Lediga jobb Karlstads Pastorat i Karlstad

Se alla lediga jobb från Karlstads Pastorat i Karlstad. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Karlstad som finns inom det yrket.

Kyrkogårdsarbetare sommarjobb 2023

Nytt
Beskrivning Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets nio kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Arbetsuppgifter I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som gräsklippning, städning och skötsel av blommor. Du kommer vara en del av en större arbetsgrupp.  Kvalifikationer Vi söker dig som har ett ... Visa mer
Beskrivning
Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets nio kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som gräsklippning, städning och skötsel av blommor. Du kommer vara en del av en större arbetsgrupp. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta på kyrkogård. Vi värdesätter egenskaper såsom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att du är flexibel som person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska vara ansvarstagande och professionell i ditt bemötande mot våra besökare på kyrkogården.

Vid tillsättningen av tjänsterna kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du måste ha fyllt 18 år för att kunna söka tjänsten. 
B-körkort är ett krav.         

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Perioder: 
8 platser perioden 12 juni - 4 augusti (8 veckor) 
1 plats perioden juli (4 veckor) 

Ange eventuellt önskemål om placering: 
Nyeds- och Älvsbacka kyrkogård (Molkom) 
Väse- och Östra Fågelviks kyrkogård (Väse)
Östra kyrkogården (Karlstad) 
Ruds kyrkogård (Karlstad) 

Välkommen med din ansökan via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sommarjobb som lokalvårdare i kapellen på Ruds kyrkogård

Nytt
Beskrivning Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker en sommarjobbare som ska städa i kapellen på Ruds kyrkogård. Arbetsuppgifter Huvuduppgiften är att städa i byggnaden på Ruds kyrkogård, där det finns begravningskapell och krematorium. Vid behov ska du även vara behjälplig krematorievaktmästare i olika enklare arbetsuppgifter.  Kvalifikationer Vi ser gärna att du har erfarenhet av lokalvård sedan tidigare. Du ska ha en förståelse för Svens... Visa mer
Beskrivning
Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker en sommarjobbare som ska städa i kapellen på Ruds kyrkogård.

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att städa i byggnaden på Ruds kyrkogård, där det finns begravningskapell och krematorium. Vid behov ska du även vara behjälplig krematorievaktmästare i olika enklare arbetsuppgifter. 

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har erfarenhet av lokalvård sedan tidigare.
Du ska ha en förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet.

Som person har du en god social kompetens. Du har ett öppet förhållningssätt gentemot de människor du möter. Du är lugn och trygg och samarbetar väl med andra.  Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är mellan 12 juni- 4 augusti

Du ska vara minst 18 år för att söka tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare i verkstaden på Rud, säsong

Beskrivning Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Arbetsuppgifter Tjänsten kommer att vara delad mellan verkstaden på Rud och kyrkogården på Rud. Du kommer att arbeta med service och reparationer av de mindre maskinerna som tex gräsklippare och trimmer på kyrkogården unde... Visa mer
Beskrivning
Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter.

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer att vara delad mellan verkstaden på Rud och kyrkogården på Rud. Du kommer att arbeta med service och reparationer av de mindre maskinerna som tex gräsklippare och trimmer på kyrkogården under del av säsongen. Resterande del kommer du att arbeta med skötsel ute på kyrkogården. I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta i verkstad och har erfarenheter av reparationer av mindre maskiner. Har du även erfarenhet av att arbeta på kyrkogård eller annat grönytearbete är det en merit.  

Vi värdesätter egenskaper såsom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att du är flexibel som person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska vara ansvarstagande och professionell i ditt bemötande mot våra besökare på kyrkogården.
Vid tillsättningen av tjänsterna kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

B-körkort är ett krav, har du andra körkortsbehörigheter ange dem.          

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.
Intervjuer och tillsättning av tjänster kommer att ske löpande så skicka in din ansökan direkt. 

Säsongen är mars till augusti med möjlighet till förlängning. 

Välkommen med din ansökan via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Familjerådgivare

Beskrivning Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare. Vi är indelade i fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten. Karlstads pastorats familjerådgivning erbjuder samtalsbehandling för familjer, par och enskilda med fokus på relationer. Då en av våra medarbetare nu ska gå i pension så söker vi en ny terapeut. Familj... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare.

Vi är indelade i fem församlingar, tre
stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns en kyrkogårdsförvaltning och en
administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten. Karlstads pastorats familjerådgivning erbjuder samtalsbehandling för familjer, par och enskilda med fokus på relationer. Då en av våra medarbetare nu ska gå i pension så söker vi en ny terapeut. Familjerådgivningen hör till Domkyrkoförsamlingen som är ett arbetslag på ca 15 personer.Arbetsuppgifter
Som terapeut blir du en av två personer som tillsammans ansvarar, planerar och lägger upp arbetet. Arbetet består främst av relationsbehandling med par och andra vuxna som har samlevnadsproblem eller befinner sig i kriser. Vi jobbar även med gruppverksamhet.
Som familjerådgivare arbetar du självständigt och har eget behandlingsansvar. Huvudsakliga
arbetsuppgifter är samtalsbehandling vid samlevnadsproblem i par, andra familjekonstellationer och hos enskilda. Viss utåtriktad verksamhet ingår samt administrativ hantering. I tjänsten ingår regelbunden handledning.Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, psykolog, präst, diakon eller annan akademisk examen som bedöms likvärdig. Du ska även ha grundläggande psykoterapi- eller familjeterapiutbildning. Du bör ha en god förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. Samt dela våra värderingar. För att lyckas i rollen bör du ha en social kompetens och vara skicklig i kommunikationen i möten med människor. Du ska ha förmåga att självständigt planera och leda ditt arbete med en välutvecklad förmåga till samarbete och teamarbete.

Vidare bör du ha en god administrativ förmåga, ha goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör ha en god it-vana, framför allt vad gäller Office. Som person bör du vara strukturerad och ha förmåga att arbeta efter gällande riktlinjer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Övrigt
Arbetstiden är deltid på 80%, i huvudsak på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Ekonomiassistent

Ansök    Nov 29    Karlstads Pastorat    Ekonomiassistent
Beskrivning Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare. Vi är indelade i fem församlingar, en administrativ enhet och kyrkogårdsförvaltning. Inom den administrativa enheten arbetar vi med bla bokning, ekonomi, lön, IT, HR och fastighetsfrågor. Vi gör en genomlysning av våra processer och behöver förstärka vår ekonomienhet en period. Därför söker vi just nu en vikarierande ekonomiassistent. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår främst löpande ... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare.

Vi är indelade i fem församlingar, en administrativ enhet och kyrkogårdsförvaltning. Inom den administrativa enheten arbetar vi med bla bokning, ekonomi, lön, IT, HR och fastighetsfrågor. Vi gör en genomlysning av våra processer och behöver förstärka vår ekonomienhet en period. Därför söker vi just nu en vikarierande ekonomiassistent.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår främst löpande fakturahantering, kund-och leverantörsreskontra, hantering av kollekt, samt viss del löpande bokföring. Andra löpande administrativa uppgifter kan också ingå, liksom att svara på frågor från chefer och medarbetare kring ekonomifrågor. Rollen innebär främst löpande arbete. Den kräver att du är noggrann, strukturerad, analytisk trivs med rutinarbete, samt har ett flexibelt arbetssätt. Du kan själv driva ditt arbete framåt. Som person bör du trivas med att jobba såväl i grupp som självständigt. Det är en fördel om du har en god pedagogisk förmåga och ett konsultativt förhållningssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomi, minst gymnasienivå, eller motsvarande, samt att du har erfarenhet från ekonomiassistentuppgifter. Du bör ha god förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. Du bör ha goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare bör du ha god administrativ förmåga, goda kunskaper och förmåga vad gäller att arbeta i ekonomisystem, samt god it-vana, framför allt vad gäller Office.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på 50%. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare säsong 2023

Beskrivning Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Arbetsuppgifter I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning.  Kvalifikationer Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av... Visa mer
Beskrivning
Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta på kyrkogård eller annat grönytearbete. Det är meriterande om du har utbildning inom trädgårdsområdet.

Vi värdesätter egenskaper såsom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att du är flexibel som person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska vara ansvarstagande och professionell i ditt bemötande mot våra besökare på kyrkogården.
Vid tillsättningen av tjänsterna kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

B-körkort är ett krav, har du andra körkortsbehörigheter ange dem.          

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.
Intervjuer och tillsättning av tjänster kommer att ske löpande så skicka in din ansökan direkt. 

Säsongen är april till september med möjlighet till förlängning. 

Välkommen med din ansökan via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Komminister

Ansök    Sep 23    Karlstads Pastorat    Komminister
Beskrivning Omgiven av Värmlands fina natur ligger Karlstad nära Vänern. Här finns det flera möjligheter till ett aktivt fritidsliv både i skogen och på vattnet. Karlstads Domkyrkoförsamling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads Pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 150 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrk... Visa mer
Beskrivning
Omgiven av Värmlands fina natur ligger Karlstad nära Vänern.

Här finns det flera möjligheter till ett aktivt fritidsliv både i skogen och på vattnet. Karlstads Domkyrkoförsamling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads Pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 150 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrkoförsamling söker vi nu en församlingspräst som vill vara med och utveckla vårt gudstjänst- och församlingsliv i Karlstads centrum.

 

Arbetsuppgifter
I Domkyrkoförsamlingen finns stora möjligheter både i verksamheten och i ett varierat gudstjänst- och musikliv. Domkyrkan är både stiftskatedral och kyrka mitt i stan. Det finns ett kyrkopedagogiskt arbete där det läggs stort vikt till att öppna upp domkyrkan för alla åldrar. Vi har upptäckt vårt digitala gudstjänstrum, högmässorna från domkyrkan direktsänds varje sön- och helgdag. Med olika inlägg och sändningar på sociala medier vill vi vara kyrka i den digitala världen.

Som församlingspräst hos oss blir du en del av ett kreativt arbetslag som består av sammanlagt 12 personer. Vi söker nu dig som finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar samt drivs av att arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Konfirmandarbetet bedrivs övergripande över hela pastoratet och du kommer att vara en del av det teamet. Du kommer att möta människor i öppen verksamhet och i grupper av olika slag, både i kyrkan och på andra arenor. Själavård och samtal är också en del av arbetet. Tjänstgöring kan förekomma inom hela Karlstads pastorat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta tillvara människors engagemang och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha förmåga att bygga relationer och kan skapa förtroendefulla samarbeten med såväl arbetskamrater, frivilliga och andra aktörer i samhället. Intresse för och erfarenhet i det digitala sättet att vara kyrka är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god administrativ förmåga, samt har grundläggande kunskaper i office-paketet. B- körkort är ett krav.

 

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

 

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kantor

Ansök    Nov 25    Karlstads Pastorat    Kantor
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Västerstrands församling ligger i Karlstads västra delar och är en spännande församling som är rik på mångfald. Mitt i detta område ligger Västerstrandskyrkan som en knytpunkt mellan de olika stadsdelarna. Arbetslaget består av sexton medarbetare och ett antal volontärer. Tillsammans arbetar vi för en levande kyrka. Nu söker vi en kantor til... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Västerstrands församling ligger i Karlstads västra delar och är en spännande församling som är rik på mångfald. Mitt i detta område ligger Västerstrandskyrkan som en knytpunkt mellan de olika stadsdelarna. Arbetslaget består av sexton medarbetare och ett antal volontärer. Tillsammans arbetar vi för en levande kyrka. Nu söker vi en kantor till Västerstrands församling. Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att spela vid bland annat gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar. En viktig del av tjänsten är att leda och utveckla församlingens vuxenkörer. Vi firar också gudstjänst kontinuerligt på äldreboenden där du kommer att vara en viktig del. Sjukhuskyrkan är en del av församlingen och tjänstgöring där kan förekomma liksom på häktet. Du kommer att delta i församlingens gemensamma verksamhet, vilket kan vara såväl barn/ungdom som vuxenverksamhet.  Huvudsakligen är arbetet förlagt inom Västerstrands församling men även arbetsuppgifter i andra församlingar inom pastoratet förekommer. Arbetstiden är schemalagd och innebär även arbete på kvällar och helger. 

 

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är musiker med kantorsexamen och som har en musikalisk bredd och kvalitet. Du är väl förtrogen med kyrkans gudstjänstliv och liturgi samt har god pedagogisk förmåga. Du behöver också ha erfarenhet av att leda körer med sångare i olika åldrar. Du bör ha goda kunskaper i svenska, samt kunna uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person behöver du förutom ditt musikaliska intresse vara flexibel, ha en positiv inställning, ett pastoralt förhållningssätt samt ha förmågan att kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god förmåga att skapa och behålla goda kontakter.
B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Svenska kyrkans värderingar är centrala i rollen som
kantor inom församlingen. Att du delar dessa värderingar samt är medlem i Svenska kyrkan ser vi som en självklarhet.Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.
Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Komminister

Ansök    Sep 23    Karlstads Pastorat    Komminister
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi en komminister till Väse-Fågelviks församling. Församlingen består till stor del av landsbygd, där andelen yngre familjer ökar. Det finns två samhällen Väse och Skattkärr, där det finns barnomsorg och skolor. I församlingen finns ett gott ekumeniskt samarbete och två vackra kyrkor, Väse och Östra Fågelvik. Arbetsuppgifter Som ko... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Nu söker vi en komminister till Väse-Fågelviks församling. Församlingen består till stor del av landsbygd, där andelen yngre familjer ökar. Det finns två samhällen Väse och Skattkärr, där det finns barnomsorg och skolor. I församlingen finns ett gott ekumeniskt samarbete och två vackra kyrkor, Väse och Östra Fågelvik.

Arbetsuppgifter
Som komminister hos oss på landsbygden blir du en del av ett kreativt arbetslag som består av 8 personer. Vi söker dig som finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar, arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Konfirmandarbetet bedrivs övergripande över hela pastoratet och du kommer att vara en del av det teamet. Du kommer att möta människor i öppen verksamhet och i grupper av olika slag både i kyrkan och på andra arenor. Arbetstiden är schemalagd, kvällar och helger ingår. Huvudsakligen är arbetet förlagt inom Väse-Fågelviks församling. Arbetsuppgifter inom andra församlingar i pastoratet förekommer.

Kvalifikationer
Du är prästvigd inom svenska kyrkan, har vigselbehörighet samt tidigare erfarenhet av arbete som församlingspräst. Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha förmåga att bygga relationer och kan skapa förtroendefulla samarbeten med såväl arbetskamrater, frivilliga och andra aktörer i samhället. Som person är du flexibel, ansvarsfull, har en positiv inställning samt förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning.  Intresse för och erfarenhet i det digitala sättet att vara kyrka är meriterande. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, samt har grundläggande kunskaper i office-paketet.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Församlingsherde

Ansök    Sep 6    Karlstads Pastorat    Kyrkoherde
Beskrivning Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning. Vi har drygt 50 000 medlemmar, ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Verksamheterna leds övergripande av Domprosten. I våra församlingar och enheter har vi församlingsherdar/enhetschefer. Till våra landsbygdsförsamlingar Alster -Nyed och Väse -Fågelvik söker vi nu en församlingsherde då vår nuvarande går vidare till nytt uppdrag inom... Visa mer
Beskrivning
Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning.

Vi har drygt 50 000 medlemmar, ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Verksamheterna leds övergripande av Domprosten. I våra församlingar och enheter har vi församlingsherdar/enhetschefer. Till våra landsbygdsförsamlingar Alster -Nyed och Väse -Fågelvik söker vi nu en församlingsherde då vår nuvarande går vidare till nytt uppdrag inom Svenska Kyrkan. Arbetslaget består av ca 15 personer fördelat på de två församlingarna.Arbetsuppgifter
Som församlingsherde har du verksamhetsansvar där du leder, fördelar och planerar arbetet för dessa två församlingar. Du företräder Domprosten i församlingsrådet. Vidare ingår ekonomi- och budgetansvar för enheten samt ett personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. I arbetet ingår också församlingsvårdande uppgifter, liksom att leda gudstjänster och förrättningar. Du kommer vara enhetens ansikte utåt och komma i kontakt med allmänhet och media. Du är en av fyra församlingsherdar och ingår i pastoratets ledningsgrupp där du tillsammans med dina chefskollegor och Domprost är en del av det övergripande operativa och strategiska arbetet för pastoratet.

God samverkan mellan församlingsherdar och församlingar är viktigt och vi ser våra resurser som gemensamma. Som församlingsherde är du både en del av verksamheten och en arbetsgivarföreträdare. Vi söker nu dig som är en god ledare och kan organisera församlingarnas arbete, samtidigt som du som arbetsgivarföreträdare deltar i ledningens strategiska arbete. Som person är du en god inspiratör för förändring, bra på att bygga relationer och vill tillsammans med Karlstads pastorat bygga kyrka för framtiden på landsbygden.

Du är tydlig i ditt ledarskap, en god administratör och har god it-vana. Du bör vara både flexibel och ordningsam. Kvalifikationer
Du är präst i Svenska Kyrkan och bör ha flera års erfarenhet av prästarbetet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet från ledarskap och gärna genomgått kyrkoherdeutbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har en god förmåga att planera, administrera och fatta beslut. Du som person är kommunikativ, flexibel, har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Som ledare har du ett tydligt och relationsskapande arbetssätt och arbetar aktivt för att skapa delaktighet och arbetsglädje. Du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Övrigt
B-körkort är ett krav. Du behöver ha en god administrativ förmåga och vara van att arbeta i verksamhetssystem. Det är en förutsättning att du kan arbeta med office-paketet och Microsoft365. Arbetstiden är heltid. Vi har reglerad och flexibel arbetstid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Välkommen med din ansökan via Varbi.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Församlingspedagog/ pedagog

Ansök    Aug 30    Karlstads Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del. Vi söker nu en församlingspedagog/pedagog till vår landsbygd... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del.


Vi söker nu en församlingspedagog/pedagog till vår landsbygdsförsamling Alster-Nyed.Arbetsuppgifter
Vi söker en skicklig pedagog till vårt engagerade arbetslag i Alster- Nyedsbygdens församling. Hos oss kommer du få ett intressant och utmanande arbete genom att vara med och utveckla det pedagogiska arbetet gällande barn, unga och vuxna, främst i Molkom. I församlingen kommer du bidra till lärande och undervisning i kristen tro i alla åldrar. Du kommer att arbeta med öppen förskola, spädbarnsrytmik samt med grupper för skolbarn. Konfirmander och unga ledare är en av dina viktiga uppgifter. Att utveckla och driva församlingens samarbete med skola och förskola ingår också i tjänsten. I församlingen har vi utarbetat en pedagogisk plan gällande arbetet med Barnens bästa Bibel, du kommer att få vara en del av det fortsätta arbetet kring detta. Utveckling av våra gudstjänster för små och stora kommer också att vara en av dina meningsfulla uppgifter. Läger- kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. I tjänsten ingår även att ha verksamhet riktade till vuxna. Arbete och samverkan i andra delar av pastoratet förekommer bla genom Mersmak, som är pastoratets konfirmandarbete.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är församlingspedagog eller har en pedagogisk utbildning tex lärarexamen. Du ska ha god pedagogisk förmåga. Du är driven, utåtriktad och har lätt för att knyta och bibehålla kontakter med människor. Att du kan arbeta både självständig och i grupp är centralt. Du är strukturerad och har en god administrativ förmåga. 

Att du har förmåga till flexibilitet är nödvändigt i vårt lilla arbetslag där vi ibland får ställa om och ändra verksamheten på kort varsel för att hjälpa varandra. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av att ha arbetat i församling är meriterande. Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och dela Svenska kyrkans tro och värdegrund. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, samt har grundläggande kunskaper i office-paketet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! 

 

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare

Beskrivning Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Vi söker nu två personer till arbetslaget på Väse- och Östra Fågelviks kyrkogårdar.  Arbetsuppgifter I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att me... Visa mer
Beskrivning
Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter.

Vi söker nu två personer till arbetslaget på Väse- och Östra Fågelviks kyrkogårdar. 

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta på kyrkogård eller annat grönytearbete. Det är meriterande om du har utbildning inom trädgårdsområdet.

Vi värdesätter egenskaper såsom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att du är flexibel som person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska vara ansvarstagande och professionell i ditt bemötande mot våra besökare på kyrkogården.
Vid tillsättningen av tjänsterna kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

B-körkort är ett krav, har du andra körkortsbehörigheter ange dem.          

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Anställningen är from 2022-10-03 tom 2022-11-11

Vi intervjuar löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så lämna in din ansökan redan idag. 

Välkommen med din ansökan via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ Visa mindre

Församlingsvärd

Ansök    Maj 13    Karlstads Pastorat    Husmor
Beskrivning Vi söker nu en ny kollega till Västerstrands församling. Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Arbetsuppgifter Rollen som... Visa mer
Beskrivning
Vi söker nu en ny kollega till Västerstrands församling.

Västerstrands församling är en av fem
församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en
gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.Arbetsuppgifter
Rollen som församlingsvärd innebär att vara församlingens ansikte utåt kopplat till ett gott värdskap. Du kommer att ha ansvar för mat och fika inom Västerstrands församling. Det innebär att planera och laga mat till ex soppluncher och olika sammankomster, förbereda fika till ex kyrkkaffe och konfirmander mm. Arbetet kan även ske i andra delar av Karlstads pastorat. Du har ansvar för samordning av inköp och fakturahantering av de varor som behövs i ditt arbete. I rollen möter du dagligen många människor, både kollegor och besökare/deltagare.

Även tvätt- och strykning ingår i dina arbetsuppgifter. Rollen innebär nära samarbete med vaktmästeri och vissa vaktmästarsysslor kan ingå som t ex öppning och stängning av kyrkan, hantering av ljud- och ljus i samband med gudstjänst, konsert eller liknande.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är bra på att laga mat och baka, har minst gymnasiekompetens. Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i storkök, samt har erfarenhet från arbete inom kyrkan. Du bör också ha kunskap om regler kring hantering av mat och råvaror.

Som person behöver du vara öppen, ha en god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.
Du kommer arbeta nära församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare. Det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga.

För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik, lösningsorienterad och van vid att arbeta självständigt. Du är ordningsam och har god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett kravÖvrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.


Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat. Vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.


Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com Visa mindre

Församlingspräst

Ansök    Maj 3    Karlstads Pastorat    Komminister
Beskrivning Omgiven av Värmlands fina natur ligger Karlstad nära Vänern. Här finns det flera möjligheter till ett aktivt fritidsliv både i skogen och på vattnet. Karlstads Domkyrkoförsamling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads Pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrk... Visa mer
Beskrivning
Omgiven av Värmlands fina natur ligger Karlstad nära Vänern.

Här finns det flera möjligheter till ett aktivt fritidsliv både i skogen och på vattnet. Karlstads Domkyrkoförsamling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads Pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrkoförsamling söker vi nu en församlingspräst som vill vara med och utveckla vårt gudstjänst- och församlingsliv i Karlstads centrum.

 

Arbetsuppgifter
I Domkyrkoförsamlingen finns stora möjligheter både i verksamheten och i ett varierat gudstjänst- och musikliv. Domkyrkan är både stiftskatedral och kyrka mitt i stan. Det finns ett kyrkopedagogiskt arbete där det läggs stort vikt till att öppna upp domkyrkan för alla åldrar. Vi har upptäckt vårt digitala gudstjänstrum, högmässorna från domkyrkan direktsänds varje sön- och helgdag. Med olika inlägg och sändningar på sociala medier vill vi vara kyrka i den digitala världen.

