Lediga jobb Maquire Group AB i Karlstad

Se alla lediga jobb från Maquire Group AB i Karlstad. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Karlstad som finns inom det yrket.

VD till Handelskammaren Värmland, Karlstad

Handelskammaren Värmland är en oberoende och privat finansierad förening med 1200 medlemsföretag som vill göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Ett annat sätt att uttrycka det är att vi är en röst, en mötesplats och en internationell hubb. Vi samtalar. Vi möts. Vi delar erfarenheter. Och vi engagerar oss. Vi samlas runt frågor som hållbarhet, kompetensförsörjning, internationalisering, energiförsörjning och infrastruktur. Och vi pratar myc... Visa mer
Handelskammaren Värmland är en oberoende och privat finansierad förening med 1200 medlemsföretag som vill göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Ett annat sätt att uttrycka det är att vi är en röst, en mötesplats och en internationell hubb. Vi samtalar. Vi möts. Vi delar erfarenheter. Och vi engagerar oss. Vi samlas runt frågor som hållbarhet, kompetensförsörjning, internationalisering, energiförsörjning och infrastruktur. Och vi pratar mycket om hur företagen i Värmland mår och vad dom behöver. 

I VD-uppdraget för Handelskammaren Värmland är du med och utvecklar Värmland till att bli en ännu bättre plats för företagen. Tillsammans med 11 dedikerade medarbetare får du dryga 1200 medlemmarnas engagemang i ryggen, 48 fullmäktigerepresentanter och 9 styrelseledamöter som dina närmaste uppdragsgivare. 

Vi söker dig som delar synen på näringslivets avgörande roll för att Värmland ska må bra och vill vara en central kugge i att driva våra medlemmars viktigaste frågor framåt. Du blir ansiktet utåt och håller ihop Handelskammarens röst både externt och internt. I din roll som ledare får du en grupp engagerade medarbetare som jobbar med aktuella medlems- och samhällsfrågor här och nu, men också frågor av mer långsiktig karaktär.

Du är en person som går helhjärtat in för det du tar dig an. Din egen driv- och initiativkraft är stark och du förstår vad det innebär är att vara VD i en medlemsägd organisation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att leda, bygga relationer, förstå sammanhang och leverera resultat.

För att lyckas i rollen krävs att du är väl insatt i samhälls- och näringslivsfrågor och att du är en skicklig relationsbyggare. Du kommer att ha daglig kontakt med företag, politiker och andra beslutsfattare. Ett redan etablerat nätverk är såklart en fördel.

Med väl utvecklad analytisk ådra och förmåga att snabbt sätta dig in i nya områden kan du prioritera vad som är viktigt utifrån medlemsföretagens behov. Du är bra på planering och struktur men samtidigt flexibel att ställa om när vardagen kräver det.

Med tydlig kommunikation kan du både engagera och hålla i en strategi utifrån föreningens ägardirektiv och du drivs av att leverera på uppställda mål. Du har en diplomatisk ådra och kan driva frågor framåt. Som VD i Handelskammaren Värmland kommer du att möta Handelskammarens medlemmar i olika forum. 

Du har en relevant akademisk utbildning och är analytisk både när det gäller ekonomi och samhällsfrågor. Du har erfarenhet, gärna i rollen som VD, av att leda människor som ser sig själva som ett lag.

I den här rekryteringen samarbetar Handelskammaren Värmland med rekryteringsföretaget Maquire. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Maria Hörnestam på Maquire 076-338 76 46. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev på maquire.se. Vänta inte med att höra av dig, urval pågår och vi kommer ha intervjuer både före och efter semesterperioden. Visa mindre

CIO till Northcom, Karlstad

Northcom är en ledande totalleverantör och systemintegratör av lösningar för kritisk kommunikation. Vi skapar ett bättre och säkrare samhälle genom att erbjuda kunder inom bland annat polis, räddningstjänst, försvar, transport, industri och sjukvård lösningar för kritisk kommunikation som alltid fungerar. Northcom är ett norskt familjeägt bolag grundat för 40 år sedan med 110 anställda i Norden varav närmare 60 i Sverige. Läs mer om oss på Northcom här. ... Visa mer
Northcom är en ledande totalleverantör och systemintegratör av lösningar för kritisk kommunikation. Vi skapar ett bättre och säkrare samhälle genom att erbjuda kunder inom bland annat polis, räddningstjänst, försvar, transport, industri och sjukvård lösningar för kritisk kommunikation som alltid fungerar. Northcom är ett norskt familjeägt bolag grundat för 40 år sedan med 110 anställda i Norden varav närmare 60 i Sverige. Läs mer om oss på Northcom här.

Northcom bygger ett tryggare samhälle genom att leverera de bästa lösningarna för samhällskritisk kommunikation.

Till en nyetablerad tjänst som CIO söker vi en person som kommer att vara central för vår fortsatta utveckling i Norden. Vår tillväxt och våra ambitioner innebär ett ökat behov av att synkronisera IT-initiativ i hela koncernen och implementera lösningar som säkrar god affärsnytta.

Vi söker dig som vill ta ansvar för att utveckla hela IT-infrastrukturen och arkitekturen och skapa en sömlös lösning mellan alla bolag i koncernen och gentemot våra kunder och leverantörer. IT-säkerhet kommer att vara av största vikt.

I rollen som CIO arbetar du nära verksamheten, ingår i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD samt koncernchef.

Placering på huvudkontoret i Karlstad.

Ansvarsområden

• Ta ansvar för bolagets systemportfölj och utveckla denna i linje med bolagets affärsstrategi, i samarbete med bolagets övriga ledning, leverantörer och samarbetspartners
• Äga och leda den fortsatta digitaliseringen av bolagets affärsarkitektur i nära samarbete med ledningsgruppen och bolagets behov av marknadsanpassningar
• Ta ansvar för valet av andra/nya relevanta systemlösningar som bidrar till att öka vår konkurrenskraft
• Genom en god förståelse för våra arbetsprocesser och arkitektur leda arbetet med agila integrationer för att säkerställa ett bra dataflöde både internt och externt med hjälp av moderna verktyg och metoder

Dina erfarenheter och kompetenser

• Relevant utbildning på kandidatnivå
• Minst 7–10 års erfarenhet främst inom arkitektur och säkerhet
• Tidigare erfarenhet av liknande utvecklings-/digitaliseringsresa, gärna i internationell miljö med flera bolag
• Utvecklat och implementera gemensam IT-strategi i en koncern med flera dotterbolag
• God kunskap om olika integrationslösningar, möjligheter och begränsningar

Om dig

Som person är du både strategiskt och analytiskt, men har också ett operativt förhållningssätt. Du har mycket god affärsförståelse och en god förmåga att kommunicera och presentera på såväl svenska som engelska.

Northcom erbjuder

Vi strävar efter att vara ett företag man trivs på; vi har en varm kultur, en hållbar arbetsmiljö och låg personalomsättning. Vi ser långsiktigt och hållbart på våra rekryteringar och vill att du utvecklas och växer hos oss bland trevliga kollegor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via maquire.se senast 2 oktober. Vid frågor, kontakta Maria Hörnestam, 0763–387 646 eller Birgitta Ödman, 0763–388 777 på Maquire. Visa mindre

VD till Bengt-Martins, Karlstad

Bengt-Martins grundades 1964 och har sedan dess erbjudit marknaden fantastiska reseupplevelser genom våra tre varumärken. Bengt Martins fjällresor förmedlar fjällboenden på ett 20-tal orter i Sverige och Norge. I Danmark går vi under varumärket Hyttespecialisten. Vårt varumärke Cruise Market specialiserar sig på kryssningar till olika destinationer runt om i världen. Alla våra tre varumärken strävar efter att erbjuda högsta kvalitet och service till resenä... Visa mer
Bengt-Martins grundades 1964 och har sedan dess erbjudit marknaden fantastiska reseupplevelser genom våra tre varumärken. Bengt Martins fjällresor förmedlar fjällboenden på ett 20-tal orter i Sverige och Norge. I Danmark går vi under varumärket Hyttespecialisten. Vårt varumärke Cruise Market specialiserar sig på kryssningar till olika destinationer runt om i världen. Alla våra tre varumärken strävar efter att erbjuda högsta kvalitet och service till resenärer.

Vi är en del av Magic Carpet Group - ett familjeägt företag som fokuserar på resor och fritid. Andra medlemmar i familjen är OLKA Sportresor, OLKA Express och Padelresan.com.

Om tjänsten

Vi söker nu en VD som tar stafettpinnen och utvecklar bolaget till nästa nivå med fokus på tillväxt och hållbarhet genom attraktiva erbjudanden inom fjällresor i Norden, service och trygghet till stugägare, kryssningar runt om i världen och nya destinationer. Du får uppdraget och förtroendet av styrelse och ägare att driva affären och optimera organisationen mot uppsatta mål för effektivitet och lönsamhet. Ledarskapet kommer att vara huvudfokus i det dagliga arbetet och tillsammans med teamet utvecklar ni effektiva arbetssätt och rutiner som skapar förutsättningar för samarbete och trivsel. Du är den som driver försäljning genom utveckling av partnersamarbeten och försäljningskanaler.

Huvudsakliga ansvarsområden:

Utveckla bolaget och skapa god kultur
Leda teamet och avdelningarna mot gemensamma mål
Affärs- och marknadsutveckling
Försäljningsfokus, nå ut till nya destinationer, nätverka
Strategiska leverantörskontakter, avtal, förhandling
Skapa struktur och processer
Rapporterar till styrelse och koncernfunktioner


Vem vi söker

Du har tidigare framgångsrikt lett och utvecklat bolag, affärsområde eller avdelning med helhetsansvar och egen försäljning i en ledande befattning. För att lyckas i rollen är det önskvärt att du har en bakgrund från resebranschen, destination, arrangör, hotell eller onlinebyrå (s.k. OTA) där du arbetat med förändringsarbete, digitalisering och effektivisering. Du behöver inte ha varit VD tidigare men du ska ha förståelse för ekonomistyrning och rapportering

Du är en tydlig, trygg och prestigelös ledare som gillar att coacha och utveckla dina medarbetare. Du är handlingskraftig och resultatinriktad och leder genom att ge frihet under ansvar. Du är en god lyssnare och lagspelare som bidrar med energi och skapar en positiv stämning på jobbet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att leda, bygga relationer, förstå sammanhang och leverera resultat.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Bengt-Martins med Maquire. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev på maquire.se senast den 3 mars. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Maria Hörnestam 076-338 76 46 eller Ann-Charlotte Björkman 073-519 40 55. Visa mindre

Skoldirektör Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Karlstads kommun

Ansök    Dec 14    Maquire Group AB    Skoldirektör
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasieniv... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Vår uppskattade skoldirektör har bestämt sig för att lämna arbetslivet och gå på afterwork så därför söker vi nu hennes efterträdare. Vi söker en direktör som leder arbetet med att fortsatt utveckla och behålla den fina kvalitén, trevliga arbetsmiljön och de goda resultaten och som tillsammans med våra elever mår bra under utvecklingsresan.

Arbetsuppgifter
Som ledare och förvaltningsdirektör är du ytterst ansvarig för verksamheten som är uppdelad på tre stora skolenheter; Nobelgymnasiet, Sundsta- Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet. Varje skola leds av en gymnasiechef som leder skolans ledningsgrupp. Skoldirektören genomför uppdrags– och resultatdialog med gymnasiecheferna samt leder förvaltningens ledningsgrupp som består av gymnasiechefer, rektor för vuxenutbildningen, HR–chef, och ekonomichef. Ditt uppdrag är att driva och utveckla verksamheten med fokus på att våra elever ska nå goda resultat, höja måluppfyllelsen, öka likvärdigheten och säkerställa den framtida kompetensförsörjningen samt nyfiket kunna möta omvärldens framtida krav på skolan.

Du arbetar övergripande med strategiska frågor i den egna verksamheten men också i samarbete med koncernens övriga förvaltningar och bolag. Du förväntas stå för ett modernt och tillitsbaserat ledarskap, utveckla verksamheten, inspirera och stimulera din omgivning. Det är viktigt att behålla och skapa bra strukturer för dialog med samverkansgrupper och fackliga parter. Du har de pedagogiska frågorna i fokus där struktur och ekonomisk balans är förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen. Skoldirektörsuppdraget omfattar också att ha goda kontakter och samarbete med fristående verksamheter, näringsliv och offentlig verksamhet på orten, regionalt samt nationellt och internationellt. Det regionala perspektivet är mycket viktigt då Karlstad är den kommun i Värmland som har den absolut största gymnasieverksamheten och är den största aktören på den regionala arenan. Samarbetet med övriga kommuner i Värmland är en viktig del av verksamheten och uppdraget.

Vi befinner oss i ett viktigt utvecklingsskede som bland annat innebär att vi snart slår upp portarna för en ny stor gymnasieskola med spännande och moderna lärmiljöer med plats för cirka 2000 elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med pedagogisk inriktning och flerårig erfarenhet av att leda chefer på strategisk nivå. Det är meriterande om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen eller annan ledarskapsutbildning. Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och har ett genuint samhällsintresse, god omvärldsorientering samt kunskap inom ekonomi och budgetfrågor. Vi söker dig som har god förståelse för uppdraget och professionen inom förvaltningen och behärskar diskussioner kring komplexa frågor. Ditt ledarskap bygger på att skapa förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap. Du är en trygg och handlingskraftig ledare och kan med integritet och professionell hållning prioritera och driva rätt frågor. Din lyhördhet skapar goda samarbeten, tillitsfulla relationer där du även har mod att agera ledare i svåra situationer. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet, främst din relations- och ledarskapsförmåga.

Intresseanmälan
Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill och bifoga CV och personligt brev. Sista dag för intresseanmälan är den 3 januari. I denna rekrytering samarbetar Karlstads kommun med Maquire. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Roos, 0723-28 22 53, [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan!

För ytterligare information kan du även kontakta kommundirektör Ulf Nyqvist , 070 566 10 54, [email protected] eller
HR-direktör Gunilla Nilsson, 070 020 84 26, [email protected] Visa mindre