Lediga jobb som Föredragande/Beredningsjurist i Karlstad

Se lediga jobb som Föredragande/Beredningsjurist i Karlstad. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlstad som finns hos arbetsgivaren.

Jurist

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår ve... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och företag samt konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Vårt mål är att öka konsumentskyddet i bostadsaffärer.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar och trevliga kollegor. Som jurist på FMI kommer du att driva tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem och formulera och föredra förslag till beslut för vår disciplinnämnd. Tillsammans med chefer och kollegor kommer du att även vara med och utveckla myndighetens proaktiva tillsynsarbete. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med allmänheten, mäklare, mäklarföretag och andra myndigheter. Arbete med föreskrifter och att besvara remisser kan förekomma och du kommer även att hantera frågor om offentlighet och sekretess.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik. Du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn i statlig eller annan offentlig verksamhet och/eller arbete med regelefterlevnad i privat sektor. Du är van att aktivt kommunicera med externa målgrupper. Kunskap om, eller erfarenhet av, att granska ekonomiska förhållanden hos företag är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med penningtvättsfrågor.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Du är en noggrann, prestigelös lagspelare som bidrar till ett gott samarbete. Du är lyhörd och vill ta del av andras erfarenheter och idéer. Du tar initiativ och driver frågor och processer framåt och når resultat. Din kommunikativa förmåga är mycket god. Du kan målgruppsanpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningsform
Tillsvidareanställning (en eller flera) med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Vill du veta mer?
Mer information om tjänsten får du av vår operativa chef David Johansson. Fackliga representanter är Elin Häggeborn, Saco-S och Mari Gremlin, ST. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 010-490 01 00. Visa mindre

Beredningsjurist

Beskrivning av uppdraget Vi söker en jurist till juristsektion Mellersta. Det är en virtuell sektion vilket innebär att du kommer att ha kollegor på Karlstad-, Eskilstuna-, Örebro-, Falun- och Västeråskontoret. Din placeringsort kommer vara antingen Karlstad, Örebro eller Västerås. Våra huvudsakliga rättsområden är utsökningsrätt, insolvensrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt och processrätt. Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst ber... Visa mer
Beskrivning av uppdraget
Vi söker en jurist till juristsektion Mellersta.

Det är en virtuell sektion vilket innebär att du kommer att ha kollegor på Karlstad-, Eskilstuna-, Örebro-, Falun- och Västeråskontoret. Din placeringsort kommer vara antingen Karlstad, Örebro eller Västerås.

Våra huvudsakliga rättsområden är utsökningsrätt, insolvensrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt och processrätt. Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst beredningsarbete och enklare beslutsfattande utifrån tillämpade riktlinjer och praxis inom respektive verksamhetsområde. Du har daglig kontakt med våra kunder och andra externa parter. Du kan också komma att bereda rättsliga frågor tillsammans med våra seniora jurister som arbetar inom en bred juridisk kontext.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att fatta beslut i enklare ärenden enligt utsökningsbalken. Du kommer biträda sektionens seniora jurister i deras arbete innefattande yttranden till domstolen, rättsutredningar och annat kvalificerat juridiskt arbete. Du kommer även att få bereda inkommande handlingar samt hantera administrativa uppgifter.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har: 

- juristexamen från juristprogrammet (180 p enligt tidigare system eller 270 hp)

Du har personliga egenskaper som innebär att du kan agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har beslutsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt till att arbetsuppgifter och uppdrag kan ändras och kan planera din arbetsdag utifrån nya förutsättningar. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information som kan vara viktigt för att du och dina kollegor ska uppnå önskat resultat och gemensamma mål. Du har även god slutledningsförmåga.

Information om oss och jobbet
Du blir anställd som jurist. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.  

Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/jobba-som-jurist

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

För att söka tjänsten vänligen klicka på länken nedan för att komma vidare till ansökningsformuläret. Referensnummer 2023/258.

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb?jobid=666726

Vi ser fram emot din ansökan senast den 2023-10-31.

 

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

Kvalificerad jurist med kompetens inom förvaltningsrätt

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Vill du tillsammans med oss stärka samh... Visa mer
MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.
Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att bygga ett modernt civilt försvar samt förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Har du förmåga att, utifrån en helhetsbild, identifiera rättsliga frågor och i nära samarbete med andra professioner hitta den konstruktiva väg som leder till ett effektivt genomförande av uppdraget? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Som jurist kommer du att arbeta med framförallt förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess men även med de rättsområden som Rättsenhet 1 i övrigt hanterar; upphandlings- och avtalsjuridik, säkerhetsskydd, informations- och cybersäkerhet, GDPR, konkurrensrätt, statsstödsfrågor och arbetsrätt.

Uppgifterna präglas av myndighetens arbete med utvecklingen av det civila försvaret.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har:

- juristexamen (180 poäng/270 högskolepoäng)
- erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på statlig myndighet eller domstol
- god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

- kunskap och erfarenhet av något eller några av de rättsområden som omfattas av MSB:s uppdrag
- erfarenhet av arbete från annan myndighet inom totalförsvaret

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme. https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/msbs-medarbetar--och-ledarkriterier/

Du tar ansvar för att skapa och bidra till dialog i syfte att utföra dina arbetsuppgifter och ytterst myndighetens uppdrag. Genom dialog medverkar du till att utveckla relationer och trivsel i arbetet.

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
På Avdelningen för rättsligt stöd är vi 25 medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Avdelningen är den centrala juridiska funktionen inom MSB och ansvarar för juridiskt expertstöd till MSB:s hela verksamhet.

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att arbeta på distans. Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Katarina Hellner. Fackliga företrädare är Mia Lindström (Saco-S), Frida Billström (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024. Visa mindre

Kvalificerad jurist inom totalförsvarsområdet

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega! ... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.
Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att lämna kvalificerat rättsligt stöd till myndighetens övriga avdelningar inom de områden som enheten ansvarar för.

Detta innebär bl.a. deltagande i samverkansgrupper och projekt, föreskrifts- och annat författningsarbete, att utarbeta och föredra förslag till beslut och yttranden, att upprätta och föredra rättsutredningar och rättsliga analyser, processföring i allmän förvaltningsdomstol och mark- och miljödomstol, intern såväl som extern undervisning samt att i övrigt besvara juridiska frågor inom myndigheten.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har:

- jur. kand eller juristexamen
- flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på statlig myndighet
- erfarenhet av och kunskap om totalförsvaret
- god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

- vana att arbeta med framtagande av föreskrifter
- erfarenhet i övrigt av något eller några av de rättsområden som enheten verkar inom

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/msbs-medarbetar--och-ledarkriterier/

Utöver examen är det dina personliga egenskaper som är avgörande för tjänstetillsättningen. Det är nödvändigt att du har mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och ta initiativ. Som person ska du upplevas prestigelös och lättillgänglig utan att du ger avkall på din yrkesmässiga integritet. Du behöver även vara självständig, flexibel och ha ett genuint intresse för att samarbeta med andra professioner.

MSB är en myndighet som ska ha en förmåga att hantera kriser av olika karaktär och det är därför viktigt att du är stresstålig och har en förmåga att kunna verka även under oförutsedda och störda förhållanden. Du ska ha ett intresse för svensk statsförvaltning, hur den fungerar och styrs och hur olika aktörer förhåller sig till varandra. Du ska känna dig bekväm med att tala inför andra och bedriva undervisning för att trivas i tjänsten.
Det är också viktigt att du har förmåga att sätta in juridiken i olika sammanhang och att du kan bidra till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför den rena rättstillämpningen. Det är viktigt att du har en förmåga att förstå och ta reda på hur du med din juridiska kunskap bäst kan stödja myndighetens verksamhet i såväl vardag som i kris. 

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med sex månaders provanställning.
Din placeringsort kommer att vara Karlstad eller Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Hos oss får du ett meningsfullt och samhällsnyttigt arbete med bra utvecklingsmöjligheter och förmånliga villkor. Vi har ett brett uppdrag för att stödja andra i syfte att samhället ska bli säkrare, där du får möjlighet att bidra med din kunskap. Här får du träffa kollegor med olika bakgrunder, kompetenser och erfarenheter. Förutom trevliga arbetskamrater erbjuder vi en stimulerande arbetsmiljö i form av ljusa, nya och moderna aktivitetsbaserade lokaler med närhet till bra kommunikationer. 
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Charlotte Hakelius. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Jan Fenelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2023. Visa mindre

Kvalificerad jurist inom kommersiell rätt och/eller upphandlingsjuridik

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Vill du bidra till ett säkrare samhälle i en föränderlig värld? Då kanske du är vår nästa kollega!  MSB söker nu en kvalificerad jurist till Rättsenhe... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.
Vill du bidra till ett säkrare samhälle i en föränderlig värld? Då kanske du är vår nästa kollega! 

MSB söker nu en kvalificerad jurist till Rättsenhet 1.

Enhetens ansvarsområden omfattar bland annat offentlighet och sekretess, förvaltningslagstiftning, säkerhetsskydd, informations- och cybersäkerhet, GDPR, upphandlings- och avtalsjuridik samt hantering av visselblåsarärenden.  Avdelningen för rättsligt stöd är den centrala juridiska funktionen inom MSB och ansvarar för juridiskt expertstöd till MSB:s hela verksamhet. Avdelningen leds av rättschefen och är indelad i två rättsenheter.  

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att lämna kvalificerat rättsligt stöd till myndighetens övriga avdelningar inom de områden som enheten ansvarar för. Detta innebär bl.a. deltagande i samverkansgrupper och projekt, föreskrifts- och annat författningsarbete, att utarbeta och föredra förslag till beslut och yttranden, att upprätta och föredra rättsutredningar och rättsliga analyser, processföring i allmän förvaltningsdomstol, intern såväl som extern undervisning samt att i övrigt besvara juridiska frågor inom myndigheten.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har:

- jur. kand. eller juristexamen
- flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på statlig myndighet
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av arbete med juridiska frågor kopplade till totalförsvaret
- erfarenhet av kommersiell rätt och/eller upphandlingsjuridik

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/msbs-medarbetar--och-ledarkriterier/

Utöver examen är det dina personliga egenskaper som är avgörande för tjänstetillsättningen. Det är nödvändigt att du har mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och ta initiativ. Som person ska du upplevas prestigelös och lättillgänglig utan att du ger avkall på din yrkesmässiga integritet. Du behöver även vara självständig, flexibel och ha ett genuint intresse för att samarbeta med andra professioner.

