Lediga jobb Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Karlstad

Se alla lediga jobb från Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Karlstad. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Karlstad som finns inom det yrket.

Sommarvikarier Komvux och SFI, Karlstad

Komvux Folkuniversitetet i Karlstad är en skola mitt i centrala Karlstad med nära kontakt mellan elever och personal. Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå samt SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu sommarvikarier för undervisning i svenska 1,2,3 och SVA 1,2,3. Vi söker även sommarvikarie för engelska grund och engelska 5 samt deltidsvikarier i SFI kurs B,C och D. Om tjänsten Undervisni... Visa mer
Komvux Folkuniversitetet i Karlstad är en skola mitt i centrala Karlstad med nära kontakt mellan elever och personal. Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå samt SFI på uppdrag av Karlstad kommun.
Vi söker nu sommarvikarier för undervisning i svenska 1,2,3 och SVA 1,2,3. Vi söker även sommarvikarie för engelska grund och engelska 5 samt deltidsvikarier i SFI kurs B,C och D.

Om tjänsten
Undervisningen bedrivs utifrån relationellt pedagogiskt förhållningssätt med elevernas förutsättningar och behov i fokus. Vårt mål har alltid varit hög kvalitet i undervisningen och att ligga i framkant såväl pedagogiskt som akademiskt, för att ge eleverna en god grund för vidare studier på högskolor och universitetet.

Undervisning sker i grupp på plats i skolans lokaler på Drottninggatan 26, på såväl dag- som kvällstid.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med tillräckliga kunskaper i ämnet för att självständigt kunna genomföra undervisning på gymnasial nivå. God ämnesdidaktisk förmåga är meriterande.

Om anställningen
Timanställning erbjuds under perioden 7 juni till 11 augusti. Arbetstiden kan förläggas på antingen dag- eller kvällstid eller en kombination av båda.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-05-22 via vår e-rekrytering. Ange gärna om du har möjlighet att arbeta på kvällar. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För ytterligare information och frågor
Annika Eriksson, Verksamhetschef/Rektor, [email protected] Visa mindre

SFI Lärare Folkuniversitetet i Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad bedriver SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu engagerade, kompetenta, behöriga och legitimerade lärare för undervisning i svenska som andraspråk, SFI. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet! Om tjänsten Vi söker ett flertal legitimerade lärare på hel- och deltid. Kvällsa... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad bedriver SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu engagerade, kompetenta, behöriga och legitimerade lärare för undervisning i svenska som andraspråk, SFI.

Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!Om tjänsten

Vi söker ett flertal legitimerade lärare på hel- och deltid. Kvällsarbete kan förekomma.Utbildningen bedrivs både dag och kvällstid i våra lokaler på Drottninggatan i Karlstad.  Arbetet innefattar undervisning i SFI för elever på studievägarna 2 och 3. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete och skolledning, administration och stödfunktioner.Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och behörighet i Svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 högskolepoäng). Du har ett genuint intresse för språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Du har mycket god digital kompetens. Du förväntas med lätthet kunna sätta dig in i våra digitala system för intern kommunikation och för undervisning.Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi ser också att du värdesätter verklighetsanknytning och kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv i språkutbildningen. Du skapar goda relationer till eleverna och motiverar dem att utvecklas. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.Om anställningen

Tillsvidareanställning eller visstidsanställning på hel- eller deltid med tillträde i juni.

Placeringsort: KarlstadAnsökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2024-04-21 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten/tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.För ytterligare information och frågor

Annika Eriksson, verksamhetschef, [email protected] Visa mindre

Kursledare i språk, Karlstad

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande och estetiska ämnen. Våra kurser riktar sig främst till privatpersoner men även föreningar och företag. Inför 2024 söker vi nu kursledare till våra språkkurser. Om uppdraget Vi söker kursledare inom språk, gärna japanska, kinesiska, finska, franska, arabiska eller teckenspråk, men även andra språk är av intresse. Våra kurser genomfö... Visa mer
Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande och estetiska ämnen. Våra kurser riktar sig främst till privatpersoner men även föreningar och företag. Inför 2024 söker vi nu kursledare till våra språkkurser.
Om uppdraget
Vi söker kursledare inom språk, gärna japanska, kinesiska, finska, franska, arabiska eller teckenspråk, men även andra språk är av intresse. Våra kurser genomförs främst på kvällstid men det kan även vara aktuellt med kurser på dagtid och helger i våra lokaler belägna i Karlstad.

Du planerar och genomför självständigt dina kurser samt följer upp och registrerar närvaro.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i det aktuella språket och med ett intresse för kultur- och samhällsfrågor som rör landet/området där språket talas. Du bör också ha goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper av vuxna.

Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Anställningen är en objektanställning (anställning per kurs) med ersättning per studietimme. Planering sker i nära samverkan med ansvarig personal på Folkuniversitetet.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2024-05-19 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Emma Iderström Lidén, Utbildningsledare, [email protected] Visa mindre

Operativ verksamhetschef inom folkbildning

Vi söker dig som delar vår passion för folkbildning och vill arbeta med att främja lärande, kreativitet och samhällsengagemang. Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom många olika områden. Vi arbetar också med att stödja grupper och föreningar i sitt självständiga lärande. Vi verkar särskilt med och för dem som samhället, kulturlivet och utbildningar är mindre tillgängligt för. Vi strävar efter att ... Visa mer
Vi söker dig som delar vår passion för folkbildning och vill arbeta med att främja lärande, kreativitet och samhällsengagemang.

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom många olika områden. Vi arbetar också med att stödja grupper och föreningar i sitt självständiga lärande. Vi verkar särskilt med och för dem som samhället, kulturlivet och utbildningar är mindre tillgängligt för. Vi strävar efter att nå deltagare som är kortutbildade, utrikes födda och de med funktionsnedsättning Vi utvecklar också verksamhet tillsammans med andra i projektform eller genom IOP (Idéburet offentligt partnerskap).Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Motiveras du av att utveckla och marknadsföra verksamhet? Då kan det här vara rätt jobb för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar uppdrag och innehåll.Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta med att leda och utveckla folkbildning i Karlstad och Värmland. Fokus kommer att vara att driva verksamheten i linje med folkbildningens fem kvaliteter som är bildning, demokrati & delaktighet, utbildning, civilsamhället och kulturliv. Tjänsten är såväl strategisk som operativ i det löpande arbetet och med en tydlig inriktning på utveckling. Du ingår i regionens ledningsgrupp för folkbildning.Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Utveckling, planering, uppföljning och utvärdering av kurser, utbildningar och uppdrag i enlighet

  med verksamhetens mål.

