroende. Enheten arbetar uppdragsbaserat vilket innebär att du kan komma att tilldelas uppdrag inom samtliga områden.

I nära samverkan med chef och kollegor stödjer du förvaltningen i olika verksamhets-, utvecklings- och kvalitetsfrågor med utgångspunkt från socialtjänstens processer, främst när det gäller barnavården och beroendevården. Vår verksamhet och våra insatser ska hålla god kvalitet och vara kunskapsbaserad för att vi fortlöpande ska kunna följa upp och anpassa verksamheten utifrån våra karlstadsbors behov. Att följa utvecklingen med lagändringar, forskning och metodutveckling är en självklar del i arbetet.

I tjänsten ingår bland annat utredningsarbete, uppföljningar, implementeringsprocesser, internutbildning (kompetensutveckling), omvärldsspaning, remissyttranden och rapportskrivning som underlag till nämndbeslut. Även viss del av statistik och analysarbete i relation till statistiken kan förekomma, likaså att vara en samordnande länk mellan handläggare och systemförvaltare. Du kommer att ansvara för intranätet avseende de delar som tillhör familjeavdelningen. Det ingår även att vara ett metodstöd i kvalitetsarbetets olika delar. Analyser av egenkontroller och klagomål är bland annat en del i arbetet.

Förvaltningen arbetar utifrån ett samordnat arbetssätt med karlstadsbon i fokus. Det finns också behov av samverkan med olika aktörer internt men även externt. Sådana aktörer kan vara andra myndigheter som regionen, skola, Polis, vård- och omsorgsförvaltningen.

Vårt kvalitetsarbete ska ha en tydlig struktur som bygger på delaktighet i en lärande organisation. Enheten arbetar utifrån tjänstedesign som metod för att öka delaktigheten i förändringsprocesser för både medarbetare och medborgare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du ska ha kunskap, intresse och flerårig erfarenhet från kommunal socialtjänst och gärna erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor och myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorgen. Du har vana av att arbeta med uppföljningar, kvalitets- och analysarbete.

Då anställningen innebär både skrivarbete och muntlig föredragning förväntas du ha god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt. God datorvana och erfarenhet av Officepaket krävs. Det är meriterande om du har kunskap om verksamhetssystemet Viva. Även kunskaper om tjänstedesign, ledningssystem och övrigt kvalitetsarbete är meriterande.

Anställningen kräver systematisk och analytisk förmåga, flexibilitet och att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du ska ha lätt för att se helheten och uppmuntra till ett samordnat arbetssätt. Du ska lätt kunna växla mellan övergripande perspektiv och konkreta verksamhetsfrågor. Du är initiativtagande och har förmåga att arbeta självständigt på ett metodiskt och strukturerat sätt, men du lämnar också utrymme för kreativitet och nyfikenhet. Som person är du driven och kan ta initiativ till samarbete. Det är för dig en självklarhet att du hjälper dina kollegor och delar med dig av dina kunskaper inom arbetsgruppen. 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss! Vi kommer att lägga stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med vårt behov. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektkoordinator till Värmlands projektparaply

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ek... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Värmlands projektparaply, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstad, behöver rekrytera en projektkoordinator under förutsättning att sökta medel till nytt projekt inom Europeiska Socialfonden beviljas.

Tjänsten är placerad på Staben, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Som projektkoordinator ansvarar du för övergripande samordning, utveckling, drift och rapportering av projekt. Projekt som drivs av Värmlands projektparaply består ofta av delprojekt i medverkande kommuner för aktuellt projekt. Projektkoordinator stöttar delprojekten när det gäller frågor kring projektgenomförande, samverkansfrågor, redovisning och administration. Projektkoordinator har även ett nära samarbete med de lokala delprojekten och deras styrgrupper samt ansvarar för kompetensutvecklingsinsatser, projektledarträffar och projektmedarbetardagar för erfarenhetsutbyte och lärande.

Kopplat till projekten i Värmlands projektparaply finns en central projektägare och styrgrupp. Projektkoordinator ingår i ett projektteam tillsammans med övrig personal så som koordinatorer, ekonomer och administratörer. Inom ramen för Värmlands projektparaply arbetar teamet också med att skriva nya ansökningar. För att på bästa sätt kunna leda utvecklingsarbete i projekten behöver projektkoordinator ha kunskap om aktuella områden, hålla sig uppdaterad inom dessa och vara aktiv i omvärldsspaning.

Arbetet förutsätter gott samarbete med ingående aktörer i respektive kommun och innebär en del resor. Inom Värmlands projektparaply drivs också projekt med internationella inslag. Arbete med jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering ska integreras i projekten och genomsyrar projektens utformande och verksamhet.

Kvalifikationer
För anställningen krävs högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt relevant arbetslivserfarenhet.

Som projektkoordinator bör du ha intresse och kompetens av att arbeta med utvecklingsfrågor, samverkan och strategiskt arbete. Kunskap inom följande områden är meriterande: Socialt arbete, arbetsmarknadsfrågor, utbildningsfrågor och arbete med utsatta målgrupper. Erfarenhet av arbete i offentlig sektor och främst kommunal verksamhet är meriterande. Projekten arbetar ofta med utmaningar som rör flera sektorer och kunskap om dessa är meriterande för tjänsten.

Du som söker ska ha en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt förmåga att planera och administrera. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper så som ledaregenskaper, förmåga att arbeta självständigt, driva, ta egna initiativ samt att kunna inspirera, engagera och samarbeta med andra. Tidigare erfarenhet av projektledning och arbete med ESF-projekt eller annan EU-finansiering är meriterande.

Arbetet kräver god datavana.

Körkort är ett krav då arbetet innefattar en hel del resor.

God engelska i tal och skrift är meriterande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Vårdadministration

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmla... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten 
Hos oss inom vårdadministration område slutenvård arbetar cirka 250 medarbetare som främst är placerade på Centralsjukhuset Karlstad samt sjukhuset i Arvika.

Vi är nio enheter som samarbetar med ett 20-tal specialiteter, exempelvis ortopedi, kirurgi och medicin. Vi är en serviceorienterad kunskapsorganisation som kännetecknas av kompetenta medarbetare, hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet.

Vi är en hälsofrämjande arbetsplats som värnar om god arbetsmiljö. Vi erbjuder dig som anställd en friskvårdstimme i veckan, flextid, friskvårdsbidrag och tillgång till gym i regionens lokaler.

Välkommen till en arbetsplats där du får hjälpa värmlänningen mitt i livet. Och göra skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetsutvecklare arbetar du med förändrings- och förbättringsarbete, verksamhetsutveckling samt uppföljning, analys och rapportering. Du leder processer och hjälper andra att utveckla sitt arbetssätt. Du bidrar därigenom till att verksamheten bedrivs på ett resultatinriktat och effektivt sätt utifrån uppsatta mål. Du stöttar vårdadministrations ledningsgrupp administrativt. Du har kontakt med övriga verksamheter inom regionen och bedriver omvärldsspaning. Tjänsten som verksamhetsutvecklare är relativt nyinrättad och vi kommer tillsammans skapa de rätta förutsättningarna för dig. Tillsammans utvecklar vi framtidens vårdadministration.

Tjänsten är ett vikariat som planeras till och med 31 december 2023.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av vårdadministration och/eller av att leda utvecklingsarbete eller vara projektledare. 

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och har en god förmåga att tänka strategiskt. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett på effektivt sätt både självständigt och i dialog med andra. Vi ser också att du arbetar bra med komplexa frågor och ser till hela verksamheten.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Barn- och ungdomspsykiatrin

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmla... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Barn- och ungdomspsykiatrin är regionens specialistresurs för barn- och ungdomar med medelsvår till svår psykisk ohälsa.

Tillsammans med andra aktörer inom regionen har vi uppdraget att erbjuda en jämlik, behovsstyrd och kostnadseffektiv vård för barn och unga och deras familjer. Samverkan är en stor och viktig del av vårt arbete. Barn- och ungdomspsykiatri utgörs av cirka 160 medarbetare med olika yrkesprofessioner. Vi har stora utmaningar i att räcka till för de som behöver oss. Tillgänglighet, effektiva och kvalitetssäkra patientflöden, god och nära vård, begriplighet och en god arbetsmiljö är ledstjärnor i detta arbete.