MSB är en myndighet som ska ha en förmåga att hantera kriser av olika karaktär, och det är därför viktigt att du är stresstålig och har en förmåga att kunna verka även under oförutsedda och störda förhållanden. Du ska ha ett intresse för svensk statsförvaltning, hur den fungerar och styrs och hur olika aktörer förhåller sig till varandra. Du ska känna dig bekväm med att tala inför andra och bedriva undervisning för att trivas i tjänsten. Det är också viktigt att du har förmåga att sätta in juridiken i olika sammanhang och att du kan bidra till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför den rena rättstillämpningen. Det är viktigt att du har en förmåga att förstå och ta reda på hur du med din juridiska kunskap bäst kan stödja myndighetens verksamhet i såväl vardag som i kris.

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med sex månaders provanställning. 
Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Hos oss får du ett meningsfullt och samhällsnyttigt arbete med bra utvecklingsmöjligheter och förmånliga villkor. Vi har ett brett uppdrag för att stödja andra i syfte att samhället ska bli säkrare, där du får möjlighet att bidra med din kunskap. Här får du träffa kollegor med olika bakgrunder, kompetenser och erfarenheter. Förutom trevliga arbetskamrater erbjuder vi en stimulerande arbetsmiljö i form av ljusa, moderna och aktivitetsbaserade lokaler med närhet till bra kommunikationer.
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Levin. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Jan Fenelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den11 oktober 2023. Visa mindre

Kvalificerad jurist

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas. Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega!  MSB söker nu en kvalificerad jurist... Visa mer
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.
Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega! 

MSB söker nu en kvalificerad jurist till Rättsenhet 1.

Avdelningen för rättsligt stöd är den centrala juridiska funktionen inom MSB och ansvarar för juridiskt expertstöd till MSB:s hela verksamhet. Avdelningen leds av rättschefen och är indelad i två rättsenheter. Ansvarsområden för rättsenhet 1 omfattar bland annat offentlighet och sekretess, förvaltningslagstiftning, säkerhetsskydd, informations- och cybersäkerhet, GDPR, upphandlings- och avtalsjuridik samt hantering av visselblåsarärenden.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att lämna kvalificerat rättsligt stöd till myndighetens övriga avdelningar inom de områden som enheten ansvarar för. Detta innebär bl.a. deltagande i samverkansgrupper och projekt, föreskrifts- och annat författningsarbete, att utarbeta och föredra förslag till beslut och yttranden, att upprätta och föredra rättsutredningar och rättsliga analyser, processföring i allmän förvaltningsdomstol, intern såväl som extern undervisning samt att i övrigt besvara juridiska frågor inom myndigheten.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har:

- jur. kand eller juristexamen
- flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på statlig myndighet
- har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av arbete med juridiska frågor kopplade till totalförsvaret

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/msbs-medarbetar--och-ledarkriterier/

Utöver examen är det dina personliga egenskaper som är avgörande för tjänstetillsättningen. Det är nödvändigt att du har mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och ta initiativ. Som person ska du upplevas prestigelös och lättillgänglig utan att du ger avkall på din yrkesmässiga integritet. Du behöver även vara självständig, flexibel och ha ett genuint intresse för att samarbeta med andra professioner.

MSB är en myndighet som ska ha en förmåga att hantera kriser av olika karaktär, och det är därför viktigt att du är stresstålig och har en förmåga att kunna verka även under oförutsedda och störda förhållanden. Du ska ha ett intresse för svensk statsförvaltning, hur den fungerar och styrs och hur olika aktörer förhåller sig till varandra. Du ska känna dig bekväm med att tala inför andra och bedriva undervisning för att trivas i tjänsten. Det är också viktigt att du har förmåga att sätta in juridiken i olika sammanhang och att du kan bidra till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför den rena rättstillämpningen. Det är viktigt att du har en förmåga att förstå och ta reda på hur du med din juridiska kunskap bäst kan stödja myndighetens verksamhet i såväl vardag som i kris.

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Hos oss får du ett meningsfullt och samhällsnyttigt arbete med bra utvecklingsmöjligheter och förmånliga villkor. Vi har ett brett uppdrag för att stödja andra i syfte att samhället ska bli säkrare, där du får möjlighet att bidra med din kunskap. Här får du träffa kollegor med olika bakgrunder, kompetenser och erfarenheter. Förutom trevliga arbetskamrater erbjuder vi en stimulerande arbetsmiljö i form av ljusa, moderna och aktivitetsbaserade lokaler med närhet till bra kommunikationer.
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Levin. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Jan Fenelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2023. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Karlstad söker föredragande jurister

”Med över 500 olika måltyper utvecklas jag fortfarande efter flera år som föredragande jurist och jag känner varje dag hur viktig min roll är här på domstolen. Den flexibla arbetstiden och möjligheten till hemarbete ger goda förutsättningar att kombinera ett roligt arbete med fritid" Citat från en föredragande jurist som arbetar på Förvaltningsrätten i Karlstad. Arbetet innebär  Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska... Visa mer
”Med över 500 olika måltyper utvecklas jag fortfarande efter flera år som föredragande jurist och jag känner varje dag hur viktig min roll är här på domstolen.

Den flexibla arbetstiden och möjligheten till hemarbete ger goda förutsättningar att kombinera ett roligt arbete med fritid"

Citat från en föredragande jurist som arbetar på Förvaltningsrätten i Karlstad.

Arbetet innebär 
Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgöranden och föra anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Dessutom bereder du mål, tar ställning till praktiska och processuella frågor och har kontakt med parter. Målen du arbetar med kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering.

Som föredragande jurist har du också möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera områden och du erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling.

Vi söker dig som
- har en juristexamen,
- är notarieutbildad eller har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som arbetsgivaren bedömer relevant,
- har hög IT- och teknikmognad och har lätt att arbeta i olika IT-stöd,
- tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Det kan vara meriterande om du har goda kunskaper inom rättsområdena skatt, offentlig upphandling och socialförsäkring.

Som person har du en mycket god analytisk förmåga. Vidare är du flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Du är noggrann och kan planera och organisera bland dina arbetsuppgifter och är mån om kvalitén. Vid situationer med hög arbetsbelastning är du lugn och stabil och har förmågan att prioritera ditt arbete och fokusera på rätt saker.

Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Som föredragande jurist erbjuds du ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en mycket viktig samhällsverksamhet. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling genom olika utbildningar.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att alla mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart.

Du erbjuds attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Läs gärna mer om vad det innebär att arbeta som föredragande jurist samt titta på filmen där rollen beskrivs: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/mot-vara-medarbetare/juridik/foredragande-jurist/

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har cirka 45 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings- och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål.

Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

Läs mer om vår arbetsplats här: https://www.domstol.se/forvaltningsratten-i-karlstad/

Övrigt
Vi söker en eller flera föredragande jurister på tillsvidareanställningar, heltid, med inledande provanställning 6 mån.

Bifoga en kopia av ditt examensbevis i din ansökan.

Vi använder oss av arbetsprover som en del i denna rekrytering.

Sista ansökningsdagen är den 14 maj. Är du intresserad? Sök redan idag!

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Karlstad söker juniora föredragande jurister

”Som junior föredragande jurist får jag jobba med många av domstolens olika måltyper och har varierande arbetsuppgifter. Det gör att arbetsdagarna går otroligt snabbt och jag lär mig nya saker varje dag. Genom att jobba på förvaltningsrätten har jag inte bara fått med mig mycket juridisk kunskap inom flera rättsområden, utan har även fått en helt annan inblick i arbetet på domstol.”  Citat från en junior föredragande jurist som arbetar på Förvaltnings... Visa mer
”Som junior föredragande jurist får jag jobba med många av domstolens olika måltyper och har varierande arbetsuppgifter.

Det gör att arbetsdagarna går otroligt snabbt och jag lär mig nya saker varje dag. Genom att jobba på förvaltningsrätten har jag inte bara fått med mig mycket juridisk kunskap inom flera rättsområden, utan har även fått en helt annan inblick i arbetet på domstol.” 

Citat från en junior föredragande jurist som arbetar på Förvaltningsrätten i Karlstad.

Arbetet innebär 
Som junior föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgöranden och föra anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Dessutom bereder du mål, tar ställning till praktiska och processuella frågor och har kontakt med parter. Målen du arbetar med kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering. Som junior föredragande jurist arbetar du främst med domstolens mängdmål och tvångsvårdsmål.

Målsättningen med tjänstgöringen som junior föredragande jurist:

Som junior föredragande jurist kommer du få möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer i ditt vardagliga arbete att handledas av erfarna föredragande jurister och domare. Arbetet som junior föredragande jurist ska ge en god bild av arbetet vid förvaltningsrätten och väcka intresse för arbete i domstol.

Vi söker dig som
- Är nyutexaminerad jurist. Om du inte hunnit ta din juristexamen innan sista ansökningsdag ska du senast vid tillträdet kunna visa att du har fullgjort juristutbildningen,
- har hög IT- och teknikmognad och har lätt att arbeta i olika IT-stöd,
- tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Har du erfarenhet av de målområden vi arbetar med på domstolen eller om du har arbetat med annat kvalificerat juridiskt arbete som arbetsgivaren bedömer relevant kan det vara meriterande.

Som person har du en mycket god analytisk förmåga. Vidare är du flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Du är noggrann och kan planera och organisera bland dina arbetsuppgifter och är mån om kvalitén. Vid situationer med hög arbetsbelastning är du lugn och stabil och har förmågan att prioritera ditt arbete och fokusera på rätt saker.

Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dina betyg.

Vi erbjuder dig
Som junior föredragande jurist erbjuds du ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en mycket viktig samhällsverksamhet.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att alla mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart.

Du erbjuds attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Läs gärna mer om vad det innebär att arbeta som föredragande jurist samt titta på filmen där rollen beskrivs: https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/mot-vara-medarbetare/juridik/foredragande-jurist/

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har cirka 45 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings- och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål.

Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

Läs mer om vår arbetsplats här: https://www.domstol.se/forvaltningsratten-i-karlstad/

Övrigt
Vi söker en eller flera juniora fördragande jurister, anställningsformen är en särskild visstidsanställning under ett år. 

Bifoga en kopia av ditt examensbevis i din ansökan.

Sista ansökningsdagen är den 14 maj 2023. Är du intresserad? Sök redan idag!

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Tillsynsjurist

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår ve... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och företag samt konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Vårt mål är att öka konsumentskyddet i bostadsaffärer.

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar och trevliga kollegor. Som tillsynsjurist på FMI kommer du att driva tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem. Du kommer även att formulera och föredra förslag till beslut för vår Disciplinnämnd och hantera frågor om offentlighet och sekretess. Samverkan med externa aktörer och kommunikation med våra målgrupper är en del av ditt arbete.