Som församlingspräst hos oss blir du en del av ett kreativt arbetslag som består av sammanlagt 13 personer. Vi söker nu dig som finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar samt drivs av att arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Konfirmandarbetet bedrivs övergripande över hela pastoratet och du kommer att vara en del av det teamet. Du kommer att möta människor i öppen verksamhet och i grupper av olika slag, både i kyrkan och på andra arenor. Själavård och samtal är också en del av arbetet. Tjänstgöring kan förekomma inom hela Karlstads pastorat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta tillvara människors engagemang och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha förmåga att bygga relationer och kan skapa förtroendefulla samarbeten med såväl arbetskamrater, frivilliga och andra aktörer i samhället. Intresse för och erfarenhet i det digitala sättet att vara kyrka är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god administrativ förmåga. B- körkort är ett krav.

 

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är 10 juni. 

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta församlingsherde Kristina Traulsen på tel. 054-14 14 17.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Församlingsvärd

Ansök    Aug 19    Karlstads Pastorat    Husmor
Beskrivning Inom Karlstads Pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads Pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Till Norrstrands församling söker vi nu en församlingsvärd i Kroppkärrskyrkan, Barnens katedral. Arbet... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads Pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads Pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.

Till Norrstrands församling söker vi nu en församlingsvärd i Kroppkärrskyrkan, Barnens katedral. Arbetslaget består av 6 medarbetare. Församlingen har ytterligare två distrikt utöver Kroppkärr och består av totalt ca 28 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Rollen som församlingsvärd innebär att vara församlingens ansikte utåt kopplat till ett gott värdskap. Du kommer att ha ansvar för mat och fika i Kroppkärrskyrkan/Barnens katedral. Det innebär att planera och laga mat till ex soppluncher och olika sammankomster, förbereda fika till ex kyrkkaffe och konfirmander mm. Du har dessutom ansvar för inköp av de varor som behövs. I rollen möter du dagligen många människor, både kollegor och besökare/deltagare.

Även tvätt- och strykning ingår i dina arbetsuppgifter. Rollen innebär nära samarbete med vaktmästeri och vissa vaktmästarsysslor kan ingå som t ex öppning och stängning av kyrkan, hantering av ljud- och ljus i samband med gudstjänst, konsert eller liknande. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är bra på att laga mat och baka, har minst gymnasiekompetens. Du bör också ha kunskap om regler kring hantering av mat och råvaror. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Som person behöver du vara öppen, ha en god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Du kommer arbeta nära församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare. Det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik, lösningsorienterad och van vid att arbeta självständigt. Du är ordningsam och har god datorvana.  B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Tjänsten är på deltid på 75% och ett vikariat till och med 31 dec med ev förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 9 september. Urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag. 

Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat. Vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com  

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Församlingspedagog/ pedagog

Ansök    Apr 12    Karlstads Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del. Vi söker nu en församlingspedagog/pedagog till vår landsbyg... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del.Vi söker nu en församlingspedagog/pedagog till vår landsbygdsförsamling Alster-Nyed.

Arbetsuppgifter
Vi söker en skicklig pedagog till vårt engagerade arbetslag i Alster- Nyedsbygdens församling. Hos oss kommer du få ett intressant och utmanande arbete genom att få vara med och utveckla det pedagogiska arbetet gällande barn, unga och vuxna. I församlingen kommer du att bidra till lärande och undervisning i kristen tro för alla åldrar. Du kommer att arbeta med öppen förskola, spädbarnsrytmik samt med grupper för skolbarn. Konfirmander och unga ledare är en del av dina viktiga uppgifter. Att utveckla och driva församlingens samarbete med skola och förskola ingår också i tjänsten. Uppstart av en ungdomsgrupp i Molkom kommer att vara en av dina uppgifter.

I församlingen har vi utarbetat en pedagogisk plan gällande arbetet med Barnens bästa Bibel, du kommer att få vara en del av det fortsatta arbetet kring detta. Arbete med att utveckla våra gudstjänster för små och stora ingår. I tjänsten ingår även att ha verksamhet riktade till vuxna. Arbete och samverkan i andra delar av pastoratet förekommer bla genom pastoratets konfirmandarbete.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är församlingspedagog eller har annan pedagogisk utbildning tex lärarexamen. Du ska ha god pedagogisk förmåga. Du är driven, utåtriktad och har lätt för att knyta och bibehålla kontakter med människor. Att du kan arbeta både självständig och i grupp är centralt. Du är strukturerad och har en god administrativ förmåga. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, samt har grundläggande kunskaper i office-paketet.

Att du har förmåga till flexibilitet är nödvändigt i vårt arbetslag där vi ibland får ställa om och ändra verksamheten med kort varsel. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av att ha arbetat i församling är meriterande. Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och dela Svenska kyrkans tro och värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Välkommen med din ansökan!
Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com Visa mindre

Kyrkogårdsmästare

Ansök    Mar 8    Karlstads Pastorat    Kyrkogårdsförman
Beskrivning Vill du ha en aktiv roll i att utveckla och förvalta de vackra kyrkogårdarna i Karlstads pastorat?  Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker nu en ny kyrkogårdsmästare. På kyrkogårdsförvaltningen sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar och begravningsplatser samt grönytorna kring våra fastigheter.  Vi är 24 tillsvidareanställda och 40 säsongsanställda. Arbetsuppgifter Som kyrkogårdsmästare är du en av två kyrkogårdsmästare som är di... Visa mer
Beskrivning
Vill du ha en aktiv roll i att utveckla och förvalta de vackra kyrkogårdarna i Karlstads pastorat? 

Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker nu en ny kyrkogårdsmästare.

På kyrkogårdsförvaltningen sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar och begravningsplatser samt grönytorna kring våra fastigheter. 

Vi är 24 tillsvidareanställda och 40 säsongsanställda.

Arbetsuppgifter
Som kyrkogårdsmästare är du en av två kyrkogårdsmästare som är direkt underställda kyrkogårdschefen. Du kommer att ansvara för planering av skötseln och stötta lagledarna med den dagliga arbetsledningen på Östra- och Västra kyrkogården samt kyrkogårdarna i Väse, Östra Fågelvik, Nyed och Älvsbacka samt grönytorna kring fastigheter och verkstad/snickeri.

Du har personalansvar för personalen som arbetar ute på kyrkogårdarna och till din hjälp har du lagledare under säsongen.

Du kommer tillsammans med kyrkogårdschef, kyrkogårdsmästare och planerare att arbeta med verksamhetsplanering och långsiktigt målarbete för kyrkogårdsförvaltningen. En viktig del i arbetet är att utveckla och förvalta vårt grönakultarv på våra kyrkogårdar, vi lägger därför en stor vikt vid din gröna kompetens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har landskapsingenjörsexamen eller utbildning som vi bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av kyrkogårds- och begravningsverksamhet.
Du ska ha några års arbetslivserfarenhet av grönytearbete. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som har tidigare dokumenterad erfarenhet av ledarskap. För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta i team tillsammans med din personal för att nå uppsatta mål. Som person är du en god inspiratör och bra på att bygga relationer och teamkänsla. Du ska vara strukturerad, men samtidigt flexibel för att på ett bra sätt kunna hantera dina dagliga arbetsuppgifter. Du ska ha en hög serviceförmåga och kunna möta människor i olika skeden i livet. 

Du ska ha god datorvana, och kunna uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat och vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag. Ansökan sker via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikarierande församlingsassistent

Ansök    Feb 28    Karlstads Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Vi söker nu en vikarierande församlingsassistent till Västerstrands församling där vi är ett arbetslag på 14 medarbetare. Västerstrands församling innefattar också Samtalsakuten och Sjukhuskyrkan som tillsammans blir totalt ca 17 medarbetare. Arbetsuppgifter Som församlingsassistent i församlingen blir du en del av ett kreativt arbetslag in... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Vi söker nu en vikarierande församlingsassistent till Västerstrands församling där vi är ett arbetslag på 14 medarbetare. Västerstrands församling innefattar också Samtalsakuten och Sjukhuskyrkan som tillsammans blir totalt ca 17 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som församlingsassistent i församlingen blir du en del av ett kreativt arbetslag inom församlingen. Rollen som församlingsassistent/pedagog i församlingsarbete innebär hos oss att du arbetar med barn och unga (0-18 år). Idag är arbetet förlagt huvudsakligen till konfirmandarbete samt ungdomsverksamhet men innefattar också barnverksamheten och arbetslagets gemensamma verksamhet. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i arbetslag. Arbete kan även förekomma i övriga delar av pastoratet.Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog, alternativt utbildad pedagog eller dig som har
erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan. Du bör ha god pedagogisk förmåga och trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp, samt ha god administrativ förmåga. Vi söker dig som finner glädje i att möta barn och unga och tillsammans med övriga medarbetare skapa mötesplatser i kyrka och församling, men också på andra arenor. Du är trygg, flexibel och kreativ, samt har lätt för samarbete med andra. En vuxen förebild för de barn och unga du möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Våra värderingar är centrala i rollen som pedagog och i vår församlingsverksamhet. Att du delar dessa värderingar samt är medlem i Svenska kyrkan ser vi som en självklarhet. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet. 

 

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag 21 mars. Välkommen med din ansökan!

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Johan Husberg på tel. 076-7661952.


I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Komminister

Ansök    Feb 17    Karlstads Pastorat    Komminister
Beskrivning En av våra duktiga medarbetare i Karlstads pastorats landsbygdsförsamlingar kommer att gå i pension och vi söker nu efter en efterträdare. Tjänsten kommer att vara förlagd i Alster-Nyeds bygdens församling som är en av fem församlingar i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 10... Visa mer
Beskrivning
En av våra duktiga medarbetare i Karlstads pastorats landsbygdsförsamlingar kommer att gå i pension och vi söker nu efter en efterträdare.

Tjänsten kommer att vara förlagd i Alster-Nyeds bygdens församling som är en av fem församlingar i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.

Arbetsuppgifter
Som komminister i Alster-Nyedsbygden kommer du att få en rolig tjänst fylld av variation, i ett arbetslag med höga ambitioner. Gudstjänster, kyrkliga handlingar, konfirmander, ungdomsarbete och själavård är delar som ingår i tjänsten. Att möta människor i alla åldrar är en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer att samverka i församlingens arbetslag, med andra medarbetare i pastoratet samt med lokala aktörer. Tillsammans med övriga i arbetslaget kommer du att driva utveckling av verksamhet och gudstjänst. Alsters kyrka är en populär förrättningskyrka, så vi söker dig som genomför förrättningar av hög kvalité. Vi har ett gott samarbete mellan våra landsbygdsförsamlingar, Alster-Nyed och Väse-Fågelvik, vilket innebär att du tex kommer att ha begravningsgudstjänster och vissa gudstjänster i båda församlingarna. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan samt har tidigare erfarenhet som präst inom
församling, gärna landsbygd. Vidare behöver du vara en öppen, flexibel och kommunikativ person som är bra på att samarbeta med kollegor, frivilliga /volontärer samt med externa aktörer. Som person är du förtroendeingivande, det är viktigt att du har lätt för att skapa och vidhålla goda relationer. Du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts.

Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, har administrativ vana och minst grundläggande IT-kunskaper, hanterar officepaketet väl. Arbetet med HBTQ-frågor är viktigt, därför vill vi att du delar vår grundsyn i dessa frågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet


Övrigt

B-körkort är ett krav. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid, kvällar och helger ingår. Att du har vigselrätt är ett krav. Vi vill även ha ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansök via https://karlstadspastorat.varbi.com/ senast 10 mars. Urval kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan! 

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag. Visa mindre

Familjerådgivare

Beskrivning Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare. Vi är indelade i fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten.  Karlstads pastorats familjerådgivning erbjuder samtalsbehandling för familjer, par och enskilda med fokus på relationer. Då en av våra medarbetare nu ska gå i pension så söker vi en ny terapeut. Fami... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare.

Vi är indelade i fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten. 

Karlstads pastorats familjerådgivning erbjuder samtalsbehandling för familjer, par och enskilda med fokus på relationer. Då en av våra medarbetare nu ska gå i pension så söker vi en ny terapeut. Familjerådgivningen hör till Domkyrkoförsamlingen som är ett arbetslag på ca 15 personer. 

Arbetsuppgifter
Som terapeut blir du en av två personer som tillsammans ansvarar, planerar och lägger upp arbetet. Arbetet består främst av relationsbehandling med par och andra vuxna som har samlevnadsproblem eller befinner sig i kriser. Vi jobbar även med gruppverksamhet.

Som familjerådgivare arbetar du självständigt och har eget behandlingsansvar. Huvudsakliga arbetsuppgifter är samtalsbehandling vid samlevnadsproblem i par, andra familjekonstellationer och hos enskilda. Viss utåtriktad verksamhet ingår samt administrativ hantering.    

I tjänsten ingår regelbunden handledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, psykolog, präst, diakon eller annan akademisk examen som bedöms likvärdig. Du ska även ha grundläggande psykoterapi- eller familjeterapiutbildning. Du bör ha en god förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. Samt dela våra värderingar. 

För att lyckas i rollen bör du ha en social kompetens och vara skicklig i kommunikationen i möten med människor. Du ska ha förmåga att självständigt planera och leda ditt arbete med en välutvecklad förmåga till samarbete och teamarbete. Vidare bör du ha en god administrativ förmåga, ha goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör ha en god it-vana, framför allt vad gäller Office.  

Som person bör du vara strukturerad och ha förmåga att arbeta efter gällande riktlinjer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Arbetstiden är heltid, i huvudsak på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.  Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Frågor om tjänsten besvaras av familjerådgivare Åse Bernling tel 054-141421 eller församlingsherde Kristina Traulsen tel 054-141417.

Sista ansökningsdatum är 28 februari.

Välkommen med din ansökan via https://karlstadspastorat.varbi.com/


I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare säsong

Beskrivning Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Arbetsuppgifter I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning.  Kvalifikationer Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av... Visa mer
Beskrivning
Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Karlstad pastorats kyrkogårdar? Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta på kyrkogård eller annat grönytearbete. Det är meriterande om du har utbildning inom trädgårdsområdet.

Vi värdesätter egenskaper såsom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att du är flexibel som person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska vara ansvarstagande och professionell i ditt bemötande mot våra besökare på kyrkogården.
Vid tillsättningen av tjänsterna kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

B-körkort är ett krav, har du andra körkortsbehörigheter ange dem.          

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.
Intervjuer och tillsättning av tjänster kommer att ske löpande så skicka in din ansökan direkt. 

Säsongen startar den 11 april-2 september med möjlighet till förlängning. 

Välkommen med din ansökan via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Barnskötare

Ansök    Dec 21    Karlstads Pastorat    Barnskötare
Beskrivning Änglagården finns på Råtorp, Karlstad. Med närhet till härliga natur- och skogsområden. Förskolan har en vacker trädgård och tillhörande växthus.  Vi är en del av Karlstads Pastorat, har kristen profil och samarbetar med pastoratets övriga medarbetare och verksamheter. Förskolan Änglagården består i nuläget av en avdelning med 17 barn. Där arbetar 3 förskollärare, 1 församlingspedagog/förskollärare och en 1 barnskötare som är tjänstledig fö... Visa mer
Beskrivning
Änglagården finns på Råtorp, Karlstad.

Med närhet till härliga natur- och skogsområden. Förskolan har en vacker trädgård och tillhörande växthus.  Vi är en del av Karlstads Pastorat, har kristen profil och samarbetar med pastoratets övriga medarbetare och verksamheter.

Förskolan Änglagården består i nuläget av en avdelning med 17 barn. Där arbetar 3 förskollärare, 1 församlingspedagog/förskollärare och en 1 barnskötare som är tjänstledig för studier.

 

Arbetsuppgifter
Förskolan inspireras utifrån Reggio Emilia filosofin vilket innebär en tro på att barnen kan och vill utforska världen. För oss är det viktigt att lärmiljön är tillgänglig, välkomnande, inspirerande och lärorik.   Vi ser den pedagogiska miljön som en förutsättning för ett undersökande och utforskande arbetssätt.  Verksamhetens lärmiljöer genomsyras också av skapande och IKT .

Barnskötare till barngrupp i åldrarna 1-5 år. Som barnskötare arbetar du utifrån planerade arbetsområden, med hjälp av pedagogisk dokumentation där det systematiska kvalitetsarbetet ligger i fokus. Ett relationellt perspektiv mot barn och vårdnadshavare ser vi som självklart då vi alltid strävar efter goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller har erfarenhet av arbete i förskolan. Du är engagerad, flexibel och har en god samarbetsförmåga med barn, kollegor och föräldrar. Du har barnens bästa i fokus. Du inspirerar till arbetsglädje och har en positiv inställning som bidrar till att barn, föräldrar och personal känner sig delaktiga i arbetet med att förverkliga förskolans mål och uppdrag enligt läroplanen. Det är därför viktigt att du har förmåga att reflektera över verksamhetens innehåll och genomförande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.Övrigt
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat på heltid med tillträde i februari. 

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Församlingspedagog/pedagog

Ansök    Nov 23    Karlstads Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Vi söker nu en församlingspedagog/ pedagog till Barnens katedral på Kroppkärr där vi är ett arbetslag på 10 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Kroppkärr och är då totalt ca 25 medarbetare.   Arbetsuppgifter Som församlingspedagog/pedagog i församlingen blir du en del av ett kreativt arbetslag i Barnens ... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Vi söker nu en församlingspedagog/ pedagog till Barnens katedral på Kroppkärr där vi är ett arbetslag på 10 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Kroppkärr och är då totalt ca 25 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter
Som församlingspedagog/pedagog i församlingen blir du en del av ett kreativt arbetslag i Barnens katedral som består av 6 personer. 

Rollen som församlingspedagog/pedagog i församlingsarbete innebär hos oss att du arbetar med barn och unga (0-18 år).  Idag är arbetet förlagt huvudsakligen till öppna förskolan i församlingen.  Du kommer att arbeta såväl självständigt som i arbetslag. Arbete kan även förekomma i övriga delar av pastoratet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog, alternativt utbildad pedagog eller dig som har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan. Du bör ha god pedagogisk förmåga och trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp, samt ha god administrativ förmåga. Vi söker dig som finner glädje i att möta barn och unga och tillsammans med övriga medarbetare skapa mötesplatser i kyrka och församling, men också på andra arenor. Du är trygg, flexibel och kreativ. En vuxen förebild för de barn och unga du möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Våra värderingar är centrala i rollen som pedagog och i vår församlingsverksamhet. Att du delar dessa värderingar samt är medlem i Svenska kyrkan ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet. Vi söker dig som besitter en god social kompetens, har ett öppet förhållningssätt och en vilja att möta människor.

 

Villkor
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Börje Axelsson på tel. 0705-856024.

Sista ansökningsdag 7 december.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com Visa mindre

Ekonomiassistent

Ansök    Dec 14    Karlstads Pastorat    Ekonomiassistent
Beskrivning Vi söker en ekonomiassistent till vår administrativa enhet Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare. Vi är indelade i fem församlingar, en administrativ enhet och kyrkogårdsförvaltning.  Inom den administrativa delen arbetar vi med bla bokning, ekonomi, lön, it, hr och fastighetsfrågor. Vi gör en genomlysning av våra processer och behöver förstärka vår ekonomienhet en period. Därför söker vi just nu en vikarierande ekonomiassistent... Visa mer
Beskrivning
Vi söker en ekonomiassistent till vår administrativa enhet

Inom Karlstads pastorat är vi ca 170 medarbetare.

Vi är indelade i fem församlingar, en administrativ enhet och kyrkogårdsförvaltning.  Inom den administrativa delen arbetar vi med bla bokning, ekonomi, lön, it, hr och fastighetsfrågor.

Vi gör en genomlysning av våra processer och behöver förstärka vår ekonomienhet en period. Därför söker vi just nu en vikarierande ekonomiassistent. 

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår främst löpande fakturahantering, kund-och leverantörsreskontra, hantering av kollekt, samt viss del löpande bokföring. Andra löpande administrativa uppgifter kan också ingå, liksom att svara på frågor från chefer och medarbetare kring ekonomifrågor.

Rollen innebär främst löpande arbete. Den kräver att du är noggrann, strukturerad, analytisk trivs med rutinarbete, samt har ett flexibelt arbetssätt. Du kan själv driva ditt arbete framåt. Som person bör du trivas med att jobba såväl i grupp som självständigt. Det är en fördel om du har en god pedagogisk förmåga och ett konsultativt förhållningssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomi, minst gymnasienivå, eller motsvarande, samt att du har erfarenhet från ekonomiassistentuppgifter. Du bör ha god förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet.

Du bör ha goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare bör du ha god administrativ förmåga, goda kunskaper och förmåga vad gäller att arbeta i ekonomisystem, samt god it-vana, framför allt vad gäller Office.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat, på 50-75% med start omgående. Urval kommer göras löpande.

Frågor om tjänsten besvaras av Helena Strandberg HR-chef [email protected], tel 054 – 14 14 55 eller Yvonne Nydahl ekonomiansvarig, [email protected], tel 054 - 14 15 04

Sista ansökningsdag 9 januari.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Domkyrkovaktmästare

Ansök    Sep 7    Karlstads Pastorat    Kyrkvaktmästare
Kyrkvaktmästare till Domkyrkoförsamlingen, Karlstads pastorat   Beskrivning Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten. Nu söker pastoratet en ny kyrkvaktmästare till domkyrkoförsamlingen då vår nuvarande ska gå i pension. I domkyrkoförsamlingens centrum ligger domkyrkan där det firas både... Visa mer
Kyrkvaktmästare till Domkyrkoförsamlingen, Karlstads pastorat

 

Beskrivning

Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten. Nu söker pastoratet en ny kyrkvaktmästare till domkyrkoförsamlingen då vår nuvarande ska gå i pension.

I domkyrkoförsamlingens centrum ligger domkyrkan där det firas både stora och festliga gudstjänster och musikevenemang samt enklare veckomässor, andakter, sångstunder och andra samlingar under veckan.

Domkyrkoförsamlingen har en variationsrik verksamhet såväl i domkyrkan men också i församlingshuset mitt emot. Till församlingen hör också stadsdelen Viken med Vikenkyrkan, Herrhagen och Råtorp med förskolan Änglagården.

Arbetsuppgifter

Som kyrkvaktmästare hos oss har du mest inre tjänst. Yttre tjänst ingår oftast inte, dock ingår snöskottning av gångvägar på vintern. I den inre tjänsten ingår bl. a att förbereda lokalerna inför kyrkliga handlingar som dop, vigsel och begravning, gudstjänster och andra aktiviteter; sköta ljud, den digitala kamerautrustningen, ljus, blommor, möbler med mera. Delta vid kyrkliga handlingar, gudstjänster och evenemang när så behövs. Den digitala utvecklingen har fört med sig att Domkyrkans gudstjänster sänds digitalt. Intresse för den digitala tekniken och utvecklingen är därför viktigt. 

Vidare ingår vardaglig tillsyn och att hålla lokalerna i gott skick. Viss hantering av inköp av förbrukningsvaror ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en stor förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet.

Du är praktiskt lagd samt har ett sinne för planering, har en teknisk grundkunskap och är dessutom intresserad av den digitala utvecklingen. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är flexibel samt mån om att besökare och deltagare får en positiv upplevelse hos oss. Du möter dagligen många människor, både kollegor och besökare/deltagare så en god människosyn och en bra kommunikationsförmåga är en förutsättning. Du bör vara ordningsam, mån om att göra ett bra jobb och vara med och skapa en bra miljö. Vi ser gärna att du kan arbeta både självständigt men också att du fungerar bra i grupp. I tjänsten förekommer en del tunga lyft, vilket ställer krav på god fysisk kondition.

Du har ett förmåga att självständigt planera och leda ditt eget arbete.

Som person har du en god social kompetens. Du behöver ha ett öppet förhållningssätt gentemot de människor du möter. Frågor som rör andlighet och tro är ämnen som du som kyrkvaktmästare kommer att hantera i mötet med människor varför det är viktigt att även detta är något du är öppen för. Flexibilitet och ett lösningsorienterat tankesätt när du möter oförutsedda händelser är ytterligare av stor vikt.

Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, har administrativ vana och minst grundläggande IT-kunskaper, samt hanterar office-paketet väl. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Arbetet är huvudsakligen förlagt till Domkyrkan och församlingshuset men arbete inom hela pastoratet kan förekomma.

Övrigt

Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Urval kommer att ske löpande.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Kristina Traulsen på [email protected] eller tfn. 054-14 14 17 alternativt nuvarande vaktmästare Henrik Hermansson: [email protected] eller tfn. 054-14 14 08.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Domprost

Ansök    Sep 30    Karlstads Pastorat    Kyrkoherde
Beskrivning Var med och fortsätt bygga framtidens kyrka i Karlstad! Vi söker ny Domprost till Karlstads pastorat. I Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar, kyrkogårdsförvaltning och administration. Karlstads pastorat leds av Domprosten, har ca 200 medarbetare, ingår i Karlstads Stift och är ett eget kontrakt inom stiftet. Här finns Domkyrkan och 10 andra vackra kyrkor. Vi har genomfört ett störr... Visa mer
Beskrivning
Var med och fortsätt bygga framtidens kyrka i Karlstad!

Vi söker ny Domprost till Karlstads pastorat.

I Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar, kyrkogårdsförvaltning och administration. Karlstads pastorat leds av Domprosten, har ca 200 medarbetare, ingår i Karlstads Stift och är ett eget kontrakt inom stiftet. Här finns Domkyrkan och 10 andra vackra kyrkor.

Vi har genomfört ett större förändringsarbete, har en ekonomi i balans och står väl rustade för att fortsätta utveckla våra verksamheter och att möta framtiden.

Vår nuvarande Domprost ska gå i pension och vi söker nu hans efterträdare.

Arbetsuppgifter
Som Domprost i Karlstads pastorat driver du den pastorala och teologiska utvecklingen. Du har det övergripande ansvaret för pastoratet och alla dess delar såsom personal, verksamheter, fastigheter, ekonomi och begravningsverksamhet. Det finns enhetschefer (församlingsherdar) i församlingarna, samt kyrkogårdschef och HR-chef/administrativ chef som har det operativa personalansvaret och verksamhetsansvaret i enheterna.  

Uppdraget som Domprost är brett och varierande med många kontakter inom och utanför organisationen. Pastoratet jobbar för och med utveckling av såväl verksamhet som organisation.

Domprosten arbetar gemensamt med kyrkorådet för att säkerställa att pastoratets grundläggande uppgift blir utförd. Domprosten är vice ordförande i domkapitlet och biskopens ersättare i stiftsstyrelsen. Som domprost deltar du i arbetsutskott, kyrkoråd och kyrkofullmäktige och leder pastoratets ledningsgrupp.

Rollen är både operativ och strategisk och förutsätter att du behärskar båda perspektiven.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har gedigen erfarenhet som präst. Du har mångårig dokumenterad chefserfarenhet som kyrkoherde eller från likvärdig tjänst, gärna i större sammanhang. Det är meriterande om du utöver kyrkoherdeutbildningen har ytterligare ledarskapsutbildningar

Vi vill att du är en välgrundad teolog och god gudstjänstledare, som är empatisk och trygg i dig själv och att detta genomsyrar ditt ledarskap.

I ditt ledarskap är du både tydlig och kommunikativ med intresse för utveckling och förbättringsarbete. Du vågar fatta och genomföra svåra beslut. Som person bör du ha förmågan att kunna växla mellan strategiskt och operativt perspektiv och mellan arbetsuppgifter som har koppling till båda perspektiven.

Du måste kunna driva och självständigt hålla i frågor, ta nödvändiga kontakter och följa upp samt arbeta proaktivt. För att lyckas i rollen bör du ha en mycket god samverkansförmåga, kunna skapa och upprätthålla goda relationer, liksom förmåga att skapa förtroende. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan skapa såväl som följa strukturer och riktlinjer. Kontakter med samhällsaktörer och media ingår i rollen.

Som person har du ett gott omdöme, och delar vår uppfattning om alla människors lika värde.  

Rollen kräver god administrativ förmåga, god kunskap om ekonomi, fastigheter och personal, liksom IT-kunskap och kunna hantera Officepaketet väl. Det är också viktigt att du är intresserad av och vill vara med och driva vår digitalisering och fortsatta utveckling.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, samt i tal även på engelska. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Arbetstiden är oreglerad, främst dagtid men även kvällar och helger ingår. Tjänstebostad ingår ej. Vi lägger stor vikt vid det främjande arbetsmiljöarbetet och vi har ett gott samarbete med KMTi som vår företagshälsovård.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Domprost Harald Cohén på [email protected] eller 054-14 14 11, HR-chef Helena Strandberg  på [email protected] eller 054-14 14 55, eller kyrkorådets ordförande Lina Larhult på 070-757 95 23.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 31 oktober 2021. Söker gör du genom att registrera dig på https://karlstadspastorat.varbi.com och koppla dig mot tjänsten. I din ansökan vill vi ha ett personligt brev, CV, referenser, prästbrev och vigselförordnande, samt klargörande att du är beredd att i alla uppgifter tjänstgöra med andra som vigts till uppdrag inom kyrkans vigningstjänst oavsett deras kön.

Välkommen med din ansökan!

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Krematorievaktmästare

Beskrivning Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker en krematorievaktmästare till krematoriet på Ruds kyrkogård. 2020 invigdes nya krematoriet i Karlstad. Vi behöver nu förstärka vårt team med ytterligare en krematorievaktmästare. Vi söker en person som är lugn och trygg i sig själv. En person som lägger stor vikt vid att arbetet som utförs görs på ett etiskt och värdigt sätt. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med att utföra kremationer. ... Visa mer
Beskrivning
Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker en krematorievaktmästare till krematoriet på Ruds kyrkogård.

2020 invigdes nya krematoriet i Karlstad. Vi behöver nu förstärka vårt team med ytterligare en krematorievaktmästare. Vi söker en person som är lugn och trygg i sig själv. En person som lägger stor vikt vid att arbetet som utförs görs på ett etiskt och värdigt sätt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att utföra kremationer. Daglig service, mindre reparationer och underhåll som utförs på anläggningen. 

Tjänsten innehåller viss administration bland annat i form av att upprätthålla gravboken, kremations- och bisättningsjournalen.

En viktig del i arbetet kommer att vara att ha kontakt med anhöriga, andra medarbetare inom organisationen, begravningsentreprenörer och andra förvaltningar. 

Du kommer att tjänstgöra vid gudstjänster, kyrkliga handlingar, borgliga ceremonier och ceremonier för andra religioner vid kapellen på Rud eller på Ruds kyrkogård. I arbetet ingår det att ställa i ordning inför och efter begravningarna.

Du kommer att ha kontakt med anhöriga i samband med upplåtande av nya gravplatser på Ruds kyrkogård samt Västra- och Östra kyrkogårdarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har som har en 3- årig gymnasieutbildning, gärna med inriktning styr- och reglerteknik. Du ska ha goda kunskaper i att arbeta i en modern datamiljö samt ha B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har utbildning i kremation, pannskötarutbildning nivå 4 och erfarenhet av arbete inom begravningsverksamhet, krematorium, administration samt möten med sörjande.

Som person har du en god social kompetens. Du har ett öppet förhållningssätt gentemot de människor du möter. Du är lugn och trygg och samarbetar väl med andra och är uppmärksam och tillmötesgående i dina kontakter. Du är strukturerad och noggrann med att rutiner följs på ett korrekt sätt. Flexibilitet och ett lösningsorienterat tankesätt när du möter oförutsedda händelser är ytterligare av stor vikt.

Du ska ha en god kommunikationsförmåga och obehindrat behärska svenska språket i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha en förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat och vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Ansökan sker via: https://karlstadspastorat.varbi.com/

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare säsong

Beskrivning Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Ruds kyrkogård? Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstad har en plats kvar till årets säsong. Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Som kyrkogårdsarbetare ingår du i ett arbetslag, din huvudsakliga placering är på Ruds kyrkogård. Arbetsuppgifter I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrko... Visa mer
Beskrivning
Vill du bli en del av vårt härliga gäng och arbeta i den fantastiska miljön på Ruds kyrkogård?
Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstad har en plats kvar till årets säsong.

Inom förvaltningsområdet sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar samt grönytorna kring våra kyrkor och fastigheter. Som kyrkogårdsarbetare ingår du i ett arbetslag, din huvudsakliga placering är på Ruds kyrkogård.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår alla förekommande arbeten på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter samt att medverka vid gravsättning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta på kyrkogård eller annat grönytearbete. Det är meriterande om du har utbildning inom trädgårdsområdet.

Vi värdesätter egenskaper såsom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att du är flexibel som person med en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du ska vara ansvarstagande och professionell i ditt bemötande mot våra besökare på kyrkogården.
Vid tillsättningen av tjänsterna kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

B-körkort ett krav.          

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.
Intervjuer och tillsättning av tjänster kommer att ske löpande så skicka in din ansökan direkt. 
Säsongen startar den 12 april-1 september med möjlighet till förlängning. 
Ansökan sker via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT samordnare

Ansök    Feb 10    Karlstads Pastorat    IT-strateg
Beskrivning Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del. Till vår administrativa enhet söker vi nu en IT-samordnare  ... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del.

Till vår administrativa enhet söker vi nu en IT-samordnare

 

Arbetsuppgifter
Syftet med rollen som IT-samordnare hos oss är att säkerställa en väl fungerande och ändamålsenligt IT-miljö i hela pastoratet. Det är en bred och utvecklande roll som är både operativ och strategisk.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara att löpande säkerställa en kostnadseffektiv och välfungerade IT-infrastruktur och telefoni i pastoratets lokaler. Du kommer driva på den interna digitaliseringen som stöd i verksamhetsutvecklingen och bidra i utvecklingen av pastoratets digitala tjänsteutbud. 

Rollen innebär också att ge stöd till förtroendevalda, chefer- och medarbetare i IT-frågor och telefoni, såväl strategiskt som operativt. Hantera löpande administrativa och operativa frågor samt support och vissa back-up funktioner. Viss installation av datorer och telefoner ingår, samt annan kommunikativ utrustning. Vi ser också gärna att du vill och kan utbilda organisationen exempelvis vid införandet av nya system.

Vi har ett pågående utvecklingsarbete och fortsatt digitalisering är en mycket viktig aspekt för oss. Det är viktigt att du är intresserad av att vara med och bidra till vår fortsatta utveckling.

 

Kvalifikationer
Du ska ha Högskoleexamen inom IT eller motsvarande som pastoratet bedömer likvärdig, samt erfarenhet från att jobba med IT-drift och support.  

Som person är du drivande, nyfiken och tekniskt intresserad. Du kan självständigt hålla i frågor, ta nödvändiga kontakter samt arbeta proaktivt. Du har förmåga att jobba såväl operativt som strategiskt, är nyfiken på förändringar och har en god förmåga att ställa om till nya förutsättningar.

Vi ser också att du behöver ha ett konsultativt, serviceinriktat, pedagogiskt och utvecklingsorienterat arbetssätt.  Du har god samarbetsförmåga samt god administrativ förmåga. Att du har goda IT-kunskaper, god teknisk förståelse och förmåga samt ett gott ekonomiskt tänk ser vi som en självklarhet.

Du som person är kommunikativ, flexibel, och god social kompetens. Du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

 

Övrigt
B-körkort är ett krav. Du bör ha förståelse och intresse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. Att du har en god administrativ förmåga och vana att arbeta i verksamhetssystem, och med Office-paketet som verktyg är en förutsättning.

Arbetstiden är heltid, i huvudsak på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.  

 

Vi har reglerad och flexibel arbetstid.  Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Kontakta oss gärna om du har några frågor; HR och administrativ chef Helena Strandberg tel 054- 14 14 55 hel[email protected] eller HR-specialist Veronica Jansson 054- 14 14 53 [email protected]

Sista ansökningsdatum; 2021-03-09

Ansökan via https://karlstadspastorat.varbi.com/

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Församlingsvärd

Ansök    Mar 22    Karlstads Pastorat    Husmor
Beskrivning Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. I de centrala delarna av Karlstad ligger Domkyrkan med församlingshuset mitt emot. I församlingen ingår även stadsdelen Viken med Vi... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.

I de centrala delarna av Karlstad ligger Domkyrkan med församlingshuset mitt emot. I församlingen ingår även stadsdelen Viken med Vikenkyrkan, Herrhagen och även förskolan Änglagården på Råtorp. Församlingen är präglad av ett variationsrikt gudstjänstliv och en mångfaldig verksamhet.

Till Domkyrkoförsamlingen söker vi nu en ny församlingsvärd till centrums distrikt.

Arbetsuppgifter
Rollen som församlingsvärd innebär att vara församlingens ansikte utåt kopplat till gott värdskap. Du har ansvar för livsmedelshantering såsom bakning och beredning av förtäring i samband med gudstjänster, samlingar och större arrangemang. 

I rollen ingår även servering vid församlingsaktiviteter som luncher, församlingskvällar, konfirmander, körer samt caféer.

Du har ansvar för samordning av inköp och fakturahantering av de varor som behövs i ditt arbete. Även tvätt- och strykning ingår i dina arbetsuppgifter.

Rollen innebär nära samarbete med vaktmästeri och vissa vaktmästarsysslor kan ingå som t ex öppning och stängning av kyrkan, hantering av ljud- och konferensanläggningen i församlingshuset.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är bra på att laga mat och baka, har minst gymnasiekompetens samt tidigare erfarenhet av att arbeta i storkök. Du bör också ha kunskap om regler kring hantering av mat/ råvaror och livsmedelshygien. 

Som person behöver du vara öppen, ha en god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.
Du kommer arbeta nära församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare. Det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik, lösningsorienterad och van vid att arbeta självständigt. Du är ordningsam och har god datorvana.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.Övrigt
Du kommer att ha din placering i Domkyrkans församlingshus men tjänstgöring kan ske i hela pastoratet. Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. 

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kyrkogårdsmästare

Ansök    Sep 25    Karlstads Pastorat    Kyrkogårdsförman
Beskrivning Vill du ha en aktiv roll i att utveckla och förvalta de vackra kyrkogårdarna i Karlstads pastorat?  Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker nu en ny kyrkogårdsmästare. På kyrkogårdsförvaltningen sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar och begravningsplatser samt grönytorna kring våra fastigheter.  Vi är 22 tillsvidareanställda och 40 säsongsanställda. Arbetsuppgifter Som kyrkogårdsmästare är du en av två kyrkogårdsmästare som är di... Visa mer
Beskrivning
Vill du ha en aktiv roll i att utveckla och förvalta de vackra kyrkogårdarna i Karlstads pastorat? 

Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker nu en ny kyrkogårdsmästare.

På kyrkogårdsförvaltningen sköter vi pastoratets 9 kyrkogårdar och begravningsplatser samt grönytorna kring våra fastigheter. 

Vi är 22 tillsvidareanställda och 40 säsongsanställda.

Arbetsuppgifter
Som kyrkogårdsmästare är du en av två kyrkogårdsmästare som är direkt underställda kyrkogårdschefen. Du kommer att ansvara för planering och den dagliga arbetsledningen på Ruds kyrkogård, Mosaiska begravningsplatsen och Alsters kyrkogård.

Du har personalansvar för personalen som arbetar ute på kyrkogårdarna och till din hjälp har du lagbasar.

Du kommer tillsammans med kyrkogårdschef, kyrkogårdsmästare och planerare att arbeta med verksamhetsplanering och långsiktigt målarbete för kyrkogårdsförvaltningen. En viktig del i arbetet är att utveckla och förvalta vårt gröna kultarv på våra kyrkogårdar, vi lägger därför en stor vikt vid din gröna kompetens.     

Kvalifikationer
Vi söker dig som har landskapsingenjörsexamen eller likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kyrkogårds- och begravningsverksamhet. Du ska ha några års arbetslivserfarenhet av grönytearbete och det är meriterande om du tidigare har arbetat i en arbetsledande roll. B-körkort är ett krav. 

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta i team tillsammans med din personal för att nå uppsatta mål. Som person är du en god inspiratör och bra på att bygga relationer och teamkänsla. Du ska vara strukturerad, men samtidigt flexibel för att på ett bra sätt kunna hantera dina dagliga arbetsuppgifter. Du ska ha en hög serviceförmåga och kunna möta människor i olika skeden i livet. 

Du ska ha god datorvana, och kunna uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Villkor
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat och vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan sker via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Diakon

Ansök    Okt 1    Karlstads Pastorat    Diakon
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Vi söker nu en diakon till Norrstrandskyrkan där vi är ett arbetslag på 10 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och har totalt ca 25 medarbetare. Arbetsuppgifter Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. ... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Vi söker nu en diakon till Norrstrandskyrkan där vi är ett arbetslag på 10 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och har totalt ca 25 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. I diakonens roll ingår att ge själavårdssamtal, leda sorgegrupper och andakter samt att medverka vid gudstjänster.

Norrstrandskyrkan är församlingens huvudkyrka och har ett rikt gudstjänstliv. Gudstjänstlivet är under utveckling och distriktets diakon förväntas delta i
gudstjänstarbetet tillsammans med övriga medarbetare.

Inom Norrstrands församling finns tre diakontjänster, som var och en ansvarar över sitt distrikt. Diakonerna ingår i funktionsenheten inom pastoratet och och har olika pastoratsövergripande ansvarsområden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan och har erfarenhet inom det diakonala fältet. För att trivas i rollen ska du ska vara flexibel och både vilja utveckla nuvarande samt skapa nya verksamheter. Du ska även kunna bygga nätverk och relationer.

Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och att du trivs att arbeta både självständigt men också i team. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet. Vi söker dig som besitter en god social kompetens, har ett öppet förhållningssätt och en vilja att möta människor.

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Börje Axelsson på tel. 0705-856024.

Sista ansökningsdag 25 oktober

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com Visa mindre

Församlingsvärd

Ansök    Sep 28    Karlstads Pastorat    Husmor
Beskrivning Inom Karlstads Pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads Pastorat leds av domprosten. Till Norrstrands församling söker vi nu en församlingsvärd. Norrstrandskyrkan är ett arbetslag på 10 medarbetare. Församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och består av totalt ca 25 medarbetare. Arbetsuppgifter Ro... Visa mer
Beskrivning
Inom Karlstads Pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar.

Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads Pastorat leds av domprosten.

Till Norrstrands församling söker vi nu en församlingsvärd. Norrstrandskyrkan är ett arbetslag på 10 medarbetare. Församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och består av totalt ca 25 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Rollen som församlingsvärd innebär ansvar för mat och fika inom Norrstrands församling. Det innebär att planera och laga mat till ex soppluncher och olika sammankomster, förbereda fika till ex kyrkkaffe och konfirmander mm. Du har dessutom ansvar för inköp av de varor som behövs. I rollen möter du dagligen många människor, både kollegor och besökare/deltagare.

Vi söker dig som är bra på att laga mat och baka, har minst gymnasiekompetens samt tidigare erfarenhet av att arbeta i storkök. Du bör också ha kunskap om regler kring hantering av mat och råvaror. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Kvalifikationer
Som person behöver du vara öppen, ha en god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Du kommer arbeta nära församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare. Det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik, lösningsorienterad och van vid att arbeta självständigt. Du är ordningsam och har god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår.

Tjänsten är på deltid. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 18 oktober. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat. Vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com Visa mindre

Vikarierande kyrkomusiker till Alster-Nyedbygdens församling

Ansök    Nov 4    Karlstads pastorat    Kantor
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi kyrkomusiker till Alster- Nyedsbygdens församling. I församlingen finns både landsbygd och två samhällen, Ulvsby och Molkom, där det finns skolor. I norr finns den vackra byn Älvsbacka. I församlingen når vi alla åldrar. Vi har tre kyrkor, varav kyrkan i Alster är en mycket populär förrättningskyrka. Vi har ett rikt kör och musik... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Nu söker vi kyrkomusiker till Alster- Nyedsbygdens församling. I församlingen finns både landsbygd och två samhällen, Ulvsby och Molkom, där det finns skolor. I norr finns den vackra byn Älvsbacka. I församlingen når vi alla åldrar. Vi har tre kyrkor, varav kyrkan i Alster är en mycket populär förrättningskyrka. Vi har ett rikt kör och musikliv. Hos oss får du förmånen att ingå i ett kreativt arbetslag på 10 personer.Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att spela vid bland annat gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar. En stor del av tjänsten är körledning. Fyra körer ingår i tjänsten; Nyeds kyrkokör, Solsångarna (dagtid), samt två barnkörer. Körverksamheten sker främst i Molkom, orgel och pianospel i Alster, Nyed och Älvsbacka kyrkor. Kyrkomusiken är en viktig del av församlingslivets utveckling och du deltar i flera olika verksamheter.

Arbetstiden är schemalagd och innebär även arbete på kvällar och helger, med målsättning att tjänstgöra varannan helg. Huvudsakligen är arbetet förlagd inom Alster- Nyedsbygdens församling men även arbetsuppgifter i andra församlingar inom pastoratet förekommer. Tjänsten har sin bas i Molkom med resor till de andra kyrkorna.

 

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är musiker med kantorsexamen och som har en musikalisk bredd och kvalitet. Du är väl förtrogen med kyrkans gudstjänstliv och liturgi samt har god pedagogisk förmåga. Du behöver också ha erfarenhet av att leda körer med sångare i olika åldrar. Du bör ha goda kunskaper i svenska, samt kunna uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person behöver du förutom ditt musikaliska intresse vara flexibel, ha en positiv inställning, ett pastoralt förhållningssätt samt ha förmågan att kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god förmåga att skapa kontakter. Arbetslaget hjälps åt och vi förutsätter att du deltar i personalgruppens gemensamma arbetsuppgifter.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

 

Övrigt
Vikariatet sträcker sig till och med augusti 2020 med möjlighet till förlängning. Urval kommer att ske löpande.

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson på telefon 054-14 15 02, [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Diakon, Norrstrandskyrkan, Karlstads pastorat

Ansök    Okt 25    Karlstads pastorat    Församlingsdiakon
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Vi söker nu en diakon till Norrstrandskyrkan där vi är ett arbetslag på 11 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och har totalt ca 30 medarbetare.  Arbetsuppgifter Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället.... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Vi söker nu en diakon till Norrstrandskyrkan där vi är ett arbetslag på 11 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och har totalt ca 30 medarbetare. 

Arbetsuppgifter
Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. I diakonens roll ingår att ge själavårdssamtal, leda sorgegrupper och andakter samt att medverka vid gudstjänster. Norrstrandskyrkan är församlingens huvudkyrka och har ett rikt gudstjänstliv. Gudstjänstlivet är under utveckling och distriktets diakon förväntas delta i gudstjänstarbetet tillsammans med övriga medarbetare. Inom Norrstrands församling finns tre diakontjänster, som var och en ansvarar över sitt distrikt. Diakonerna ingår i funktionsenheten inom pastoratet och och har olika pastoratsövergripande ansvarsområden.   

Vid Norrstrandskyrkan finns "Skattkistan" som bistår utsatta barnfamiljer med kläder. Diakonen är huvudansvarig för Skattkistan som har en stor medverkan av volontärer. Norrstrandskyrkans diakon finns med i pastoratets konfirmandarbetslag och har ett särskilt fokus på barn och unga. Ett annat fokusområde i tjänsten är ansvar för utveckling av det ideella arbetet distriktet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan och har erfarenhet inom det diakonala fältet. Du ska vara en flexibel diakon som både vill utveckla existerade verksamheter samt skapa nya nätverk och verksamheter. Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och att du trivs att arbeta både självständigt men också i team. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift. Vi söker dig som besitter en god social kompetens, öppet förhållningssätt och en vilja att möta människor. Övrigt 
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Niklas Grahn på tel. 054 14 19 11.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Församlingsherde till Karlstads pastorat

Ansök    Feb 20    Karlstads pastorat    Kyrkoherde
Beskrivning Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning. Vi har drygt 50 000 medlemmar, ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Verksamheterna leds övergripande av Domprosten. I våra församlingar och enheter har vi församlingsherdar/enhetschefer. Till Norrstrands församling söker vi nu en ny församlingsherde då vår nuvarande går vidare till nytt uppdrag inom Svenska Kyrkan.   Inom Norrstran... Visa mer
Beskrivning
Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning.

Vi har drygt 50 000 medlemmar, ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Verksamheterna leds övergripande av Domprosten. I våra församlingar och enheter har vi församlingsherdar/enhetschefer. Till Norrstrands församling söker vi nu en ny församlingsherde då vår nuvarande går vidare till nytt uppdrag inom Svenska Kyrkan.  

Inom Norrstrands församling finns ca 25 medarbetare och en rik variation av verksamhet i de olika kyrkorna; Norrstrandskyrkan, Kronoparkskyrkan (samarbetskyrka med Equmeniakyrkan), Kroppkärrskyrkan/Barnens katedral samt Universitetskyrkan.  

Arbetsuppgifter
Som församlingsherde har du verksamhetsansvar där du leder, fördelar och planerar arbetet för församlingen. Du företräder Domprosten i församlingsrådet. Vidare ingår ekonomi- och budgetansvar för enheten samt ett personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. I arbetet ingår också församlingsvårdande uppgifter, liksom att leda gudstjänster och förrättningar. Du kommer vara enhetens ansikte utåt och komma i kontakt med allmänhet och media.

Du är en av fyra församlingsherdar och ingår i pastoratets ledningsgrupp där du tillsammans med dina chefskollegor och Domprost är en del av det övergripande operativa och strategiska arbetet för pastoratet. God samverkan mellan församlingsherdar och församlingar är viktigt och vi ser våra resurser som gemensamma. Som församlingsherde är du både en del av verksamheten och en arbetsgivarföreträdare.

Vi söker nu dig som är en god ledare och kan organisera församlingens arbete, samtidigt som du som arbetsgivarföreträdare deltar i ledningens strategiska arbete.

Som person är du en god inspiratör för förändring, bra på att bygga relationer och vill tillsammans med Karlstads pastorat bygga kyrka för framtiden. Du är tydlig i ditt ledarskap, en god administratör och har god it-vana. Du bör vara både flexibel och ordningsam.

Vi har ett pågående utvecklingsarbete och det är viktigt att du är intresserad av att vara med och bidra till vår fortsatta utveckling.

Kvalifikationer
Du är präst i Svenska Kyrkan och bör ha flera års erfarenhet av prästarbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har en god förmåga att planera, administrera och fatta beslut. Du som person är kommunikativ, flexibel, har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Som ledare har du ett tydligt och relationsskapande arbetssätt och arbetar aktivt för att skapa delaktighet och arbetsglädje.

Du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Övrigt
B-körkort är ett krav. God administrativ förmåga och vana att arbeta i verksamhetssystem, och med office-paketet som verktyg är en förutsättning.

Arbetstiden är heltid.

Vi har reglerad och flexibel arbetstid.  Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Kontakta oss gärna om du har några frågor; Domprost Harald Cohén  054-14 14 11, [email protected] , församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson 054- 14 15 02, [email protected], och HR-chef Helena Strandberg 054- 14 14 55, [email protected]

Sista ansökningsdatum; 2020-03-22

Ansökan via https://karlstadspastorat.varbi.com/

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kyrkomusiker

Ansök    Maj 29    Karlstads pastorat    Kantor
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi kyrkomusiker till Väse-Fågelviks församling. I församlingen finns både landsbygd och två samhällen, Skattkärr och Väse, där det finns skolor. Det är också nära in till Karlstad. I församlingen når vi alla åldrar. Vi har två kyrkor och ett rikt körliv. Arbetslaget består av 10 personer. Arbetsuppgifter Hos oss har du förmånen att... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Nu söker vi kyrkomusiker till Väse-Fågelviks församling. I församlingen finns både landsbygd och två samhällen, Skattkärr och Väse, där det finns skolor. Det är också nära in till Karlstad. I församlingen når vi alla åldrar. Vi har två kyrkor och ett rikt körliv. Arbetslaget består av 10 personer.

Arbetsuppgifter
Hos oss har du förmånen att få arbeta med gudstjänster och förrättningar i våra vackra kyrkor i Väse och Östra Fågelvik. Vi firar också regelbundet gudstjänst på äldreboenden.  Du kommer att ansvara för körarbetet i Östra Fågelviks kyrka, vilket innefattar kyrkokör samt två barnkörer vilka övar på Mariagården i Skattkärr. Orgel/pianoelever ingår i tjänsten. Du kommer också att vara en del av konfirmandarbetet. I tjänsten ryms också ekumeniskt skolarbetet i Skattkärr och Väse, t ex i form av att Bibeläventyret och påskspel.

Arbetstiden är schemalagd och innebär även arbete på kvällar och helger. Huvudsakligen är arbetet förlagd inom Väse-Fågelviks församling men även arbetsuppgifter i andra församlingar inom pastoratet förekommer. Tjänsten har sin bas på Mariagården i Skattkärr, med resor till de andra kyrkorna.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är musiker med kantorsexamen och som har en musikalisk bredd och kvalitet. Du är väl förtrogen med kyrkans gudstjänstliv och liturgi samt har god pedagogisk förmåga. Du behöver också ha erfarenhet av att leda körer med sångare i olika åldrar. Du bör ha goda kunskaper i svenska, samt kunna uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person behöver du förutom ditt musikaliska intresse vara flexibel, ha en positiv inställning, ett pastoralt förhållningssätt samt ha förmågan att kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god förmåga att skapa kontakter. Arbetslaget hjälps åt och vi förutsätter att du deltar i personalgruppens gemensamma arbetsuppgifter.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson på telefon 054-14 15 02, [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Församlingspräst

Ansök    Apr 12    Karlstads pastorat    Komminister
Beskrivning Då en av våra medarbetare har gått i pension söker vi nu en församlingspräst till Västerstrands församling. Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda.  Arbetsuppgifter Som församlingspräst inom Västerstrands förs... Visa mer
Beskrivning
Då en av våra medarbetare har gått i pension söker vi nu en församlingspräst till Västerstrands församling.

Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. 

Arbetsuppgifter
Som församlingspräst inom Västerstrands församling ansvarar du för gudstjänster och andra kyrkliga handlingar i församlingen. I rollen deltar du aktivt i alla delar av vårt arbete med människor i olika åldrar inom pastoratet. Exempel på arbetsuppgifter är förrättningar, gudstjänster och konfirmandundervisning m.m. Som församlingspräst arbetar du i nära samarbete med det egna arbetslaget såväl som med präster inom hela pastoratet, volontärer och andra aktörer. Att bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten är således en central del i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete, dig som vill tänka nytt i församlingen, utveckla gudstjänstlivet och möta människor i kyrkan men också på andra platser i vår församling. Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. Vidare är du flexibel, självgående och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och du har administrativ vana. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Vid frågor som rör tjänsten kontakta gärna församlingsherde Johan Husberg på tel. 054-14 19 52.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kyrkogårdschef till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer. Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vad gäller begravningsverksamheten som ingår i kyrkogårdsförvaltningen så har Svenska kyrkan uppdrag av Svenska staten att utöva begravningsverksamhet som finansieras genom begravningsavgiften. I... Visa mer
Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer.

Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vad gäller begravningsverksamheten som ingår i kyrkogårdsförvaltningen så har Svenska kyrkan uppdrag av Svenska staten att utöva begravningsverksamhet som finansieras genom begravningsavgiften. I vårt pastorat har vi 9 kyrkogårdar i såväl stad som landsbygd.

Till vår kyrkogårdsförvaltning söker vi nu en ny kyrkogårdschef då nuvarande kommer gå i pension under 2020.

Arbetsuppgifter

Som kyrkogårdschef leder du arbetet i vår kyrkogårdsförvaltning. Kyrkogårdsförvaltningen består av ca 20 medarbetare och 9 kyrkogårdar. På sommarsäsongen har vi ytterligare ca 50 medarbetare. I verksamheten ingår även att ansvara för krematorieverksamheten, snickeri- och verkstadsverksamhet. Då verksamheten är miljödiplomerad är det ditt ansvar att se till att vi bedriver en miljövänlig verksamhet. Du kommer att planera, samordna och utveckla verksamheten, samt ta fram beslutsunderlag till kyrkorådet. Du kommer att vara enhetens ansikte utåt och komma i kontakt med allmänheten och media.

I rollen ingår verksamhetsansvar för begravningsverksamheten, kyrkogårdarna, drift och underhåll. Vidare ingår ekonomi- och budgetansvar för begravningsverksamheten samt ett personal- och arbetsmiljöansvar inom verksamheten.

Kyrkogårdschefen är direkt underställd Domprosten och ingår i pastoratets ledningsgrupp.

Vi har ett pågående utvecklingsarbete och det är viktigt att du är intresserad av att vara med och bidra till vår fortsatta utveckling

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad trädgårdsingenjör eller ha annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har arbetat som chef och ledare med personal, budget och verksamhetsansvar. Det är också meriterande om du har arbetat med fastigheter.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har en god förmåga att planera, administrera och fatta beslut. Du som person är kommunikativ, flexibel, har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Som ledare har du ett tydlig och relationsskapande arbetssätt och arbetar aktivt för att skapa delaktighet och arbetsglädje.

Du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Övrigt

B-körkort är ett krav. Det är viktigt att du har god förståelse och intresse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. God administrativ förmåga och vana att arbeta i verksamhetssystem, och med office-paketet som verktyg är en förutsättning.

Arbetstiden är heltid, i huvudsak på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.  

 

Vi har reglerad och flexibel arbetstid.  Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Kontakta oss gärna om du har några frågor; Kyrkogårdschef Mats Svensson tel 054-14 14 65 eller HR-specialist Veronica Jansson tel 054- 14 14 53 eller HR-chef Helena Strandberg tel 054- 14 14 55.  

Sista ansökningsdatum; 2019-11-30

Ansökan via https://karlstadspastorat.varbi.com/

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Sjukhuspräst

Ansök    Apr 12    Karlstads pastorat    Sjukhuspräst
Beskrivning Då två av våra medarbetare har fått tjänster inom Svenska kyrkan i utlandet söker vi nu en sjukhuspräst till Västerstrands församling. Karlstads pastorat täcker nästan hela Karlstads kommun. Det består av fem församlingar, 14 kyrkor och ett flertal arbetslag med cirka 170 helårsanställda. Pastoratet täcker både stad och landsbygd. Vi söker nu en ny sjukhuspräst till sjukhuskyrkan vid Centralsjukhuset i Karlstad, ett regionalsjukhus med tillh... Visa mer
Beskrivning
Då två av våra medarbetare har fått tjänster inom Svenska kyrkan i utlandet söker vi nu en sjukhuspräst till Västerstrands församling.

Karlstads pastorat täcker nästan hela Karlstads kommun. Det består av fem församlingar, 14 kyrkor och ett flertal arbetslag med cirka 170 helårsanställda. Pastoratet täcker både stad och landsbygd. Vi söker nu en ny sjukhuspräst till sjukhuskyrkan vid Centralsjukhuset i Karlstad, ett regionalsjukhus med tillhörande specialistkliniker. Som sjukhuspräst vid sjukhuskyrkan ingår du i ett team som består av en sjukhuspräst, en diakon samt en frikyrkopastor.

Arbetsuppgifter
Sjukhuskyrkan arbetar med samtal, stöd, andakter och gudstjänster, samt akuta insatser med patienter, anhöriga och personal på Centralsjukhuset i Karlstad. Arbetet består av kontakt och samtal med patienter och anhöriga samt att ge stöd åt personal av olika kategorier. Andakter, gudstjänster och medverkan i samtalsgrupper för anhöriga är uppgifter som ingår i tjänsten. Arbetet sker både i den somatiska vården och inom psykiatrin. Sjukhuskyrkan är även representant i krisstödssamordningen. Viss beredskap ingår i tjänsten för akuta möten och samtal där kyrkliga handlingar kan efterfrågas, även på kvällar och helger. Helgtjänstgöring i hela Karlstads pastorat kan förekomma vad gäller gudstjänster, förrättningar och annan verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan samt har tidigare erfarenhet som präst. Det är meriterande om du har erfarenhet och utbildning inom krisbearbetning, själavård och handledning. Vidare behöver du vara en öppen, flexibel och lyssnande person som är bra på att nätverka med externa aktörer. Det är viktigt att du har en god förmåga att teologiskt reflektera kring frågeställningar i den miljö som vården och omsorgen utgör. Karlstads pastorat såväl som Region Värmland arbetar på olika sätt med HBTQ-frågor varvid det är av vikt att du delar vår grundsyn i dessa frågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ungdomspräst

Beskrivning Då vår nuvarande ungdomspräst har valt att byta tjänst inom pastoratet söker vi nu en ny kollega till Västerstrands församling. Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda.  Arbetsuppgifter Som ungdomspräst i Väste... Visa mer
Beskrivning
Då vår nuvarande ungdomspräst har valt att byta tjänst inom pastoratet söker vi nu en ny kollega till Västerstrands församling.

Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. 

Arbetsuppgifter
Som ungdomspräst i Västerstrands församling kommer du att arbeta i nära samarbete med arbetslaget i församlingen såväl som med andra präster inom pastoratet. I rollen som ungdomspräst är arbete med barn och ungdomar centralt. Du har såldes en central roll i arbetet med skolkyrka och konfirmander m.m. Du ansvarar för ungdomsarbetet i församlingen tillsammans med församlingspedagog och du har en nyckelroll i konfirmandarbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan samt har tidigare erfarenhet som präst inom församling. Vidare behöver du vara en öppen, flexibel och kommunikativ person som är bra på att samarbeta såväl med kollegor som med externa aktörer. Som person är du förtroendeingivande och är bra på att skapa och vidhålla goda relationer. Det är viktigt att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och du har administrativ vana.  Arbetet med HBTQ-frågor är viktigt och vårt engagemang i Värmland Pride är angeläget, varför det är viktigt att du delar vår grundsyn i dessa frågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Vid frågor som rör tjänsten kontakta gärna församlingsherde Johan Husberg på tel. 054-14 19 52.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Församlingspräst

Ansök    Apr 12    Karlstads pastorat    Komminister
Beskrivning Omgiven av Värmlands fina natur ligger Karlstad nära Vänern. Här finns det flera möjligheter till ett aktivt fritidsliv både i skogen men också på vattnet. Karlstads Domkyrkoförsamling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads Pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår D... Visa mer
Beskrivning
Omgiven av Värmlands fina natur ligger Karlstad nära Vänern.

Här finns det flera möjligheter till ett aktivt fritidsliv både i skogen men också på vattnet. Karlstads Domkyrkoförsamling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads Pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrkoförsamling söker vi nu en församlingspräst som vill vara med och utveckla vårt gudstjänst- och församlingsliv i Karlstads centrum.

Arbetsuppgifter
I Domkyrkoförsamlingen finns både möjligheter och utmaningar i ett varierat gudstjänst- och musikliv. Det har påbörjats ett kyrkopedagogiskt arbete där det läggs stort vikt till att öppna upp domkyrkan för alla åldrar. Som församlingspräst hos oss blir du en del av ett kreativt arbetslag som består av sammanlagt 10 personer. Vi söker nu dig som finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar samt drivs av att arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Konfirmandarbetet bedrivs övergripande över hela pastoratet och du kommer att vara en del av det teamet. Du kommer att möta människor i öppen verksamhet och i grupper av olika slag, både i kyrkan och på andra arenor. Själavård och samtal är också en del av arbetet. Tjänstgöring kan förekomma inom hela Karlstads pastorat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd inom svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ta tillvara människors engagemang och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha förmåga att bygga relationer och kan skapa förtroendefulla samarbeten med såväl arbetskamrater, frivilliga och andra aktörer i samhället. Du har god administrativ förmåga. B- körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta församlingsherde Kristina Traulsen på tel. 054-14 14 17.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Diakon

Ansök    Apr 1    Karlstads pastorat    Diakon
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrkoförsamling söker vi nu en diakon som vill vara med och utveckla vårt församlingsliv. Arbetsuppgifter Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till ... Visa mer
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrkoförsamling söker vi nu en diakon som vill vara med och utveckla vårt församlingsliv.

Arbetsuppgifter

Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. I diakonens roll ingår att ge stöd genom själavårdssamtal, leda sorgegrupper och andakter samt att medverka vid gudstjänster och högmässor. Du har din arbetsplats i församlingshuset mittemot Domkyrkan i Karlstad och på enheten är ni två diakoner. Under veckan har du nära samarbeten med kollegor i hela pastoratet, frivilliga och andra samhällsaktörer.

Som diakon hos oss blir du dessutom en viktig person i arbetet med att utveckla ideellt medarbetarskap och att skapa och driva gruppbaserade verksamheter i Domkyrkoförsamlingen. Att vara tillgänglig för människor och möta dem där de är, är centralt i tjänsten. Arbetsplatsen tillhör centrums distrikt men tjänstgöring i hela Karlstads pastorat kan förekomma. Helgtjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan och har bred erfarenhet inom det diakonala fältet. Vi tror att du är en jordnära, stabil och prestigelös person. Du är flexibel och bekväm med arbete i olika kontexter och skapar engagemang och delaktighet i det diakonala uppdraget. Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga, relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vidare är du skicklig både i kommunikationen och i möten med andra människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta församlingsherde Kristina Traulsen på tel. 054-14 14 17.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikarierande kyrkomusiker

Ansök    Mar 11    Karlstads pastorat    Kantor
Beskrivning Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi en vikarierande kyrkomusiker till Alster-Nyedsbygdens församling då vår nuvarande kyrkomusiker kommer vara föräldraledig.  Arbetsuppgifter Arbetet innebär att spela vid bland annat gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar, och en stor del av tjänsten är körledning. Fyra körer ingår i tjänsten; Nyeds kyrkokör, solsångarna (... Visa mer
Beskrivning
Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration.

Nu söker vi en vikarierande kyrkomusiker till Alster-Nyedsbygdens församling då vår nuvarande kyrkomusiker kommer vara föräldraledig. 

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att spela vid bland annat gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar, och en stor del av tjänsten är körledning. Fyra körer ingår i tjänsten; Nyeds kyrkokör, solsångarna (dagtid) samt två barnkörer. Deltagande i viss barnverksamhet och pianoelev ingår också i tjänsten. Körverksamheten sker främst i Molkom, orgel- och pianospel i Alster, Nyed och Älvsbacka kyrkor. Kyrkomusiken är en viktig del av församlingslivets utveckling och du deltar i flera olika verksamheter. Arbetstiden är schemalagd och innebär även arbete på kvällar och helger. Huvudsakligen är arbetet förlagd inom Alster- Nyedsbygdens församling men även arbetsuppgifter i andra församlingar inom pastoratet förekommer. Tjänsten har sin bas i Molkom, med resor till de andra kyrkorna.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är musiker med kantorsexamen och som har en musikalisk bredd och kvalitet. Det är viktigt att du vill jobba med musik och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Det är viktigt att du är trygg i orgel- och pianospel, samt att du kan leda psalmsång. Du behöver också ha erfarenhet från att leda körer med sångare i olika åldrar. Som person behöver du förutom ditt musikaliska intresse vara flexibel, ha en positiv inställning, ett pastoralt förhållningssätt samt ha förmågan att både kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Övrigt
Vikariatet sträcker sig till och med 28 februari 2020 med möjlighet till förlängning. Löpande tillsättning tillämpas.

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson på telefon 054-14 15 02, [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Domkyrkokaplan

Ansök    Apr 12    Karlstads pastorat    Kaplan
Beskrivning Då två av våra medarbetare har fått tjänster inom Svenska kyrkan i utlandet söker vi nu en domkyrkokaplan till vår domkyrkoförsamling. Karlstads pastorat består av fem församlingar, en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla domkyrkans katedralfunktion samt vårt gudstjänst- och församlingsliv. Arb... Visa mer
Beskrivning
Då två av våra medarbetare har fått tjänster inom Svenska kyrkan i utlandet söker vi nu en domkyrkokaplan till vår domkyrkoförsamling.

Karlstads pastorat består av fem församlingar, en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla domkyrkans katedralfunktion samt vårt gudstjänst- och församlingsliv.

Arbetsuppgifter
Som kaplan har du ett samordnande ansvar för både gudstjänstlivet och andra arrangemang i Karlstads domkyrka med uppgiften att utveckla och fördjupa gudstjänstlivet. Vi förväntar oss att du är öppen för människors behov av riter och sökande efter andlighet. I rollen ingår även kyrkliga handlingar. I rollen har du nära samarbete med kollegor, domprost och församlingsherde samt biskop och stiftskansli. Tjänstgöring kan förekomma i hela Karlstads pastorat. 

Kvalifikationer
Du är prästvigd inom svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete. Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av gudstjänstutveckling då en central del av ditt arbete består av att utveckla samt vara en del av gudstjänstlivet i domkyrkoförsamlingen. Det är viktigt att du är en god representant för Karlstads pastorat och vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda människor i arbete och/eller i projekt. Andra arbetsuppgifter är förrättningar, samtal och själavård m.m. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska är ett krav. Kunskaper i andra språk och en god sångröst är meriterande. Som person har du mycket god samarbetsförmåga samt är skicklig i kommunikationen och i möten med andra människor. Du har god förmåga till teologisk reflektion och det är viktigt att du kan prioritera och organisera ditt arbete Du bör dessutom ha god administrativ förmåga och grundläggande IT-kunskaper.

Övrigt
Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta församlingsherde Kristina Traulsen på tel. 054-14 14 17.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre