Lediga jobb som Kemiingenjör i Karlstad

Se lediga jobb som Kemiingenjör i Karlstad. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlstad som finns hos arbetsgivaren.

Ledigt jobb som Produktutvecklare | Orkla | Filipstad

Ansök    Maj 7    Experis AB    Kemiingenjör
Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Koncernen har drygt 18 000 anställda och omsätter cirka 43 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större, med älskade och starka varumärken inom kex, snacks och konfektyr såsom OLW, Cheez Doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Smash och BUBS. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktio... Visa mer
Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Koncernen har drygt 18 000 anställda och omsätter cirka 43 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större, med älskade och starka varumärken inom kex, snacks och konfektyr såsom OLW, Cheez Doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Smash och BUBS. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktionsanläggningar finns i Filipstad, Nöbbelöv och Jönköping. Bolaget, med cirka 350 medarbetare, omsätter ca 1,9 miljarder kronor årligen.


Vi söker nu en passionerad och erfaren Produktutvecklare för ett uppdrag inom livsmedelsindustrin. Vi söker dig som är driven och har ett intresse för smak och sensorik. I den här rollen är man med i utvecklingen och förbättringen av produkterna, med fokus på att säkerställa kvalitet. Uppdraget ska gärna starta omgående till minst november med möjlighet till eventuell förlängning.

Arbetsuppgifter:

* Utveckling av produkter: Ansvara för att skapa och förbättra våra produkter för att möta marknadens krav och kunders förväntningar.
* Bidra till produktförbättringar: Delta aktivt i besparingsprojekt och råvaruoptimeringar för att förbättra produktkvalitet och effektivitet.
* Genomföra utvecklingsprojekt: Ta ledning i projekt gällande råvaror och produktoptimeringar för att säkerställa konkurrenskraftiga produkter.
* Testkörningar och implementering: Ansvara för att testa och implementera nya produkter och råvaror i produktionen för hög kvalitet och effektivitet.
* Säkerställa lagkrav: Ansvara för att produktspecifikationer, hållbarhet, allergenhantering och märkning följer relevant lagstiftning vid lansering.
* Informationshantering: Se till att berörda personer har relevant information om nya och befintliga produkter.

Din profil

Erfarenhetskrav:

Vi söker en kandidat med en gedigen bakgrund av produktutveckling inom livsmedelsindustrin, med minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet inom snabbrörliga konsumtionsvaror är en fördel då det krävs en snabb och smidig anpassning till branschens dynamiska natur. En akademisk bakgrund inom livsmedel eller kemiteknik, alternativt kostekonomi, kommer att underlätta för att förstå och hantera de tekniska och ekonomiska aspekterna av produktutveckling inom livsmedelsindustrin. Kunskap om märkningslagstiftning och projektledningskompetens är ytterligare fördelar som kommer att stärka din ansökan.Personliga egenskaper:

Som Produktutvecklare är det avgörande att vara strukturerad och kunna hantera flera uppgifter samtidigt under tidspress. Att vara ansvarstagande är en självklarhet då du förväntas säkerställa att produkterna lever upp till höga standarder. Analytisk förmåga är också viktig för att kunna tolka statistik och dra slutsatser som kan optimera produktutvecklingsprocessen. Man behöver ha ett genuint intresse för smak och sensorik. Då en del av jobbet är laborativt arbete och sensorisk utvärdering av produktprover. Din tvärfunktionella förståelse gör att du känner dig hemma både i tekniska och ekonomiska sammanhang, vilket är avgörande för att driva framgångsrika produktutvecklingsprojekt. Slutligen, din drivkraft och proaktiva inställning kommer att vara nyckeln till att ta initiativ och genomföra ambitiösa projekt som formar framtidens livsmedelsindustri.Vad du kommer att vara en del av:

Du kommer till ett marknadsledande företag med solida varumärken och en kultur som präglas av högt engagemang och personlig stämning, där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är Orklas värdeord vilka hjälper oss att utmana och leverera mot våra affärsmål samt bygga en stark kultur. Orkla erbjuder dig ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter inom hela Orkla-koncernen.Vad kan Jefferson Wells erbjuda dig?

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister inom ekonomi, HR, executive, inköp, logistik, marknad, försäljning och ingenjörsområdet. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wellsIntresserad?

För att söka tjänsten skapar du ett konto hos oss där du bifogar CV och personligt brev. Vid frågor kontaktar du Johanna Sjödahl via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 054-22 18 84.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrigt

Placeringsort: Filipstad

Tillsättning: Omgående Visa mindre

Ledigt jobb| junior ingenjör | Karlstad

Ansök    Jun 7    Manpower AB    Kemiingenjör
Är du nyexaminerad ingenjör med intresse för anläggningskartering och arbetsmiljö? Vi på Jefferson Wells söker nu juniora ingenjörer för spännande konsultuppdrag hos vår kund Vill du utveckla din karriär och få värdefulla lärdomar om hur en industri fungerar? Ort: Karlstad Start: Omgående Uppdragslängd: 6 månader, med stor möjlighet till förlängning eller anställning hos kund Övrig information: Resor i arbetet Om jobbet som junior ingenjör Som nyexam... Visa mer
Är du nyexaminerad ingenjör med intresse för anläggningskartering och arbetsmiljö? Vi på Jefferson Wells söker nu juniora ingenjörer för spännande konsultuppdrag hos vår kund Vill du utveckla din karriär och få värdefulla lärdomar om hur en industri fungerar?

Ort: Karlstad
Start: Omgående
Uppdragslängd: 6 månader, med stor möjlighet till förlängning eller anställning hos kund
Övrig information: Resor i arbetet

Om jobbet som junior ingenjör

Som nyexaminerad ingenjör med fokus på anläggningskartering och arbetsmiljö kommer du att spela en viktig roll i att säkerställa så att anläggningar uppfyller alla arbetsmiljökrav och standarder. Du kommer att arbeta nära vårt arbetsmiljöteam och andra ingenjörsavdelningar för att kartlägga och analysera arbetsmiljön i de olika industriföretagens anläggningar. Du kommer också få identifiera risker och föreslå förbättringar. Du jobbar tillsammans med ett team som sitter i Karlstad och kommer få värdefulla insikter om hur en industri är uppbyggd och fungerar. I jobbet förekommer tjänsteresor.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

* Anläggningskartering
* Riskbedömning och analys
* Samarbete och kommunikation
* Implementering och uppföljning

Den vi söker

Vi på Jefferson Wells söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen med inriktning mot kemi, energi och miljö eller flödesmekanik och termoteknik. Du är villig att lära dig och nyfiken på att utvecklas inom arbetsmiljöområdet.

I övrigt söker vi dig som:

* Har en relevant ingenjörsutbildning
* Är villig att lära dig och nyfiken
* Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skriftSök tjänsten idag!

För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta Johanna Sjödahl via e-post: [email protected].

Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om Jefferson Wells

Jefferson Wells, som är en del av Manpower Group, är ett av Sveriges största konsultbolag för chefer och specialister. Vi samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Som konsult hos Jefferson Wells är din karriär och utveckling alltid i fokus, och vi har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos Jefferson Wells får du en anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal.

Din karriär och utveckling är viktig för oss och givetvis får en personlig konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll. Visa mindre

Ledigt jobb som Produktutvecklare | Orkla | Filipstad

Ansök    Jun 11    Manpower AB    Kemiingenjör
Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Koncernen har drygt 18 000 anställda och omsätter cirka 43 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större, med älskade och starka varumärken inom kex, snacks och konfektyr såsom OLW, Cheez Doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Smash och BUBS. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktio... Visa mer
Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Koncernen har drygt 18 000 anställda och omsätter cirka 43 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större, med älskade och starka varumärken inom kex, snacks och konfektyr såsom OLW, Cheez Doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Smash och BUBS. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktionsanläggningar finns i Filipstad, Nöbbelöv och Jönköping. Bolaget, med cirka 350 medarbetare, omsätter ca 1,9 miljarder kronor årligen.


Vi söker nu en passionerad och erfaren Produktutvecklare för ett uppdrag inom livsmedelsindustrin. Vi söker dig som är driven och har ett intresse för smak och sensorik. I den här rollen är man med i utvecklingen och förbättringen av produkterna, med fokus på att säkerställa kvalitet. Uppdraget ska gärna starta omgående till minst november med möjlighet till eventuell förlängning.

Arbetsuppgifter:

* Utveckling av produkter: Ansvara för att skapa och förbättra våra produkter för att möta marknadens krav och kunders förväntningar.
* Bidra till produktförbättringar: Delta aktivt i besparingsprojekt och råvaruoptimeringar för att förbättra produktkvalitet och effektivitet.
* Genomföra utvecklingsprojekt: Ta ledning i projekt gällande råvaror och produktoptimeringar för att säkerställa konkurrenskraftiga produkter.
* Testkörningar och implementering: Ansvara för att testa och implementera nya produkter och råvaror i produktionen för hög kvalitet och effektivitet.
* Säkerställa lagkrav: Ansvara för att produktspecifikationer, hållbarhet, allergenhantering och märkning följer relevant lagstiftning vid lansering.
* Informationshantering: Se till att berörda personer har relevant information om nya och befintliga produkter.

Din profil

Erfarenhetskrav:

Vi söker en kandidat med en gedigen bakgrund av produktutveckling inom livsmedelsindustrin, med minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet inom snabbrörliga konsumtionsvaror är en fördel då det krävs en snabb och smidig anpassning till branschens dynamiska natur. En akademisk bakgrund inom livsmedel eller kemiteknik, alternativt kostekonomi, kommer att underlätta för att förstå och hantera de tekniska och ekonomiska aspekterna av produktutveckling inom livsmedelsindustrin. Kunskap om märkningslagstiftning och projektledningskompetens är ytterligare fördelar som kommer att stärka din ansökan.Personliga egenskaper:

Som Produktutvecklare är det avgörande att vara strukturerad och kunna hantera flera uppgifter samtidigt under tidspress. Att vara ansvarstagande är en självklarhet då du förväntas säkerställa att produkterna lever upp till höga standarder. Analytisk förmåga är också viktig för att kunna tolka statistik och dra slutsatser som kan optimera produktutvecklingsprocessen. Man behöver ha ett genuint intresse för smak och sensorik. Då en del av jobbet är laborativt arbete och sensorisk utvärdering av produktprover. Din tvärfunktionella förståelse gör att du känner dig hemma både i tekniska och ekonomiska sammanhang, vilket är avgörande för att driva framgångsrika produktutvecklingsprojekt. Slutligen, din drivkraft och proaktiva inställning kommer att vara nyckeln till att ta initiativ och genomföra ambitiösa projekt som formar framtidens livsmedelsindustri.Vad du kommer att vara en del av:

Du kommer till ett marknadsledande företag med solida varumärken och en kultur som präglas av högt engagemang och personlig stämning, där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är Orklas värdeord vilka hjälper oss att utmana och leverera mot våra affärsmål samt bygga en stark kultur. Orkla erbjuder dig ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter inom hela Orkla-koncernen.Vad kan Jefferson Wells erbjuda dig?

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister inom ekonomi, HR, executive, inköp, logistik, marknad, försäljning och ingenjörsområdet. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wellsIntresserad?

För att söka tjänsten skapar du ett konto hos oss där du bifogar CV och personligt brev. Vid frågor kontaktar du Johanna Sjödahl via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 054-22 18 84.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrigt

Placeringsort: Filipstad

Tillsättning: Omgående Visa mindre

Expedition Värmland för ingenjörer & IT-kompetenser 26 april

Ansök    Feb 23    Expedition Sweden AB    Kemiingenjör
Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller jobbar inom IT och vill flytta till Värmland Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Den 26 april bjuder vi, tillsammans med 25 arbetsgivare, in 30-40 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker är mest intressanta under kortare privata intervjuer. En unik möjlighet att knyta konta... Visa mer
Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller jobbar inom IT och vill flytta till Värmland
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland!
Den 26 april bjuder vi, tillsammans med 25 arbetsgivare, in 30-40 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker är mest intressanta under kortare privata intervjuer. En unik möjlighet att knyta kontakter, landa ett jobb och få en insikt i vad Värmland har att erbjuda.
Så, går du i tankarna om att byta liv, då är det här eventet för dig!
Se till att anmäla dig idag, urval sker löpande!
Du som söker kan idag vara boende i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Kalmar, Örebro, Luleå, Jönköping, Linköping, Västerås, Eskilstuna, Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Norrköping, Uppsala, Södertälje, Sundsvall eller andra städer.
Mer info:
https://nyivarmland.se/expedition-varmland/
Sista ansökningsdag 7 april 2023. Visa mindre