- Ekonomiskt resultatansvarig gällande såväl intäkter som kostnader. Deltar i budget

  och prognosarbete.

- Ansvarar för försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter i samverkan med vår marknadsenhet.

- Ansvarar för kvalitetsuppföljning och rapportering till myndigheter och uppdragsgivare.

- Direkt arbetsgivaransvar och arbetsledning av två stycken månadsanställda medarbetare samt

  ett stort antal kursledare med timanställning. 

- Representera Folkuniversitetet i branschorganisationer och nätverk.Din kompetens och bakgrund

Du har eftergymnasial utbildning och några års erfarenhet som resultatansvarig chef. Du har ett brett kontaktnät i Karlstad, ett affärsmässigt förhållningssätt och erfarenhet av att arbete med folkbildning eller liknande verksamhet.Som ledare hos Folkuniversitetet behöver du vara målmedveten och resultatinriktad samt vara strukturerad och tydlig i ditt förhållningssätt. Du har lätt för att samverka med olika målgrupper och personer samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Det är viktigt att du har fokus på förnyelse och verksamhetsutveckling och kan skapa engagemang hos dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, entreprenörskap och förmåga till problemlösning i ett oftast högt tempo. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.Om anställningen

Tillsvidareanställning på 60-100% som inleds med en provanställning.

Du kommer att arbeta med verksamhet i flera kommuner i Värmland vilket medför resor i tjänsten. Möten i andra delar av regionen förekommer, tex i Trollhättan och Göteborg. Det är ett krav att du har körkort och positivt om du har tillgång till bil. Viss arbetstid på kvällar och helger förekommer.Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2024-01-28 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.För mer information och frågor

Anna Wreeby, Regionchef, [email protected]Fackliga representanter

Sebastian Broström, Unionen, [email protected] Visa mindre

Kursledare i italienska, Karlstad

Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande och hållbar utveckling. En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Inför våren 2024 söker vi nu en kursledare i italienska.  Om uppdraget Våra kurser riktar sig till privatpersoner och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Som kursledare i italienska kan du ha en eller flera k... Visa mer
Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande och hållbar utveckling. En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Inför våren 2024 söker vi nu en kursledare i italienska. 

Om uppdraget

Våra kurser riktar sig till privatpersoner och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Som kursledare i italienska kan du ha en eller flera kurser, både dag- och kvällstid. Undervisningen äger rum på plats i våra centralt belägna lokaler i Karlstad.


Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i det italienska språket gärna som modersmål och med ett intresse för kultur- och samhällsfrågor som rör Italien. Du bör också ha goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper av vuxna. 


Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde, rätt till kunskap och betydelsen av att vår arbetsplats är öppen för alla. 


Anställningsform

Anställningen är en objektanställning (anställning per kurs) med ersättning per studietimme.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-12-17 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.


För ytterligare information och frågor

Åse Gustafsson,  [email protected], Tfn 054 - 195832. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare inom Folkbildning

Vi söker dig som delar vår passion för folkbildning och vill arbeta med att främja lärande, kreativitet och samhällsengagemang. Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom många olika områden. Vi arbetar också med att stödja grupper och föreningar i sitt självständiga lärande. Vi verkar särskilt med och för dem som samhället, kulturlivet och utbildningar är mindre tillgängligt för.  Tror du som vi på... Visa mer
Vi söker dig som delar vår passion för folkbildning och vill arbeta med att främja lärande, kreativitet och samhällsengagemang.

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom många olika områden. Vi arbetar också med att stödja grupper och föreningar i sitt självständiga lärande. Vi verkar särskilt med och för dem som samhället, kulturlivet och utbildningar är mindre tillgängligt för. Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Då kan det här vara rätt jobb för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar uppdrag och innehåll.Om tjänsten

Du kommer att arbeta med att utveckla och förvalta våra samarbeten med föreningar, fria grupper och övriga samarbetspartner avseende kurs- och kulturverksamhet med målsättning att i högre grad nå kortutbildade, utrikes födda och personer med funktionsnedsättning.Du kommer även att arbeta med att skapa studiecirklar och kurser, marknadsföring av vår verksamhet i tex sociala medier samt ge direkt information och rådgivning till intresserade kunder, deltagare och samarbetsparter. Löpande administration från start till uppföljning och rapportering av genomförd verksamhet är en viktig del av arbetet.Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har lämplig eftergymnasial utbildning och erfarenhet inom administration gärna från utbildningsverksamhet. Du bör vara intresserad av bildning och kultur samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska men ibland även på engelska. Har du tidigare erfarenhet från arbete med folkbildning, kultur eller eventplanering så är det meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap inom förenings- eller styrelsearbete.För att trivas och klara av de utmaningar som ställs på tjänsten behöver du vara van vid att självständigt administrera och prioritera dina arbetsuppgifter i en händelserik miljö. Du har ett kundorienterat arbetssätt och är duktig på att skapa goda relationer med anpassad kommunikation och marknadsföring utifrån mottagare och målgrupp. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.Om anställningen

Tillsvidareanställning på 50-70% som inleds med en provanställning.

Placeringsort är Karlstad men vi har också verksamhet på andra orter i Värmland, vilket kan medföra resor i tjänsten. Det är bra om du har körkort och tillgång till bil.

Viss arbetstid på kvällar och helger förekommer.Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2024-01-21 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.För mer information och frågor

Åse Gustafsson, Verksamhetschef, [email protected]

Anna Wreeby, Regionchef, [email protected]Fackliga representanter

Sebastian Broström, Unionen, [email protected] Visa mindre

Kursledare i engelska, Karlstad

Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande och hållbar utveckling. En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Inför våren 2024 söker vi nu en kursledare i engelska.  Om uppdraget Våra kurser riktar sig till privatpersoner och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Som kursledare i engelska kan du ha en eller flera kurse... Visa mer
Folkuniversitetets kursverksamhet erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kreativt skapande, skrivande och hållbar utveckling. En stor del av vår verksamhet består av studiecirklar och kulturarrangemang. Inför våren 2024 söker vi nu en kursledare i engelska. 

Om uppdraget

Våra kurser riktar sig till privatpersoner och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Som kursledare i engelska kan du ha en eller flera kurser, både dag- och kvällstid och på olika nivåer. Undervisningen äger rum på plats i våra centralt belägna lokaler i Karlstad.


Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i det engelska språket gärna som modersmål och med ett intresse för kultur- och samhällsfrågor som rör engelskspråkiga länder. Du bör också ha goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper av vuxna. 


Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde, rätt till kunskap och betydelsen av att vår arbetsplats är öppen för alla. 


Anställningsform

Anställningen är en objektanställning (anställning per kurs) med ersättning per studietimme.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-12-17 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.


För ytterligare information och frågor

Åse Gustafsson,  [email protected], Tfn 054 - 195832. Visa mindre

Kursledare i keramik, Karlstad

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande och estetiska ämnen. Våra kurser riktar sig främst till privatpersoner men även föreningar och företag. Inför 2024 söker vi nu en kursledare till våra keramikkurser Om uppdraget Vi söker främst en kursledare inom drejning men även annan form av keramisk verksamhet är av intresse. Våra kurser genomförs främst på kvällstid men det k... Visa mer
Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande och estetiska ämnen. Våra kurser riktar sig främst till privatpersoner men även föreningar och företag. Inför 2024 söker vi nu en kursledare till våra keramikkurser

Om uppdraget

Vi söker främst en kursledare inom drejning men även annan form av keramisk verksamhet är av intresse. Våra kurser genomförs främst på kvällstid men det kan även vara aktuellt med kurser på dagtid och helger i våra lokaler belägna i Zakrisdal. 

Du planerar och genomför självständigt dina kurser samt följer upp och registrerar närvaro. 


Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har en relevant utbildning eller motsvarande kompetens och erfarenhet inom keramik och drejning. Du har ett stort intresse och sakkunskap inom ämnesområdet samt finner glädje i att lära ut till andra. Tidigare erfarenhet av att undervisa vuxna är meriterande. Eftersom undervisningen sker på svenska är goda kunskaper i svenska ett krav. 

Som cirkelledare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


Anställningsform

Anställningen är en objektanställning (anställning per kurs) med ersättning per studietimme. Planering sker i nära samverkan med ansvarig personal på Folkuniversitetet.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-11-26 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


För mer information och frågor

Emma Iderström Liden, Utbildningsledare, [email protected] Visa mindre

Kursledare i ekonomiämnen, Karlstad

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande och estetiska ämnen. Vi söker nu kursledare till flera ämnen inom ekonomi, såsom bokföring och ekonomi på grundläggande nivå för kurser under 2024 Värdesätter du oberoende idéburen verksamhet och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Om uppdraget Våra k... Visa mer
Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande och estetiska ämnen. Vi söker nu kursledare till flera ämnen inom ekonomi, såsom bokföring och ekonomi på grundläggande nivå för kurser under 2024

Värdesätter du oberoende idéburen verksamhet och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.


Om uppdraget

Våra kurser riktar sig främst till privatpersoner men även föreningar och företag. Inför vårterminen 2024 söker vi nu kursledare till kurser för vuxna inom ekonomi främst på kvällstid i våra centralt belägna lokaler i Karlstad. Som kursledare i ekonomi kan du ha en eller flera kurser med olika inriktning. Innehåll och omfattning kommer vi överens om utifrån din kompetens och tid.

Uppdraget innebär att du självständigt planerar, genomför och följer upp din kurs i enlighet med en fastställd kursplan. 


Din kompetens och bakgrund

Du bör ha teoretisk utbildning på högre nivå inom ämnesområdet samt praktisk erfarenhet. Undervisningserfarenhet är inget krav, men vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda grupper samt har ett genuint intresse för att dela med dig till andra av din kunskap och erfarenhet.

Önskvärda personliga egenskaper är vilja och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Som person är du lyhörd, strukturerad, och har förmågan att pedagogiskt lära ut till andra. Du tycker om att träffa nya människor, strävar efter god kvalitet och nöjda kursdeltagare. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.


Anställningsform

Anställningen är en objektanställning (anställning per kurs) med ersättning per studietimme. Planering sker i nära samverkan med ansvarig personal på Folkuniversitetet.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-11-26 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


För mer information och frågor

Emma Iderström Liden, Utbildningsledare, [email protected] Visa mindre

Rektor till vuxenutbildning

Folkuniversitetet har lång erfarenhet av svenska för invandrare, komvux och andra utbildningar för vuxna. Sedan 2019 bedriver vi vuxenutbildning och SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu rektor för att leda och utveckla verksamheten in i framtiden. Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Om tjänsten Uppdraget som rektor är i huv... Visa mer
Folkuniversitetet har lång erfarenhet av svenska för invandrare, komvux och andra utbildningar för vuxna. Sedan 2019 bedriver vi vuxenutbildning och SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu rektor för att leda och utveckla verksamheten in i framtiden.

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.Om tjänsten

Uppdraget som rektor är i huvudsak för kurser inom Svenska för invandrare (SFI) grundläggande samt gymnasial vuxenutbildning inom samhällsvetenskapliga och ekonomiska området. Som skolledare och rektor är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:- Att i samråd med regionchef och utifrån gällande styrdokument och lokal plan, ansvara för att

  utveckla, planera, genomföra och följa upp verksamheten.

- Att samverka med Karlstad kommun för att kvalitetssäkra och utveckla utbildningarna.

- Arbetsledning och personalansvar för ca 10–15 månadsanställda medarbetare.

- Att arbeta med budget, prognos och ekonomisk uppföljning.

- Att i samarbete med chefer inom övriga verksamheter i Karlstad medverka till gemensam

  utveckling av Folkuniversitetets utbud.Inom Folkuniversitetet i region väst bedriver vi vuxenutbildning och SFI på sex orter. Du kommer att rapportera till regionchefen samt ingå i ledningsgruppen för Komvux/SFI.Din kompetens och bakgrund

?Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt har gedigen erfarenhet av att leda utbildningsverksamhet. Du har mycket god kännedom om de statliga regelverk som styr skolan och specifikt vuxenbildning och är förtrogenhet med de kommunala ramavtal som reglerar vuxenutbildning. Har du erfarenhet av att arbeta med pedagogisk utveckling så är det meriterande.Som rektor förväntas du ha mycket god förmågan att samverka med människor du möter, såväl internt som externt. Du bör vara målmedveten och resultatinriktad samt vara en strukturerad och tydlig ledare. Det är viktigt att du har förmåga att fokusera på verksamhetsutveckling och problemlösning ofta i ett högt tempo. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.Om anställningen

Tillsvidareanställning på heltid.

Arbetsplats Karlstad.Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-10-15. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.För mer information och frågor

Daniel Jonlund (Regionchef) [email protected]Fackliga representanter

Sebastian Broström, Unionen, [email protected] Visa mindre

Sommarvikarie matematik Komvux, Karlstad

Komvux Folkuniversitetet i Karlstad är en liten skola mitt i centrala Karlstad med nära kontakt mellan elever och personal. Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu sommarvikarie för undervisning i matematik – gymnasial nivå, kurserna 1b, 2b och 3b/c, under perioden 7 juni till och med 11 augusti.   Om tjänsten Undervisningen bedrivs utifrån relatione... Visa mer
Komvux Folkuniversitetet i Karlstad är en liten skola mitt i centrala Karlstad med nära kontakt mellan elever och personal. Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå på uppdrag av Karlstad kommun.Vi söker nu sommarvikarie för undervisning i matematik – gymnasial nivå, kurserna 1b, 2b och 3b/c, under perioden 7 juni till och med 11 augusti.

