Lediga jobb som Studieadministratör i Karlstad

Se lediga jobb som Studieadministratör i Karlstad. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlstad som finns hos arbetsgivaren.

Samordnare

Ansök    Okt 15    Karlstads kommun    Studieadministratör
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkes... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.Beskrivning
Sundsta-Älvkullegymnasiet invigdes augusti 2021 och är en av Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskolor och en av de allra största.

Skolan har ca 2000 elever och 250 personal.

Vår vision är enkel. Våra elever ska nå sina mål och vara väl rustade för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker Sveriges bästa samordnare till enheten verksamhetsstöd på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

Enhetens uppdrag är att leverera lednings- och verksamhetsstöd med hög kvalitet och består av vaktmästeri, IT, administration, ekonomi samt bibliotek.   

Har du erfarenhet av pedagogisk planering och gillar praktisk schemaplanering?
Då kommer du att trivas hos oss. Du bör ha erfarenhet från att lägga schema inom gymnasieskolan och även vara en problemlösare. Rollen som samordnare med fokus på schema innebär även att du kommer att ansvara för andra områden inom vår verksamhet. Kontakter med andra organisationer och myndigheter är en del i det förebyggande arbete du kommer ansvara för. Samordning inom modersmål och studiehandledning på modersmål ingår också i tjänsten.

Eller har du kunskap om och tidigare erfarenhet av att arbeta med elevregistrering?
Vi kombinerar gärna detta tillsammans med dina ledaregenskaper då du både kommer att arbeta med elevregistrering och att ansvara för att samordna och leda processen kring skolstart och skolslut ihop med dina andra kollegor inom administration. Du kommer även att få ta ett helhetsgrepp i vår process kring vikarieanskaffning samt vara ett stöd inom flera viktiga delar i vår verksamhet.

Du arbetar tillsammans med skolans administratörer och blir ansvarig för att skapa, utveckla och bibehålla hållbara administrativa processer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från gymnasieskolans verksamhet.

Meriterande om du har en dokumenterad utbildning inom området ledarskap eller viss erfarenhet av att leda andra.

För att arbeta med schemaläggning krävs det att du har mycket god datorvana och att du har god förtrogenhet med systemet Skola24 och Skola24 Schema

För att arbeta med elevregistrering i Extens krävs det att du har mycket god datorvana och att du har goda kunskaper inom området samt att du har förmågan att leda andra.

Fördelaktigt om du även har erfarenhet av att arbeta i andra administrativa program, exempelvis Dexter, LEX, UBW och Heroma.

Arbetet kräver att du är utåtriktad, flexibel och har förmågan att utrycka dig i tal och skrift.  Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Då vi söker två samordnare kan vi komma att justera fokusområden mellan dem beroende på vilken kompetens de sökande har.

Intervjuer sker löpande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Utbildningsadministratör, Vikariat

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss Beskrivning Avde... Visa mer
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Beskrivning
Avdelningen för utbildningsstöd består av enheten för studentstöd och enheten för utbildningsservice.

Enheten för utbildningsservice består av verksamheterna antagning, Ladok, examen, tentamensamordning, tillgodoräknande och VAL-projektet. Enheten ansvarar för studieadministrativa processer och system samt stöttar universitetet i studieadministrativa frågor.

Vi söker nu en utbildningsadministratör för ett vikariat som ska jobba med tentamensadministration. Arbetet utförs i nära samarbete med övrig personal inom avdelningen och syftar till att ge studenter, personal och besökare förstklassigt stöd och service i administrativa frågor

Arbetsuppgifter
Som utbildningsadministratör vid avdelningen för utbildningsstöd kommer du att vara en viktig kugge i hanteringen av tentamen.

Övergripande handlar arbetet om att ge stöd och service till studenter och personal inom universitetet. I arbetet ingår bl.a. schemaläggning av tentamensvakter, förberedelse av tentamensmaterial och kommunikation med studenter och anställda på Karlstads universitet avseende tentamina. Vidare ingår arbete i ett flertal olika datasystem, bl.a. WiseFlow och Ladok. Arbetet är varierande mellan såväl praktiska som administrativa arbetsuppgifter t.ex. svara på e-post och ta ut statistik.

Du förutsätts utöver detta även kunna delta i övriga förekommande arbetsuppgifter inom avdelningen för utbildningsstöd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god kunskap om Karlstads universitet och som sätter god service och bemötande i fokus. God datorvana krävs och kännedom eller tidigare erfarenhet av arbete i systemen Ladok, TentaAdmin, Tentamina och Wiseflow är meriterande.

Du har en god administrativ förmåga, lätt för att samarbeta, men kan även arbeta självständigt på ett strukturerat sätt. Du är noggrann, arbetar snabbt och effektivt med förmåga att planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är också flexibel och serviceinriktad.

Du har en god social förmåga och kan behålla ditt lugn och upprätthålla ett bra bemötande även under högre arbetsbelastning. Dina språkkunskaper är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Ansta?llningen a?r ett vikariat med omfattning 100%. Start snarast enligt överenskommelse till och med 2022-08-31 med chans till förlängning.

Övrigt
Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.


Ansökan ska innehålla:

- Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
- CV.
- Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
- Redogörelse för språkkunskaper.


Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2022-01-20                                   

Ange referensnr: REK2021/289

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

HR Excellence in Research
Karlstads universitet mottog i september 2020 utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som har en stimulerande arbetsmiljö och goda villkor för forskare och kontinuerligt arbetar för att utveckla dessa. Utmärkelsen visar lärosätets engagemang för rättvis och transparent rekrytering samt gynnsam professionell utveckling för forskare. Läs mer på https://www.kau.se/jobba-hos-oss/karlstads-universitet-som-arbetsgivare/human-resources-strategi-forskare-hrs4r Visa mindre

Administratör

Ansök    Jun 10    DBGY Kronan AB    Studieadministratör
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som pe... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Administratör till Drottning Blankas Gymnasieskola i Karlstad

Drottning Blankas Gymnasieskola i Karlstad har nu varit igång i ett år och skolan växer för varje år vi söker nu dig som vill vara med och växa med oss!

Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning på 50% som skoladministratör på Drottning Blankas Gymnasieskola i Karlstad. Vi ligger i samma skolhus som Klara Teoretiska Gymnasium och delar vissa funktioner så du kommer även utför administrativa uppgifter för Klara Teoretiska Gymnasium.

Din profil

Fokus i din tjänst är Schoolsoft, som hanterar elevuppgifter, kursgrupper, studieplaner och betyg. De olika arbetsuppgifterna följer skolans läsår och i slutet av läsåret är fokus på betygshantering. Andra arbetsuppgifter som ingår är CSN-rapportering, IKE, beställningar , hantering av fakturor och administrativ hantering av skolans datorer.

I din roll arbetar du nära skolans ledning och en del i arbetet innebär också att underlätta skolans dagliga verksamhet och ge service gentemot elever och kollegor.

Din profil
Som person är du noggrann, ansvarstagande och serviceminded. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som skoladministratör och kan arbeta i Schoolsoft. Du uppskattar ett varierande arbete och är skicklig kommunikativt.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde 20240806 eller enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Åsa Lilius, [email protected] eller 0762814789.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Administratör

Ansök    Jun 30    Karlstads kommun    Studieadministratör
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasieni... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.Varje skola leds av en gymnasiechef som också är chef för skolans rektorer.

I organisationen ingår även en beställarenhet för vuxenutbildningen. På Beställarenheten finns följande arbetsenheter; expedition och antagningsenhet för vux-elever, studie- och yrkesvägledare samt sfi-enhet. Efterfrågad tjänst kommer att ha sin arbetsplats på beställarenheten. 

Vuxenutbildningen Karlstad bedriver verksamhet inom Särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare (SFI), teoretiska kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesutbildningar och kombinationsutbildningar. Beställarenheten beställer all vuxenutbildning, vilket sker från både interna och externa utbildare. Vuxenutbildningen Karlstad erbjuder flera starter per år med olika studieformer, klassrum-, distans- samt flexstudier vilket innebär en kombination av klassrums- och distansstudier. På Vuxenutbildningen i Karlstad studerar cirka 4000 elever per år.