Tillsammans med chefer och kollegor kommer du att vara med och utveckla myndighetens proaktiva tillsynsarbete. Du kommer även att vara involverad i myndighetens utveckling av verksamheten genom att till exempel bidra till effektivisering av processer.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik. Du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn i offentlig verksamhet och/eller arbete med regelefterlevnad i privat sektor. Du är van att aktivt kommunicera med externa målgrupper. Om du har erfarenhet av inspektionsarbete är det meriterande. Även erfarenhet av arbete med penningtvättsfrågor är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Du är en noggrann, prestigelös lagspelare som bidrar till ett gott samarbete. Du är lyhörd och vill ta del av andras erfarenheter och idéer. Du tar initiativ och driver frågor och processer framåt och når resultat. Din kommunikativa förmåga är mycket god. Du kan målgruppsanpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningsform
Tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Visa mindre

Beredningsjurister

ÅM2022-2523 Är du i början av din juristkarriär och vill arbeta i en händelserik vardag? Nu söker åklagarkammaren i Karlstad beredningsjurister. Dina arbetsuppgifter Som beredningsjurist utför du juridiskt arbete tillsammans med åklagarna. Du bistår dem i deras arbete och deltar i förberedelsearbetet under en brottsutredning och inför olika åklagarbeslut. Vidare hjälper du till med bevakning av vissa av åklagarnas uppgifter, föreslår åtgärder samt delt... Visa mer
ÅM2022-2523

Är du i början av din juristkarriär och vill arbeta i en händelserik vardag? Nu söker åklagarkammaren i Karlstad beredningsjurister.

Dina arbetsuppgifter

Som beredningsjurist utför du juridiskt arbete tillsammans med åklagarna. Du bistår dem i deras arbete och deltar i förberedelsearbetet under en brottsutredning och inför olika åklagarbeslut. Vidare hjälper du till med bevakning av vissa av åklagarnas uppgifter, föreslår åtgärder samt deltar i olika samverkansmöten. Det förekommer även att du biträder åklagarna vid förhandling i domstol. Som beredningsjurist bistår du även åklagare och handläggare i olika administrativa frågor.

Vardagen är händelsestyrd och det kan snabbt inkomma ärenden som gör att du behöver ta snabba beslut och kunna göra en avvägning om något är brådskande.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som är svensk medborgare och har slutfört eller är i slutet av din juristutbildning. Vid tillträdet som beredningsjurist måste du vara klar med din juristexamen.

Vi vill att du

har ett stort intresse för straff- och processrätt och den verksamhet som Åklagarmyndigheten bedriver,
är noggrann, strukturerad och kan följa de förhållningsregler och rutiner som finns,
är initiativ- och ansvarstagande och att du självständigt kan bereda dina ärenden,
har förmåga att prioritera, arbeta uthålligt och effektivt,
är stresstålig då arbetsbelastningen vid vissa tillfällen kan vara hög,
har lätt för att samarbeta, skapa goda arbetsrelationer och har ett öppet förhållningssätt gentemot din omgivning,
är serviceinriktad,
har förmågan att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du under eller efter dina studier har införskaffat dig erfarenhet av brottmål genom studier, praktik eller arbete.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Kravet för denna anställning är att du har en nordisk juristexamen.

Vi erbjuder en lönenivå baserad på arbetsuppgifter som är anpassade för dig som är i början av din juristkarriär. Som anställd inom Åklagarmyndigheten erbjuder vi bl.a. ett generöst friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme att ta ut varje vecka. Du kan läsa om våra andra förmåner här .

Test förekommer i rekryteringsprocessen.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

På Åklagarmyndigheten känner vi stolthet när vi går till jobbet. Tillsammans är vi närmare 1 800 engagerade och kompetenta medarbetare som står upp för rättssäkerhet, rättstrygghet och demokratiska värden. Oavsett roll i myndigheten så bidrar alla till vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du bli en del av Åklagarmyndigheten? Vi strävar efter att vara en välkomnande och inkluderande arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Ansök redan i dag! Visa mindre

Värmlands tingsrätt söker en notariemeriterad beredningsjurist

Vill du arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet, tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Vi söker ytterligare en beredningsjurist för att stärka upp beredningsarbetet, är du intresserad? Sök redan idag! Arbetet innebär  Du kommer som en av två beredningsjurister på tingsrätten att arbeta huvudsakligen med brottmål. I denna roll kommer du att ge juridiskt stöd åt domstolshandläggarna vid handläggningen av brottmål. Du kommer även döma... Visa mer
Vill du arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet, tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Vi söker ytterligare en beredningsjurist för att stärka upp beredningsarbetet, är du intresserad? Sök redan idag!

Arbetet innebär 
Du kommer som en av två beredningsjurister på tingsrätten att arbeta huvudsakligen med brottmål.

I denna roll kommer du att ge juridiskt stöd åt domstolshandläggarna vid handläggningen av brottmål. Du kommer även döma och besluta i brottmål i den utsträckning tingsrättsinstruktionen medger. Vidare kommer du inom brottmålsområdet arbeta framåtsiktande med utbildning, handläggningsrutiner och mallar. Du ska inte vara protokollförare vid förhandlingar.

Vid sidan av brottmålen kommer en arbetsuppgift vara att avlasta lagmannen och målkansliet med hanteringen av svårbedömda inkomna skrifter.

Vi söker dig som
Du som söker ska när tjänsten tillträds, förutom att inneha juristexamen vara notariemeriterad i tingsrätt.

Vi efterfrågar en jurist med gott omdöme och en god samarbetsförmåga samt en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. Därutöver är självständighet, noggrannhet samt egen initiativförmåga nödvändiga egenskaper, liksom skicklighet i muntlig och skriftlig framställning. Då arbetsuppgifterna innebär många kontakter med aktörer i målen och med medarbetare ska du ha en god social kompetens samt vara positiv och utåtriktad. Vid situationer med hög arbetsbelastning är du lugn och stabil och har förmågan att prioritera ditt arbete och fokusera på rätt saker. 

Du ska besitta goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom området genom bland annat utbildning i Domstolsverkets regi.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Vilka är vi
Värmlands tingsrätt är en allmän domstol vars främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Tingsrätten avgör drygt 6 000 mål och ärenden om året varav merparten är brottmål. Tingsrätten har ca 55 anställda och på domstolen arbetar rådman, fiskaler, notarier, beredningsjurister, handläggare samt administrativ personal.

Tillsammans verkar vi för att upprätthålla regeringens verksamhetsmål att snabbt och rättssäkert avgöra de mål och ärenden som inkommer till domstolen. Tingsrätten är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Karlstad och belägen i Rådhuset, Stora Torget, Karlstad.

Läs mer om arbetsplatsen https://www.domstol.se/varmlands-tingsratt/. 

Övrigt
Vi söker en beredningsjurist på en tillsvidareanställning, heltid, med inledande provanställning.

Är du intresserad av att höra mer om vad arbetet som beredningsjurist innebär? Kontakta Torgny Palm som idag arbetar som beredningsjurist på Värmlands tingsrätt på telefonnummer 054- 12 84 71 alternativt [email protected]

Ansökan sker via Varbi och sista ansökningsdag är 15 januari 2023, är du intresserad? Sök redan idag!

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurister

Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och dialog med branscherna. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt. Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbete... Visa mer
Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och dialog med branscherna. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt. Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbete sker idag inom fokusområdena resor, elektronisk kommunikation, hälsa, folkhälsa, kredit- och betaltjänster, försäkringar, investeringar och pension, boende, energi och motor samt inom området övriga marknader.

Om jobbet
Vi söker nu jurister till flera fokusområden såsom hälsa, elektronisk kommunikation, försäkringar, boende och övriga marknader.Arbetet består av kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, delta i tillsynsprojekt, delta i informationsinsatser till företag och förhandlingar med näringslivet. Arbetet består också av att besvara remisser, samarbeta med andra myndigheter och organisationer i och utanför Sverige, ha kontakter med massmedia samt ge stöd till konsumentvägledare. Tjänsteresor ingår i arbetet.

Din profil
Du har högskoleexamen inom juridik och gärna utbildning inom, eller erfarenhet av, det konsument- och/eller det marknadsrättsliga området. Har du erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, tillsynsverksamhet eller juridisk handläggning på myndighet är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tillämpning av något av de aktuella fokusområdenas konsumentskyddande lagstiftning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du har ett stort intresse för marknadsrättsliga frågor och rättsutveckling. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter, att utveckla ditt arbete och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är drivande, analytisk, ansvarstagande, lösningsorienterad och har gott omdöme. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.
Vi erbjuder möjlighet att träffa överenskommelse att arbeta delvis på distans.
Aktuellt arbetstidsavtal: förtroendearbetstid

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av enhetscheferna Johan Ohlsson eller Gabriella Fenger-Krog. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Gunnarsson för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här ansöker du
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/25.
Välkommen med din ansökan senast den 8 november 2022. Visa mindre

Beredningsjurist

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste? Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet. ÅM2022-1525 Åklagarkammaren i Karlstad söker en beredningsjurist. Dina arbetsuppgifter Du arbetar självständigt men också tillsammans i grupp för att få det administrativa arbetet att fungera. Service är en stor del i ditt vardagliga arbete, både internt och ext... Visa mer
Vill du att varje dag ska vara den viktigaste? Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet.

ÅM2022-1525

Åklagarkammaren i Karlstad söker en beredningsjurist.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar självständigt men också tillsammans i grupp för att få det administrativa arbetet att fungera. Service är en stor del i ditt vardagliga arbete, både internt och externt. Du jobbar tillsammans med åklagarna och bistår dem i diverse administrativa frågor. Du kommer att delta i förberedelsearbetet för olika åklagarbeslut, exempelvis med beredning av förekommande ärenden. All ärendehantering sker elektroniskt i vårt datasystem. Via telefon och e-post kommer du att ha mycket kontakt med allmänheten och med andra myndigheter, framförallt inom rättsväsendet.

Vardagen är händelsestyrd och det kan snabbt inkomma brådskande ärenden som gör att du behöver ta snabba beslut och kunna göra en avvägning om något är brådskande.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi vill vi att du

har nordisk juristexamen,
är noggrann, strukturerad och kan följa de förhållningsregler och rutiner som finns,
är ansvarstagande och att du självständigt kan bereda dina ärenden,
har förmåga att prioritera, arbeta uthålligt och effektivt,
är stresstålig då arbetsbelastningen vid vissa tillfällen kan vara hög,
har lätt för att samarbeta, skapa goda arbetsrelationer och har ett öppet förhållningssätt gentemot din omgivning,
är serviceinriktad,
är intresserad av straff- och processrätt,
har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är en visstidsansställning i 12 månader. 

Test förekommer i rekryteringsprocessen.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

På Åklagarmyndigheten känner vi stolthet när vi går till jobbet. Tillsammans är vi närmare 1 800 engagerade och kompetenta medarbetare som står upp för rättssäkerhet, rättstrygghet och demokratiska värden. Oavsett roll i myndigheten så bidrar alla till vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du bli en del av Åklagarmyndigheten? Vi strävar efter att vara en välkomnande och inkluderande arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Ansök redan i dag! Visa mindre

Jurister

Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och dialog med branscherna. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt. Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbet... Visa mer
Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och dialog med branscherna. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.

Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbete sker idag inom fokusområdena resor, elektronisk kommunikation, hälsa, folkhälsa, kredit- och betaltjänster, försäkringar, investeringar och pension, boende, energi och motor samt området Övriga marknader. 

Om jobbet
Vi söker nu jurister till flera fokusområden såsom hälsa, elektronisk kommunikation och försäkringar. Arbetet består av kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, delta i tillsynsprojekt, delta i dialoger och förhandlingar med näringslivet. Arbetet består också av att besvara remisser, samarbeta med andra myndigheter och organisationer i och utanför Sverige, ha kontakter med massmedia samt ge stöd till konsumentvägledare. Tjänsteresor ingår i arbetet.

Din profil
Du har högskoleexamen inom juridik och gärna utbildning inom, eller erfarenhet av, det konsument- och/eller det marknadsrättsliga området. Har du erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, tillsynsverksamhet eller juridisk handläggning på myndighet är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tillämpning av de aktuella fokusområdenas konsumentskyddande lagstiftning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du har ett stort intresse för marknadsrättsliga frågor och rättsutveckling. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter, att utveckla ditt arbete och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är drivande, analytisk, ansvarstagande, lösningsorienterad och har gott omdöme. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. 

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.
Vi erbjuder möjlighet att träffa överenskommelse om att arbeta delvis på distans.
Aktuellt arbetstidsavtal: förtroendearbetstid.

Vill du få mer information? 
Mer information om anställningen får du av enhetscheferna Johan Ohlsson eller Gabriella Fenger-Krog. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.
Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/10

Senast den 10 maj 2022vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Jurist med intresse för proaktivt arbete

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamh... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och företag samt konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Vårt uppdrag har växt och därför söker vi nu fler kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter. Du kommer att handlägga och fatta beslut i tillsynsärenden, vilket bland annat innebär att utreda och lösa juridiska problem. Du kommer även att formulera och föredra förslag till beslut för vår Disciplinnämnd och hantera frågor om offentlighet och sekretess.

Tillsammans med chefer och kollegor kommer du att vara med och utveckla myndighetens proaktiva arbete inom i första hand tillsyn. Du kommer att samverka och kommunicera med mäklarbranschen. Du kommer även att vara involverad i myndighetens utveckling av verksamheten genom att till exempel bidra till effektivisering av processer.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn i offentlig förvaltning och kunskap om och/eller erfarenhet av offentligrätt och civilrätt. Du är van att aktivt kommunicera med externa målgrupper.

Erfarenhet av proaktivt påverkansarbete, dvs. att hjälpa målgrupper att göra rätt, är meriterande, liksom kunskaper om mäklarbranschen eller hyresbranschen.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Du är en noggrann, prestigelös lagspelare som bidrar till ett gott samarbete. Du är lyhörd och vill ta del av andras erfarenheter och idéer och dela med dig av dina egna samt ta initiativ och driva frågor och processer framåt och nå resultat. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du kan målgruppsanpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningsform
En eller flera tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Jurist med processerfarenhet

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. Vi är en växan... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. Vi är en växande myndighet och vårt uppdrag har nyligen utökats. Vi söker nu en erfaren jurist med processvana som kan bidra till att utveckla verksamheten.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med komplexa frågor kopplade till regelverket kring fastighetsmäklartjänsten med syftet att stärka och utveckla konsumentskyddet och god fastighetsmäklarsed. Ett viktigt arbetsområde är att delta i utvecklingen av en riskbaserad tillsyn över företagen. Arbete mot penningtvätt är en betydelsefull beståndsdel i denna tillsyn.

Din roll innebär också att delta i regelutveckling i samverkan med andra myndigheter och branschen. Du handlägger och utreder komplicerade juridiska frågeställningar som uppkommer i tillsynsarbetet och formulerar och föredrar förslag till beslut för vår disciplinnämnd. Du kommer också att ha en ledande roll i tematiska egeninitierade tillsynsprojekt.

Hantering av överklaganden och förhandlingar i domstol är en viktig del av ditt arbete. I uppdraget ingår även juridisk rådgivning till juristkollegor.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har juris kandidatexamen och har flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet, advokatbyrå eller företag under tillsyn. Du har erfarenhet av arbete med tillsyn i offentlig förvaltning och förhandlingar i domstol.

Det är även meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av arbete inom fastighetsmäklarbranschen och/eller penningtvätt. Även erfarenhet av föreskriftsarbete och allmänna råd är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har integritet. Du är analytisk, tydlig och beslutsam. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du kan målgruppsanpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov. Du är lyhörd och vill ta del av andras erfarenheter och idéer och dela med dig av dina egna samt ta initiativ och driva frågor och processer framåt och nå resultat. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Sommarnotarie två eller flera Förvaltningsrätten Karlstad

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Arbetsuppgifter Som sommarnotarie får du övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete. Arbe... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Arbetsuppgifter
Som sommarnotarie får du övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete.

Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför vid förvaltningsrätten. Du kommer att få göra rättsutredningar, skriva och föredra domsförslag samt medverka vid muntliga förhandlingar. Du arbetar under handledning av en erfaren jurist.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som med gott resultat studerat minst sex terminer på juristprogrammet och som vid ansökan har genomfört minst motsvarande 180 hp av kurserna på programmet. Du ska inte ha avslutat din utbildning före augusti 2022.

Du är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen. Du är även ansvarsfull, engagerad och noggrann samt har en god analytisk förmåga och ett gott omdöme. Du behöver kunna organisera och planera ditt arbete väl.

Anställningstid är 8-10 veckor enligt överenskommelse. Du kan i ditt personliga brev skriva hur många veckor du kan arbeta.

Till din ansökan ska du bifoga betygsutdrag från juristprogrammet, CV och personligt brev.

Stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev, dina betyg och samt hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol.

Vilka är vi
Förvaltningsrätten har ca 50 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings-och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurist med intresse för proaktivt arbete (vikariat)

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamh... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 30 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare och fastighetsmäklarföretag.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och företag samt konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Vårt uppdrag har växt och därför söker vi nu fler kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter. Du kommer att handlägga och fatta beslut i tillsynsärenden, vilket bland annat innebär att utreda och lösa juridiska problem. Du kommer även att formulera och föredra förslag till beslut för vår Disciplinnämnd och hantera frågor om offentlighet och sekretess.

Tillsammans med chefer och kollegor kommer du att vara med och utveckla myndighetens proaktiva arbete inom i första hand tillsyn. Du kommer att samverka och kommunicera med mäklarbranschen. Du kommer även att vara involverad i myndighetens utveckling av verksamheten genom att till exempel bidra till effektivisering av processer.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn i offentlig förvaltning och kunskap om och/eller erfarenhet av offentligrätt och civilrätt. Du är van att aktivt kommunicera med externa målgrupper.

Erfarenhet av proaktivt påverkansarbete, dvs. att hjälpa målgrupper att göra rätt, är meriterande, liksom kunskaper om mäklarbranschen eller hyresbranschen.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Du är en noggrann, prestigelös lagspelare som bidrar till ett gott samarbete. Du är lyhörd och vill ta del av andras erfarenheter och idéer och dela med dig av dina egna samt ta initiativ och driva frågor och processer framåt och nå resultat. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du kan målgruppsanpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Anställningsform
Ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse, längst till och med 2023-08-31. Visa mindre

Juridisk rådgivare till ECC Sverige

Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. De båda tjänsterna samarbetar tätt men har olika uppdrag. ECC Sverige fokuserar på att ge juridisk rådgivning och hjälpa till med medling när det gäller gränsöverskridande handel. Hallå konsument ger oberoende vägledning till konsumenter när det handlar om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hål... Visa mer
Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. De båda tjänsterna samarbetar tätt men har olika uppdrag. ECC Sverige fokuserar på att ge juridisk rådgivning och hjälpa till med medling när det gäller gränsöverskridande handel. Hallå konsument ger oberoende vägledning till konsumenter när det handlar om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hållbart.

ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 29 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.eccsverige.se
Mer information om det europeiska nätverket hittar du på www.eccnet.eu

Om jobbet
På ECC Sverige besvarar du konsumentfrågor och handlägger ärenden. Arbetet innebär att dagligen ha kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa. Andra arbetsuppgifter är att hålla föredrag, sammanställa statistik, skriva rapporter, ha kontakt med media och andra myndigheter samt delta i projekt inom det europeiska nätverket. Tjänsteresor inom och utanför Sverige ingår i arbetet.

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning, gärna inom juridik. Har du erfarenhet av arbete inom det konsumenträttsliga området är det meriterande. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som ECC Sverige ingår i. Studier eller arbete utomlands samt erfarenhet av rådgivning till konsument och ärendehandläggning är meriterande.

Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna och har en utpräglad servicekänsla. Din samarbetsförmåga är mycket god liksom din förmåga att arbeta självständigt. Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Din kommunikationsförmåga är mycket god liksom din förmåga att representera verksamheten i externa sammanhang. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av chef för ECC Sverige Anna Ekegren. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/4.

Senast den 8 mars 2022vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Juridisk rådgivare till ECC Sverige - sommarvikariat

Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. De båda tjänsterna samarbetar tätt men har olika uppdrag. ECC Sverige fokuserar på att ge juridisk rådgivning och hjälpa till med medling när det gäller gränsöverskridande handel. Hallå konsument ger oberoende vägledning till konsumenter när det handlar om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hål... Visa mer
Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. De båda tjänsterna samarbetar tätt men har olika uppdrag. ECC Sverige fokuserar på att ge juridisk rådgivning och hjälpa till med medling när det gäller gränsöverskridande handel. Hallå konsument ger oberoende vägledning till konsumenter när det handlar om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hållbart.

ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 29 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.eccsverige.se
Mer information om det europeiska nätverket hittar du på www.eccnet.eu

Om jobbet
ECC Sverige söker förstärkning under sommaren 2022. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att besvara konsumentfrågor och handlägga ärenden. I arbetet kommer du dagligen ha kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa.

Din profil
Du har en pågående eller avslutad relevant högskoleutbildning, gärna inom juridik. Erfarenhet av administrativt arbete och ärendehandläggning är meriterande. Det är en fördel om du har grundläggande kunskap om konsumenträtt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som ECC Sverige ingår i.

Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna och har en utpräglad servicekänsla. Din samarbetsförmåga är god liksom din förmåga att arbeta självständigt. Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Din kommunikationsförmåga är mycket god. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av chef för ECC Sverige Anna Ekegren. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/5.

Senast den 8 mars 2022vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Juridisk rådgivare till ECC Sverige - sommarvikariat

Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. De båda tjänsterna samarbetar tätt men har olika uppdrag. ECC Sverige fokuserar på att ge juridisk rådgivning och hjälpa till med medling när det gäller gränsöverskridande handel. Hallå konsument ger oberoende vägledning till konsumenter när det handlar om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hål... Visa mer
Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. De båda tjänsterna samarbetar tätt men har olika uppdrag. ECC Sverige fokuserar på att ge juridisk rådgivning och hjälpa till med medling när det gäller gränsöverskridande handel. Hallå konsument ger oberoende vägledning till konsumenter när det handlar om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hållbart.

ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 29 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.eccsverige.se
Mer information om det europeiska nätverket hittar du på www.eccnet.eu

Om jobbet
ECC Sverige söker förstärkning under sommaren 2022. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att besvara konsumentfrågor och handlägga ärenden. I arbetet kommer du dagligen ha kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa.

Din profil
Du har en pågående eller avslutad relevant högskoleutbildning, gärna inom juridik. Erfarenhet av administrativt arbete och ärendehandläggning är meriterande. Det är en fördel om du har grundläggande kunskap om konsumenträtt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som ECC Sverige ingår i.

Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna och har en utpräglad servicekänsla. Din samarbetsförmåga är god liksom din förmåga att arbeta självständigt. Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Din kommunikationsförmåga är mycket god. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Anställningen
Tidsbegränsad anställning, sommarvikariat, dock längst t.o.m. 2022-08-31.
Arbetet är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av chef för ECC Sverige Anna Ekegren. Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/5.

Senast den 8 mars 2022vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Karlstad söker föredragande jurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Inledning Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Inledning
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Arbetsuppgifter
Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande och föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

Dessutom bereder du mål, tar ställning till praktiska och processuella frågor och har kontakt med parter. Målen du arbetar med kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering.

Kvalifikationskrav
Du har juristexamen. Det är meriterande om du är notarieutbildad eller har förvärvat motsvarande kompetens som vi bedömer relevant för anställning. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Du ska snabbt anpassa dig till nya omständigheter samt är positiv och arbetar konstruktivt under press. 

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Har du erfarenhet av de målområden vi arbetar med på domstolen kan det vara särskilt meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och kan därför komma att genomföra test som en del i rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart. Vi är en flexibel arbetsplats där det finns möjligheter till mobilt arbete.

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har 50 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings-och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål.

Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Föredragande jurist, en eller flera Förvaltningsrätten i Karlstad

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Inledning Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika komp... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige.

Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Arbetsuppgifter
Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande och föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

Dessutom bereder du mål, tar ställning till praktiska och processuella frågor och har kontakt med parter. Målen du arbetar med kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering.

Kvalifikationskrav
Du har juristexamen. Det är meriterande om du är notarieutbildad eller har förvärvat motsvarande kompetens som vi bedömer relevant för anställning. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Du ska snabbt anpassa dig till nya omständigheter samt är positiv och arbetar konstruktivt under press.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Har du erfarenhet av skatterätt kan det vara särskilt meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och kan därför komma att genomföra test som en del i rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart. Vi är en flexibel arbetsplats där det finns möjligheter till mobilt arbete.

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har 50 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings-och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål.

Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Värmlands tingsrätt söker beredningsjurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Inledning Värmlands tingsrätt är en allmän domstol vars främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål och domstolsärenden. ... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Värmlands tingsrätt är en allmän domstol vars främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål och domstolsärenden.

Tingsrätten avgör ca 6000 mål och ärenden om året varav merparten är brottmål. På tingsrätten är vi ca 60 engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att upprätthålla regeringens verksamhetsmål att snabbt och rättssäkert avgöra de mål och ärenden som inkommer till domstolen. Nu söker vi en beredningsjurist för att ytterligare stärka upp beredningsarbetet.

Arbetsuppgifter som beredningsjurist
Som beredningsjurist vid tingsrätten kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara att utveckla handläggningsrutiner och mallar samt att du också kommer att handlägga flertalet av tingsrättens FT-mål.

Önskvärda kvalifikationer
Du som söker ska när tjänsten tillträds, förutom juristexamen vara notariemeriterad med goda betyg från tingsrätt. Vi efterfrågar en jurist med mycket gott omdöme och en mycket god samarbetsförmåga samt en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. Därutöver är självständighet, noggrannhet samt egen initiativförmåga nödvändiga egenskaper, liksom skicklighet i muntlig och skriftlig framställning. Då arbetsuppgifterna innebär många kontakter med både parter och medarbetare ska du ha en mycket god social kompetens samt vara positiv och utåtriktad. Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Anställningstid: Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad: Heltid.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1

Lön: Månadslön. Individuell lönesättning

Din ansökan
Du gör din ansökan via Varbi. Sista ansökningsdag är den 3 november 2021.

 

Kontakt
Lars Holmgård, lagman tfn: 054-14 84 40 alternativt [email protected].

 

Facklig företrädare
Lisa Roos, beredningsjurist, Saco-S, tfn: 054-14 84 41.

 

Referensnummer:
TVD2021/184(24)

 
Publicerad
2021-10-13

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

En eller flera jurister

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Snart kommer även mäklarföretagen att omfattas av registrering och tillsyn vilket gör att vi behöver förstärka vår myndighet med fler engagerade och kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter. Du kommer att ha arbetsuppgifter som bland annat innebär att handlägga och besluta i tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem. Du kommer även att formulera och föredra förslag till beslut för vår Disciplinnämnd och hantera frågor om offentlighet och sekretess. I jobbet ingår även kontakter med allmänheten och mäklare och myndigheter.

Din kompetensprofil
För att vara kvalificerad för någon av tjänsterna ska du ha juridisk examen och erfarenhet av juridiskt arbete. Du ska ha goda juridiska kunskaper, till exempel inom offentligrätt och civilrätt.

Det är meriterande om har erfarenhet av ett eller flera av dessa områden

- tillsyn eller juridiskt arbete vid en myndighet,
- arbete med fastighetsmäklarfrågor,
- penningtvättsfrågor,
- domstol.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Som person är du noggrann, prestigelös och bidrar till ett gott samarbete. Du har en god förmåga att åstadkomma resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Du kan även uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har en kommunikativ förmåga, så att du kan anpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov.

Anställningsform
Tjänsterna (en eller flera) är tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Visa mindre

Medarbetare med penningtvättsfokus

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Snart kommer även mäklarföretagen att omfattas av registrering och tillsyn vilket gör att vi behöver förstärka vår myndighet med fler engagerade och kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Fastighetsmäklarinspektionen söker nu en eller flera medarbetare som vill arbeta med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Du kommer att ha kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem. Arbetet innebär att självständigt och tillsammans med andra planera och bidra till myndighetens tillsynsaktiviteter på penningtvättsområdet. Olika typer av utredningar, omvärldsbevakning och intern och extern rapportering är naturliga delar av arbetet. Du ska hålla dig uppdaterad på förändringar i regelverket och medverka till att utveckla arbetet mot penningtvätt. Arbetet innebär regelbundna kontakter med allmänhet, branschen och andra myndigheter. Du kommer även att aktivt delta i den nationella samordningsfunktionen mot penningtvätt, som samordnas av polisen.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant för tjänsten. Du har god kunskap och erfarenhet från arbete med regelverket mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning med tillsyn, regelefterlevnad eller andra former av kvalificerad myndighetsutövning är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Som person är du noggrann, prestigelös och bidrar till ett gott samarbete. Du har en god förmåga att åstadkomma resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Du kan även uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska och har en kommunikativ förmåga, så att du kan anpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov.

Anställningsform
Tjänsterna (en eller flera) är tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Visa mindre

Juridisk rådgivare till ECC Sverige

Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. Medan Hallå konsument besvarar alla slags konsumentfrågor i upplysningstjänsten, arbetar ECC Sverige endast med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning. ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 l... Visa mer
Konsumentverket ger genom tjänsterna Hallå konsument och ECC Sverige stöd till konsumenter via telefon, e-post, chatt och frågeforum på webben. Medan Hallå konsument besvarar alla slags konsumentfrågor i upplysningstjänsten, arbetar ECC Sverige endast med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning.

ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge, Island och Storbritannien. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.eccsverige.se

Om jobbet
På ECC Sverige besvarar du konsumentfrågor och handlägger ärenden. Arbetet innebär att dagligen ha kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa. Andra arbetsuppgifter är att hålla föredrag, sammanställa statistik, skriva rapporter, ha kontakt med media och andra myndigheter samt delta i projekt inom det europeiska nätverket. Tjänsteresor inom och utanför Sverige ingår i arbetet.

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning, gärna inom juridik. Har du erfarenhet av arbete inom det konsumenträttsliga området är det meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som ECC Sverige ingår i. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något annat europeiskt språk. Studier eller arbete utomlands samt erfarenhet av telefonrådgivning och ärendehandläggning är meriterande.

Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna och har en utpräglad servicekänsla. Du är flexibel samt bra på att både samarbeta i grupp samt att arbeta självständigt. Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Din kommunikationsförmåga är mycket god liksom din förmåga att representera myndigheten i externa sammanhang. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av chef för ECC Sverige Anna Ekegren. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2021/9.

Senast den 28 maj 2021vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Jurister

På våra rättsenheter arbetar vi i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen, vilket innebär att vi granskar företagens marknadsföring/information och standardavtalsvillkor. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör detta genom tillsyn över och dialog med företag. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt. Vår marknadsrä... Visa mer
På våra rättsenheter arbetar vi i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen, vilket innebär att vi granskar företagens marknadsföring/information och standardavtalsvillkor. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör detta genom tillsyn över och dialog med företag. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.

Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbete sker idag inom områdena resor, elektronisk kommunikation, hälsa, folkhälsa, kredit- och betaltjänster, försäkringar, investeringar och pension, boende, energi och motor samt området övriga marknader.

Om jobbet
Vi söker nu jurister till rese- respektive hälsoområdet. Arbetet består av kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, delta i tillsynsprojekt, besvara remisser samt delta i förhandlingar med näringslivet. Arbetet består även av samarbeten med andra myndigheter och organisationer i och utanför Sverige, kontakt med massmedia samt stöd till konsumentvägledare. Tjänsteresor ingår i arbetet.

Din profil
Du har högskoleexamen inom juridik och gärna utbildning inom, eller erfarenhet av, det konsument- eller marknadsrättsliga området. Har du erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, tillsynsverksamhet eller juridisk handläggning på myndighet är det meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillämpning av det aktuella områdets konsumentskyddande lagstiftning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du har ett engagemang för marknadsrättsliga frågor och rättsutveckling. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter, att utveckla ditt arbete och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är drivande, analytisk, ansvarstagande, lösningsorienterad och har ett gott omdöme. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av enhetschef Johan Ohlsson. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Anna Hult för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2020/21.

Senast den 8 september 2020vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Värmlands tingsrätt söker Beredningsjurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Beskrivning av arbetsplatsen Värmlands tingsrätt är en allmän domstol, vars främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Tingsrätten avgör ca 6 00... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Beskrivning av arbetsplatsen
Värmlands tingsrätt är en allmän domstol, vars främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål och domstolsärenden.

Tingsrätten avgör ca 6 000 mål och ärenden om året varav merparten är brottmål. Tingsrätten har ca 55 anställda och på domstolen arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister, handläggare samt administrativ personal. Tillsammans verkar vi för att upprätthålla regeringens verksamhetsmål att snabbt och rättssäkert avgöra de mål och ärenden som inkommer till domstolen. Tingsrätten är organiserad i fyra enheter, domarenheten, notarieenheten, handläggarenheten och administrativa enheten och är belägen i Rådhuset, Stora Torget, Karlstad.

 

Arbetsuppgifter
Som beredningsjurist på Värmlands tingsrätt arbetar du med kvalificerade notarieuppgifter såsom självständig handläggning av FT-mål, notariebrottmål och ärenden. Du kommer att i stor utsträckning vara ordförande vid förhandlingar. Endast undantagsvis ska du utföra traditionella notarieuppgifter som protokollföring.

 

Kvalifikationskrav
Du som söker ska, när tjänsten tillträds, förutom juristexamen vara notariemeriterad från tingsrätt. Anställningen ställer stora krav på god samarbetsförmåga, ansvarskänsla samt att du är duktig på att strukturera och prioritera i ditt arbete. Du ska vara snabb och effektiv och samtidigt noggrann. Du måste också ha stor förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Då arbetsuppgifterna innebär många kontakter med både parter och medarbetare ska du ha en mycket god social kompetens samt vara positiv och utåtriktad. Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

 

Om anställningen

Anställningsform: Allmän visstidsanställning med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningstid: 1 juni – 31 december 2021. Vi kan komma överens om senare tillträdesdag.

Tjänstgöringsgrad: Heltid.

Antal platser: 1

Lön: Månadslön. Individuell lönesättning.

 

Din ansökan

Du skickar din ansökan via Varbi. Bifoga betyg, examensbevis och bevis om notariemeritering. Sista ansökningsdag är 7 maj 2021.

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurist (tidsbegränsad anställning)

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. Dina arbetsuppgifter Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter. Du kommer att ha juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, h... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
Dina arbetsuppgifter
Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter.

Du kommer att ha juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, handlägga ansökningar, utreda och lösa juridiska problem. Du formulerar och föredrar förslag till beslut i våra ärenden och hanterar frågor om offentlighet och sekretess. Du kommer att ha många kontakter med allmänheten och mäklare.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har juridisk examen och erfarenhet av juridiskt arbete, gärna av tillsyn eller juridiskt arbete vid en myndighet. Du har goda juridiska kunskaper, till exempel inom offentlig rätt och civilrätt. Erfarenhet av arbete med fastighetsmäklarfrågor är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Som person är du noggrann, prestigelös och bidrar till ett gott samarbete. Du har en god förmåga att åstadkomma resultat, självständigt och tillsammans med andra samt att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningsform
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med 2021-12-31 med tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Jurist (tidsbegränsad anställning)

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Snart kommer även mäklarföretagen att omfattas av registrering och tillsyn vilket gör att vi behöver förstärka vår myndighet med fler engagerade och kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter. Du kommer att ha juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem. Du formulerar och föredrar förslag till beslut i våra ärenden och hanterar frågor om offentlighet och sekretess. Du kommer att ha många kontakter med allmänheten och mäklare.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har juridisk examen och erfarenhet av juridiskt arbete, gärna av tillsyn eller juridiskt arbete vid en myndighet. Du har goda juridiska kunskaper, till exempel inom offentlig rätt och civilrätt. Erfarenhet av arbete med fastighetsmäklarfrågor är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Som person är du noggrann, prestigelös och bidrar till ett gott samarbete. Du har en god förmåga att åstadkomma resultat, självständigt och tillsammans med andra samt att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningsform

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med 2021-03-31 med tillträde snarast.

Vill du veta mer?

Mer information om tjänsten får du av vår tillsynschef David Johansson. Fackliga representanter är Sandra Blomgren, Saco-S och Mari Gremlin, ST. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 010-458 01 00.

Så här ansöker du

Välkommen att söka tjänsten via vårt rekryteringsverktyg på fmi.se/lediga jobb. Senast den 3 augusti 2020 vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Karlstad söker en eller flera föredragande jurister

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Arbetsuppgifter Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta f... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Arbetsuppgifter
Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift.

Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande och föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

Dessutom bereder du mål, tar ställning till praktiska och processuella frågor och har kontakt med parter. Målen du arbetar med kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering.

Kvalifikationskrav
Du har juristexamen. Det är meriterande om du är notarieutbildad eller har förvärvat motsvarande kompetens som vi bedömer relevant för anställning. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Har du erfarenhet av de målområden vi arbetar med på domstolen kan det vara särskilt meriterande.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och kan därför komma att genomföra test som en del i rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.


Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart. Vi är även en flexibel arbetsgivare där det i viss utsträckning finns möjligheter till mobilt arbete från annan ort.

Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har 50 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings-och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål. Domstolen håller muntliga förhandlingar även på de psykiatriska klinikerna i bl.a. Örebro och Kristinehamn. Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Juridisk rådgivare till Konsument Europa

Konsument Europa arbetar med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning, stöd och hjälp via telefon, frågeforum och e-post inför och efter köp. Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge, Island och Storbritannien. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och ... Visa mer
Konsument Europa arbetar med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning, stöd och hjälp via telefon, frågeforum och e-post inför och efter köp. Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge, Island och Storbritannien. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel.

Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.konsumenteuropa.se.

Om jobbet
På Konsument Europa besvarar du konsumentfrågor och handlägger ärenden. Arbetet innebär att dagligen ha kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa. Andra arbetsuppgifter är att hålla föredrag, sammanställa statistik, skriva rapporter, ha kontakt med media och andra myndigheter samt delta i projekt inom det europeiska nätverket. Tjänsteresor inom och utanför Sverige ingår i arbetet.

Din profil
Du har högskoleutbildning inom juridik och gärna erfarenhet av arbete inom det konsumenträttsliga området. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och gärna något ytterligare språk. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som Konsument Europa ingår i.
Studier eller arbete utomlands samt erfarenhet av telefonrådgivning och ärendehandläggning är meriterande och vi ser gärna att du är van vid mediekontakter.

Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna och har en utpräglad servicekänsla. Du är flexibel samt bra på att både samarbeta i grupp samt att arbeta självständigt.  Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Din kommunikationsförmåga är mycket god liksom din förmåga att representera myndigheten i externa sammanhang. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av chef för Konsument Europa Anna Ekegren. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Alexandra Bergling för Saco–S föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Din ansökan
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2020/19.

Senast den 23 augusti 2020vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Pensionshandläggare till svenskt och väletablerat företag

Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Experis men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Efter inhyrningstiden kan möjlighet finnas till anställning hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om! Alla arbetsgivare - stora som små - har ansvar för medarbetarnas pensioner. Det är här vår kund kommer in med stöd och hjälp till sina kunder. Kundens egna organisation och framför allt perso... Visa mer
Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Experis men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Efter inhyrningstiden kan möjlighet finnas till anställning hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om!

Alla arbetsgivare - stora som små - har ansvar för medarbetarnas pensioner. Det är här vår kund kommer in med stöd och hjälp till sina kunder. Kundens egna organisation och framför allt personalen har sedan många år arbetat enbart med administration av pensionsstiftelser, så bolaget är väl rustat att hjälpa till med allt inom Tryggandelagstiftningen.

Ledigt jobb som pensionshandläggare till svenskt och väletablerat företag

Tjänsten som pensionshandläggare innebär att du får jobba på en trivsam arbetsplats tillsammans med härliga kollegor samtidigt som du samlar på dig värdefull ny arbetslivserfarenhet. Du kommer att ha en trygg anställning hos Experis och tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund mitt i centrala Karlstad. Är det dig vi söker?

Att jobba som pensionshandläggare

Du kommer att ingå i ett team där du kommer arbeta med ärendehantering rörande företagets tjänster inom pensionsstiftelser. Antingen tryggas pensionen i någon form av pensionsstiftelse eller i olika försäkringslösningar. Oavsett tryggandeform så har arbetsgivaren alltid behov av administration med specialistkunskap i ämnet.

Kunderna är i huvudsak ägarledda företag som har hjälp utav fristående rådgivare och förmedlarorganisationer.

Mer detaljerat kommer du att du kommer att arbeta med:

* Administration av pensionsutbetalningar och gottgörelser.
* Administration av placeringar i noterade värdepapper.
* Ta fram pensionsutfästelser tillsammans med arbetsgivaren.
* Kontakter med myndigheter.
* Vara delaktig i att utveckla och skapa nya rutiner och processer för företaget

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen krävs det att du har en akademisk utbildning inom juridik eller likvärdig utbildning. Du ska gilla att jobba med skriftlig framställning och administration. Du ska vara engagerad och djupt intresserad av att arbeta med avancerade juridiska frågor och klara av det juridiska språket.

Som person är det viktigt att du är nyfiken, engagerad och social. Du ska vara kommunikativ och gilla att ge kunderna bästa servicen. Viktigt också är att du bidrar till att alla anställda trivs och har roligt på jobbet. Du kommer att jobba i ett team där ni är flera som arbetar med samma arbetsuppgifter men även viktigt att kunna jobba självständigt. Ibland är det högt tryck med många ärenden och det gäller att du i handläggningen är strukturerad och kan prioritera. Det är också viktigt att våga ställa frågor och vara flexibel för vad som händer i omvärlden. Vi är i en utvecklingsfas så det är viktigt att du ser på tjänsten som ett långsiktigt samarbete.

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Experis anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Ansök redan idag!