 

Om tjänsten

Undervisningen bedrivs utifrån relationellt pedagogiskt förhållningssätt med elevernas förutsättningar och behov i fokus. Vårt mål har alltid varit hög kvalitet i undervisningen och att ligga i framkant såväl pedagogiskt som akademiskt, för att ge eleverna en god grund för vidare studier på högskolor och universitetet.Undervisning sker i grupp på plats i skolans lokaler på Drottninggatan 26-28.Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med tillräckliga kunskaper i matematik för att självständigt kunna genomföra undervisning på gymnasial nivå. God ämnesdidaktisk förmåga är meriterande.Om anställningen

Visstidsanställning på deltid under perioden 7 juni till 11 augusti.Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-06-04 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.För ytterligare information och frågor

Lisa Svensson, [email protected], tfn 070-08 563 08 Visa mindre

SFI lärare Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad bedriver bland annat SFI. Vi söker nu engagerade, kompetenta, legitimerade och behöriga lärare för undervisning i svenska som andraspråk, sfi.  Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet! Om tjänsten Vi söker ett flertal legitimerade lärare på hel- och deltid.  Utbildningen bedrivs bå... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad bedriver bland annat SFI. Vi söker nu engagerade, kompetenta, legitimerade och behöriga lärare för undervisning i svenska som andraspråk, sfi. 

Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!


Om tjänsten

Vi söker ett flertal legitimerade lärare på hel- och deltid. 

Utbildningen bedrivs både dag och kvällstid i våra lokaler på Drottninggatan i Karlstad.  Arbetet innefattar undervisning i SFI för elever på studievägarna 2 och 3. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete och skolledning, administration och stödfunktioner.


Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och behörighet i Svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 högskolepoäng). Du har ett genuint intresse för språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Du har mycket god digital kompetens. Du förväntas med lätthet kunna sätta dig in i våra digitala system för intern kommunikation och för undervisning. 


Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi ser också att du värdesätter verklighetsanknytning och kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv i språkutbildningen. Du skapar goda relationer till eleverna och motiverar dem att utvecklas. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 


Om anställningen

Tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Omfattning: Hel- eller deltid

Placeringsort: Karlstad


För ytterligare information och frågor

Lisa Rosén, verksamhetschef, [email protected]


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-07-02 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Lärare Komvux Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad är en skola i det lilla formatet, mitt i centrala Karlstad, med nära kontakt mellan elever och personal. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som alla sätter det personliga mötet och kunskapen i fokus. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en miljö där du själv är med och påverkar. Nu söker vi legitimerade och behöriga lärare för undervisning i flera olika ämnen på gymnasial nivå. Vill du a... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad är en skola i det lilla formatet, mitt i centrala Karlstad, med nära kontakt mellan elever och personal. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som alla sätter det personliga mötet och kunskapen i fokus. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en miljö där du själv är med och påverkar. Nu söker vi legitimerade och behöriga lärare för undervisning i flera olika ämnen på gymnasial nivå.
Vill du arbeta för en oberoende organisation som har en stark koppling till universiteten och ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen? Välkommen till oss på Folkuniversitetet!

Om tjänsten
Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå på uppdrag av Karlstad kommun. Undervisningen sker i lokaler centralt belägna i Karlstad och bedrivs platsbundet på dagtid samt som flexibel form.

Som lärare ansvarar du för planering och genomförande av lektioner i dina aktuella ämnen samt individuell uppföljning av dina elever. Dessutom förväntas du på olika sätt medverka i det kollegiala samarbetet tillsammans med kollegor och rektor.

Vårt mål har alltid varit hög kvalitet i undervisningen och att ligga i framkant såväl pedagogiskt som akademiskt, för att ge eleverna en god grund för vidare studier på högskolor och universitetet.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker lärare för undervisning i följande ämnen:
Grundläggande nivå: svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällskunskap
Gymnasial nivå: svenska, svenska som andraspråk, engelska, samhällskunskap, religion, historia, matematik, naturkunskap

Har du lärarlegitimation samt behörighet för andra kurser och är öppen för att bedriva distansundervisning är du också välkommen med en ansökan.

Som medarbetare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa ditt arbete och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta lösningsfokuserat och strukturerat samt har ett positivt driv. Du har ett genuint intresse informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg och en mycket god digital kompetens. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tillsvidare- eller visstidsanställning på del- eller heltid, beroende på dina ämneskombinationer.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-11-13 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation och behörigheter i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 

För ytterligare information och frågor
Lisa Svensson, [email protected] Visa mindre

Lärare matematik Komvux

Komvux Folkuniversitetet i Karlstad är en liten skola mitt i centrala Karlstad med nära kontakt mellan elever och personal. Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu en lärare till vårt lärarlag, för undervisning inom matematik på gymnasial nivå.  Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse något som engagerar di... Visa mer
Komvux Folkuniversitetet i Karlstad är en liten skola mitt i centrala Karlstad med nära kontakt mellan elever och personal. Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu en lärare till vårt lärarlag, för undervisning inom matematik på gymnasial nivå. 

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.


Om tjänsten

Undervisningen bedrivs utifrån relationellt pedagogiskt förhållningssätt med elevernas förutsättningar och behov i fokus. Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete, deltar i möten och fortbildning och samarbetar med kolleger och skolledningen kring gemensamma arbetsuppgifter. Vårt mål har alltid varit hög kvalitet i undervisningen och att ligga i framkant såväl pedagogiskt som akademiskt, för att ge eleverna en god grund för vidare studier på högskolor och universitetet.


Undervisning sker i grupp och individuellt på plats i skolans lokaler på Drottninggatan 26-28. Fjärrundervisning kan förekomma. 


Din kompetens och bakgrund

Vi söker legitimerad och behörig lärare inom matematik för undervisning på gymnasial nivå.  

Tjänsten innebär undervisning av en heterogen målgrupp där elevernas behov, studiebakgrund och språkliga förutsättningar är varierande, vilket ställer höga krav på flexibilitet och individanpassning. Du bör ha god förmåga att motivera och engagera eleverna och att skapa nya möjligheter för dem. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 


Om anställningen

Tillsvidare- eller visstidsanställning på del- eller heltid enligt överenskommelse.


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-05-30 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation och behörigheter i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 


För ytterligare information och frågor

Lisa Rosén, [email protected] Visa mindre

Yrkeslärare olika branscher till Komvux

Har du gedigen yrkeserfarenhet och erfarenhet av att utbilda vuxna inom ditt yrkesområde? Har du dessutom stort intresse för vuxnas lärande? Då är detta ett arbete för dig! Om tjänsten Folkuniversitetet bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl inom SFI som på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesinriktad utbildning. Våra yrkesutbildningar syftar till att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning i branschen. Praktiska m... Visa mer
Har du gedigen yrkeserfarenhet och erfarenhet av att utbilda vuxna inom ditt yrkesområde? Har du dessutom stort intresse för vuxnas lärande? Då är detta ett arbete för dig!

Om tjänsten

Folkuniversitetet bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl inom SFI som på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesinriktad utbildning.Våra yrkesutbildningar syftar till att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning i branschen. Praktiska moment varvas med teorigenomgångar. Undervisningen sker såväl i grupp som genom individuell handledning. De praktiska momenten genomförs i huvudsak på praktikplatser och följs upp av lärare och praktikansvarig.Som lärare ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av undervisning på individ- och gruppnivå som sker genom fjärrundervisning. Du tar aktivt del i det systematiska kvalitetsarbetet avseende den utbildning du är verksam inom. Arbetet sker in nära samverkan med rektor, studie- och yrkesvägledare, lärarkollegor, studiehandledare, modersmålsstödjare och praktikansvariga.Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har yrkeslärarexamen och legitimation samt erfarenhet från praktiskt arbete i yrket. Behörighet inom pedagogik och pedagogiskt arbete med inriktning på vuxna samt erfarenhet från prövning och validering av elevers kunskaper är meriterande.Du har god datorvana och erfarenhet av digital undervisningsmetodik. Du förväntas ha ett gediget intresse för fjärrundervisning som utbildningsform och vill utveckla dig själv och utbildningen inom ditt område.Som lärare hos oss tar du ansvar för att vår fjärrundervisning stimulerar och aktiverar eleverna utifrån deras intressen, förutsättningar och förkunskaper. Du är en person som kan skapa engagemang hos eleverna och leda dem till måluppfyllelse. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.Om anställningen

Tillsvidare- eller visstidsanställning på del eller heltid, beroende på din yrkesinriktning och ämneskompetens.Tjänsteplacering är Åmotfors eller Karlstad men arbetet sker huvudsakligen via distans.Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-03-30 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation och behörigheter i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. För ytterligare information och frågor

Lisa Svensson, [email protected], tfn 070-08 563 08 Visa mindre

Lärare Komvux Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad är en skola i det lilla formatet, mitt i centrala Karlstad, med nära kontakt mellan elever och personal. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som alla sätter det personliga mötet och kunskapen i fokus. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en miljö där du själv är med och påverkar. Nu söker vi legitimerade och behöriga lärare för undervisning i flera olika ämnen på grundläggande och gymnasi... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad är en skola i det lilla formatet, mitt i centrala Karlstad, med nära kontakt mellan elever och personal. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som alla sätter det personliga mötet och kunskapen i fokus. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en miljö där du själv är med och påverkar. Nu söker vi legitimerade och behöriga lärare för undervisning i flera olika ämnen på grundläggande och gymnasial nivå.
Vill du arbeta för en oberoende organisation som har en stark koppling till universiteten och ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen? Välkommen till oss på Folkuniversitetet!

Om tjänsten
Skolan bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning såväl på grundläggande som gymnasial nivå på uppdrag av Karlstad kommun. Undervisningen sker i lokaler centralt belägna i Karlstad och bedrivs platsbundet på dagtid samt som flexibel form.

Som lärare ansvarar du för planering och genomförande av lektioner i dina aktuella ämnen samt individuell uppföljning av dina elever. Dessutom förväntas du på olika sätt medverka i det kollegiala samarbetet tillsammans med kollegor och rektor.

Vårt mål har alltid varit hög kvalitet i undervisningen och att ligga i framkant såväl pedagogiskt som akademiskt, för att ge eleverna en god grund för vidare studier på högskolor och universitetet.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker lärare för undervisning i följande ämnen:
Grundläggande nivå: svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällskunskap
Gymnasial nivå: svenska, svenska som andraspråk, engelska, samhällskunskap, religion, historia, matematik, naturkunskap

Har du lärarlegitimation samt behörighet för andra kurser och är öppen för att bedriva distansundervisning är du också välkommen med en ansökan.

Som medarbetare på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa ditt arbete och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta lösningsfokuserat och strukturerat samt har ett positivt driv. Du har ett genuint intresse informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg och en mycket god digital kompetens. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tillsvidare- eller visstidsanställning på del- eller heltid, beroende på dina ämneskombinationer.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-11-13 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation och behörigheter i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 

För ytterligare information och frågor
Lisa Svensson, [email protected] Visa mindre

Chef till uppdragsverksamhet i Värmland

Utbildningsbranschen står inför spännande utmaningar med nya regler gällande omställningsstöd, risk för ökad arbetslöshet med stundande lågkonjunktur samt behov av lösningar för integration. Folkuniversitetet vill vara en aktör som bidrar aktivt med olika insatser för att öka människors kompetens och möjlighet till arbete. Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som v... Visa mer
Utbildningsbranschen står inför spännande utmaningar med nya regler gällande omställningsstöd, risk för ökad arbetslöshet med stundande lågkonjunktur samt behov av lösningar för integration. Folkuniversitetet vill vara en aktör som bidrar aktivt med olika insatser för att öka människors kompetens och möjlighet till arbete.
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att ansvara för utveckling, leverans och lönsamhet för verksamhet som vi bedriver genom upphandlingsförfarande eller direkt införsäljning. Exempelvis uppdrag för arbetsförmedlingen eller andra myndigheter och kommuner samt personalutbildningar för företag. Att skapa och underhålla goda kundrelationer samt direkta försäljningsinsatser är en central uppgift i tjänsten. Till din hjälp har du ett 20-tal medarbetare som du arbetsleder och har personalansvar för.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Uppdrag, där du förväntas vara en lagspelare som kan anlägga ett brett perspektiv på verksamheten och aktivt bidra till utveckling och framgång.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller gedigen erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom branschen. Du tar initiativ, driver processer och arbetar med tydlig målsättning att förbättra verksamhetens resultat. Att bibehålla och skapa nya goda relationer, genom uppsökande kontakter, är självklart för dig och du har förmåga att anpassa din kommunikation till olika situationer.

Du har en prestigelös och flexibel inställning och är beredd att hugga i där det behövs. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 18 september, via vår e-rekrytering. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Mikael Nordberg, Regionchef Uppdrag, [email protected]

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström, Unionen, [email protected] Visa mindre

Kursledare i italienska, Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad bedriver öppen kursverksamhet i språk. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt kursutbud och vill gärna ha kontakt med dig som är van vid språkundervisning och kan arbeta med vuxenutbildning i cirkelform. Våra cirklar går huvudsakligen kvällstid, några timmar per vecka. Inför hösten 2022 söker vi en cirkelledare i italienska. Uppdraget Våra kurser riktar sig till privatpersoner såväl som till företagskunder och offentlig... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad bedriver öppen kursverksamhet i språk. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt kursutbud och vill gärna ha kontakt med dig som är van vid språkundervisning och kan arbeta med vuxenutbildning i cirkelform. Våra cirklar går huvudsakligen kvällstid, några timmar per vecka. Inför hösten 2022 söker vi en cirkelledare i italienska.
Uppdraget
Våra kurser riktar sig till privatpersoner såväl som till företagskunder och offentlig sektor och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Vi har kurser på dag- och kvällstid, januari-maj samt september-december. Uppdraget som kursledare i italienska omfattar 1–2 dagar, totalt 5-6 kurser per vecka under vår och höstterminen. Vi söker även dig som är intresserad av att undervisa någon enstaka kurs.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i det italienska språket och med ett intresse för kultur- och samhällsfrågor som rör Italien. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper av vuxna.

?Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde, rätt till kunskap och betydelsen av att vår arbetsplats är öppen för alla.

Anställningsform
Anställning per kurs med timarvode.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-10-23 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För ytterligare information och frågor
Åse Gustafsson, Verksamhetschef Folkbildning, [email protected] Visa mindre

SFI-lärare, Karlstad

Folkuniversitetet bedriver SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behöriga lärare för undervisning i svenska på dag och kvällstid. Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Om tjänsten Vi söker ett flertal legitimerade lärare på hel- och deltid. Arbetet innebär undervisning i SFI för elever på studiev... Visa mer
Folkuniversitetet bedriver SFI på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behöriga lärare för undervisning i svenska på dag och kvällstid.

Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Om tjänsten
Vi söker ett flertal legitimerade lärare på hel- och deltid. Arbetet innebär undervisning i SFI för elever på studievägarna 2 och 3. En viktig del i uppdraget är att förbereda deltagare för vidare studier och jobb. Undervisningen bedrivs på både dag och kvällstid i våra lokaler på Drottninggatan. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete med skolledning och stödfunktioner.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med lärarlegitimation och ämneskompetens på grundläggande eller gymnasial nivå är meriterande. Behörighet i SFI/Svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 högskolepoäng). Du har ett genuint intresse för vuxnas lärande, språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Din digitala kompetens är mycket god och du förväntas att snabbt kunna sätta dig in i våra digitala system för undervisning och intern kommunikation.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i en flexibel miljö och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du förväntas att aktivt delta i arbetslagets gemensamma arbete. Vi ser också att du värdesätter verklighetsanknytning och kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv i språkutbildningen. Du skapar goda relationer till eleverna och motiverar dem att utvecklas. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning eller visstidsanställning på hel- eller deltid. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-03-20 via vår e-rekrytering.  Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga gärna dokument som styrker lärarlegitimation och behörigheter i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 

För mer information och frågor
Lisa Svensson, [email protected], tfn 070-08 563 08 Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare för arbete på distans

Folkuniversitetet bedriver SFI och kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på uppdrag av Eda kommun. Vi söker nu behörig studie- och yrkesvägledare för arbete på distans. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet! Om tjänsten Vi söker studie- och yrkesvägledare som vill jobba 20–30 procent på di... Visa mer
Folkuniversitetet bedriver SFI och kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på uppdrag av Eda kommun. Vi söker nu behörig studie- och yrkesvägledare för arbete på distans.
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!

Om tjänsten
Vi söker studie- och yrkesvägledare som vill jobba 20–30 procent på distans och som har god förmåga att via digitala möten vägleda våra sökanden.

Arbetsuppgiften innebär att vägleda vuxna inför studie- och yrkesval vilket innefattar information om utbildningar, arbetsliv och arbetsmarknad. Tillsammans med våra sökanden upprättar du individuella studieplaner som sedan följs upp löpande. Vi använder oss av det administrativa systemet Edlevo (tidigare Tieto)

Din kompetens och bakgrund
I första hand söker vi behörig studie- och yrkesvägledare men även studerande på studie- och yrkesvägledarprogrammet är välkommen att söka tjänsten.  Erfarenhet från vuxenutbildning är meriterande.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och intresse för människors utveckling där du finner glädje i att hjälpa människor att hitta rätt inriktning för utbildning och yrkesliv. Du ska vara omsorgsfull och noggrann samt ha en mycket god digital färdighet. För att lyckas i rollen behöver du ha god pedagogisk förmåga som du kan anpassa efter en mängd olika personligheter, med olika språkbakgrund, med syfte att vägleda dem att hitta rätt utveckling. Du skapar goda relationer till eleverna och motiverar dem att utvecklas. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Visstidsanställning på deltid 20-30 procent.
Arbetet utförs på distans.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-05-01 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Lisa Svensson, [email protected], tfn 070-08 563 08 Visa mindre

Utbildningsledare inom kursverksamhet

Folkuniversitetets i Karlstad erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom många olika områden, till en bred allmänhet. Vi arbetar också med att stödja grupper och föreningar att starta egna studiecirklar och att anordna kulturarrangemang. Nu söker vi en utbildningsledare till vår folkbildningsverksamhet. Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är vikti... Visa mer
Folkuniversitetets i Karlstad erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom många olika områden, till en bred allmänhet. Vi arbetar också med att stödja grupper och föreningar att starta egna studiecirklar och att anordna kulturarrangemang. Nu söker vi en utbildningsledare till vår folkbildningsverksamhet.
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service, bemötande, utveckling av processer och arbetsmetoder är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Om tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla och administrera vårt öppna kursutbud till allmänheten. Arbetsuppgifterna innebär att utveckla, planera, genomföra och följa upp våra olika kurser och arrangemang. Du rekryterar kursledare och följer upp deras kurser och närvarorapporter. Du deltar i marknadsföring av kursutbudet i t ex sociala medier och ger direkt information och rådgivning till intresserade kunder, deltagare och samarbetspartners. I tjänsten kan också arbete med föreningssamarbeten och kulturarrangemang ingå.

Din kompetens och bakgrund
Vi tror att du har ett stort eget intresse av folkbildning med många olika intresseområden. Du är nyfiken och intresserad av människor som kommer från olika kulturer och sammanhang och bra på att skapa engagemang hos andra. Har du tidigare erfarenhet från arbete med kultur, folkbildning eller eventplanering så är det meriterande.

För att trivas och klara av de utmaningar som ställs på tjänsten behöver du vara van vid att självständigt administrera och prioritera dina arbetsuppgifter samt driva mindre projekt. Det är viktigt att du är noggrann, målmedveten och gillar att arbeta strukturerat. Att skapa goda samarbeten både internt och externt kommer naturligt för dig och du kan situationsanpassa ditt sätt att kommunicera i tal och skrift. Med ett kundorienterat förhållningssätt som är lösningsfokuserad och initiativrikt finns goda förutsättningar för ett utvecklande och roligt jobb. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning. Deltid kan diskuteras.
Vårt kontor ligger i Karlstad men vi har hela Värmland som vårt arbetsområde, vilket kan medföra resor i tjänsten. Viss arbetstid på kvällar och helger förekommer. Vi ser gärna att du har körkort.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-05-08 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Åse Gustafsson, Verksamhetschef, 054-19 58 32 [email protected]

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström, Unionen, [email protected] Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till arbetsmarknadsuppdrag i Karlstad

Folkuniversitetet har en gedigen erfarenhet av att bedriva arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av arbetsförmedlingen. Nu startar vi upp verksamhet för målgruppen arbetslösa med nedsatt arbetsförmåga och ohälsa, introduktion till arbete (Inab) och söker en studie- och yrkesvägledare. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniv... Visa mer
Folkuniversitetet har en gedigen erfarenhet av att bedriva arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av arbetsförmedlingen. Nu startar vi upp verksamhet för målgruppen arbetslösa med nedsatt arbetsförmåga och ohälsa, introduktion till arbete (Inab) och söker en studie- och yrkesvägledare.
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!

Om tjänsten
Du har det övergripande ansvaret för det vägledningsarbete som utför inom ramen för uppdraget. Din viktigaste uppgift är att säkerställa att den metodik som används av arbetskonsulenter och andra kollegor som arbetar med deltagarna, är utarbetad enligt en vetenskaplig teoretisk modell och syftar till att nå målen med verksamheten.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen från Studie- och yrkesvägledarprogrammet. Praktisk arbetslivserfarenhet från arbetsmarknadsuppdrag är meriterande.

Som person är du trygg, inkännande och empatisk med förmåga att motivera deltagaren och kollegor att nå sina mål. Du behöver vara en lagspelare med positivt driv och bra ordningssinne. Som medarbetare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat sätt prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, nytänkande samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tillsvidareanställning på hel- eller deltid som inleds med en provanställning.
Placering Karlstad med tillträde enligt överenskommelse.

För ytterligare information och frågor
Hans-Peter Lundbergh, verksamhetschef, [email protected]
Mikael Nordberg, regionchef, [email protected]??????

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström, Unionen [email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-01-09 via vår e-rekrytering.  Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Cirkelledare i keramik

Folkuniversitetet i Karlstad erbjuder en stor variation av kurser och utbildningar, bland annat håller vi kurser i keramik, skulptur och drejning. Intresset för keramik är stort och vi utökar nu verksamheten med ytterligare en kursledare. Sista ansökningsdag är 29 juni. Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service och bemötande är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan v... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad erbjuder en stor variation av kurser och utbildningar, bland annat håller vi kurser i keramik, skulptur och drejning. Intresset för keramik är stort och vi utökar nu verksamheten med ytterligare en kursledare. Sista ansökningsdag är 29 juni.
Värdesätter du att arbeta i en kreativ miljö där service och bemötande är viktig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. 

Uppdraget 
Du kommer att leda kurser hålls i en välutrustad och modern verkstad på området Zakrisdal i Karlstad. Våra vanligaste kursform är kvällskurs, men även helgkurser och andra uppdrag kan förekomma i uppdraget. Gruppernas storlek varierar mellan 5-9 personer med skiftande erfarenhet av att arbeta med keramik.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har goda kunskaper i keramik och drejning och har ett intresse för människors möjligheter till lärande och utveckling oavsett bakgrund. Det är meriterande om du har erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper. Du ska också ha goda kunskaper i svenska.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Objektanställning per timme. Uppdraget omfattar 1-3 kurser per termin. Start september 2021.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2021-06-29 via vår e-rekrytering. Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer eventuellt att efterfråga referenser i ett senare skede.

För mer information eller frågor kontakta:
Kristina Carling Utbildningsledare, [email protected], 054-19 58 49 Visa mindre

Arbetskonsulenter till arbetsmarknadsuppdrag i Karlstad

Folkuniversitetet har en gedigen erfarenhet av att bedriva arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av arbetsförmedlingen. Nu startar vi upp verksamhet för målgruppen arbetslösa med nedsatt arbetsförmåga och ohälsa, introduktion till arbete (Inab). Till det här uppdraget söker vi flera arbetskonsultenter. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen ti... Visa mer
Folkuniversitetet har en gedigen erfarenhet av att bedriva arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av arbetsförmedlingen. Nu startar vi upp verksamhet för målgruppen arbetslösa med nedsatt arbetsförmåga och ohälsa, introduktion till arbete (Inab). Till det här uppdraget söker vi flera arbetskonsultenter.
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!

Om tjänsten
Som arbetskonsulent är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillhandahålla främst individuell handledning men också handledning i grupp, i syfte att stötta deltagarna att nå uppsatta mål inom ramen för uppdraget.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig som har minst två (2) års högskole- eller yrkeshögskoleutbildning på heltid inom sociologi, beteendevetenskap, pedagogik eller medicin samt minst ett (1) års erfarenhet på minst halvtid av individuell eller grupphandledning av personer med psykisk eller fysisk ohälsa alternativt funktionsnedsättning under de senaste sju (7) åren. Har du dessutom språkkunskaper i arabiska så är det ett stort plus.

Som person är du trygg, inkännande och empatisk med förmåga att motivera deltagarna till att nå sina mål. Du behöver samtidigt vara bestämd och målinriktad på ett ödmjukt sätt, alltid med deltagarens bästa i fokus. Du förväntas ha förmågan att individanpassa ditt arbete och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Om anställningen
Tillsvidareanställningar på hel- eller deltid som inleds med en provanställning.
Placering Karlstad med tillträde enligt överenskommelse.

För ytterligare information och frågor
Hans-Peter Lundbergh, verksamhetschef, [email protected]
Mikael Nordberg, regionchef, [email protected]??????

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström, Unionen [email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-01-09 via vår e-rekrytering.  Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Kursledare grundkurs i bokföring

Folkuniversitetets i Karlstad erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Vi söker nu kursledare i bokföring för anställning på timbasis våren 2021. Sista ansökningsdag 6 december. Uppdraget Inför vårterminen 2021 söker vi kursledare för undervisning av vuxna i bokföring. Kurser genomförs på dag- och/eller kvällstid en till två gånger per... Visa mer
Folkuniversitetets i Karlstad erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Vi söker nu kursledare i bokföring för anställning på timbasis våren 2021. Sista ansökningsdag 6 december.

Uppdraget
Inför vårterminen 2021 söker vi kursledare för undervisning av vuxna i bokföring. Kurser genomförs på dag- och/eller kvällstid en till två gånger per vecka, hela eller delar av terminen.

Uppdraget innebär att du självständigt planerar, genomför och följer upp din kurs i enlighet med en fastställd kursplan. Visst utvecklingsarbete kan förekomma efter överenskommelse. Deltagarkontakter mellan lektionerna relaterade till kursinnehåll t ex förberedelser eller hemuppgifter.


Din kompetens och erfarenheter
Du bör ha teoretisk utbildning inom ämnesområdet samt gedigen praktisk erfarenhet av redovisning. Du har kunskap om webbaserade redovisningsprogram som används för mindre verksamheter och företag. Undervisningserfarenhet är inget krav, men du bör ha erfarenhet av att leda grupper samt ha ett genuint intresse för att dela med dig till andra av din kunskap och erfarenhet.

Önskvärda personliga egenskaper är vilja och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Som person är du lyhörd, strukturerad, och har förmågan att pedagogiskt lära ut till andra. Du tycker om att träffa nya människor, strävar efter god kvalitet och nöjda kursdeltagare. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Anställningen är en objektanställning (anställning per kurs) med ersättning per studietimme. Planering sker i nära samverkan med ämnesansvarig personal på Folkuniversitetet.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-12-06 via vår e-rekrytering. Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer eventuellt att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Frida Burström, [email protected] Visa mindre

Behörig lärare till Yrkes SFI, Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad bedriver utbildning i svenska för invandrare, på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behörig lärare med hög digital kompetens till vårt Yrkes SFI. Sista ansökningsdag 25 oktober. Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Uppdraget Uppdraget innebär att undervisa i SFI och svensk... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad bedriver utbildning i svenska för invandrare, på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behörig lärare med hög digital kompetens till vårt Yrkes SFI. Sista ansökningsdag 25 oktober.
Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.
Uppdraget
Uppdraget innebär att undervisa i SFI och svenska som andraspråk för deltagare på yrkesinriktade utbildningar. Undervisningen sker i nära samarbete med yrkeslärare och ofta på plats där yrkesutbildningen bedrivs. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete med skolledning och stödfunktioner.
Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med lärarlegitimation och behörighet i svenska som andraspråk. Du har ett genuint intresse för vuxnas lärande, språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Du har mycket god digital kompetens.
Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att differentierad undervisning utifrån deltagarnas behov. Det är viktigt att du är van att arbeta lösningsfokuserat. Du behöver ha mycket god insikt i kursplanerna för SFI och värdesätta möjligheten att arbeta med språkutveckling i praktiska sammanhang med god verklighetsanknytning. Du behöver vidare ha god förmåga att vårda kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 
Anställningsform
Tillsvidareanställning, 80 – 100%
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-10-25 via vår e-rekrytering (observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl). Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 
För mer information och frågor
Lisa Svensson, Verksamhetschef SFI, [email protected] Visa mindre

Behörig lärare till Yrkes SFI, Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad bedriver utbildning i svenska för invandrare, på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behörig lärare med hög digital kompetens till vårt Yrkes SFI. Sista ansökningsdag 25 oktober. Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Uppdraget Uppdraget innebär att undervisa i SFI och sven... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad bedriver utbildning i svenska för invandrare, på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behörig lärare med hög digital kompetens till vårt Yrkes SFI. Sista ansökningsdag 25 oktober.

Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Uppdraget
Uppdraget innebär att undervisa i SFI och svenska som andraspråk för deltagare på yrkesinriktade utbildningar. Undervisningen sker i nära samarbete med yrkeslärare och ofta på plats där yrkesutbildningen bedrivs. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete med skolledning och stödfunktioner.

Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med lärarlegitimation och behörighet i svenska som andraspråk. Du har ett genuint intresse för vuxnas lärande, språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Du har mycket god digital kompetens.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att differentierad undervisning utifrån deltagarnas behov. Det är viktigt att du är van att arbeta lösningsfokuserat. Du behöver ha mycket god insikt i kursplanerna för SFI och värdesätta möjligheten att arbeta med språkutveckling i praktiska sammanhang med god verklighetsanknytning. Du behöver vidare ha god förmåga att vårda kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 80 – 100%

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-10-25 via vår e-rekrytering (observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl). Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 

För mer information och frågor
Lisa Svensson, Verksamhetschef SFI, [email protected] Visa mindre

Behörig SFI-lärare, Karlstad

Folkuniversitetet i Karlstad bedriver utbildning i svenska för invandrare på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behöriga lärare med hög digital kompetens. Sista ansökningsdag 25 oktober. Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Uppdraget Arbetet innebär i första hand undervisning i SFI för elever inom... Visa mer
Folkuniversitetet i Karlstad bedriver utbildning i svenska för invandrare på uppdrag av Karlstad kommun. Vi söker nu behöriga lärare med hög digital kompetens. Sista ansökningsdag 25 oktober.


Är pedagogisk förnyelse något som engagerar dig? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.


Uppdraget
Arbetet innebär i första hand undervisning i SFI för elever inom spår 2 och 3. En viktig del i uppdraget är att förbereda deltagare för vidare studier och jobb. Undervisningen bedrivs i huvudsak på dagtid men kvällsundervisning förekommer också. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete med skolledning och stödfunktioner.


Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med lärarlegitimation och behörighet i SFI/Svenska som andraspråk  (minst 30 högskolepoäng). Du har ett genuint intresse för vuxnas lärande, språkutveckling i teori och praktik och för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg. Du har mycket god digital kompetens.
Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att föra en differentierad undervisning. Det är viktigt att du är van att arbeta lösningsfokuserat. Du förväntas bidra aktivt till verksamhetens utveckling och arbetslagets gemensamma arbete. Vi ser också att du värdesätter verklighetsanknytning och kontakter med omgivande samhälls- och yrkesliv i språkutbildningen. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 


Anställningsform
Tillsvidareanställning, 50 – 100%


Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-10-25 via vår e-rekrytering (observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl). Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Bifoga också dokument som styrker lärarlegitimation i ansökningsformuläret under ”CV/dokument”. 


För mer information och frågor
Lisa Svensson, Verksamhetschef SFI, [email protected] Visa mindre