Hos oss är det självklart att värdesätta olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar oss.

Arbetsuppgifter
Som Administratör på Vuxenutbildningens Expedition/antagning kommer du ingå i ett team med övriga medarbetare på enheten som leds av administrativ chef och rektor. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga enheter som Studievägledning, SFI och ekonom.

Vuxenutbildningens expedition, antagning och administration är grunden för våra elever och utbildare varför vi ser att du tar egna initiativ och ett stort ansvar. Du kommer att ha en viktig roll i organisationen och kommer att vara delaktig i att utveckla vår framtida verksamhet.

Du kommer arbeta med det dagliga administrativa flödet på enheten och kommer att möta många studerande, både nya och befintliga. I tjänsten kommer du att arbeta med ansökningar, registreringar, viss antagning, studieplanering och uppföljning av elever och samverka mellan olika aktörer.I din roll som administratör kommer du även att arbeta med att:

- ge kundservice till våra elever, lärare och utbildare via fysiska besök, telefon och mejl.
- hantera löpande administration och ärenden,
- ansvara tillsammans med övriga på enheten att administrera och urskrift för exempelvis betyg och intyg för våra elever.
- vara behjälplig i statistikframtagning och sammanställning.

I din roll som administratör ingår även att utveckla och effektivisera administrativa processer. Du bidrar tillsammans med dina kollegor aktivt till utveckling och tar ansvar för att verksamheten når sina mål. Utöver de ordinarie arbetsuppgifterna finns det möjlighet att driva och delta i olika projekt.

Kvalifikationer
Det är meriterande att du har erfarenhet av vuxenutbildning och/eller elevadministration/utbildningsadministration och Extens.

Eftersom din roll och funktion är viktig för våra elever och andra aktörer ställs höga krav på administration och bemötande. Som person trivs du med administrativt arbete och har förmågan att se till att administrationen fungerar på ett sätt som skapar ordning och kundnöjdhet. Du tycker om att ge människor runt omkring dig god service, såväl elever som kollegor och övriga aktörer.

I arbetet är det flera rutiner och arbetssätt som varierar och det är en mängd regler, lagar, rutiner och deadlines att ha koll på.

Vi ser gärna att du är kvalitetsmedveten, flexibel och strukturerad. Arbetet kräver att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetssätt och processer och flexibelt kan röra dig mellan olika typer av administrativt arbete och system. Du har förmågan att arbeta självständigt och kan anpassa dig när förutsättningarna ändras. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har lätt för att anpassa ditt sätt att kommunicera.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom administration, annan adekvat utbildning eller erfarenhet som vi bedömer vara bra för uppdraget.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av vuxenutbildning och administration.

Önskar du komma i kontakt med kontaktperson gällande annonsen så skicka ett mail så kommer vi att återkomma. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Skoladministratör på Infokomp i Karlstad

Delar du vår ambition att genom utbildning stärka människors förmåga att påverka sin egen situation? Hos oss möter du motiverade elever och tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor hjälper du dem att nå sina mål. Skoladministratör på Infokomp i Karlstad Om oss Information och Kompetens i Sverige AB, mer känt som Infokomp, bedriver sedan 1993 vuxenutbildning på ett flertal orter runt om i Sverige. År 2014 blev Infokomp en del av Work for you,... Visa mer
Delar du vår ambition att genom utbildning stärka människors förmåga att påverka sin egen
situation? Hos oss möter du motiverade elever och tillsammans med kompetenta och
engagerade kollegor hjälper du dem att nå sina mål.