Då behovet är omgående hos vår kund så är rekryteringsprocessen redan igång. Detta innebär att tjänsten kan tillsättas innan annonsens utgång, så vänta inte med din ansökan. Har du frågor är du välkommen att kontakta Agneta Lännbjer på telefonnummer: 054-22 18 92.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Experis

Experis är ett av Sveriges största konsultbolag inom IT, Engineering och Finance. Vi är en av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på https://www.experis.se/swe/vart-erbjudande/konsult/ Visa mindre

Jurist (tidsbegränsad anställning)

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Snart kommer även mäklarföretagen att omfattas av registrering och tillsyn vilket gör att vi behöver förstärka vår myndighet med fler engagerade och kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Vi är en liten myndighet och som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med flera av myndighetens uppgifter. Du kommer att ha juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem. Du formulerar och föredrar förslag till beslut i våra ärenden och hanterar frågor om offentlighet och sekretess. Du kommer att ha många kontakter med allmänheten och mäklare.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har juridisk examen och erfarenhet av juridiskt arbete, gärna av tillsyn eller juridiskt arbete vid en myndighet. Du har goda juridiska kunskaper, till exempel inom offentlig rätt och civilrätt. Erfarenhet av arbete med fastighetsmäklarfrågor är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Som person är du noggrann, prestigelös och bidrar till ett gott samarbete. Du har en god förmåga att åstadkomma resultat, självständigt och tillsammans med andra samt att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningsform

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med 2021-03-31 med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Mer information om tjänsten får du av vår tillsynschef David Johansson. Fackliga representanter är Sandra Blomgren, Saco-S och Mari Gremlin, ST. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 010-458 01 00. Visa mindre

Jurist med penningtvättsfokus

Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se. På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare. Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till... Visa mer
Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig myndighet med kontor i Karlstad. Vi är ca 25 medarbetare som bidrar till god fastighetsmäklarsed på bostadsmarknaden. Du kan läsa mer om vårt uppdrag på vår webbplats www.fmi.se.
På Fastighetsmäklarinspektionen arbetar vi med registrering och tillsyn av fastighetsmäklare.

Vi har också ett viktigt uppdrag att utveckla och sprida kunskap om god fastighetsmäklarsed. I vår verksamhet vänder vi oss främst till fastighetsmäklare och konsumenter i bostadsaffärer, det vill säga köpare, säljare och spekulanter. Snart kommer även mäklarföretagen att omfattas av registrering och tillsyn vilket gör att vi behöver förstärka vår myndighet med fler engagerade och kompetenta medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Fastighetsmäklarinspektionen söker nu en jurist som vill arbeta med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Du kommer att ha kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, utreda och lösa juridiska problem. Du formulerar och föredrar förslag till beslut till vår disciplinnämnd och hanterar frågor om offentlighet och sekretess. Arbete med föreskrifter och att besvara remisser kan förekomma. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med allmänheten, mäklare och myndigheter.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har juridisk examen och erfarenhet av juridiskt arbete, gärna av tillsyn eller juridiskt arbete vid en myndighet. Du har goda juridiska kunskaper, till exempel inom offentlig rätt och civilrätt. Erfarenhet av arbete med penningtvätt är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan arbeta i en föränderlig arbetssituation. Som person är du noggrann, prestigelös och bidrar till ett gott samarbete. Du har en god förmåga att åstadkomma resultat, självständigt och tillsammans med andra samt att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Vill du veta mer?
Mer information om tjänsten får du av vår tillsynschef David Johansson. Fackliga representanter är Sandra Blomgren, Saco-S och Mari Gremlin, ST. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 010-458 01 00. Visa mindre

Jurist inom produktsäkerhet

Avdelningen för Konsumentskydd består av enheten för produktsäkerhet, två rättsenheter och ett sekretariat. Inom avdelningen arbetar man bland annat med tillsyn och proaktivt arbete inom olika fokusområden och driver processer i domstol. Produktsäkerhetsenhetens ansvarsområde är varors och tjänsters säkerhet. Om jobbet Vi söker en jurist inom produktsäkerhetsområdet. Arbetet innebär att vara ett kvalificerat juridiskt stöd med inriktning mot allmän produkt... Visa mer
Avdelningen för Konsumentskydd består av enheten för produktsäkerhet, två rättsenheter och ett sekretariat. Inom avdelningen arbetar man bland annat med tillsyn och proaktivt arbete inom olika fokusområden och driver processer i domstol. Produktsäkerhetsenhetens ansvarsområde är varors och tjänsters säkerhet.
Om jobbet
Vi söker en jurist inom produktsäkerhetsområdet. Arbetet innebär att vara ett kvalificerat juridiskt stöd med inriktning mot allmän produktsäkerhet och leksakers säkerhet. Du kommer att delta i handläggning av tillsynsärenden och marknadskontrollprojekt och kommer att ha kontakt med myndigheter, företag och organisationer. Deltagande i internationella möten i EU-samarbetet förekommer. Tjänsteresor ingår i arbetet
Din profil
Du har högskoleexamen inom juridik och har flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Din engelska är mycket god i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillämpning av EU-rättsakter och lagstiftning som implementerar dessa. Som person är du analytisk, driven och självständig. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt att förklara komplicerade juridiska samband på enkelt sätt. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.
Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Karlstad.
Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av enhetschef Kristofer Johannesson.
Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Alexandra Bergling för SACO–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.
Så här ansöker du
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg.
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2019/365.
Senast den 10 mars 2020vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Jurist Skuldsanering

Jurist för kvalificerat stöd inom skuldsanering Ditt uppdrag består av kvalificerat utredningsarbete som ger förutsättningar för skuldsanering. Du ger handläggarna juridiskt stöd och coachning. Som jurist på skuldsaneringen bidrar du till samhällsnyttan genom att ge människor möjlighet att förändra sin situation.   Denna roll är placerad i Karlstad som en del av en virtuell grupp medan din chef och dina kollegor är placerade på andra orter runt om i l... Visa mer
Jurist för kvalificerat stöd inom skuldsanering

Ditt uppdrag består av kvalificerat utredningsarbete som ger förutsättningar för skuldsanering.

Du ger handläggarna juridiskt stöd och coachning. Som jurist på skuldsaneringen bidrar du till samhällsnyttan genom att ge människor möjlighet att förändra sin situation.  

Denna roll är placerad i Karlstad som en del av en virtuell grupp medan din chef och dina kollegor är placerade på andra orter runt om i landet. 

Du hittar mer information om vårt samhällsuppdrag på vår https://www.kronofogden.se/villfabetaltskuldsanering.html

Dina arbetsuppgifter innebär att du utreder förutsättningarna för skuldsanering i omprövningsärenden och invändningsärenden samt fattar beslut i enskilda ärenden. Du har en viktig roll i att stödja handläggarna i deras utredningsarbete, att göra kvalitetsuppföljningar samt informera och vägleda handläggarna kring rättspraxis och rättsutveckling.

Du samarbetar mycket med andra arbetsgrupper inom skuldsaneringen. Vid behov förbereder och genomför du tvåpartsförhandlingar för att utreda och bedöma eventuella invändningar inför beslut. Arbetet innebär också många kontakter med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, kommunernas budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter.

Vi söker dig som har en

- juristexamen från juristprogrammet (180 p/270 hp) 

Du har personliga egenskaper som innebär att du har en god förmåga att samarbeta, kommunicera och coacha kollegor. Du har en analytisk förmåga och är systematisk i ditt arbetssätt. Du är stabil och har ett gott omdöme som gör att du bemöter människor i utsatta situationer på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Du har lätt för att arbeta i högt tempo samt ta initiativ och ansvar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, gärna från myndighet.

 

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.htmlEtt jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

Pensionshandläggare till svenskt och väletablerat företag

Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Experis men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Efter inhyrningstiden kan möjlighet finnas till anställning hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om! Alla arbetsgivare - stora som små - har ansvar för medarbetarnas pensioner. Det är här vår kund kommer in med stöd och hjälp till sina kunder. Kundens egna organisation och framför allt perso... Visa mer
Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Experis men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Efter inhyrningstiden kan möjlighet finnas till anställning hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om!

Alla arbetsgivare - stora som små - har ansvar för medarbetarnas pensioner. Det är här vår kund kommer in med stöd och hjälp till sina kunder. Kundens egna organisation och framför allt personalen har sedan många år arbetat enbart med administration av pensionsstiftelser, så bolaget är väl rustat att hjälpa till med allt inom Tryggandelagstiftningen.

Ledigt jobb som pensionshandläggare till svenskt och väletablerat företag

Tjänsten som pensionshandläggare innebär att du får jobba på en trivsam arbetsplats tillsammans med härliga kollegor samtidigt som du samlar på dig värdefull ny arbetslivserfarenhet. Du kommer att ha en trygg anställning hos Experis och tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund mitt i centrala Karlstad. Är det dig vi söker?

Att jobba som pensionshandläggare

Du kommer att ingå i ett team där du kommer arbeta med ärendehantering rörande företagets tjänster inom pensionsstiftelser. Antingen tryggas pensionen i någon form av pensionsstiftelse eller i olika försäkringslösningar. Oavsett tryggandeform så har arbetsgivaren alltid behov av administration med specialistkunskap i ämnet.

Kunderna är i huvudsak ägarledda företag som har hjälp utav fristående rådgivare och förmedlarorganisationer.

Mer detaljerat kommer du att du kommer att arbeta med:

* Administration av pensionsutbetalningar och gottgörelser.
* Administration av placeringar i noterade värdepapper.
* Ta fram pensionsutfästelser tillsammans med arbetsgivaren.
* Kontakter med myndigheter.
* Vara delaktig i att utveckla och skapa nya rutiner och processer för företaget

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen krävs det att du har en akademisk utbildning inom juridik eller likvärdig utbildning. Du ska gilla att jobba med skriftlig framställning och administration. Du ska vara engagerad och djupt intresserad av att arbeta med avancerade juridiska frågor och klara av det juridiska språket.

Som person är det viktigt att du är nyfiken, engagerad och social. Du ska vara kommunikativ och gilla att ge kunderna bästa servicen. Viktigt också är att du bidrar till att alla anställda trivs och har roligt på jobbet. Du kommer att jobba i ett team där ni är flera som arbetar med samma arbetsuppgifter men även viktigt att kunna jobba självständigt. Ibland är det högt tryck med många ärenden och det gäller att du i handläggningen är strukturerad och kan prioritera. Det är också viktigt att våga ställa frågor och vara flexibel för vad som händer i omvärlden. Vi är i en utvecklingsfas så det är viktigt att du ser på tjänsten som ett långsiktigt samarbete.

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Experis anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Ansök redan idag!

Då behovet är omgående hos vår kund så är rekryteringsprocessen redan igång. Detta innebär att tjänsten kan tillsättas innan annonsens utgång, så vänta inte med din ansökan. Har du frågor är du välkommen att kontakta Agneta Lännbjer på telefonnummer: 054-22 18 92.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Experis

Experis är ett av Sveriges största konsultbolag inom IT, Engineering och Finance. Vi är en av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på https://www.experis.se/swe/vart-erbjudande/konsult/ Visa mindre

Jurist till Kronofogden

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet. Den här anställningen är placer... Visa mer
Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala.

Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Den här anställningen är placerad på juristenheten på Kronofogden i Karlstad.

Ditt nya jobb

Du kommer att bereda inkommande handlingar, fatta beslut om invändning mot verkställighet, upprätta yttranden till domstolar vid överklagade utmätningar samt göra rättsutredningar.

Du ingår i en sektion som tillsammans ansvarar för resultat, planering och arbetsfördelning. Detta sker i dialog med sektionschefen som stöttar dig och arbetsgruppen att uppfylla sektionens mål.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Din bakgrund

Vi söker dig som:

- har en juristexamen från juristprogrammet
- har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av att arbeta med handläggning på en myndighet. 

Dina egenskaper

Vår verksamhet kan ha en stor inverkan på människors liv och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

- I rollen som jurist är det viktigt att du kan arbeta metodiskt och strukturerat.
- Arbetet ställer krav på att du har god förmåga att arbeta med flera uppgifter samtidigt, se samband och konsekvenser samt självständigt dra slutsatser och fatta beslut. Det är viktigt att du är noggrann och samtidigt har förmåga att åstadkomma resultat och driva ditt arbete framåt.
- Eftersom juristernas arbete på Kronofogden innebär stöd och återkoppling till handläggare i juridiska frågor, är det bra om du trivs med och har förmågan att förmedla information till andra på ett pedagogiskt sätt.
- I kontakten med våra kunder är det också viktigt att du har en god förmåga att vara förtroendeingivande och visa ett gott omdöme.
- Du upplevs som kommunikativ, är bra på att lyssna, skriver sakligt och talar på ett sätt som är lätt att förstå för mottagaren
- Du samarbetar genom att bidra till både sektionens och myndighetens resultat och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter

Information

Anställningen är tillsvidare. Kronofogden tillämpar provanställning på sex månader. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Formella krav som akademiska poäng ska styrkas vid ansökan med kopia på betyg tillsammans med CV och personligt brev.

Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen då personliga egenskaper är viktiga för tjänsten

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

Jurister

Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och direkt dialog med företagen. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva ar... Visa mer
Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och direkt dialog med företagen. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt
Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbete sker idag inom fokusområdena resor, elektronisk kommunikation, hälsa, folkhälsa, kredit- och betaltjänster, försäkringar, investeringar och pension, boende samt energi och motor.
Om jobbet
Vi söker nu jurister till fokusområdet boende och till ”övriga marknader” d.v.s. de marknader som inte faller in under ett särskilt fokusområde.
Arbetet består av kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, delta i tillsynsprojekt, besvara remisser samt delta i förhandlingar med näringslivet. Arbetet består också av samarbeten med andra myndigheter och organisationer i och utanför Sverige, kontakt med massmedia samt stöd till konsumentvägledare. Tjänsteresor ingår i arbetet.
Din profil
Du har högskoleexamen inom juridik och gärna utbildning inom, eller erfarenhet av, det konsument- och/eller det marknadsrättsliga området. Har du erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, tillsynsverksamhet eller juridisk handläggning på myndighet är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tillämpning av det aktuella fokusområdets konsumentskyddande lagstiftning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.
Du har ett engagemang för marknadsrättsliga frågor och rättsutveckling. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter, att utveckla ditt arbete och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är drivande, analytisk, ansvarstagande, lösningsorienterad och har gott omdöme. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.
Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.
Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.
Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av enhetschefen Gabriella Fenger-Krog. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Alexandra Bergling för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.
Så här ansöker du
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg.
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2020/4.
Senast den 18 februari 2020 vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Förvaltningsrätten i Karlstad söker en eller flera föredragande jurister

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Guide för Sveriges Domstolar (läs mer på http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/ )   Stå upp för demokratin - varje dag Vill du också jobba för allas rätt att få sin sak prövad i en o... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Guide för Sveriges Domstolar (läs mer på http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/ )


 
Stå upp för demokratin - varje dag
Vill du också jobba för allas rätt att få sin sak prövad i en opartisk domstol? Vad du än arbetar med hos oss i Sveriges domstolar så står du upp för demokratin.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivande kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö där du får ge kvalificerad service till medborgarna? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete? (läs mer på http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar )

Arbetsuppgifter
Som föredragande jurist är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande och föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

Dessutom bereder du mål, tar ställning till praktiska och processuella frågor och har kontakt med parter. Målen du arbetar med kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering.Kvalifikationer
Du har juristexamen. Det är meriterande om du är notariemeriterad eller avslutar din notarietjänstgöring senast februari 2020 eller förvärvat motsvarande kompetens som vi bedömer relevant för anställning. Vi söker dig som är en skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Har du erfarenhet av de målområden vi arbetar med på domstolen kan det vara särskilt meriterande.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvalitén och effektiviteten i det du gör. Vi värdesätter att du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du har även en mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och kan därför komma att genomföra test som en del i rekryteringsprocessen.

Enligt lag ska en föredragande jurist i domstol vara svensk medborgare.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av vårt samhällets viktigaste verksamheter.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där kommunikation är viktig, beslutsvägarna är korta och ett aktivt medarbetarskap är självklart.

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Att-arbeta-hos-oss/Vara-medarbetare/

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Att-arbeta-hos-oss/Formaner-och-villkor/
Vilka är vi
Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har ca 45 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings-och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål. Domstolen håller muntliga förhandlingar även på de psykiatriska klinikerna i bl.a. Örebro och Kristinehamn. Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

 
Övrigt
Sex månaders provanställning kommer att tillämpas.
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurister

Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och direkt dialog med företagen. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt. Vår marknadsrättsliga tillsyn och vårt p... Visa mer
Rättsenheterna arbetar i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen. Det innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn och direkt dialog med företagen. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.

Vår marknadsrättsliga tillsyn och vårt proaktiva arbete sker inom fokusområdena resor, elektronisk kommunikation, hälsa och folkhälsa, kredit- och betaltjänster, försäkringar, investeringar och pension, boende samt energi och motor. Vi söker nu jurister bland annat till området investeringar och pension.

Om jobbet
Du har kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bland annat innebär att driva tillsynsärenden, delta i tillsynsprojekt, informera näringslivet och delta i förhandlingar med branschorganisationer samt besvara remisser.
Du samarbetar med andra myndigheter och organisationer i och utanför Sverige. Kontakt med massmedia och stöd till konsumentvägledare är också en del av arbetet. Tjänsteresor ingår.

Din profil
Du har högskoleexamen inom juridik och gärna utbildning inom, eller erfarenhet av, det konsument- och/eller marknadsrättsliga området. Har du erfarenhet av tillsynsverksamhet eller juridisk handläggning på myndighet är det meriterande. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom bank- och finansväsendet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du har ett engagemang för marknadsrättsliga frågor och rättsutveckling. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter, att utveckla ditt arbete och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är drivande, analytisk, ansvarstagande, lösningsorienterad och har gott omdöme. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke.

Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av enhetschef Gabriella Fenger-Krog. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Lena Bergman Bokvist för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket.
Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här ansöker du
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg.
Det är viktigt att du i ditt personliga brev anger dnr. HR 2019/347

Senast den 26 augusti 2019 vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Juridisk rådgivare - sommarjobb

Konsument Europa arbetar med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning, stöd och hjälp via telefon, frågeforum och e-post inför och efter köp. Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare nä... Visa mer
Konsument Europa arbetar med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning, stöd och hjälp via telefon, frågeforum och e-post inför och efter köp. Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel.
Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.konsumenteuropa.se.  
 
Om jobbet  
På Konsument Europa besvarar du konsumentfrågor och handlägger ärenden. Vi söker nu sommarjobbare till verksamheten. Arbetet innebär att dagligen ha kontakt med konsumenter, europeiska företag och våra systerkontor i Europa.  
 
Din profil  
Du har högskoleutbildning, eller snart färdiga studier, inom juridik och gärna erfarenhet av arbete inom det konsumenträttsliga området. Studier eller arbete utomlands samt erfarenhet av telefonrådgivning, ärendehandläggning och massmediakontakter är meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska samt gärna ytterligare något språk. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som Konsument Europa ingår i.  
 
Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna, har utpräglad servicekänsla, är flexibel samt är bra både på att samarbeta och arbeta självständigt. Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Du har god förmåga att representera myndigheten i externa sammanhang. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.  
 
Anställningen  
Tillfällig anställning till och med 2019-08-30.  
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort, Karlstad.  
 
Vill du få mer information?  
Mer information om anställningen får du av enhetschef Marija Borenius. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Lena Bergman Bokvist för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.  
 
Så här ansöker du  
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg.  
Det är viktigt att du i ditt personliga brev anger dnr. 2019/323.  
 
Senast den 1 april vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Juridisk rådgivare till Konsument Europa

Konsument Europa arbetar med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning, stöd och hjälp via telefon, frågeforum och e-post inför och efter köp. Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare nä... Visa mer
Konsument Europa arbetar med konsumentfrågor i samband med gränsöverskridande handel och ger konsumenter juridisk rådgivning, stöd och hjälp via telefon, frågeforum och e-post inför och efter köp. Konsument Europa är en del av nätverket European Consumer Centres Network (ECC) som består av ECC-kontor i 30 länder, ett i varje EU-land samt Norge och Island. Nätverket har ett nära samarbete och fungerar även som medlare mellan konsumenter och näringsidkare när problem uppstår vid gränsöverskridande handel. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.konsumenteuropa.se.
Om jobbet
På Konsument Europa besvarar du konsumentfrågor och handlägger ärenden. Arbetet innebär att dagligen ha kontakt med konsumenter, företag och våra systerkontor i Europa. Andra arbetsuppgifter som kan komma att ingå är att skriva texter till Konsument Europas webbplats, hålla föredrag, sammanställa statistik, skriva rapporter, ha kontakt med massmedia och andra myndigheter samt delta i nätverksprojekt. Tjänsteresor inom och utanför Sverige ingår i arbetet.

Din profil
Du har högskoleutbildning inom juridik och gärna erfarenhet av arbete inom det konsumenträttsliga området. Studier eller arbete utomlands samt erfarenhet av telefonrådgivning, ärendehandläggning och massmediakontakter är meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska samt gärna ytterligare något språk. Engelska är arbetsspråk inom det europeiska nätverk som Konsument Europa ingår i.
Du har ett engagemang och en vilja att göra nytta för konsumenterna, har utpräglad servicekänsla, är flexibel samt är bra både på att samarbeta och arbeta självständigt.
Du uppskattar en verksamhet där det är full fart och händer mycket, har lätt för att anpassa dig till olika arbetsuppgifter och har förmåga att fatta snabba beslut. Du har god förmåga att representera myndigheten i externa sammanhang. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort, Karlstad.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av enhetschef Marija Borenius. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Lena Bergman Bokvist för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här ansöker du
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg.
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2019/351.

Senast den 17 oktober 2019 vill vi ha din ansökan. Visa mindre