Laboratorieassistent till Calamo

Ansök    Mar 15    Eterni Sweden AB    Kemiingenjör
LABORATORIEASSISTENT TILL CALAMO ARBETSUPPGIFTER Som Laboratorieassistent kommer du att arbeta tillsammans med vår teknikavdelning och rapportera till vår kvalitetsavdelning. Dina arbetsuppgifter kommer vara att:   arbeta praktiskt på labb med regelbundna analyser av våra elektrolyter och betsyror. underhålla och kalibrera laboratorieutrustning. ta prover samt bereda dessa för extern analys av utgående vatten från reningsverket enligt kontrollprogram. v... Visa mer
LABORATORIEASSISTENT TILL CALAMO
ARBETSUPPGIFTER
Som Laboratorieassistent kommer du att arbeta tillsammans med vår teknikavdelning och rapportera till vår kvalitetsavdelning. Dina arbetsuppgifter kommer vara att:
  arbeta praktiskt på labb med regelbundna analyser av våra elektrolyter och betsyror.
underhålla och kalibrera laboratorieutrustning.
ta prover samt bereda dessa för extern analys av utgående vatten från reningsverket enligt kontrollprogram.
vara ansvarig för våra analysatorer av utgående vatten från vårt reningsverk samt vara behjälplig i frågor som gäller reningsverket.
tillsammans med vår teknikavdelning ta fram nya analysmetoder samt utföra analyser inom utvecklingsprojekt.
ansvara för Internutbildning i kemiska hälsorisker.
riskbedöma samt bokföra nya kemikalier.
ansvara att säkerhetsdatablad för våra kemiska produkter uppfyller lagar och krav inklusive klassificering av nya blandningar och kemikalier.
vara behjälplig med att tolka kemikalielagstiftning samt att säkerställa uppfyllnad.
bidraga till företagets arbete med att substituera kemikalier mot mindre farliga.
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker har en kandidatexamen inom kemi eller kemiteknik alternativt har liknande kunskaper inom analytisk kemi. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i teambaserade projekt. Din ambition att bidra till att upprätthålla hög kvalitet genom samarbete med övriga medarbetare kommer du ha stor nytta av här. Vidare lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som personligt driv, flexibilitet, samarbets-, kommunikations- och initiativförmåga.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som laboratorieassistent är en direktrekrytering där du blir anställd av Calamo AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION
Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR, sök tjänsten på www.eterni.se. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Kemiingenjör

Ansök    Feb 15    Karlstads Energi AB    Kemiingenjör
Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt. Energiproduktion har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på drift och underhåll. Vi arbe... Visa mer
Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.Energiproduktion har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på drift och underhåll.

Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Vår senaste anläggning, Heden 3, är en modern fastbränsleanläggning som placerar oss i framkant inom miljöområdet. Du blir en viktig del i arbetet för att säkerställa värmeleveransen till våra kunder.

Vi står inför många spännande utmaningar under de närmaste åren och behöver din hjälp i ett intressant och utvecklande arbete.

Din roll
Som kemiingenjör tillhör du vår operativa driftenhet som ansvarar för att producera värme, el, ånga och kyla på ett optimalt sätt med avseende på säkerhet, miljö och ekonomi. Enheten ansvarar även för operativ produktionsplanering och att optimera driften av våra anläggningsresurser utifrån aktuellt behov. Du kommer att bli vår specialist inom matarvattenkemi och process.

Vårt uppdrag är bland annat att se till så att det inte finns något i vattnet som gör att systemen korroderar samt analysera och rapportera utsläpp till luft och vatten. Som kemiingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av rondering, driftuppföljning, grundorsaksanalyser samt utredning av drift- och anläggningsstörningar. Tillse att provtagnings-, analys- och reningsutrustning servas och underhålls samt beställning av insatsvaror. Vidare ingår rapportering av avvikelser samt planering och genomförande av avställningar och återställningar i våra anläggningar. Att jobba hos oss innebär att snabbt bli en del av teamet, vara flexibel och skapa riktig nytta för Karlstadborna. Du deltar aktivt i arbetet att utveckla teamet tillsammans med övriga kollegor. Då vi sätter säkerheten främst så ska du också med självklarhet arbeta med och för din och andras säkerhet.

Din personlighet
Eftersom du kommer hjälpa oss med felsökning och analyser vill vi att du är bra på problemlösning och har ett analyserande tankesätt. Vi vill även att du är strukturerad och noggrann samt att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du bidrar till en bra arbetsmiljö genom ditt positiva förhållningssätt och din vilja att dela med dig av dina kunskaper. Ditt engagemang spiller över på människor i din närhet och bidrar till ett mer hållbart Karlstads Energi.

Kvalifikationer
Ingenjörsutbildning med inriktning mot kemi, kemiteknik, kvalitet, miljö, energi eller motsvarande utbildning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri. Kunskap inom matarvattenkemi är meriterande.

För tjänsten behöver du:
- B-körkort.
- God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Provanställning kan tillämpas.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. Visa mindre

Laboratorieingenjör till Calamo

Ansök    Maj 12    Eterni Sweden AB    Kemiingenjör
LABORATORIEINGENJÖR TILL CALAMO ARBETSUPPGIFTER Som Laboratorieingenjör/Forskningsassistent kommer du i första hand arbeta tillsammans med vår teknikavdelning och utveckla våra elektrokemiska och kemiska processer.  En del av arbetet kommer även att handla om att förbättra och ytterligare bygga ut vårt labb. Du kommer även att arbeta praktiskt på labb, med processtester för nya produkter samt lösa processrelaterade frågor i produktionen. Vidare kommer du a... Visa mer
LABORATORIEINGENJÖR TILL CALAMO
ARBETSUPPGIFTER
Som Laboratorieingenjör/Forskningsassistent kommer du i första hand arbeta tillsammans med vår teknikavdelning och utveckla våra elektrokemiska och kemiska processer.  En del av arbetet kommer även att handla om att förbättra och ytterligare bygga ut vårt labb. Du kommer även att arbeta praktiskt på labb, med processtester för nya produkter samt lösa processrelaterade frågor i produktionen. Vidare kommer du att stödja vår säljavdelning i tekniska frågor samt agera support vid kundmöten.

PERSONLIGA EGENSKAPER KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker är civil- eller högskoleingenjör i kemi eller kemiteknik med kunskaper/erfarenheter av materialteknik. Du gillar att lösa problem och bidra till en ökad kvalitét tillsammans med vår produktionspersonal. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper som personligt driv, flexibilitet, samarbets-, kommunikations- och initiativförmåga. Viktigt för tjänsten är:
  Att du har kunskaper inom kemi/kemiteknik
Att du är en duktig problemlösare
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Laboratorieingenjör/Forskningsassistent är en direktrekrytering där du blir anställd av Calamo. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdatum är 30/6-2022. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Adam Fransson Mörk på via 073-8617253 eller [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Teknisk säljare vattenrening

Ansök    Okt 27    Dreamwork Scandinavia AB    Kemiingenjör
Kort om tjänsten Som teknisk säljare på Kemira Industry & Water är du en rådgivande expert på vattenrening. Du ansvarar för att Kemiras produkter fungerar optimalt, du utvecklar befintliga affärer och hittar nya ingångar, du deltar i projekt, arbetar med analyser och prognoser samt har stenkoll på kundens utmaningar och behov. Din region är mellansverige, du kan bo någonstans i regionen och du utgår hemifrån. Sökord: försäljning, regionsäljare, försäljnin... Visa mer
Kort om tjänsten
Som teknisk säljare på Kemira Industry & Water är du en rådgivande expert på vattenrening. Du ansvarar för att Kemiras produkter fungerar optimalt, du utvecklar befintliga affärer och hittar nya ingångar, du deltar i projekt, arbetar med analyser och prognoser samt har stenkoll på kundens utmaningar och behov. Din region är mellansverige, du kan bo någonstans i regionen och du utgår hemifrån.

Sökord: försäljning, regionsäljare, försäljningsingenjör, kemi, kemiteknik, reningsteknik, avloppsreningOm verksamheten
Kemira är ett globalt företag som tillhandahåller kemikalier och expertis till verksamheter runt om i världen. Vi vill vara våra kunders förstahandsval och skapa hållbart värde genom förbättrad produktkvalitet, bättre process och resurseffektivitet.

Vi erbjuder en resultatorienterad samarbetskultur som ger dig möjlighet att driva excellens och innovation med stor inverkan på framtiden. Läs mer på www.kemira.comMer om tjänsten
Som teknisk säljare är du en av Kemiras fem regionsäljare i Sverige. Du övervakar att Kemiras produkter fungerar i processerna och medverkar till att kunden är nöjd med Kemira som leverantör. Du fångar upp behov och driver dina projekt mot avtal och affärer.

Du medverkar i att hantera offentliga upphandlingar. Till din hjälp har du stödfunktioner som exempelvis applikations- och utrustningsspecialister, laboratorietekniker, order- och logistikavdelningar.

Du driver eller deltar i projekt som kan vara försök i laboratorie- eller fullskala, du kan arbeta med utvärderingar, support, optimeringar av olika kemikalier, enklare underhåll av utrustningar, kemikaliepåfyllning och mycket mer.

Dina kunder är huvudsakligen de kommunala vatten- och avloppsreningsverken men du kommer även att ansvara för en del industrikunder i din region.

Tjänsten omfattar resor inom Sverige. Beroende på aktuella projekt så kan även övernattningar på annan ort bli aktuellt, uppskattningsvis 15-25 per år.

Kemira erbjuder:
• Ett arbete där du får arbeta i ett stabilt företag som satsar på sina medarbetare, du arbetar med ett varumärke som står för kvalitet och du kommer att ha utvecklande och omväxlande arbetsuppgifter

• Konkurrenskraftig lön, tjänstebil och bra förmåner

• Utmanande, varierande och intressanta arbetsuppgifter, med möjlighet att utvecklas i rollen

• Arbete i ett engagerat och kompetent team där man samarbetar mot gemensamma målDin profil
Du har en relevant utbildning såsom en högskoleutbildning med kemiteknisk inriktning och/eller gedigen arbetslivserfarenhet från arbete inom vatten- och/eller avloppsrening. Du är van vid att arbeta i projektform och att ha en rådgivande roll

Du är tekniskt intresserad och prestigelös, har inga problem att använda enkla verktyg och förstår hur maskiner och processer fungerar. I denna tjänst kommer du att lösa problem och utmaningar, du är lösningsorienterad och trivs med att ställas inför utmaningar.

Dessutom gillar du att ge service och göra affärer! Du vill och kan arbeta kreativt och självständigt. Merparten av våra kommunala affärer görs genom upphandling så erfarenhet av den processen är ett plus.

Du har inga problem med att ta kontakt med människor och lyssna på hur deras behov ser ut.

Du behärskar Kemiras koncernspråk engelska och formulerar dig väl i tal och skrift även på svenska samt har B-körkort.Ansökan
Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 31 november. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt [email protected]

Närmare upplysningar om befattningen lämnas av försäljningschef Sverige, Agneta Tufvesson Alm, 0708 171148.
Facklig information lämnas av Ledarna/Patrik Eriksson 042-17 16 60, Akademikerna/Christoffer Ödman 042 17 11 86, Unionen/Martin Fridehjelm 042-17 19 95 samt IF Metall/Kenth Hultin, 042-17 11 11. Visa mindre

Expedition Värmland för ingenjörer och IT-kompetenser 25 november

Ansök    Okt 13    Ny i Värmland AB    Kemiingenjör
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad. Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller jobbar inom IT och vill flytta till Värmland Den 25 november bjuder vi, tillsammans med 25 arbetsgivare, in 30-40 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom Värmlands-pepp från livesänd studio träffar du de 8 a... Visa mer
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad.
Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller jobbar inom IT och vill flytta till Värmland
Den 25 november bjuder vi, tillsammans med 25 arbetsgivare, in 30-40 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom Värmlands-pepp från livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker låter mest intressanta under kortare privata intervjuer. En unik möjlighet att knyta kontakter, landa ett jobb och få en insikt i vad Värmland har att erbjuda, utan att ens behöva åka hit.
Så, går du i tankarna om att byta liv, då är det här eventet för dig!
Se till att anmäla dig idag, urval sker löpande!
Du som söker kan idag vara boende i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Kalmar, Örebro, Jönköping, Linköping, Västerås, Eskilstuna, Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Norrköping, Uppsala, Södertälje, Sundsvall eller andra städer.
Mer info:
https://nyivarmland.se/expedition-varmland/
Sista ansökningsdag 6 november 2022. Visa mindre

Expedition Åmål & Säffle rekryteringsevent

Ansök    Aug 17    Happy Doer Networks AB    Kemiingenjör
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Åmål & Säffle med omnejd! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad. Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller arbetar med IT, inköp, ekonomi och HR. Den 24 september bjuder vi, tillsammans med 10 arbetsgivare, in 20 personer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Åmål & Säffle. Förutom pepp från livesänd studio träffar du de 8... Visa mer
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Åmål & Säffle med omnejd! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad.
Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller arbetar med IT, inköp, ekonomi och HR.
Den 24 september bjuder vi, tillsammans med 10 arbetsgivare, in 20 personer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Åmål & Säffle. Förutom pepp från livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker låter mest intressanta under kortare 1-1 intervjuer. En unik möjlighet att knyta kontakter, landa ett jobb och få en insikt i hur det är att bo och leva i Åmål & Säffle.
Du träffar bl.a. SEM, Wiksfors Technology, Somas, BTG, Hexpol, Rexcell Duni, Ahlstrom Munksjö Paper och Azelio.
Så, går du i tankarna om att byta liv, då är det här eventet för dig!
Se till att anmäla dig idag, urval sker löpande!
Mer info:
https://nyivarmland.se/expedition-varmland/
Ansökan:
https://nyivarmland.teamtailor.com/jobs/1219700-expedition-amal-saffle-for-ingenjorer-24-september-2021
Sista ansökningsdag 5 september. Visa mindre

Expedition Värmland för ingenjörer 19 november

Ansök    Okt 14    Ny i Värmland AB    Kemiingenjör
Om jobbet Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad. Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör och vill flytta till Värmland Den 19 november bjuder vi, tillsammans med 16 arbetsgivare, in 30 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom Värmlands-pepp från livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du... Visa mer
Om jobbet
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad.
Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör och vill flytta till Värmland
Den 19 november bjuder vi, tillsammans med 16 arbetsgivare, in 30 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom Värmlands-pepp från livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker låter mest intressanta under kortare intervjuer. En unik möjlighet att knyta kontakter, landa ett jobb och få en insikt i vad Värmland har att erbjuda, utan att ens behöva åka hit.
Så, går du i tankarna om att byta liv, då är det här eventet för dig!
Se till att anmäla dig idag, urval sker löpande!
Mer info:
https://nyivarmland.se/expedition-varmland/
Ansökan:
https://nyivarmland.teamtailor.com/jobs/1339001-expedition-varmland-for-ingenjorer-19-november-2021
Sista ansökningsdag 31/10. Visa mindre

Kemitekniker med inriktning vattenkemi

Ansök    Feb 3    Karlstads Energi AB    Kemiingenjör
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss! Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland ... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.Energiproduktion har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på drift och underhåll.

Vi arbetar för att leverera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Vår senaste anläggning, Heden 3, är en modern fastbränsleanläggning som placerar oss i framkant inom miljöområdet. Du blir en viktig del i arbetet för att säkerställa värmeleveransen till våra kunder.

Vi står inför många spännande utmaningar under de närmaste åren och behöver din hjälp i ett intressant och utvecklande arbete.

 

Din roll
Som Kemitekniker blir du en viktig del i det team som ser till att våra anläggningar optimeras. Välfungerande anläggningar är en förutsättning för att våra kunder har det varmt och skönt samt att vi uppnår våra miljömål.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Provtagning, analys och uppföljning av kvalitén på processvatten och kondensat.
- Kvalitets- och utvecklingsarbete på laboratoriet.
- Sammanställa och följa upp data för utsläpp till miljö.
- Styrning av dosering av kemikalier till processen.
- Kalibrering och underhåll av mätinstrument.
- Riskbedömningar gällande kemikaliearbete.

 
Din personlighet
Du är ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du har förmågan att arbeta självständigt men även som en del i ditt team. Du har god samarbets- och kommunikativ förmåga.

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot kemi, kemiteknik, miljö, energi eller motsvarande utbildning.

Det är meriterande om du har

- goda kunskaper i vattenkemi, gärna med inriktning mot process- och matarvatten.
- erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri.

För tjänsten behöver du:

- B-körkort.
- God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Urvalet till tjänsten sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Junior Packaging Engineer, BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Jan 23    Procruitment    Kemiingenjör
About the position As a junior packaging engineer at BillerudKorsnäs, you will, in parallel with workning, be a part of a comprehensive preboarding program. This will give you the best possibilities as possible to succeed in your new role. The group that you will belong to develops the latest packaging on the market and the customers are mainly found in retail. BillerudKorsnäs and the Solutions division are a leading player in the development of sustainab... Visa mer
About the position
As a junior packaging engineer at BillerudKorsnäs, you will, in parallel with workning, be a part of a comprehensive preboarding program. This will give you the best possibilities as possible to succeed in your new role.

The group that you will belong to develops the latest packaging on the market and the customers are mainly found in retail. BillerudKorsnäs and the Solutions division are a leading player in the development of sustainable packaging solutions where you will also be one of the key players.

As a packaging engineer you will work closely with your team colleagues; packaging designers, sales and marketing, project management and implementation to ensure that packaging development meets customer and internal requirements.

You will effectively use your knowledge in science of material to guide regarding material choices, implement load calculations, and packaging testing. In your area of expertise, you will participate in the development of equipment, methods, routines and research projects within our global engineering team. Focus is given to technical solutions that can be manufactured by our global production network.

In the role of packaging engineer, you will act as technical support for project and sales teams regarding new business opportunities. As well as support to the implementation team with specifications and requirements for the production process.

You will be located at our production unit in Gruvön, Grums and you will report to the head of packaging design and technology.

In this position, business trips such as China and the United States occur approximately once a year. The goal is also to increase cooperation in Europe, which in the long term will mean trips to European countries about 1-2 times a month.

Do you want to know more about the position as a Packaging Engineer? Please check out this Youtube video:

Qualifications

- MSc in, for example, pulp/paper science, chemical engineering, mechanical engineering or materials science
- Strong communicative ability in English, in both speech and writing. Swedish is also preferred.


If you have work experience from an equivalent or other position in the pulp/paper industry, we see this as a merit.

This role is highly market oriented and your ability to communicate and make decisions will be one of the keys to success. We are looking for you who have a commercial mindset as well as a self-motivated and driven personality. You have the ability to handle multiple projects with competing deadlines effectively. Finally, you are structured and with good analytical skills.

Terms

For this position you will be hired directly by BillerudKorsnäs

Salary: by agreement
Extent: Full time, indefinite
Start: Immediately taking into account your possible notice period
Location: Grums

For this position, BilerudKorsnäs collaborates with Procruitment AB, all questions about the position are therefore asked to Recruitment Manager Jennie Forsell at [email protected] or +46739557616.

We process applications on an ongoing basis and the position may be assign before the application deadline has expired, send your application today!

About Procruitment

Procruitment makes companies grow with the right people! In the same time we are making opportunities for people to grow through their whole career.Todays New Grads talents - up and coming Specialist or Leader. Regardless of your experience, we are a partner for you - today and tomorrow Visa mindre

Expedition Värmland för ingenjörer

Ansök    Apr 22    Happy Doer Networks AB    Kemiingenjör
Om jobbet Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad. Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör och vill flytta till Värmland Den 28 maj bjuder vi, tillsammans med 10 arbetsgivare, in 30 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom Värmlands-pepp från livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tyc... Visa mer
Om jobbet
Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Tillsammans visar vi upp både bredd och djup, med andra ord en attraktiv arbetsmarknad.
Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör och vill flytta till Värmland
Den 28 maj bjuder vi, tillsammans med 10 arbetsgivare, in 30 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom Värmlands-pepp från livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker låter mest intressanta under kortare intervjuer. En unik möjlighet att knyta kontakter, landa ett jobb och få en insikt i vad Värmland har att erbjuda, utan att ens behöva åka hit.
Så, går du i tankarna om att byta liv, då är det här eventet för dig!
Se till att anmäla dig idag, urval sker löpande!


Mer info:
https://nyivarmland.se/expedition-varmland/


Ansökan:
https://nyivarmland.teamtailor.com/jobs/1092222-expedition-varmland-for-ingenjorer-28-maj-2021
Sista ansökningsdag 18/10. Visa mindre

Utvecklingsingenjör till Biosorbe i Karlstad

Ansök    Sep 30    Tng Group AB    Kemiingenjör
Till växande Biosorbe i Karlstad söker vi en kemikunnig utvecklingsingenjör. Nu har vi rollen för dig som trivs att ha ansvar, gillar utmaningar och som vill vara med på en tillväxtresa i ett bolag med unika produkter! Som utvecklingsingenjör ansvarar du för att ta fram nya produkter och processer samtidigt som du ansvarar för kontakter med universitet och andra forskningsorganisationer. På Biosorbe får du verka i ett expanderande och cirkulärt hållbart b... Visa mer
Till växande Biosorbe i Karlstad söker vi en kemikunnig utvecklingsingenjör.

Nu har vi rollen för dig som trivs att ha ansvar, gillar utmaningar och som vill vara med på en tillväxtresa i ett bolag med unika produkter! Som utvecklingsingenjör ansvarar du för att ta fram nya produkter och processer samtidigt som du ansvarar för kontakter med universitet och andra forskningsorganisationer. På Biosorbe får du verka i ett expanderande och cirkulärt hållbart bolag med starka ägare. Vi söker dig som vill vara med och bygga ett nytt bolag och utveckla en ny biobaserad metod som kan förändra många områden i världen.Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som medarbetare på Biosorbe får du verka i ett clean-techbolag med produkter som har revolutionerande egenskaper. Du arbetar nära ledning och ägare och har goda möjligheter att påverka och bidra till företagets framgång och en hållbar framtid. 

Vår produkt GreenAllTM, som produceras i Sunne, har unika egenskaper och absorberar 9 till 14 gånger sin egen vikt. Produkten absorberar olja men avvisar vatten. Marknadspotentialen är stor och produkten kan användas för exempelvis sanering av små och stora oljespill samt oljesanering ute i haven.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

• Ansvara för utvecklingen av nya produkter efter input från kunder
• Upprätthålla och utveckla kontakter med universitet och andra forskningsorganisationer och intressenter
• Utveckla nya applikationsområden för både våra produkter och metoden som används vid produktionen
• Ansvara för patentfrågor
• Ansvara för tester av nya produkter
• Följa utveckling på marknaden avseende prestanda, lagkrav etc.
• Ansvara för kvalitet, miljö och hållbarhetsfrågor gällande produkterna
• Vara ett "bollplank" för produktionen

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen som utvecklingsingenjör är du ansvarig för utvecklingen av såväl produkter som produktionsmetoder både ur ett ekonomiskt och hållbarhetsperspektiv. Du kommer vara delaktig i produktplanering tillsammans med produkt och marknad, försäljning och VD.

Du rapporterar direkt till VD som har kontor i Karlstad och Stockholm.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för kemi och kemiska processer samt erfarenhet av att arbeta i labb. Du är en van projektledare och kan hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Vidare känner du dig bekväm i engelska både i tal och i skrift

Vi ser att du är bra på att etablera kontakter och har en stark drivkraft. Du är analytisk och har ett stort engagemang. Då tjänsten har ett brett ansvarsområde trivs du med att arbeta både operativt och strategiskt.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Junior förpackningsingenjör till BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Jan 16    Procruitment    Kemiingenjör
Om positionen Som junior förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du parallellt med att du börjar tjänsten att tillhöra ett omfattande introduktionsprogram. Detta för att ge dig så bra förutsättningar som går för att lyckas i rollen. Gruppen som du kommer att tillhöra arbetar med framtagning av de senaste förpackningarna på marknaden och kunderna återfinns främst in retail. BillerudKorsnäs och division Solutions är en ledande aktör inom utvecklingen... Visa mer
Om positionen
Som junior förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du parallellt med att du börjar tjänsten att tillhöra ett omfattande introduktionsprogram. Detta för att ge dig så bra förutsättningar som går för att lyckas i rollen.

Gruppen som du kommer att tillhöra arbetar med framtagning av de senaste förpackningarna på marknaden och kunderna återfinns främst in retail. BillerudKorsnäs och division Solutions är en ledande aktör inom utvecklingen av hållbara förpackningslösningar där även du kommer att bli en av nyckelspelarna.

Som förpackningsingenjör kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav.

Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom materiallära för att vägleda gällande materialval, genomföra lastberäkningar, samt genomföra testning av förpackningar. Du kommer inom ditt kompetensområde att delta i utvecklingen gällande utrustning, metoder, rutiner och forskningsprojekt inom vårt globala ingenjörsteam. Speciellt fokus ges på tekniska lösningar som kan tillverkas av vårt globala produktionsnätverk.

I rollen som förpackningsingenjör kommer du att agera teknisk support till projekt- och säljteam om nya affärsmöjligheter. Samt är stöd till implementeringsgruppen med specifikationer och krav för produktion.

Du kommer att vara placerad vid vår produktionsenhet i Gruvön, Grums och du rapporterar till chefen för förpackningsdesign och teknik.
I denna tjänst förekommer resor såsom till Kina och USA ungefär en gång per år. Målet är också att utöka samarbetet i Europa vilket på sikt kommer att innebära resor till europeiska länder cirka 1-2 gånger i månaden.

Kvalifikationer

- Civilingenjör inom exempelvis papper/massateknik, kemi, maskinteknik eller materialvetenskap
- Stark kommunikativ förmåga på engelska i tal och skrift, svenska är också att föredra.


Har du som söker erfarenhet från likvärdig eller annan roll inom pappers/massaindustrin ser vi detta om meriterande.

Denna roll är starkt marknadsorienterad och din förmåga att kommunicera och fatta beslut kommer att vara en av nycklarna till framgång. Vi söker dig som har ett kommersiellt tankesätt såväl som en självmotiverande och driven personlighet. Du har förmågan att hantera flera projekt med konkurrerande tidsfrister effektivt. Slutligen är du strukturerad med en god analysförmåga.

Övrigt
För den här tjänsten kommer du att anställas direkt av BillerudKorsnäs.

Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Grums

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Sökord: packaging, förpackningsteknik, konverterare, ingenjör, kemi, materiallära, papper, wellpapp, kartong, brandowners, supply chain

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Packaging Engineer, BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Jan 7    Procruitment    Kemiingenjör
Packaging Engineer, BillerudKorsnäs Are you up for a new challenge? We are now looking for a Packaging Engineer to Division Solutions! About the position As a Packaging Engineer at BillerudKorsnäs, you will work closely with our Packaging Designers, Sales, Project Management and Implementation, to ensure packaging development meets client and internal requirements. Effectively apply your knowledge of packaging engineering and material science to guide ma... Visa mer
Packaging Engineer, BillerudKorsnäs

Are you up for a new challenge? We are now looking for a Packaging Engineer to Division Solutions!

About the position
As a Packaging Engineer at BillerudKorsnäs, you will work closely with our Packaging Designers, Sales, Project Management and Implementation, to ensure packaging development meets client and internal requirements. Effectively apply your knowledge of packaging engineering and material science to guide material selection and packaging testing. You will participate in the development of equipment, methods, routines and research projects within our global Engineering team. Special focus is given to engineering solutions that are manufacturable by our global production network.

- Packaging engineering for a diverse array projects including retail, displays, protective, industrial and transport packaging
- Insert and cushioning solution engineering
- Comparative analysis of paper and packaging. Be able to communicate to a broad target group
- Proof of concept testing and materials specification
- Draft packaging material selection and evaluation process SOP and standard
- Perform technical investigations and literature studies within the application
- Create packaging analysis and optimized carton suites
- Provide technical support to project and sales teams on new business opportunities
- Manage multiple projects with competing deadlines efficiently
- Maintain testing lab equipment and best practices
- Share knowledge with the global team
- Frequent communication with design and project teams in China, Europe and US
- Conduct knowledge exchange and technical seminars with production network
- Support the Implementation Team with specifications and requirements for production


The position is located at our production unit in Gruvön, Grums. You will report to the Manager, Packaging Design & Engineering.

Do you want to know more about the position as a Packaging Engineer? Please check out this Youtube video:Job qualifications
To be an interesting candidate for this position you must have a Degree in Packaging Engineering, Mechanical Engineering, Material Science or related field. You have at least 3 years’ experience in the field of packaging engineering. You have experience working with corrugated plant managers, machine operators, fulfillment agents, or other packaging stakeholders/end users. Finally, you have strong communication skills in both English and Swedish.

Personal qualities
Our candidate has a commercial mindset as well as a self-motivating and driven personality. To succeed, you also need to be innovative, creative and have good communication skills. Finally you are structured with a good analytical ability.

Contact
If you would like to find out more about this position, please contact Jennie Forsell, Recruitment Consultant at Procruitment AB at +46739557616 or [email protected]

Welcome to BillerudKorsnäs!

Terms
Start: Immediate
Extent: Full time, permanent
Location: Grums

You will initially be employed consultant by Procruitment with the aim to be employed by our client.

About Procruitment

Procruitment makes companies grow with the right people! In the same time we are making opportunities for people to grow through their whole career.

Todays New Grads talents - up and coming Specialist or Leader. Regardless of your experience, we are a partner for you - today and tomorrow Visa mindre

Förpackningsingenjör till Division Solutions, BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Dec 17    Procruitment    Kemiingenjör
Om positionen Som förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav. Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom förpackningsteknik och materiallära för att vägleda gällande materialval, genomföra lastberäkningar, samt genomföra test... Visa mer
Om positionen

Som förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav.

Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom förpackningsteknik och materiallära för att vägleda gällande materialval, genomföra lastberäkningar, samt genomföra testning av förpackningar. Du kommer inom ditt kompetensområde att delta i utvecklingen gällande utrustning, metoder, rutiner och forskningsprojekt inom vårt globala ingenjörsteam. Speciellt fokus ges på tekniska lösningar som kan tillverkas av vårt globala produktionsnätverk.

Du kommer att arbeta med förpackningslösningar för projekt inom främst detaljhandel mot brand owners.

I rollen som förpackningsingenjör kommer du att agera teknisk support till projekt- och säljteam om nya affärsmöjligheter. Samt är stöd till implementeringsgruppen med specifikationer och krav för produktion.

Du kommer att vara placerad vid vår produktionsenhet i Gruvön, Grums och du rapporterar till chefen för förpackningsdesign och teknik.
I denna tjänst förekommer resor såsom till Kina och USA ungefär en gång på år. Målet är också att utöka samarbetet i Europa vilket på sikt kommer att innebära resor till europeiska länder cirka 1-2 gånger i månaden.

Kvalifikationer

- Högskole- eller civilingenjör i förpackningsteknik, kemi, maskinteknik eller materialvetenskap
- Gärna arbetslivserfarenhet inom området förpackningsteknik
- Stark kommunikationsförmåga på både engelska och svenska


Vi söker dig som har ett kommersiellt tankesätt såväl som en självmotiverande och driven personlighet. För att lyckas måste du också vara innovativ, kreativ och ha god kommunikationsförmåga. Du kan hantera flera projekt med konkurrerande tidsfrister effektivt. Slutligen är du strukturerad med en god analysförmåga.

Övrigt
För den här tjänsten kommer du att anställas direkt av BillerudKorsnäs.

Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Grums

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Sökord: packaging, förpackningsteknik, konverterare, ingenjör, kemi, materiallära, papper, wellpapp, kartong, brandowners, supply chain

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Förpackningsingenjör, BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Nov 22    Procruitment    Kemiingenjör
Är du redo för en ny utmaning? Vi letar nu efter en förpackningsingenjör till Division Solutions! Om positionen Som förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav. Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom förpackningsteknik och ... Visa mer
Är du redo för en ny utmaning? Vi letar nu efter en förpackningsingenjör till Division Solutions!

Om positionen
Som förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav. Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom förpackningsteknik och materiallära för att vägleda gällande materialval samt genomföra testning av förpackningar. Du kommer inom ditt kompetensområde att delta i utvecklingen gällande utrustning, metoder, rutiner och forskningsprojekt inom vårt globala ingenjörsteam. Speciellt fokus ges på tekniska lösningar som kan tillverkas av vårt globala produktionsnätverk.

Du kommer att arbeta med förpackningslösningar för projekt inom främst detaljhandel mot brand owners där du arbetar med hela supply chain kedjan. Ditt fokus som ingenjör kommer att ligga på materialet och du arbetar tätt med dina förpackningskollegor som arbetar med konstruktion och design.

I rollen som förpackningsingenjör kommer du att agera teknisk support till projekt- och säljteam om nya affärsmöjligheter. Samt är stöd till implementeringsgruppen med specifikationer och krav för produktion.

Du kommer att vara placerad vid vår produktionsenhet i Gruvön, Grums och du rapporterar till chefen för förpackningsdesign och teknik.
I denna tjänst förekommer resor såsom till Kina och USA ungefär en gång på år. Målet är också att utöka samarbetet i Europa vilket på sikt kommer att innebära resor till europeiska länder cirka 1-2 gånger i månaden.

Kvalifikationer

- Högskole- eller civilingenjör i förpackningsteknik, kemi, maskinteknik eller materialvetenskap
- Gärna arbetslivserfarenhet inom området förpackningsteknik
- Stark kommunikationsförmåga på både engelska och svenska

Vi söker dig som har ett kommersiellt tankesätt såväl som en självmotiverande och driven personlighet. För att lyckas måste du också vara innovativ, kreativ och ha god kommunikationsförmåga. Du kan hantera flera projekt med konkurrerande tidsfrister effektivt. Slutligen är du strukturerad med en god analysförmåga.

Övrigt
För den här tjänsten kommer du att anställas direkt av BillerudKorsnäs.

Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Grums

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Sökord: packaging, förpackningsteknik, konverterare, ingenjör, kemi, materiallära, papper, wellpapp, kartong, brandowners, supply chain

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Förpackningsingenjör till Division Solutions, BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Nov 26    Procruitment    Kemiingenjör
Om positionen Som förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav. Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom förpackningsteknik och materiallära för att vägleda gällande materialval, genomföra lastberäkningar, samt genomföra test... Visa mer
Om positionen

Som förpackningsingenjör på BillerudKorsnäs kommer du att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor förpackningsdesigners, försäljning och marknad, projektledning samt implementering för att säkerställa att förpackningsutvecklingen uppfyller kundens och interna krav.

Du ska på ett effektivt sätt använda din kunskap inom förpackningsteknik och materiallära för att vägleda gällande materialval, genomföra lastberäkningar, samt genomföra testning av förpackningar. Du kommer inom ditt kompetensområde att delta i utvecklingen gällande utrustning, metoder, rutiner och forskningsprojekt inom vårt globala ingenjörsteam. Speciellt fokus ges på tekniska lösningar som kan tillverkas av vårt globala produktionsnätverk.

Du kommer att arbeta med förpackningslösningar för projekt inom främst detaljhandel mot brand owners.

I rollen som förpackningsingenjör kommer du att agera teknisk support till projekt- och säljteam om nya affärsmöjligheter. Samt är stöd till implementeringsgruppen med specifikationer och krav för produktion.

Du kommer att vara placerad vid vår produktionsenhet i Gruvön, Grums och du rapporterar till chefen för förpackningsdesign och teknik.
I denna tjänst förekommer resor såsom till Kina och USA ungefär en gång på år. Målet är också att utöka samarbetet i Europa vilket på sikt kommer att innebära resor till europeiska länder cirka 1-2 gånger i månaden.

Kvalifikationer

- Högskole- eller civilingenjör i förpackningsteknik, kemi, maskinteknik eller materialvetenskap
- Gärna arbetslivserfarenhet inom området förpackningsteknik
- Stark kommunikationsförmåga på både engelska och svenska

Vi söker dig som har ett kommersiellt tankesätt såväl som en självmotiverande och driven personlighet. För att lyckas måste du också vara innovativ, kreativ och ha god kommunikationsförmåga. Du kan hantera flera projekt med konkurrerande tidsfrister effektivt. Slutligen är du strukturerad med en god analysförmåga.

Övrigt
För den här tjänsten kommer du att anställas direkt av BillerudKorsnäs.

Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Grums

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Sökord: packaging, förpackningsteknik, konverterare, ingenjör, kemi, materiallära, papper, wellpapp, kartong, brandowners, supply chain

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Packaging Engineer, BillerudKorsnäs Gruvön

Ansök    Nov 14    Procruitment    Kemiingenjör
Packaging Engineer, BillerudKorsnäs Are you up for a new challenge? We are now looking for a Packaging Engineer to Division Solutions! About the position As a Packaging Engineer at BillerudKorsnäs, you will work closely with our Packaging Designers, Sales, Project Management and Implementation, to ensure packaging development meets client and internal requirements. Effectively apply your knowledge of packaging engineering and material science to guide ma... Visa mer
Packaging Engineer, BillerudKorsnäs

Are you up for a new challenge? We are now looking for a Packaging Engineer to Division Solutions!

About the position
As a Packaging Engineer at BillerudKorsnäs, you will work closely with our Packaging Designers, Sales, Project Management and Implementation, to ensure packaging development meets client and internal requirements. Effectively apply your knowledge of packaging engineering and material science to guide material selection and packaging testing. You will participate in the development of equipment, methods, routines and research projects within our global Engineering team. Special focus is given to engineering solutions that are manufacturable by our global production network.

- Packaging engineering for a diverse array projects including retail, displays, protective, industrial and transport packaging
- Insert and cushioning solution engineering
- Comparative analysis of paper and packaging. Be able to communicate to a broad target group
- Proof of concept testing and materials specification
- Draft packaging material selection and evaluation process SOP and standard
- Perform technical investigations and literature studies within the application
- Create packaging analysis and optimized carton suites
- Provide technical support to project and sales teams on new business opportunities
- Manage multiple projects with competing deadlines efficiently
- Maintain testing lab equipment and best practices
- Share knowledge with the global team
- Frequent communication with design and project teams in China, Europe and US
- Conduct knowledge exchange and technical seminars with production network
- Support the Implementation Team with specifications and requirements for production

The position is located at our production unit in Gruvön, Grums. You will report to the Manager, Packaging Design & Engineering.

Job qualifications
To be an interesting candidate for this position you must have a Degree in Packaging Engineering, Mechanical Engineering, Material Science or related field. You have at least 3 years’ experience in the field of packaging engineering. You have experience working with corrugated plant managers, machine operators, fulfillment agents, or other packaging stakeholders/end users. Finally, you have strong communication skills in both English and Swedish.

Personal qualities
Our candidate has a commercial mindset as well as a self-motivating and driven personality. To succeed, you also need to be innovative, creative and have good communication skills. Finally you are structured with a good analytical ability.

Contact
If you would like to find out more about this position, please contact Jennie Forsell, Recruitment Consultant at Procruitment AB at +46739557616 or [email protected]

Welcome to BillerudKorsnäs!

Terms
Start: Immediate
Extent: Full time, permanent
Location: Grums

You will initially be employed consultant by Procruitment with the aim to be employed by our client.

About Procruitment

Procruitment makes companies grow with the right people! In the same time we are making opportunities for people to grow through their whole career.

Todays New Grads talents - up and coming Specialist or Leader. Regardless of your experience, we are a partner for you - today and tomorrow Visa mindre