Skoladministratör på Infokomp i Karlstad

Om oss
Information och Kompetens i Sverige AB, mer känt som Infokomp, bedriver sedan 1993 vuxenutbildning på ett flertal orter runt om i Sverige. År 2014 blev Infokomp en del av Work for you, en av Sveriges ledande aktörer inom arbetsmarknadstjänster och vuxenutbildning. Vår vision är att vi ska vara bäst på att hjälpa vuxna individer att uppnå sina studiemål. Idag har Infokomp sex fysiska skolor och bedriver distansutbildning på ytterligare ca 30 kommuner igenom upphandlade avtal och auktorisation. Vi är omkring 60 medarbetare och har varje år ca 4500 elever.

För att du ska trivas hos oss är det avgörande att du förutom en passion för pedagogik även delar och efterlever vår värdegrund:

Bemötande, Empowerment, Affärsmässighet och Professionalitet.

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Som administratör är du navet i verksamheten och du samarbetar med alla förekommande funktioner och personer. Datorn är ditt viktigaste arbetsverktyg men du ska också vara tydlig och korrekt i din kommunikation, såväl muntlig som skriftlig. Att administrera innebär att ta hand om och behandla olika slags ärenden, förfrågningar eller ansökningar. Du behöver ha full kontroll över de avtal vi har med kommuner och andra kunder, likaså ha full kontroll över de administrativa system vi arbetar i. Några av de system som du dagligen kommer arbeta i är Alvis, Open24/Hypernet, It´s learning, Sharepoint samt i Office. Våra skolor är belägna på flera orter och du kan därför ha din arbetsdag förlagd på olika platser i Sverige under arbetsveckan. Ditt arbete samordnas med övriga administratörer inom verksamheten.

Du kommer bland annat att:

• Ha daglig elev-, lärar- och kundkontakt vilket innebär hög leverans av service gentemot samtliga. Du är ansiktet utåt i verksamheten och bärare av våra värderingar gentemot elever, kollegor och kunder
• Ansvara för och kalla antagna elever till kursstarterna enligt rutin. Administrera kurser/kurspaket i Alvis och kommunsystem för de studerande och löpande säkerställa att alla administrativa deadlines och rutiner följs. Du kommer också administrera kundregister sköta beställningar av olika slag, och vid behov samarbeta med övriga administratörer på andra orter via Teams
• Skapa kursrum i lär-plattform/Itslearning, säkerställa att olika system kopplar med varandra.
• · Ta fram rapporter/statistik som ska till SCB, företagsledning, kommuner, myndigheter m.fl. Ha ett nära samarbete med, samt vara ett administrativt stöd till skolornas rektorer och utvecklingsledare.

Beskrivning av kvalifikationer:

Du behöver vara en ytterst flexibel och lösningsfokuserad person samt förstå vikten av tillgänglighet och ett vänligt bemötande. Vi arbetar som ett team vilket innebär att vi ser den stora nyttan av delaktighet och med tanken om att göra saker tillsammans. Att du är serviceinriktad, har en hög integritet och personlig mognad är vidare egenskaper vi förutsätter att du har.

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration eller en högskoleutbildning samt minst två års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete. Du förväntas ha god IT-vana och kunskap i Officepaketet. Språkligt kan du flytande svenska i tal och skrift. För tjänsten krävs även att du har kunskap och erfarenhet av att ha arbetat i de administrativa system som tidigare framgått i annonsen.

Vi ser mångfald som en tillgång och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid behörighet och personlig lämplighet.

Information om tjänsten
Tjänsten är en provanställning på heltid hos Infokomp, med placering i Karlstad.

Vi tillämpar löpande urval och sista ansökningsdag är den 10 oktober.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen!

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Rektor Peter Gärd
[email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fakultetsadministratör

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss Administrativa a... Visa mer
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Administrativa avdelningen vid Fakulteten för humaniora- och samhällsvetenskap (HS)
HS fakultetens verksamhet är indelad i ämnen, institutioner och centrumbildningar som arbetar med kunskaps­byggande på olika sätt, framförallt genom utbildning, forskning och forskarutbildning.

Vid HS fakulteten finns en administrativ avdelning bestående av cirka sextio anställda som arbetar med utbildnings- och forsknings­­administration samt administrativt stöd till forskare, chefer och nämnder.

Vi utlyser nu en eller flera tillsvidareanställningar på 100% till fakultetens administrativa avdelning som skall arbeta med främst utbildnings­administration inom en institution.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av utbildningsadministration men omfattar även annat administrativt stöd till lärare och forskare. Utbildningsadministration omfattar bland annat information till studenter, reservantagning, registrering, tentamina och betygsrapportering för kurser.

Eftersom den administrativa avdelningen har till uppgift att stödja all verksamhet inom fakulteten kan det även komma att ingå administrativa uppgifter inom andra delar av fakultetens verksamhetsområde allt efter behov. Arbetet utförs i nära samarbete med studierektor, lärare, andra fakultetsadministratörer inom institutionen, prefekt och övrig personal vid fakulteten.

Kvalifikationer
För anställningen krävs utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter. Du har tidigare erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom en utbildnings- eller forskningsmiljö. Då det periodvis är en hög arbetsbelastning skall du vara stresstålig och ha förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både arbetskamrater och studenter. En förutsättning för att du skall kunna hålla en god servicenivå och utföra dina arbetsuppgifter med ett gott resultat, är att du är strukturerad och noggrann samt har förmåga att självständigt planera ditt arbete och ta egna initiativ.

Du har goda språkkunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska. Du arbetar strukturerat och effektivt i digitala miljöer och tar dig snabbt an nya (IT)system. Har du erfarenhet av högskoleadministration ser vi det som meriterande.

Villkor
Anställningarna är tills vidare med omfattning 100 %. Tillträde den 15 september 2021 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets rekryteringsverktyg Varbi, som du når genom att logga in här nedan. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange även två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 20 juli 2021.

Välkommen med din ansökan!Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

HR Excellence in Research
Karlstads universitet mottog i september 2020 utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som har en stimulerande arbetsmiljö och goda villkor för forskare och kontinuerligt arbetar för att utveckla dessa. Utmärkelsen visar lärosätets engagemang för rättvis och transparent rekrytering samt gynnsam professionell utveckling för forskare. Läs mer på kau.se/hrs4r. Visa mindre

Skoladministratör Realgymnasiet Karlstad

Om Lärande i Sverige AB Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare... Visa mer
Om Lärande i Sverige AB

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 27 verksamheter varav 3 förskolor, 7 grundskolor och 17 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Om Realgymnasiet

Realgymnasiet, en del av Lärande i Sverige AB, är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av ditt skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger våra elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir våra elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.Läs mer om våra skolor på https://www.realgymnasiet.se/

Om Realgymnasiet Karlstad

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/karlstad.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som administratör

Vi söker nu en skoladministratör som vill vara med att starta och utveckla vår gymnasieskola i Karlstad.

Du kommer ha ett nära samarbete med skolans rektor men också övrig personal. Du kommer ansvara för olika administrativa system som exempelvis Admentum och Skola24. Administrativa uppgifter som förekommer i ditt uppdrag är fakturaattestering, rapportering till CSN, handhavande av elevdatorer, matkort och skolbusskort, nycklar/passerkort och inköp med mera. Uppdraget kan även innebära schemaläggning, viss marknadsföring samt att bistå skolledning i uppkomna ärenden.

Tjänsten som skoladministratör har en omfattning på 30%. Det finns även möjlighet att kombinera tjänsten med IT-ansvar på cirka 10-15% om du har ett tekniskt intresse. Som IT-ansvarig på skolenhet kommer din huvuduppgift vara att finnas tillgänglig för skolans elever och personal gällande IT-relaterade frågor och problem. Du ansvarar för skolans IT-utrustning och kommer göra enklare felsökningar med våra rutiner som stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en slutförd utbildning inom administration och erfarenhet av skoladministrativt arbete eller erfarenhet av liknande administrativa uppgifter. Det är meriterande om du har arbetat med skoladministration vid gymnasieskola. Du ska vara väl förtrogen med flera olika administrativa system och schemaläggningsprogram. Du bör ha god kunskap om skolans styrdokument. Vi ser att du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift då det i tjänsten förekommer kommunikation med interna och externa parter.

Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som administratör, i mötet med eleverna, och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat och som har förmågan att ändra din inriktning när målen ändrar sig. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheten i förändringar. Du tar ansvar för dina uppgifter och har förmågan att själv strukturerar ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Vi ser att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser fram emot att arbeta tätt tillsammans med annan personal och sträva mot ett gemensamt mål med fokus på våra elever och koncept.

Digitalisering är en naturlig del i undervisningen på Realgymnasiet och vi ser att du är van vid att arbeta med digitala resurser. Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fakultetsadministratör

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss Administrativa a... Visa mer
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Administrativa avdelningen vid Fakulteten för humaniora- och samhällsvetenskap (HS)
HS fakultetens verksamhet är indelad i ämnen, institutioner och centrumbildningar som arbetar med kunskaps­byggande på olika sätt, framförallt genom utbildning, forskning och forskarutbildning.

Vid HS fakulteten finns en administrativ avdelning bestående av cirka sextio anställda som arbetar med utbildnings- och forsknings­­administration samt administrativt stöd till forskare, chefer och nämnder.

Beskrivning
Vi utlyser nu en tills vidaretjänst på 100% till fakultetens administrativa avdelning som skall arbeta med främst utbildnings­administration.Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av utbildningsadministration men kan även omfatta annat administrativt stöd till lärare och forskare. Utbildningsadministration omfattar bland annat information till studenter, reservantagning, registrering, tentamina och betygsrapportering för kurser på såväl campus som distans.

Eftersom den administrativa avdelningen har till uppgift att stödja all verksamhet inom fakulteten kan det även komma att ingå administrativa uppgifter inom andra delar av fakultetens verksamhetsområde allt efter behov. Arbetet utförs i nära samarbete med studierektorer, lärare, andra fakultetsadministratörer inom institutionerna, prefekter och övrig personal vid fakulteten.Kvalifikationer
För anställningen krävs utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter. Du har tidigare erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom en utbildnings- eller forskningsmiljö. Då det periodvis är en hög arbetsbelastning skall du vara stresstålig och ha förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både arbetskamrater och studenter. En förutsättning för att du skall kunna hålla en god servicenivå och utföra dina arbetsuppgifter med ett gott resultat, är att du är strukturerad och noggrann samt har förmåga att självständigt planera ditt arbete och ta egna initiativ.

Du har goda språkkunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska. Du arbetar strukturerat och effektivt i digitala miljöer och tar dig snabbt an nya (IT)system. Har du erfarenhet av högskoleadministration ser vi det som meriterande.Villkor
Anställningen är en tills vidare anställning med omfattning 100 %. Tillträde senast den 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Övrigt
Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets rekryteringsverktyg Varbi, som du når genom att logga in här nedan. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange även två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 5 november.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Fakultetsadministratör

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss Det finns två... Visa mer
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Det finns två fakulteter, Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (HS) och Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (HNT).

Administrativa avdelningen vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap

HS-fakultetens verksamhet är indelad i ämnen, institutioner och centrumbildningar som arbetar med kunskaps­byggande på olika sätt, framförallt genom utbildning, forskning och forskarutbildning. Vid HS-fakulteten finns också en administrativ avdelning bestående av cirka sextio anställda som arbetar med bland annat utbildnings- och forsknings­­administration samt administrativt stöd till forskare, chefer och nämnder.

Beskrivning

Vi söker nu en, eventuellt fler, fakultetsadministratör till den administrativa avdelningen som på 100% skall arbeta främst med utbildnings- och forskningsadministration vid någon av våra institutioner. De eventuellt tillkommande anställningarna kan omfatta allt från 50 – 100%.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av utbildningsadministration men kan även omfatta annat administrativt stöd till lärare och forskare. Utbildningsadministration omfattar bland annat administration av kurser, reservantagning, registrering, tentamenshantering och information till studenter. Vi har kurser på såväl campus som distans.