Verksamheten befinner sig i en dynamisk utveckling när gäller behandling, tillgänglighet och samverkan med angränsande verksamheter. Vi söker dig som vill vara med i detta viktiga arbete. Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetsutvecklare är du en viktig medspelare för utvecklingen av framtidens barn- och ungdomspsykiatri. Vi har stora utmaningar i att räcka till för de som behöver oss, så en viktig del i ditt uppdrag är att jobba med effektiva och kvalitetssäkra patientflöden, tillgänglighet och en högkvalitativ vård för Värmlands barn och unga, i behov av psykiatriska insatser. Du kommer att jobba med verksamhetsutveckling, förändrings- och förbättringsarbeten, uppföljning och rapportering.

Du bidrar till att verksamheten inom verksamhetsområdet bedrivs på ett resultatinriktat sätt utifrån gällande författningar och riktlinjer samt enligt vetenskapliga principer, och du kommer att vara med och ta fram nya riktlinjer för dessa områden.

Som verksamhetsutvecklare vid barn- och ungdomspsykiatrin kommer du att ingå i många samverkanssammanhang, såväl inom Region Värmland som med externa aktörer – regionalt, nationellt och internationellt.

I rollen ingår också att stödja enhetschef i att koordinera patientflödet.

Kvalifikationer
Du är en person med erfarenhet av att leda processer och förändringsarbete. Du är väl förankrad i Hälso- och sjukvården med relevant akademisk utbildning. Du tar initiativ och arbetar självständigt med att planera och prioritera olika aktiviteter. Du har god förmåga att samverka, du bygger relationer, delar med dig och skapar nätverk. För dig är ansvarstagande såväl enskilt som i grupp en självklarhet.

Därtill har du en språklig analytisk förmåga som gör att du kan ta till dig såväl muntliga som skriftliga framställningar samt själv producera texter av hög kvalitet. I uppdraget ingår även att hantera kvantitativa data varför du bör ha god erfarenhet av att producera och tolka siffror, tabeller och figurer.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer.

Erfarenhet av verksamhetsutveckling eller annat förändringsarbete inom Barn och ungdomspsykiatrin eller från Hälso- och sjukvården är starkt meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Tech Entreprenuership Manager

Gillar du startups, tech och är en entreprenör i själen? Är du en relationsbyggande doer som gärna driver utveckling tillsammans med andra? Då tycker vi att du ska söka den unika och viktiga tjänsten som Tech Entreprenuership Manager på Compare! I rollen som Tech Entreprenuership Manager kommer du att bland annat vara med och vidareutveckla healthtech acceleratorn DigitalWell Ventures och utveckla en helt ny regional tech-inkubator. Om tjänsten I Vär... Visa mer
Gillar du startups, tech och är en entreprenör i själen? Är du en relationsbyggande doer som gärna driver utveckling tillsammans med andra?

Då tycker vi att du ska söka den unika och viktiga tjänsten som Tech Entreprenuership Manager på Compare!

I rollen som Tech Entreprenuership Manager kommer du att bland annat vara med och vidareutveckla healthtech acceleratorn DigitalWell Ventures och utveckla en helt ny regional tech-inkubator.Om tjänsten

I Värmland och Oslo utvecklas nu en internationell accelerator för företag inom healthtech, DigitalWell Ventures. Acceleratorn attraherar företag från Norden och Baltikum och är en av de viktigaste satsningarna inom DigitalWell Arena, en nationell innovationssatsning för att stimulera utveckling av framtidens hälsotjänster som drivs av Compare.

DigitalWell Ventures stöttar talangfulla team i att bygga bolag, accelerera sin tillväxt och attrahera kapital. Acceleratorn jobbar nära tillsammans med bolag, mentorer, investerare och startup-ekosystemet för att skapa de bästa förutsättningarna för bolag med potential att utvecklas. Acceleratorn är öppen för healthtech bolag från hela Norden och Baltikum.

För att stimulera entreprenörskapet i Värmland och för att fler nya techföretag ska växa fram behövs även en regional tech-inkubator. Compare leder utvecklingen av denna nya verksamhet som utvecklas tillsammans med andra kluster inom olika regionala spännande satsningsområden.

Tycker du detta låter spännande? Det är det verkligen! I teamen och bolagen du kommer jobba tillsammans med finns det gott om energi, drivkraft och framåtanda.

I rollen ingår bland annat att:

- Coacha och stötta entreprenörer att lyckas med sina start-ups i nära samarbete med teamet, tjänsteleverantörer och samarbetspartners
- Utveckla, etablera och marknadsföra en regional tech-inkubator som ska stödja tech-entreprenörer i tidiga skeden.
- Kunna presentera, kommunicera och inspirera om verksamheterna genom både digitala och fysiska kanaler
- Medverka vid och arrangera olika typer av events, nätverksträffar och möten för olika målgrupper
- Samarbeta med regionala, nationella och internationella aktörer i innovationsstödssystemet


Om dig

Vi tror att du är en relationsbyggande entreprenör och doer som trivs med att jobba i team och har en förmåga att driva utvecklingsprocesser. Vi tror att förändring och utveckling är viktigt för dig, att du är kreativ och har lätt för att ta till dig ny kunskap. Du trivs med flexibla arbetsvillkor och har inga problem med att styra om vid förändrade förutsättningar.

Du gillar att stötta entreprenörer med att lyckas med sina bolag, är duktig på att analysera och förstå behov och gillar att följa företagens utvecklingsresor. Har du själv gjort en entreprenörs- eller startupresa så är det positivt. Gillar du dessutom principerna bakom Lean Startup och liknande startup-metodiker är det toppen.

Då tjänsten har många internationella kontaktytor och vissa delar av arbetet sker på engelska är det viktigt att du lätt kan växla över till engelska när det behövs.Om Compare

Compare är ett techinnovationskluster där etablerade företag, startups, offentlig sektor, investerare, forskare och innovationsstödssystemet jobbar tillsammans som partners för att lösa samhällets utmaningar med hjälp framtidsinriktad tech.

Compare är primärt en virtuell arbetsplats där vi samarbetar nära och snabbt i mindre innovationsteam. Du har i hög utsträckning möjlighet att själv bestämma varifrån och när du vill arbeta. Som stöd finns fantastiska kollegor i våra hubbar i Karlstad, Arvika och Oslo.

Du jobbar med ett agilt arbetssätt med stort utrymme att testa dig fram för att hitta lösningar på de utmaningar du ställs inför. Du jobbar alltid med perspektivet kring hur tech och innovation kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

På Compare så har du en unik möjlighet att vara en del i arbetet med att ta fram framstående innovationer och ny teknik som bidrar med lösningar på komplexa utmaningar för framtiden.

Men framförallt har vi mycket roligt tillsammans samtidigt som vi gör världen bättre - en idé, en innovation och en människa i taget!Om processen

Om du har några frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Sebastian Ullström på telefon 072 202 40 49 eller Anna Olsson på telefon 070 556 88 24.

Sista ansökningsdag är 30 mars.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Tech Entrepreneurship Manager (English version)

Do you like startups, tech and are an entrepreneur at heart? Are you a relationship-builder and a doer who likes to drive development together with others? If the answer is yes, we think you should apply for the important position as Tech Entrepreneurship Manager at Compare! In the role of Tech Entrepreneurship Manager, you will, among other things, be involved in further developing the healthtech accelerator DigitalWell Ventures and developing a complet... Visa mer
Do you like startups, tech and are an entrepreneur at heart? Are you a relationship-builder and a doer who likes to drive development together with others?

If the answer is yes, we think you should apply for the important position as Tech Entrepreneurship Manager at Compare!

In the role of Tech Entrepreneurship Manager, you will, among other things, be involved in further developing the healthtech accelerator DigitalWell Ventures and developing a completely new regional tech incubator.

About the job

In Värmland and Oslo, an international accelerator is now being formed for companies in healthtech, DigitalWell Ventures. The accelerator attracts companies from the Nordic and Baltic countries and is one of the most important investments in DigitalWell Arena, a national innovation initiative to stimulate the development of the health services of the future run by Compare.

DigitalWell Ventures supports talented teams in building companies, accelerating their growth and attracting capital. The accelerator works closely with companies, mentors, investors and the startup ecosystem to create the best conditions for companies with potential to grow. The accelerator is open for healthtech companies from all over the Nordic and Baltic countries.

To stimulate entrepreneurship in Värmland and for more new tech companies to emerge, a regional tech incubator is also needed. Compare leads the development of this new business, which is being developed together with other clusters in various exciting regional investment areas.

Do you think this sounds exciting? It really is! In the teams and companies you will work with, there is plenty of energy, drive and forward thinking spirit.

Among other tasks, this role includes:

- Coach and support entrepreneurs to succeed with their start-ups in close collaboration with the team, service providers and partners
- Develop, establish and market a regional tech incubator that will support tech entrepreneurs in the early stages.
- To present, communicate and inspire about the activities through both digital and channels IRL
- Participate in and arrange different types of events, network meetings and meetings for different target groups
- Collaborate with regional, national and international actors in the innovation support system

About you

We believe that you are a relationship-building entrepreneur and a doer who enjoys working in teams and has an ability to drive development processes. We believe that change and development are important to you, that you are creative and are good at absorbing new knowledge. You are comfortable with flexible working conditions and have no problems redirecting in the event of changed conditions.

You like to support entrepreneurs in succeeding with their business, are good at analyzing and understanding needs and like to follow companies' development journeys. It is positive if you have made an entrepreneurial or start-up journey yourself. If you also like the principles behind Lean Startup and similar startup methodologies, this is a plus.

As the service has many international contact points and some parts of the work are done in English, it is important that you can easily switch to English when needed.


About Compare

Compare is a tech innovation cluster where established companies, startups, the public sector, investors, researchers and the innovation support system work together as partners to solve society's challenges with the help of future- oriented tech.

Compare is primarily a virtual workplace where we collaborate closely in smaller innovation teams. To a large extent you have the opportunity to decide for yourself where and when you want to work. As support, there are fantastic colleagues in their hubs in Karlstad, Arvika and Oslo.

You work with an agile approach with a lot of room to find solutions to the challenges you face. They always work with the perspective of how tech and innovation can contribute to a more sustainable society.

At Compare, you have a unique opportunity to be a part of the work of developing outstanding innovations and new technology that contributes with solutions to complex challenges for the future.

But above all, they have a lot of fun together while making the world a better place - one idea, one innovation and one person at a time!

About the process

If you have any questions about the service or the process, you are welcome to contact Sebastian Ullström on telephone +4672 202 40 49 or Anna Olsson on telephone +4670 556 88 24.

Deadline for applications is March 30.

Welcome with your application! Visa mindre

Verksamhetscontroller till ekonomienheten

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ek... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab.

Ekonomienheten är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen och består av en ekonomichef och 3 medarbetare. Ekonomienheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en verksamhetscontroller till vår ekonomienhet. I rollen som verksamhetscontroller innebär att du bidrar i arbetet med ekonomi- och verksamhetsstyrning i samverkan inom förvaltningen, inom koncernen och med externa partners. Du kommer bli delaktig i kommunens vision, strategiska plan, målanalys och den förvaltningsövergripande verksamhetsplanen. Framtagande av nämndmål och indikatorer samt uppföljning och analys av densamma till nämndens tertialrapporter. Sammanställning av förvaltningens årliga kvalitets- och verksamhetsuppföljning ingår och du kommer även att vara spindeln i nätet i vårt rapporteringssystem Stratsys.

Du kommer delvis att bygga och skriva rapporter och vara behjälplig som support till verksamheten när det gäller verksamhetsplan och ledningssystem. Du kommer få uppdrag kopplat till verksamheten som innebär att undersöka, analysera och sammanställa beslutsunderlag. Omvärldsspaningar inom ekonomi- och verksamhet ingår som ett naturligt inslag i din roll.

Du ska medverka i att tillsammans med ansvarig chef och kollegor utveckla, planera och driva förvaltningens arbete framåt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med god kunskap inom socialtjänst och verksamhetsstyrning. Du ska ha lätt för att kunna växla mellan övergripande perspektiv och konkreta verksamhetsfrågor. Du är handlingsinriktad och tvekar inte att ta tag i olika verksamhetsfrågor. Du ska ha ett strategiskt synsätt, vara analytisk, tydlig och agerar självständigt eller i grupp utifrån uppsatta mål. Det är viktigt att du har en känsla för hur en politisk styrd organisation fungerar.

Att samarbeta och verka genom andra är något du trivs med och är van vid. Du har förmågan att skapa delaktighet genom dialog. Som person är du trygg, social och bra på att hantera människor. Rollens blandning mellan strategiskt arbete och operativ närhet är en självklarhet för dig. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsinriktat arbetssätt. Du har goda IT-kunskaper, är kommunikativ och kan på ett tydligt sätt uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga till samarbete och erfarenhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till verksamhetsområde Barn, unga och familjehälsa

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmla... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Verksamhetsområde barn, unga och familjehälsa finns i hela Värmland och består av barnmorskemottagningar, barnavårdscentraler, familjecentraler, ungdomsmottagningar, första linjen, logopedenheten samt barn- och familjestödsenheten.

Verksamheten är mångfacetterad, spänner över alla åldrar och genomförs inom både öppen- och slutenvård och i samverkan med länets kommuner. Verksamhetsområdets huvudsakliga inriktning är förebyggande hälso- och sjukvård till värmländska barn, unga och deras familjer.

Vår värdegrund vilar på barnkonventionen och alla människors lika värde. Värdegrunden är vår utgångspunkt i mötet med patienterna och i möten med varandra. Med detta i åtanke arbetar vi hälsofrämjande och förebygger ohälsa.

Som medarbetare inom Region Värmland erbjuds du olika former av personalförmåner, exempelvis friskvårdsaktiviteter. https://regionvarmland.se/regionvarmland/jobb-utbildning--forskning/jobba-med-oss/vara-formaner

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa en tillgänglig hälso- och sjukvård av god kvalitet med barn och unga i fokus? Vi söker nu en verksamhetsutvecklare med särskilt intresse för att arbeta för en jämlik vård för länets familjecentraler, första linje och ungdomsmottagningar. Uppdraget innebär i huvudsak att utveckla samordningen av dessa verksamheter.

Du ansvarar för, utifrån verksamhetens fastställda behov, att bedriva, samordna och stödja utvecklingen för länets familjecentraler, första linje och ungdomsmottagningar. Som verksamhetsutvecklare är du en del av ledningsstrukturen och en central arbetsuppgift är därmed att stötta chefen i det operativa arbetet. En annan viktig arbetsuppgift är att bidra med kunskap och stöd i verksamhetens övriga utvecklingsprocesser.

Till stöd i ditt uppdrag har du, förutom kunniga och engagerade medarbetare, tillgång till verksamhetsområdets övriga verksamhetsutvecklare och en tvärprofessionell och engagerad ledningsgrupp. I uppdraget ingår även att samverka med kommunala chefer och ha ett nära samarbete med chefer inom öppen- och slutenvård.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning riktat till verksamhetens målgrupp eller annan, som arbetsgivaren finner relevant, utbildning för uppdraget som verksamhetsutvecklare. Erfarenhet av samordning och samverkan från hälso- och sjukvården och/eller kommunal verksamhet. Likaså erfarenhet av chefsuppdrag, processledning/projektledning är meriterande.

För att lyckas i rollen som verksamhetsutvecklare har du förmåga att se helhetslösningar, skapa goda relationer och delaktighet i arbetet. Likaså krävs förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt, men även samverka kring verksamhetens frågor internt och externt. Du har även förmåga att förmedla idéer, implementera nya arbetssätt och följa upp verksamhetens resultat i förhållande till uppsatta mål.

Då det ingår resor i tjänsten krävs det B-körkort.

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Systemförvaltare till utvecklingsenheten

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ek... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab.

Utvecklingsenheten är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen och består av en utvecklingschef och 14 medarbetare. Utvecklingsenheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete i enlighet med lagar, förordningar, politiska beslut och förvaltningsledningens mål. Genom ett samordnat arbetssätt fokuserar vi på medborgarnas behov, på digitalisering och samverkan. Enheten använder sig av tjänstedesign som metod.

Vi erbjuder dig en spännande och kreativ arbetsplats med kompetenta och ambitiösa kollegor.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en systemförvaltare till vår utvecklingsenhet, en ny enhet från 1 juni som du tillsammans med utvecklingschef och övriga medarbetare kommer att ges möjlighet till att vara med och forma. I rollen som systemförvaltare utgör du länken mellan verksamheten och systemstödet Viva. Du kommer tillsammans med dina kollegor att hantera supportfrågor, internkontroll samt utveckling av verksamhetssystemet Viva. Du kommer även att omvärldsbevaka och samverka med andra Viva-kommuner för att öka användarnyttan. Vidare kommer du att ha en fortlöpande dialog med verksamheten för att fånga upp behov och få systemet att stötta verksamheten på bästa sätt, samt säkerställa systemets funktionalitet och kvalitet. Du kommer att få fortlöpande utbildning i de system vi hanterar. Viss statistikhantering och support kring statistik kan tillkomma tjänsten.

Du ska medverka i att tillsammans med ansvarig chef och kollegor utveckla, planera och driva förvaltningens arbete framåt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god kunskap om handläggning enligt socialtjänstlagen. Du ska ha intresse och erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystem inom socialtjänsten. Erfarenhet av verksamhetssystemet Viva är meriterande. Du ska också ha lätt för att ta och få kontakt, är serviceinriktad, strukturerad och ordningsam. Du vill jobba med utvecklingsfrågor och har ett engagemang i att skapa förbättringar för medborgare och handläggare. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektkoordinator till Projektkontoret, projektanställning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ek... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Värmlands projektparaply söker en projektkoordinator under förutsättning att vi beviljas nationella medel för sökt projekt REACT- EU där syftet är att stärka ungas ställning på arbetsmarknaden i syfte att de så snabbt som möjligt ska komma i arbete och/eller studier.

Värmland ReAct samverkar med nio kommuner i Värmland (Eda, Forshaga, Hagfors, Karlstad, Munkfors, Storfors, Säffle, Torsby och Årjäng) Målgruppen är kvinnor och män som har blivit arbetslösa under pandemin med fokus på åldrarna 16 - 20 år.

Projektets fokus är att söka nya vägar för unga till ingångsjobb, insatser för att utöka matchning och arbete med utbildningsinsatser för unga som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifter
Som Projektkoordinator ansvarar du för den övergripande samordning och strategisk utveckling av projektet. De lokala delprojekten kommer kunna vända sig till koordinator när det gäller frågor kring projektgenomförande, redovisning och administration samt ett nära samarbete med de lokala delprojekten för att säkerställa att projektet genomförs enligt plan. Projektkoordinator ansvarar för projektledarträffar och projektmedarbetardagar för erfarenhetsutbyte och lärande.

Projektkoordinator ingår i ett projektteam och är i nära samarbete med projektets styrgrupp ansvarig för att leda projektet enligt uppsatta projektmål. Arbetet förutsätter därmed ett mycket gott samarbete med ingående aktörer i respektive kommun och innebär en del resor.

Arbete med jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering ska integreras i projektets alla led och genomsyra projektets utformande och verksamhet.

Kvalifikationer
För anställningen krävs högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt relevant arbetslivserfarenhet.


Som projektkoordinator bör du ha intresse och kompetens att arbeta med utveckling, kvalitet, strategi och analys. Kunskap om sociala frågor samt arbetsmarknadskunskap är meriterande för att förstå komplexiteten i uppdraget. Du som söker ska ha en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt förmåga att planera och administrera.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom ledaregenskaper, förmåga att arbeta självständigt, erfarenhet av att arbeta med processledning och ta egna initiativ samt att kunna inspirera, engagera och samarbeta med andra.

Tidigare erfarenhet av projektledning och arbete med ESF-projekt är meriterande.
Arbetet kräver datakunskaper i officepaketet. Körkort är ett krav då arbetet innefattar en hel del resor.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Företagssamordnare i projektet Värmland ReAct, projektanställning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ek... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Värmlands projektparaply söker en företagssamordnare under förutsättning att vi beviljas nationella medel för sökt projekt Värmland ReAct där syftet är att stärka ungas ställning på arbetsmarknaden.

I tät samverkan med näringslivet ska Värmland ReAct samverka med nio kommuner i Värmland (Eda, Forshaga, Hagfors, Karlstad, Munkfors, Storfors, Säffle, Torsby och Årjäng). Målgruppen är kvinnor och män som har blivit arbetslösa under pandemin med fokus på åldrarna 16-20 år.

Projektets fokus är att motverka Värmlands segregerade arbetsmarknad med fokus på unga och verka för att dessa snabbare hittar rätt jobb eller utbildning. Företagssamordnarens uppdrag är att identifiera insatser för att utöka matchningen på arbetsmarknaden, jobba med att hitta utbildningsinsatser för unga som gör dem attraktiva på den samma och till sist hitta nya vägar för ingångsjobb. Detta arbete ska ske i tät samverkan med organisationen Företagarna Värmland.

Huvudsaklig arbetsplats kommer vara hos organisationen Företagarna Värmland, du kommer dock att arbeta i ett centralt resursteam tillsammans med två utbildnings- och arbetsgivarsamordnare i projektet. Ansvarig för ledning av projektet som helhet är projektkoordinator som arbetar i Värmlands projektparaply.

Arbetsuppgifter
Några av dina arbetsuppgifter som företagssamordnare kommer vara att:

- Ansvara för kartläggning av småföretagares rekryteringsbehov. 
- Ta fram/påvisa behov av kortare utbildningsinsatser som skräddarsys för att stärka de ungas möjligheter till anställning.
- Organisera och genomföra digitala studiebesök hos företag, studiebesök på plats, arbetsprövningar och praktikplatser.
- Skapa, organisera och genomföra mötesarenor mellan unga, småföretagare och kommunernas projektpersonal genom t.ex. lunchträffar, speed dating mm.
- Information till grupper (företagare, personal i kommuner, ungdomar).
- Samarbeta i team med Företagarna Värmland och projektets utbildnings- och arbetsgivarsamordnare.
- Arbeta utifrån horisontella principer (jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering).
- Rapportera och redovisa till centrala projektorganisationen.

 

Kvalifikationer
För att axla rollen som företagssamordnare är det viktigt att du är serviceinriktad, initiativtagande, driven och noggrann i ditt arbete. Därtill är du samarbetsinriktad, men har samtidigt god förmåga till självständigt arbete och får saker genomförda.

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av att arbeta i företagsorganisationer eller liknade är meriterande. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av att ha arbetat med stöd till företag i frågor kring rekrytering och företagsutveckling. Vi ser gärna att du har kunskap om målgruppen unga som varken arbetar eller studerar. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Gärna kunskap om eller erfarenhet av arbete med horisontella principer (jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering).

B-körkort är ett krav då arbetet kommer innebära regelbundna resor inom länet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till barn- och ungdomspsykiatrin

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens barn- och ungdomspsykiatri. Barn- och ungdomspsykiatrin är regionens specialistresurs för barn och ungdomar med medelsvår till svår psykisk ohälsa. Tillsammans med... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens barn- och ungdomspsykiatri. Barn- och ungdomspsykiatrin är regionens specialistresurs för barn och ungdomar med medelsvår till svår psykisk ohälsa. Tillsammans med andra aktörer inom regionen har vi uppdraget att erbjuda en jämlik, behovsstyrd och kostnadseffektiv vård för barn och unga och deras familjer. Samverkan är en stor och viktig del av vårt arbete. Barn- och ungdomspsykiatri utgörs av cirka 130 medarbetare med olika yrkesprofessioner. 
Vi har stora utmaningar i att räcka till för de som behöver oss. Inför hösten genomför vi en inre omorganisation där vi skapar tvärprofessionella team som tar ett gemensamt ansvar för de patienter som tillhör teamet. Tillgänglighet, effektiva och kvalitetssäkra patientflöden, god och nära vård, begriplighet och en god arbetsmiljö är ledstjärnor i detta arbete. Vi kommer också att öppna en helt ny slutenvårdsavdelning för barn och unga med svår psykiatrisk problematik. Verksamheten befinner sig i en dynamisk utveckling när gäller behandling, tillgänglighet och samverkan med angränsande verksamheter. Vi söker dig som vill vara med i detta viktiga arbete. 


Verksamhetsutvecklare till barn- och ungdomspsykiatrin

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare är du en viktig medspelare för utvecklingen av framtidens barn- och ungdomspsykiatri. Vi har stora utmaningar i att räcka till för de som behöver oss så en viktig del i ditt uppdrag är att jobba med effektiva och kvalitetssäkra patientflöden, tillgänglighet och en högkvalitativ vård för Värmlands barn och unga i behov av psykiatriska insatser. Du kommer att jobba med verksamhetsutveckling, förändrings- och förbättringsarbeten, uppföljning och rapportering. Du bidrar till att verksamheten inom verksamhetsområdet bedrivs på ett resultatinriktat sätt utifrån gällande författningar och riktlinjer samt enligt vetenskapliga principer och du kommer att vara med och ta fram nya riktlinjer för dessa områden. Som verksamhetsutvecklare vid barn- och ungdomspsykiatrin kommer du att ingå i många samverkanssammanhang, såväl inom Region Värmland som med externa aktörer - regionalt, nationellt och internationellt. 

Övrig information

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Kvalifikationer

Du är en person med erfarenhet av att leda processer och förändringsarbete. Du är väl förankrad i hälso- och sjukvården med relevant akademisk utbildning. Du tar initiativ och arbetar självständigt med att planera och prioritera olika aktiviteter. Du har god förmåga att samverka, bygger relationer, delar med dig och skapar nätverk. För dig är ansvarstagande såväl enskilt som i grupp en självklarhet. Därtill har du en språklig analytisk förmåga som gör att du kan ta till dig såväl muntliga som skriftliga framställningar samt själv producera texter av hög kvalitet. I uppdraget ingår även att hantera kvantitativa data varför du bör ha god erfarenhet av att producera och tolka siffror, tabeller och figurer. 
För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer. Erfarenhet av verksamhetsutveckling eller annat förändringsarbete inom hälso- och sjukvården är starkt meriterande. B körkort är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Jobba med oss på Barn- och ungdomspsykiatri (BUP)

https://www.regionvarmland.se/jobb-utbildning-och-forskning/Jobba-hos-oss/Vara-arbetsplatser/Barn--och-ungdomspsykiatri/

Här berättar några av våra medarbetare om sitt yrke och sina arbetsplatser.

https://www.regionvarmland.se/jobb-utbildning-och-forskning/Jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Facklig företrädare nås via växeln 010- 831 50 00
. Vårdförbundet Hanna Bergström
. Kommunal Pia Sjöström
. SSR Therese Kristoffersson 
. Psykologförbundet Tomas Fändriks
. Lärarförbundet Marita Bönfors Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till utvecklingsenheten

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruk... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Förvaltningen är organiserad i tre avdelningar och en stab.

Utvecklingsenheten är placerad i staben för arbetsmarknads- och socialförvaltningen och består av en utvecklingschef och 14 medarbetare. Utvecklingsenheten har ett förvaltningsövergripande ansvar för att samordna förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete i enlighet med lagar, förordningar, politiska beslut och förvaltningsledningens mål. Genom ett samordnat arbetssätt fokuserar vi på medborgarnas behov, på digitalisering och samverkan.

Vi erbjuder dig en spännande och kreativ arbetsplats med kompetenta och ambitiösa kollegor.

Arbetsuppgifter
Vi söker en verksamhetsutvecklare till vår utvecklingsenhet då en av våra kollegor går vidare till annat uppdrag. Enheten är ny från 1 juni och tillsammans med utvecklingschef och övriga medarbetare kommer du att vara med och forma vårt arbete.  

Anställningen avser verksamhetsutveckling i stort inom förvaltningen. Eftersom vi är en ny enhet så kan arbetsuppgifterna till viss del komma att förändras i och med enhetens uppbyggnad.

I tjänsten ingår bland annat utredningsarbete, uppföljningar, statistik och analysarbete, internutbildning och informationsinsatser. Du kommer att ansvara för det systematiska kvalitetsarbetet så som ledningssystem, rutiner och riktlinjer, kvalitetsgranskning, interngranskning och egenkontroller. I tjänsten ingår också ansvaret för sammanställning och rapportering av statistik samt i förekommande fall besvara yttranden och skriva fram ärenden till nämnden. Verksamhetsutvecklaren medverkar i att utveckla och driva arbetet framåt genom att samarbeta och samverka inom förvaltningen.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha kunskap, intresse för och flerårig erfarenhet från kommunal socialtjänst och gärna erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor. Likaså har du arbetat med uppföljningar, statistik och analysarbete.

Anställningen kräver systematisk och analytisk förmåga, flexibilitet och att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har förmågan att se helheten, att samordna på ett självständigt sätt, att våga tänka nytt och komma med egna förslag och lösningar. Du är strukturerad och tar egna initiativ, är van att arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Då anställningen innebär både skrivarbete och muntlig föredragning förväntas du ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt. God datorvana och erfarenhet av Officepaketet krävs. Det är meriterande om du har kunskap om verksamhetssystemet viva.  

Intervjuer kommer att ske i början av vecka 27.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektledare: Valideringslyft och Yrkescentrum

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasieni... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.Tjänsten som projektledare är placerad vid Nobelgymnasiet och kommer att bestå av två delar.

Den ena delen handlar om att på regional nivå, för Region Värmlands räkning, genomföra Projekt Valideringslyft.

Den andra delen handlar om att vara ett projektstöd för befintliga ledningsfunktioner i att utreda ett Yrkescentrum vid Nobelgymnasiet.


Arbetsuppgifter
Valideringslyftet:

Projekt Valideringslyft kommer att genomföras i en bred samverkan mellan regioner, myndigheter och intresseorganisationer på lokal, regional och nationell nivå: Sveriges samtliga 21 regioner. Skolverket, Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF), LO och Svenskt Näringsliv.

Projektägare är Myndigheten för yrkeshögskolan, med utgångspunkt i uppdraget att följa och stödja utvecklingsarbetet kring validering. Projektet har operationellt fokus och ska öka förutsättningarna för regionerna att arbeta med validering som en del i det regionala kompetensförsörjnings- och sysselsättningsarbetet, och därigenom bidra till det nationella målet med ökat antal genomförda valideringar. Detta ska ske genom en ökad samsyn, kunskap och förståelse för värdet av validering hos samtliga parter. Projektet ska även resultera i ett konkret och anpassat metodstöd samt ett kartläggningsverktyg i syfte att ta fram regionala utvecklingsplaner.

Som projektledare för Projekt Valideringslyft jobbar du för att genomföra insatserna som beskrivs ovan för Region Värmlands räkning.

Yrkescentrum:

Denna del av uppdraget består i att stötta befintliga ledningsresurser som utreder ett yrkescenter vid Nobelgymnasiet. Uppdraget innebär att belysa förutsättningarna för att samla både gymnasiets och vuxenutbildningens yrkesinriktade utbildningar vid Nobelgymnasiet i så stor omfattning som möjligt.

Målet är att nyttja resurserna i form av lärare och annan personal, utrustning och lokaler i så hög grad som möjligt. Ett ytterligare mål är att stärka utvecklingskapaciteten och öka förutsättningarna för yrkesutbildningar av hög kvalitet för både gymnasieelever och vuxenutbildningens elever. Utredningen ska även belysa vad ett yrkescenter skulle kunna innebära för både den lokala samt regionala kompetensförsörjningen.

Kvalifikationer
Som vår projektledare är det meriterande om du har följande erfarenheter:

- Erfarenhet av att arbeta med projektledning/utvecklingsarbete
- Erfarenhet av validering och yrkesutbildningar
- Erfarenhet av regionalt samverkansarbete

Som vår projektledare behöver du ha följande kompetenser:

- Du är drivande och stimulerar utveckling och förändring
- Du arbetar strukturerat och är en god organisatör
- Du är initiativtagande och ditt sätt att arbeta gör att du skapar goda relationer baserade på ömsesidig förtroende och samverkan
- Du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl i tal och skrift
- Du har hög digital kompetens, samt är bekväm med att jobba i digitala miljöer.
- Du är självgående och har förmåga att prioritera och planera ditt arbete.
- Du är serviceinriktad och flexibel och trivs med att hantera många kontaktytor.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Projektledare: Valideringslyft och Yrkescentrum

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasieni... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.Tjänsten som projektledare är placerad vid Nobelgymnasiet och kommer att bestå av två delar.

Den ena delen handlar om att på regional nivå, för Region Värmlands räkning, genomföra Projekt Valideringslyft.

Den andra delen handlar om att vara ett projektstöd för befintliga ledningsfunktioner i att utreda ett Yrkescentrum vid Nobelgymnasiet.


Arbetsuppgifter
Valideringslyftet:

Projekt Valideringslyft kommer att genomföras i en bred samverkan mellan regioner, myndigheter och intresseorganisationer på lokal, regional och nationell nivå: Sveriges samtliga 21 regioner. Skolverket, Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF), LO och Svenskt Näringsliv.

Projektägare är Myndigheten för yrkeshögskolan, med utgångspunkt i uppdraget att följa och stödja utvecklingsarbetet kring validering. Projektet har operationellt fokus och ska öka förutsättningarna för regionerna att arbeta med validering som en del i det regionala kompetensförsörjnings- och sysselsättningsarbetet, och därigenom bidra till det nationella målet med ökat antal genomförda valideringar. Detta ska ske genom en ökad samsyn, kunskap och förståelse för värdet av validering hos samtliga parter. Projektet ska även resultera i ett konkret och anpassat metodstöd samt ett kartläggningsverktyg i syfte att ta fram regionala utvecklingsplaner.

Som projektledare för Projekt Valideringslyft jobbar du för att genomföra insatserna som beskrivs ovan för Region Värmlands räkning.

Yrkescentrum:

Denna del av uppdraget består i att stötta befintliga ledningsresurser som utreder ett yrkescenter vid Nobelgymnasiet. Uppdraget innebär att belysa förutsättningarna för att samla både gymnasiets och vuxenutbildningens yrkesinriktade utbildningar vid Nobelgymnasiet i så stor omfattning som möjligt.

Målet är att nyttja resurserna i form av lärare och annan personal, utrustning och lokaler i så hög grad som möjligt. Ett ytterligare mål är att stärka utvecklingskapaciteten och öka förutsättningarna för yrkesutbildningar av hög kvalitet för både gymnasieelever och vuxenutbildningens elever. Utredningen ska även belysa vad ett yrkescenter skulle kunna innebära för både den lokala samt regionala kompetensförsörjningen.

Kvalifikationer
Som vår projektledare är det meriterande om du har följande erfarenheter:

- Erfarenhet av att arbeta med projektledning/utvecklingsarbete
- Erfarenhet av validering och yrkesutbildningar
- Erfarenhet av regionalt samverkansarbete

Som vår projektledare behöver du ha följande kompetenser:

- Du är drivande och stimulerar utveckling och förändring
- Du arbetar strukturerat och är en god organisatör
- Du är initiativtagande och ditt sätt att arbeta gör att du skapar goda relationer baserade på ömsesidig förtroende och samverkan
- Du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl i tal och skrift
- Du har hög digital kompetens, samt är bekväm med att jobba i digitala miljöer.
- Du är självgående och har förmåga att prioritera och planera ditt arbete.
- Du är serviceinriktad och flexibel och trivs med att hantera många kontaktytor.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Soleil

Om kunden Soleil är ett ambitiöst konsultföretag som hjälper verksamheter att skapa bättre digitala relationer med webbplatser, intranät och samarbetsverktyg. Soleil jobbar alltid med de bästa och smartaste digitala verktygen, eftersom det ger mer nytta för användare och verksamhet. Att jobba med oss på Soleil kännetecknas av kunnighet, framåtskridande och omtanke. Det har gjort att vi idag är bevisat bäst på några av de viktigaste digitala verktygen. Vi ... Visa mer
Om kunden
Soleil är ett ambitiöst konsultföretag som hjälper verksamheter att skapa bättre digitala relationer med webbplatser, intranät och samarbetsverktyg. Soleil jobbar alltid med de bästa och smartaste digitala verktygen, eftersom det ger mer nytta för användare och verksamhet.

Att jobba med oss på Soleil kännetecknas av kunnighet, framåtskridande och omtanke. Det har gjort att vi idag är bevisat bäst på några av de viktigaste digitala verktygen. Vi är ett familjärt företag där du kommer att jobba nära besluten. På jobbet värderar vi trivsel, att ha kul och personlig utveckling allra högst. Du erbjuds flexibla arbetstider, goda personalförmåner samt en möjlighet att sitta i fina lokaler mitt i centrala Karlstad.

Om tjänsten
Procruitment söker nu en verksamhetsutvecklare för Soleils räkning.
I rollen som verksamhetsutvecklare erbjuds du ett jobb med stor variation där du får jobba tätt tillsammans med Soleils kunder. Syftet med rollen är att stötta och utveckla kundernas verksamhet - detta genom att i ett tidigt skede komma in i kundens process och synliggöra vilka utvecklingsbehov som finns kopplat till de digitala lösningar Soleil erbjuder. Du kommer att jobba i parallella projekt med kunder som finns både inom den offentliga och privata sektorn. I rollen som verksamhetsutvecklare ingår att:

- Jobba med förstudier och effektkartläggningar för att fastställa vilka effekter kunden vill uppnå med projektet.

- Vara delaktig i implementeringsfas genom att kvalitetssäkra att det Soleil levererar överensstämmer med med den kravprofil som tagits fram.

Vill du läsa mer om ett av Soleils case kan du göra det här: https://www.soleil.se/case/case-arkiv/2019-08-23-den-norske-tennlegerforening---effektkartlaggning-sakrar-anvandarnyttan-pa-webben.html

Som verksamhetsutvecklare har du en viktigt roll i att få Soleil att växa och bli en helhetsleverantör inom samarbetsverktyg och digitala lösningar.

Din kompetens
För att passa i rollen är du kommunikativ och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv. Du arbetar strukturerat och är en problemlösare som alltid har kunden i fokus.

Du har jobbat några år, antagligen som verksamhetsutvecklare eller verksamhetsstrateg och känner dig nu redo för nya utmaningar. Det är meriterande om du har erfarenhet inom både den offentliga och privata sektorn samt från IT-branschen.

Övrigt
För den här tjänsten kommer du att anställas direkt av Soleil. Vid frågor kan du kontakta Sofia Urby via e-post [email protected] eller telefon 073-531 19 25.

Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Hösten 2021
Placeringsort: Karlstad

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.
Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Utvecklingsledare, kliniska kunskapsstödsenheten

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Kliniska kunskapsstödsenhete... Visa mer
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Kliniska kunskapsstödsenheten tillhör område Vårdkvalitet som är en del av Hälso- och sjukvården i region Värmland. Vårt uppdrag är att implementera processbaserade arbetssätt i hälso- och sjukvården. Vi stödjer genomförande av patientfokuserade utvecklingsarbeten för att öka andelen kunskapsbaserad vård och användningen av evidens. Enheten ansvarar för ett antal olika samordningsuppdrag (exempelvis interna revisioner, cancersamordning och samordning av patient- och närståendeutbildning).

Nu söker vi fler utvecklingsledare till kliniska kunskapsstödsenheten.

 


Utvecklingsledare, kliniska kunskapsstödsenheten

Arbetsuppgifter

Som utvecklingledare är du central i framtidens utvecklingsarbeten inom hälso- och sjukvården. Du ingår i en enhet där vi på ett sammanhållet och strukturerat sätt stödjer vårdens medarbetare i patientfokuserat utvecklingarbete inom ramen för den nationella satsningen på kunskapsstyrning.

Som utvecklingsledare: 


är du en motor i olika typer av processbaserade utvecklingsarbeten samt medverkar som administratör under uppbyggnaden av processer,

jobbar du tillsammans med vårdens företrädare och ansvarar för rapportering till uppdragsgivaren under utvecklingsarbetet.

är du med och tar fram och säkerställer rutiner, utveckling och uppföljning av processmått och kvalitetsindikatorer samt rapporterar avvikelser till processägare.

medverkar du i förbättringar av processer och rutiner samt är en länk i implementeringsarbetet  av nationella riktlinjer och styrande dokumentation (rutiner, riktlinjer)Två tillsvidareanställningar samt ett längre vikariat (12 månader). Omfattning: samtliga anställningar är på 100% med Karlstad som tjänstgöringsort.

 

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har en akademisk examen inom ett legitimationsyrke samt erfarenhet från arbete i hälso- och sjukvården. Har du byggt på din kompetens med utbildning och erfarenhet av processbaserat utvecklingsarbete samt har erfarenhet och god kunskap om utvecklingsarbete i hälso- och sjukvården är detta meriterande. Vi söker medarbetare som delar vår vision att vi arbetar tillsammans med ständig förbättring av vården utifrån patientens behov. Via tydlighet och förmåga till samverkan bidrar vi till att entusiasmera och motivera till utvecklingsarbeten.

 Vi utgår från att du är en utpräglad teamarbetare, har hög social kompetens och en förmåga att skapa och etablera kontakter samt kan kommunicera tydligt i tal och skrift. Du är noggrann och strukturerad samt gillar att arbeta i en processtyrd miljö där du förutsätts självständigt kunna strukturera, prioritera och planera ditt arbete. Flexibilitet är ett krav och du förväntas vara beredd att i din anställning arbeta för att behålla dina kliniska färdigheter. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra verksamheter och funktioner kopplat till förbättringsarbete och uppföljning inom regionen. Enheten förväntas leverera på ett sätt som svarar mot regionens vision, värderingar och verksamhetsidé.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare nås via växeln 010-831 50 00 Visa mindre

Strateg till Kultur- och fritidsförvaltningen

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driv... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård – Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, UNO – Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.Beskrivning
Vi söker nu en strateg till vår stabsfunktion.

Stabens utvecklingsenhet arbetar med omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor inom kultur- och fritidsområdet med fokus på framtiden, samt med interna strategiska frågor.  

Vi erbjuder utvecklingsarbete med stora möjligheter att påverka kommunens framtid som en attraktiv kommun att leva i för alla. Arbetet har stor bredd och verksamheten är viktig för att kultur- och fritidsförvaltningen ska nå sina utvecklingsmål. 

Arbetsuppgifter
Som strateg arbetar du med utveckling av befintlig verksamhet i ett längre tidsperspektiv inom kultur- och fritidsförvaltningens samtliga verksamhetsområden. Det innebär att du ska arbeta med att strategiskt utveckla verksamheten baserat på kunskap om omvärldsfrågor, forskning och samhällstrender. Du förväntas hantera kultur- och fritidsförvaltningens utvecklingsbehov i relation till andra förvaltningar och omvärlden i stort. 

Arbetet med att kartlägga och driva utvecklingsfrågor sker i projektform i samarbete med 
både interna och externa aktörer, du är också den som implementerar lösningarna i våra verksamheter.  

Strategen ska också självständigt på uppdrag av både förvaltningsledning och verksamhetschefer handlägga ärenden och utredningsuppdrag.  

 

Kvalifikationer
Krav är att du har en samhällsvetenskaplig akademisk examen relevant för tjänstens arbetsuppgifter och gärna några års erfarenhet av strategiskt arbete. Du kan också ha annan kompetens som arbetsgivaren bedömer  likvärdig. 

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av: 

- verksamhetsutveckling och strategiskt arbete inom kultur- och fritidssektorn 
- effektivisering genom digitalisering 
- arbete med det aktiva friluftslivet  
- kvalificerad projektledning 
- arbete med utredningar och analyser  
- att leda workshops och sammanställa dess resultat 
- offentlig förvaltning

Har du erfarenhet från strategisk lokalresursplanering och/eller byggprojekt inom vårt verksamhetsområde ser vi det som ytterligare en merit.

Som person är du analytisk- och utvecklingsinriktad, strukturerad, drivande, lyhörd och uthållig. Du är nyfiken och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du har förmåga till överblick för att kunna samordna och effektivisera verksamheter. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, har arbetsglädje, energi och förmåga att entusiasmera dina kollegor. 

Det är viktigt för oss att du är rätt person, så stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare - Öppen fritidsverksamhet

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driv... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, UNO Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Öppen fritidsverksamhet driver kommunens fritidsgårdar, parklekar, Ungdomens hus (UNO), Orrholmens aktivitetshus, fritidsverksamhet för personer med funktionsvariation och Seniorernas hus. Verksamheten ska erbjuda mötesplatser där delaktighet och inflytande är bärande principer.ARBETSUPPGIFTER
I ditt uppdrag arbetar du i nära samarbete med verksamhetsledningen. Du kommer att på uppdrag av verksamhetschefen arbeta med uppgifter kring verksamhetsplanering, uppföljning och analys, riskhantering, rapporter och utredningar samt vissa inom verksamheten gemensamma administrativa uppgifter. Du kommer att ansvara för KEKS som är vårt kvalitetsledningssystem. I din roll kommer du även att driva utvecklingsarbete tillsammans med chefer och kollegor samt koordinera verksamhetsövergripande frågor. I tjänsten förekommer kvälls- och helgarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant samt erfarenhet av kvalificerade administrativa arbetsuppgifter. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av öppen fritids verksamhetsområde och/eller erfarenhet av offentlig verksamhet. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som;
- Är analytisk och strukturerad
- Tycker om att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
- Har pedagogisk förmåga, hög social kompetens och god samarbetsförmåga.
- Är en god kommunikatör i såväl tal som skrift och ser styrkan i att skapa goda relationer samtidigt som du också har förmågan att sätta tydliga gränser.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Stabshandläggare

Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och nu söker vi en handläggare till vår stab. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer att vara en viktig del i vår framtida resa. Vid staben finns en stabschef, en projektledare, två stabshandläggare, en ledningskoordinator och två statistiker. Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Staben lämnar stöd till myndighetens ledning och som stabshan... Visa mer
Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och nu söker vi en handläggare till vår stab. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer att vara en viktig del i vår framtida resa.

Vid staben finns en stabschef, en projektledare, två stabshandläggare, en ledningskoordinator och två statistiker. Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten.

Staben lämnar stöd till myndighetens ledning och som stabshandläggare arbetar du mycket med samverkan både inom myndigheten och mot våra uppdragsgivare. Du kommer att arbeta med verksamhetsplanering, årsredovisning och budgetunderlag. Du kommer också medverka vid sammanställning och beredning av svar på regeringsuppdrag och remisser till Försvarsdepartementet. Det är ett kvalificerat arbete som kräver driv, anpassning och eget ansvar. Arbetet innebär resor och kräver periodvis att man levererar under tidspress och inom flera områden samtidigt.

Du kommer vara delaktig i en arbetsgrupp där du har goda möjligheter att utvecklas inom arbetsområdet.

Dina meriter och kvalifikationer
Arbetsuppgifterna kräver högskoleutbildning i samhällsvetenskap med inriktning mot statsvetenskap, ekonomi, juridik eller motsvarande. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig sektor samt arbetat nära myndighetsledning, avdelningsledning eller liknande.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och därför är det viktigt att du är en person som tar initiativ och är drivande i din yrkesroll. Du tycker om att arbeta med analytiska frågor och trivs i en roll där du har flera kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift.

Du kan planera och är flexibel utifrån verksamhetens behov samtidigt som du är strukturerad och har förmåga att åstadkomma resultat i rätt tid.

Om oss
Totalförsvarets rekryteringsmyndighet är en expertmyndighet inom totalförsvarsområdet och lyder under Försvarsdepartementet. Myndighetens huvuduppgifter är att mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt samt att bemanna krigsorganisationen. Åt andra myndigheter genomförs prövningar för urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.
Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 30 september.

Vi svarar gärna på dina frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta stabschef Mikael Sundell eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Björn Staaff för Saco-S och Anders Thelin för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Vi söker verksamhetsutvecklare till Avdelningen för konsumentskydd med placering på Konsumentombudsmannens (KO:s) sekretariat. Avdelningen för konsumentskydd verkar för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna. Utöver KO:s sekretariat, som bland annat driver processer i domstol, består avdelningen av två rättsenheter och en enhet för produktsäkerhet. Rättsenheterna arbetar med tillsyn och proaktivt arbete inom det marknadsrättsliga området. Enhe... Visa mer
Vi söker verksamhetsutvecklare till Avdelningen för konsumentskydd med placering på Konsumentombudsmannens (KO:s) sekretariat. Avdelningen för konsumentskydd verkar för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna. Utöver KO:s sekretariat, som bland annat driver processer i domstol, består avdelningen av två rättsenheter och en enhet för produktsäkerhet. Rättsenheterna arbetar med tillsyn och proaktivt arbete inom det marknadsrättsliga området. Enheten för produktsäkerhets ansvarsområde är varor och tjänsters säkerhet. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.

Om jobbet
Som verksamhetsutvecklare leder och driver du utvecklingsprojekt inom avdelningens verksamhetsområde. Du bidrar till att avdelningen har de metoder, verktyg och kunskapsunderlag som behövs för att bedriva en effektiv verksamhet. Du förvaltar och utvecklar avdelningens arbetsprocesser, ansvarar för styrande och stödjande dokument samt är ett stöd till medarbetarna avseende bland annat nya arbetsmetoder.

Som avdelningens verksamhetsutvecklare är du även delaktig i samverkan med andra enheter inom Konsumentverket och du är avdelningens kontaktperson i utvecklingsfrågor mot andra myndigheter och aktörer. Att genomföra interna och externa presentationer samt utbildningsinsatser ingår också i rollen.

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning och har erfarenhet av att leda, driva och följa upp projekt. Du har även kvalificerad erfarenhet av utvecklingsarbete. Har du erfarenhet av arbete inom konsumentområdet, tillsynsarbete eller arbete i statlig myndighet är det meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du har ett starkt intresse för utvecklingsfrågor och stimuleras av varierande arbetsuppgifter som bidrar till hela verksamhetens resultat. Du arbetar självständigt, är drivande, pedagogisk och resultatinriktad. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du provar gärna nya vägar med uppdraget i fokus och du har god förmåga att arbeta med helhetsperspektiv på verksamheten. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av biträdande KO Daniel Karfs. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2020/27.

Senast den 15 november 2020vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Projektledare

Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och nu söker vi två projektledare till vår stab. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer att vara en viktig del i vår framtida resa. Staben lämnar stöd till generaldirektören och avdelningscheferna. Vid staben finns en stabschef, tre stabshandläggare, en ledningskoordinator och två statistiker. Nu utökar vi med två projektledare. Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetar... Visa mer
Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och nu söker vi två projektledare till vår stab. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer att vara en viktig del i vår framtida resa.

Staben lämnar stöd till generaldirektören och avdelningscheferna. Vid staben finns en stabschef, tre stabshandläggare, en ledningskoordinator och två statistiker. Nu utökar vi med två projektledare. Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten.

Som projektledare kommer du att initiera och driva projekt från början till slut. Det blir din uppgift att fånga verksamhetens olika behov och utifrån det motivera, förankra och starta upp nya projekt. Du kommer att driva flera projekt samtidigt. Det är ett kvalificerat arbete som kräver driv, lyhördhet och eget ansvar. Arbetet innebär resor.

Anställningen som projektledare är ny och du har därför utifrån din erfarenhet och dina kunskaper möjlighet att vara med och påverka utformningen av den.

Dina meriter och kvalifikationer
Arbetsuppgifterna kräver:


• Universitets- eller högskoleutbildning i samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara lämplig
• Flerårig erfarenhet av att driva projekt av varierad karaktär
• Utbildning inom projektledning
• Grundläggande kunskaper i projektbudgetering


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som tar initiativ och är drivande i din yrkesroll. Du tycker om att arbeta med andra och kan anpassa ditt språk efter mottagaren. Du kan planera och är flexibel utifrån verksamhetens behov samtidigt som du är strukturerad och har förmåga att åstadkomma resultat i rätt tid. Du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift.


Om oss
Rekryteringsmyndigheten bidrar till att vårt land har fred och säkerhet. Vi kallar, mönstrar och skriver in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt med stöd av lagen (1994:1809) om totalförsvarsplikt. Vi prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmaktens övriga utbildningar, till polisutbildningen och officersprogrammet. Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.
Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.


Sista ansökningsdag är den 20 januari 2020

Vi svarar gärna på dina frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta stabschef Mikael Sundell eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Adimir Muhic för Saco-S och Jesper Nyberg för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen. Visa mindre

Utvecklare till ledningsstöd

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från loka... Visa mer
MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.


Avdelningens huvuduppdrag är att ansvara för utvecklingen av räddningstjänst och skydd mot olyckor samt ansvara för myndighetens utbildningsverksamhet. I ansvaret för myndighetens utbildningsverksamhet ingår att: Implementera och förvalta myndighetens utbildningsstrategi. Utveckla, tillhandahålla och utvärdera utbildningar inom myndighetens ansvarsområden nationellt och internationellt. I arbetet med att utveckla skydd mot olyckor ingår att: Stärka förmågan att förbereda, genomföra och leda effektiva räddningsinsatser. Ge stöd till aktörerna genom tillsyn, vägledningar och utbildning. Följa upp att svensk räddningstjänst utvecklas i önskvärd riktning. Olycksförebyggande verksamhet kopplat till brandförebyggande, natur- och klimatrelaterade olyckor och farliga ämnen. Verka för samordning av kärnenergiberedskap och oljeskadeskydd.Vi söker

Utvecklare
Avdelningen är indelad i fem enheter och två verksamheter; en stabsenhet för ledningsstöd, enheten för stöd till kommunal räddningstjänst, enheten för farliga ämnen, enheten för stora olyckor och enheten för utbildningssamordning samt två verksamheter i Revinge och Sandö som har i uppgift att bedriva utbildning.

Ledningsstödet Vid avdelningen finns ett ledningsstöd med uppgift att stödja avdelningsledningen med verksamhetsplanering, uppföljning och övriga avdelningsövergripande frågor. I detta ingår bl.a. löpande samordning av avdelningens verksamhet, arbete med EU och internationella frågor, utveckling och samordning av avdelningens strategiska stöd samt koordinering av råd och nätverk inom området räddningstjänst.

Ledningsstödet leds av en chef och har ca 6 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter som utvecklare
I tjänsten som utvecklare inom ledningsstödet har du en central roll i arbetet med att stödja och utveckla avdelningens processer, leveranser samt och hantering av övergripande uppdrag inklusive hantering av säkerhetsskydd. I arbetet ingår också att bistå i avdelningsledningens arbete med strukturering och inriktning av verksamheten. Du bidrar aktivt till att hitta effektiva sätt att integrera olika perspektiv, ledningssystem mm i avdelningens ordinarie arbete.

Du kommer vara sammanhållande för regeringsuppdrag och andra övergripande uppdrag inom avdelningen och arbeta mycket med att uttrycka dig i tal och skrift.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med samordnings- och utvecklingsfrågor, gärna inom statlig verksamhet. Det är meriterande om man har goda kunskaper inom området samhällsskydd och beredskap generellt.

Arbetet kräver att du är målinriktad, analytisk, noggrann, flexibel och kan hålla tidplaner. Du ska ha mycket god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i regeringskansliet och av säkerhetsskydd eller motsvarande. Relevant akademisk utbildning är ett krav.

Du har erfarenhet av att sammanhålla processer, t.ex. som projektledare, och du har tidigare erfarenhet från arbete med utveckling, utredning och styrning.

Som person är du självständig, initiativrik och drivande samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet medför mycket kontakter behöver du ha en kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl, främst i skrift men även i tal. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. MSB tillämpar provanställning. Befattningen är placerad i Karlstad eller Stockholm. Du förväntas kunna resa till myndighetens olika verksamhetsorter.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Är du intresserad?
Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Rinne, chef för  ledningsstödet. Fackliga företrädare är Claes-Håkan Carlsson Saco, Stefan Haggö ST och Ann-Britt Paradis Seko. Samtliga nås via vår växel på tel 0771-240240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 28 april 2019, märkt med referensnummer 2019/100 . Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar, vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Utvecklingsledare, kliniska kunskapsstödsenheten

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Utvecklingsledare, klinis... Visa mer
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.


Utvecklingsledare, kliniska kunskapsstödsenheten

Som anställd på kliniska kunskapsstödsenheten är du central i framtidens utvecklingsarbeten inom hälso- och sjukvården. Du ingår i en enhet där vi på ett sammanhållet och strukturerat sätt stödjer vårdens medarbetare i kunskapsstyrning och patientnära utvecklingsarbete.

Vi arbetar processbaserat och i uppdragen ingår på del av tjänst särskilt fokus på psykisk hälsa varför vi söker dig som vill vara med och samordna det framtida arbetet kring suicidprevention respektive missbruk och beroendefrågor.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra utvecklingsledare inom hälso- och sjukvården samt vara en länk för samverkan inom och utanför regionen. Du kommer att vara regionens representant i olika nätverk exempelvis tillsammans med länets kommuner och du kommer att ingå i olika interna och externa arbetsgrupper. Båda samordningsuppdragen omfattar 50 procent och kombineras med uppdrag som utvecklingsledare inom kliniska kunskapsstödsenheten.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra verksamheter och funktioner kopplat till förbättringsarbete inom Regionen.

Enheten förväntas leverera på ett sätt som svarar mot Region Värmlands vision, värderingar och verksamhetsidé.

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att förbättra vården utifrån patientens behov. Du är en nyfiken person som gillar att jobba tillsammans med andra, som har god förmåga att skapa och etablera kontakter samt kan kommunicera tydligt i tal och skrift vilket vi tror är en förutsättning för att entusiasmera och motivera till förbättringsarbete.

I ditt samordningsuppdrag för respektive område (suicidprevention respektive missbruk och beroendefrågor) är du hälso- och sjukvårdens ansikte utåt vilket ställer höga krav på lyhördhet och på din förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är strukturerad och gillar att arbeta i en processtyrd miljö, du förutsätts självständigt kunna strukturera, prioritera och planera ditt arbete.


Du bör ha en akademisk examen inom ett hälso- och sjukvårdsyrke men kan även ha en annan utbildningsbakgrund som bedöms relevant.

Erfarenhet av arbete kring suicidprevention respektive missbruk och beroendefrågor, psykiatri/psykiatrisk vård/primärvård samt administrativa uppdrag och erfarenhet av utvecklingsarbete i hälso- och sjukvården är meriterande. Visa mindre