Eftersom den administrativa avdelningen har till uppgift att stödja all verksamhet inom fakulteten kan det även komma att ingå administrativa uppgifter inom andra delar av fakultetens verksamhetsområde allt efter behov. Arbetet utförs i nära samarbete med prefekt, studierektor, lärare, andra fakultetsadministratörer och övrig personal vid fakulteten. 

Kvalifikationer

För anställningen krävs utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter. Du skall ha tidigare erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom en utbildnings- eller forskningsmiljö. Du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både arbetskamrater och studenter. En förutsättning för att du skall hålla en god servicenivå och utföra dina arbetsuppgifter med ett gott resultat, är att du är strukturerad, noggrann och har för­måga att självständigt planera ditt arbete, samt ta egna initiativ. Då det periodvis är en hög arbetsbelastning skall du ha förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Du skall ha goda språkkunskaper och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på både svenska och engelska. Eftersom arbetet till stor del utförs i flera olika digitala system behöver du vara mycket datorvan och ha lätt för att lära nya system. Har du goda kunskaper om universitet och högskolor och dess administrativa rutiner ser vi det som meriterande.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Vi kan dock komma att behöva ytterligare anställningar på allt från 50 – 100%. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde den 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Ansökan görs i universitetets rekryteringsverktyg Varbi, som du når genom att logga in här nedan. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange två referenspersoner i din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 24 maj.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Administratör SFI - enheten Beställarenheten Vuxenutbildningen Karlstad

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss. Varje skola led... Visa mer
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Varje skola leds av en gymnasiechef som också är chef för skolans rektorer. I organisationen ingår även en beställarenhet för vuxenutbildningen. Förutom skolorna finns övergripande administrativt stöd inom ekonomi-, personal- planerings- och utvecklingsområdet.

Vuxenutbildningen Karlstad bedriver verksamhet inom Särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare (SFI), teoretiska kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesutbildningar. Beställarenheten beställer all vuxenutbildning, vilket sker från både interna och externa utbildare. Vuxenutbildningen Karlstad erbjuder fem starter (var 10:e vecka) per år med olika studieformer, klassrum-, distans- samt flexstudier vilket innebär en kombination av klassrums- och distansstudier. På Vuxenutbildningen i Karlstad studerar cirka 4000 elever per år, varav drygt 60 procent är hos externa utbildare och knappt 40 hos våra interna utbildare.
På Beställarenheten finns följande arbetsenheter; expedition för vux-elever, antagningsenhet, studie- och yrkesvägledare samt sfi-enheten. Vi har ett Vägledningstorg för alla våra vux-elever.


ARBETSUPPGIFTER
Som Administratör på SFI-enheten ingår du i ett team på fyra personer. Du kommer arbeta med det dagliga administrativa flödet på enheten och kommer att möta många SFI-studerande, både nya och befintliga. I tjänsten kommer du att registrera elever, ge information om våra kurser och ansökningsförfarande, hjälpa nya sökande till rätt kurs, sköta administrationen vid kursstarter, svara i enhetens telefon/e-post och delta i enhetens utvecklingsarbete mm.

KVALIFIKATIONER
Du har en eftergymnasial utbildning inom administration eller beteendevetenskap och har erfarenhet från administrativt arbete, gärna i skolmiljö. Du har goda datakunskaper och behärskar Office-paketet och vi ser gärna att du har erfarenhet från Extens samt är bekväm med att jobba i digitala miljöer. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har lätt för att anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel, serviceinriktad och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, noggrann och självständig i ditt arbete, gillar ordning och reda samt är en bra organisatör. Du kan hantera vissa stressiga situationer.
Du har ett genus- och mångfaldsperspektiv i vardagen samt kunskap och förståelse för skolans värdegrundsuppdrag. Du är en trygg, uthållig och stabil medarbetare som kan hantera att det ibland kan uppstå vissa stressiga situationer. Du bidrar till att höga förväntningar genomsyrar hela verksamheten. Du är medveten om att ett gott medarbetarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet och goda relationer. Du är modig och nyfiken vilket innebär att du gärna provar nya saker.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre